2023-04-14 14 views
🔺 雞翼山 (裕民坊YM²) (觀塘)今日黎到觀塘搵食~次次見親雞翼山都忍唔住買黎食,次次食親都有唔同味揀~不過呢到既位置有d 難搵,明明睇地址係寫地下,但其實入到去仲要落一層,真係搵餐飽😮‍💨😮‍💨🔻文青玫瑰雞翼($53/6件)雞翼山出過好多新味,好多都唔差,不過講到最愛既都係玫瑰雞翼😍淡淡玫瑰花香氣,再加埋蜜糖都係好好味~🔻西檸酸甜雞翼($53/6件)酸酸甜甜非常開胃,檸檬味可以再出d,不過可能驚d 人怕酸,愛甜者都岩食~
🔺 雞翼山 (裕民坊YM²) (觀塘)

🔻文青玫瑰雞翼($53/6件)

🔻西檸酸甜雞翼($53/6件)
🐔🍴🥡並非浪得虛明嘅雞翼▫️$53/6件(可選兩款口味)▫️可選要手套用手食或用叉食▫️有自助點餐機☑️文青玫瑰雞翼因即叫即做,大約要等10分鐘左右。雞翼十分大隻,炸得香脆,而雞肉保持嫩滑。雞翼面有啲玫瑰花瓣,好靚好精緻,而每隻雞翼都沾上咗玫瑰蜜,吾係就甘淋係面,而係有一齊煮過,所以啖啖都有玫瑰香味,令人回味無窮。不愧為店內No.1。☑️避風塘蒜香雞翼雞翼同樣大隻,炸得剛好,皮脆肉嫩,上面有大量避風塘炸蒜粒,十分香辣惹味,會愈食愈辣,建議買定/帶定野飲。☑️極上黑松露海鹽薯條 -$23(加配價)估吾到有加配價,所以試埋。份量好大,薯條同樣新鮮炸起,熱辣辣,較m記厚切,好重薯味。而黑松露鹽有淡淡松露香但就唔係好重黑松露味,如果比黑松露沙律醬就好啦。
🐔🍴🥡
並非浪得虛明嘅雞翼

▫️$53/6件(可選兩款口味)
▫️可選要手套用手食或用叉食
▫️有自助點餐機

☑️文青玫瑰雞翼

☑️避風塘蒜香雞翼

☑️極上黑松露海鹽薯條 -$23(加配價)

2023-04-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
2023-04-07 32 views
係凱匯行完街走去觀塘地鐵站時,經過裕民坊YM見到“雞翼山”🥰,又心思思想買啲返屋企食,過下口癮😂。於是買咗人氣No.1嘅文青玫瑰雞翼 (6件) $53同埋人氣No.2嘅避風塘蒜香雞翼(6件) $53。雞翼果然係主打,外層炸得非常香口🥰,內裡又勁juicy😋,配上特別調味醬汁更顯特色。如文青玫瑰味🌹甜甜地帶微微香草味,甜度啱啱好,一啲都唔膩😋。避風塘蒜香味蒜味濃之餘又帶辣味🌶,加上勁多炸香蒜粒🧄,食起嚟更覺香口惹味😋。總括而言,食物味道好,味道款式選擇多🤗,價錢親民,出食物速度快,店舖地點非常方便,值得再三回味😋。

2023-04-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Tea
  • 港式避風塘蒜香雞翼
  • 文青風玫瑰雞翼
2023-04-06 19 views
今日經過裕民坊見到雞翼山,好香噴噴,就買黎試吓😋😋😋原來都幾多選擇,$53可以揀六隻雞翼(可以自由選擇兩款口味)我就叫左文青風玫瑰雞翼,雞翼外面有少少糖漿,加玫瑰花瓣,入口陣陣玫瑰花味,味道都幾清香,加上有啲蜜糖味道,甜中又帶點花香🥰🥰🥰另外重叫多左6隻避風塘蒜香雞翼😍😍😍非常香口惹味🔥🔥🔥索下都feel到d辣湧緊出黎 因為鋪滿左炸蒜同辣椒碎 😋😋😋佢地外賣盒都幾硬淨,而且有埋兩包膠手套重用個粉紅色環保袋袋住👍🏻👍🏻👍🏻幾貼心💕💕💕
今日經過裕民坊見到雞翼山,好香噴噴,就買黎試吓😋😋😋

• 港式避風塘蒜香雞翼
2023-04-06 50 views
今日去Apm商場買嘢之後,友人提議去裕民坊商場嗰度行吓,呢個新商場雖然已經開咗一段時間,但一路都冇機會去,今日終於有機會可以去望下有咩新店。經過一排既小食店行到商場地下,朋友提議買啲小食返去食,望到呢間雞翼山,之前喺旺角都見到有分店,估唔到喺觀塘都有佢嘅蹤影。落單都好方便,只需要喺佢嘅舖頭前嘅自動落單機就可以。好味有好多款,我揀咗兩隻,分別係麻辣同埋山葵蟹籽。雞翼全部都係即叫即炸,非常新鮮黃金鹹蛋黃味雞翼,非常勁香口邪惡,除咗有鹹蛋黃味,蛋黃醬都好Creamery。原本仲好驚佢太鹹,點知調味適中入口岩岩好喎。山葵蟹籽雞翼亦好好食,山葵味幾重,唔會太辣,而且醬料嘅份量非常多,唔驚最尾一隻雞翼唔夠醬。見到佢呢間分店特別有關東煮,下次我諗我都會試吓外賣佢地會好貼心送埋個靚靚外賣袋,之後都可以重覆用

落單都好方便,只需要喺佢嘅舖頭前嘅自動落單機就可以。

好味有好多款,我揀咗兩隻,分別係麻辣同埋山葵蟹籽。
雞翼全部都係即叫即炸,非常新鮮

黃金鹹蛋黃雞翼

山葵蟹籽雞翼

見到佢呢間分店特別有關東煮,下次我諗我都會試吓

外賣佢地會好貼心送埋個靚靚外賣袋,之後都可以重覆用

2023-04-06
TakeAway
$53 (Lunch)
黃金鹹蛋黃雞翼
山葵蟹籽雞翼
2023-04-06 278 views
當獅子山遇上雞翼山🌸文青玫瑰蜜糖雞翼🌟🌟🌟🌟🌟超濃郁玫瑰蜜糖配搭原味雞翼,感覺好特別,玫瑰蜜既清甜又唔會搶走雞翼本身既味道,雞翼仲要炸到脆卜卜而肉質嫩滑,每一隻雞翼都大大隻,食起上黎好滿足呀!🌸三重芝士雞翼🌟🌟🌟🌟🌟勁重芝士味,店員仲好貼心灑了些香草碎係面,打卡時靚好多,三重芝士是用盒仔另上,食既時候再自行鋪面,三重芝士配上原味雞翼又是另一種味道,真係無懈可擊!芝士控必吃呀!======詳情======雞翼山 (裕民坊YM²) (觀塘) @chickenwingsmountain觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #好去處 #香港美食探店 #香港探店 #文青玫瑰蜜糖雞翼 #玫瑰蜜 #原味雞翼 #三重芝士雞翼 #芝士控 #打卡 #獅子山 #裕民坊 #雞翼控 #關東煮 #雞蛋仔 #格仔餅 #雞脾 #雞翼尖 #雞翼山
當獅子山遇上雞翼山

🌸文青玫瑰蜜糖雞翼🌟🌟🌟🌟🌟

🌸三重芝士雞翼🌟🌟🌟🌟🌟

======詳情======

觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖
================

2023-04-05
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Lunch
  • 文青風玫瑰雞翼
  • 三重芝士雞翼
2023-03-19 45 views
燒雞翼~我鐘意食,但係如果你黎過雞翼山,歌詞起碼會加好多,譬如:文青風玫瑰雞翼🌹~避風塘蒜香雞翼🔥~三重芝士雞翼🧀......我都鐘意食😍今日係觀塘裕民坊搭巴士番屋企,又凍又有啲餓,真係想食啲熱嘅小食。好在一入門就聞到佢🤤🤤🤤雞翼嘅香味撲面而來好似我一開頭唱咁🧑‍🎤,真係好多口味可以選擇今次我揀咗人氣No.1嘅文青玫瑰雞翼粉紅色嘅玫瑰花瓣撒係香脆嘅雞上面,賣相非常吸引,而且令蜜糖雞翼帶上淡淡花香🌹🌹令視覺嗅覺同味道都得到充分嘅滿足跟住係🤤邪惡之選🤤,三重芝士雞翼🧀🧀🧀濃厚嘅芝士覆蓋係啱啱出爐嘅雞翼上面,芝士嘅味道同啱啱出爐嘅香脆雞翼簡直絕配🥰🥰最後,天氣涼涼哋,梗係搵啲可刺激味蕾食物啦🔥🔥🔥花醬麻辣傷心雞翼原來一入門聞到嘅就係佢,麻辣中帶著一點甜,中和咗辣味,令我可以感受到雞翼嘅嫩滑🤤🤤🤤仲有支有氣檸檬茶𠺘下口即叫即整,5分鐘左右,雞翼到手巴士都未到🤣🤣🤣

好似我一開頭唱咁🧑‍🎤,真係好多口味可以選擇

今次我揀咗人氣No.1嘅文青玫瑰雞翼

跟住係🤤邪惡之選🤤,三重芝士雞翼🧀🧀🧀

即叫即整,5分鐘左右,雞翼到手巴士都未到🤣🤣🤣

2023-03-19
2023-03-18 23 views
之前都聽過朋友話雞翼山幾好食, 所以今次經過果時就買嚟試下. 佢地有個雞翼套餐,可以任揀3隻味加一杯飲品, 啱哂我呢d咁心多既人, 一次過滿足哂我三個願望🤣Meun提供既雞翼味道眾多,總共有8款, 每個味道都好有特色, 例如:花醬麻辣傷心雞翼、三重芝士雞翼等. 而今次我就分別試左佢地人氣最高既文青玫瑰雞翼、避風塘蒜香雞翼同埋黃金咸蛋黃雞翼.文青玫瑰雞翼 見佢地全部雞翼都係即叫即整,新鮮滾熱辣, 所以雞皮夠脆口, 面頭灑左小小玫瑰花瓣,配搭店舖特調醬汁, 蜜糖味玫瑰味混和一齊, 香香甜甜既味道,口感豐富.避風塘蒜香雞翼大量炸蒜覆蓋住雞翼, 蒜香味濃有小小辣, 而且每隻雞翼都好大隻又好肉, 非常惹味, 重口味人士必選.黃金咸蛋黃雞翼咸蛋黃醬完美地包覆住整隻雞翼, 而且咸蛋黃味濃郁, 咸香味十足, 雖然十分邪惡但都非常好味. 順帶一提,買雞翼套餐外賣, 餐廳仲會附送一個環保袋裝住盒雞翼, 非常貼心又實用.

文青玫瑰雞翼

避風塘蒜香雞翼

黃金咸蛋黃雞翼

2023-03-17 23 views
突然間口痕想食小食,路過見到#雞翼山 所以叫左個套餐同朋友開心share😋$128可選3款雞翼/雞槌+1杯飲品✨雞翼即叫即整,所以需時等10-15分鐘✨1️⃣花醬麻辣傷心雞翼花生醬中和左個麻辣,所以食唔到辣既人都可以試下,隻味就好似擔擔麵咁😆值得一試👍🏻2️⃣黃金咸蛋黃雞翼新鮮熱辣🔥咸蛋香撲鼻而來,每隻雞翼都沾滿曬咸蛋黃醬,十分惹味😋3️⃣文青玫瑰雞翼以款雞翼食落塊皮有脆的口感,加埋香草同玫瑰花瓣🌹 ,味道幾清新🍀每隻雞翼都啖啖肉,食完好滿足🤤

$128可選3款雞翼/雞槌+1杯飲品

✨雞翼即叫即整,所以需時等10-15分鐘✨

1️⃣花醬麻辣傷心雞翼

2️⃣黃金咸蛋黃雞翼

3️⃣文青玫瑰雞翼

每隻雞翼都啖啖肉,食完好滿足🤤

• 花醬麻辣傷心雞翼
有日放工經過見雞翼山 , 睇下原來有好多款味雞翼選擇,加上雞翼是我喜愛的小食,那急不待幫襯下。.旁邊有位置是供立食的。.這裡有9款味雞翼/雞槌選擇.我點了12件雞翼加1杯飲品$128  可選三款任何口味雞翼/雞槌加1杯飲品因雞翼是即叫整,十分新鮮, 需等十至十五分鐘。選了文青風攻瑰雞翼、港式避風塘蒜香雞翼、泰式冬陰酸辣雞翼。.【文青風攻瑰雞翼】文青風玫瑰雞翼,焦糖色的雞翼撒上玫瑰花瓣,賣相非常吸引。雞翼有豐富的玫瑰蜜糖包裹住,有蜜糖帶焦香甜,並有淡淡玫瑰花香,甜而不膩,回味無窮。.【港式避風塘蒜香雞翼】避風塘蒜香雞翼咬落去又香又脆,有好多蒜香及辣椒香氣四溢,濃烈香濃味帶辣又帶麻香,更令雞翼更惹味非常。.【泰式冬陰酸辣雞翼】泰式冬陰酸辣雞翼也脆口多汁,雞翼上有香矛、香料及檸檬,全是平均掛滿冬陰功醬汁,有酸、辣、甜、鹹之間的冬蔭功香氣,特別十分開胃惹味。.我不會自私食, 當然帶外賣回家同家人分享一齊食呢!
有日放工經過見雞翼山 ,
睇下原來有好多款味雞翼選擇,
加上雞翼是我喜愛的小食,那急不待幫襯下。
旁邊有位置是供立食的。
這裡有9款味雞翼/雞槌選擇
我點了12件雞翼加1杯飲品$128
選了文青風攻瑰雞翼、
港式避風塘蒜香雞翼、
泰式冬陰酸辣雞翼。
文青風攻瑰雞翼
文青風玫瑰雞翼,焦糖色的雞翼撒上玫瑰花瓣,
賣相非常吸引。
雞翼有豐富的玫瑰蜜糖包裹住,
有蜜糖帶焦香甜,並有淡淡玫瑰花香,甜而不膩,回味無窮。
【港式避風塘蒜香雞翼】
避風塘蒜香雞翼咬落去又香又脆,
有好多蒜香及辣椒香氣四溢,
濃烈香濃味帶辣又帶麻香,
更令雞翼更惹味非常。
泰式冬陰酸辣雞翼
泰式冬陰酸辣雞翼也脆口多汁,
雞翼上有香矛、香料及檸檬,

全是平均掛滿冬陰功醬汁,
有酸、辣、甜、鹹之間的冬蔭功香氣,
特別十分開胃惹味。
我不會自私食, 當然帶外賣回家同家人分享一齊食呢!
Tea
2023-03-11 27 views
唔係觀塘行街都唔知呢到有間分店係裕民坊YM2裡面。見好耐無食雞翼山,好掛住佢個玫瑰味雞翼就買返屋企同家人開心share鐘意佢地採用無激素大雞翼,口味多變,而且有特色12件雞翼(我揀左2款口味)+飲品 $128佢地呢個招牌「文青風玫瑰雞翼」幾乎係我每次都會叫雞翼外皮沾滿玫瑰花糖漿,仲用左玫瑰花辦做裝飾,入口有陣陣玫瑰花味泰式冬陰酸辣雞翼雞翼少少辣辣地,好惹味好似飲緊冬陰公咁,好特別另外仲有一罐飲品,夠哂解渴

唔係觀塘行街都唔知呢到有間分店係裕民坊YM2裡面。

見好耐無食雞翼山,好掛住佢個玫瑰味雞翼
就買返屋企同家人開心share
鐘意佢地採用無激素大雞翼,口味多變,而且有特色

12件雞翼(我揀左2款口味)+飲品 $128

佢地呢個招牌「文青風玫瑰雞翼」
幾乎係我每次都會叫

泰式冬陰酸辣雞翼
雞翼少少辣辣地,好惹味
好似飲緊冬陰公咁,好特別

另外仲有一罐飲品,夠哂解渴
2023-03-11 10 views
近排實行168減脂增肌飲食,今日就半放肆一下,雞翼都算係半生酮掛,哈。外賣用個類似麥記以前開心樂園餐既盒裝住,靚得黎又方便拎返屋企食。裡面有3隔,裝住3款唔同口味既雞翼。3款味道分別係:鹹蛋黃焗雞翼、櫻花蝦雞翼和鹼檸七雞翼。3款雞翼都係King size,肉質係肥美爽彈,有少少肉汁,外皮輕輕脆炸過,放左兩個鐘頭都咁好食。櫻花雞翼係將櫻花蝦混合蜜糖做醬汁,甜甜咸咸咁,好惹味,係出面未見過既味道,絕對值得一試。店舖好開揚,而且幾有本土特色。食雞翼都有咁多款套餐同味道。竟然連關東煮都有。

裡面有3隔,裝住3款唔同口味既雞翼。
3款味道分別係:鹹蛋黃焗雞翼、櫻花蝦雞翼和鹼檸七雞翼。

店舖好開揚,而且幾有本土特色。

食雞翼都有咁多款套餐同味道。

竟然連關東煮都有。

2023-03-11 14 views
呢日係觀塘樓上Party room開P,大家食KFC麥當勞雞翼得多,係時候搞下新意思,所以就揀左呢間雞翼專門店賣外賣。裝修幾有香港特色,好岩打卡。揀左有12隻雞翼既套餐,包3款雞翼,每款有4隻。原味雞翼有輕輕既蜜糖味,Size比一般pizzahut 1.5倍,啖啖肉。文青風玫瑰雞翼真係有玫瑰花瓣係上面,用左蜜糖將花瓣黏住係雞皮上面,外觀閃亮,真係有d文青風。玫瑰花瓣既份量真係唔少,每隻雞翼既size都同原一樣咁大隻。另一款黃金鹹蛋焗雞翼超好味,鹹蛋黃醬完美既包住整隻雞翼,好有風味,大家掛住食,完成唔記得相機食先。另外呢兩款有同事推介,等我下次試下先。

裝修幾有香港特色,好岩打卡。

揀左有12隻雞翼既套餐,包3款雞翼,每款有4隻。

另外呢兩款有同事推介,等我下次試下先。

2023-03-10 15 views
由於本人有潔癖,唔想攞張野餐墊出去草地,食完嘢又要抹又要拍,又驚有昆蟲,所以我們決定在家中野餐,除咗買壽司生果之外,我們在諗緊究竟買什麼肉類,方便又要夠惹味結果終於比我諗到了,就算買惹味雞翼,相比起快餐店,我喜歡到這裏買,因為比較多味道選擇,而我也不太喜歡吃炸粉比較多的雞翼我叫咗$128有12隻雞翼同埋一罐飲品,貪佢有多啲味道選擇唔使等好耐,好快有得食我叫的雞翼全部都不是炸粉的,反而是蜜糖味比較重的,這是第一款玫瑰雞翼,它是蜜糖雞翼昇華版,不單止食落去甜甜的,望落去擁有玫瑰花粉紅色的點綴,也令心情更加甜美。第二款我叫了鹹檸七味,很正氣,每隻雞翼都很結實,很大隻,這個真的會有鹹檸七的味道第三款我叫了宮崎南蠻他他雞翼,原來醬料是另外上的,這不是一般的沙律醬,是有特別的調味,吃的時候才點,令到他他雞翼有兩個層次 全部雞翼都熱辣辣,所以很配合這個氣泡桃橙茶有埋外賣袋10分方便

我叫咗$128有12隻雞翼同埋一罐飲品,貪佢有多啲味道選擇

唔使等好耐,好快有得食

全部雞翼都熱辣辣,所以很配合這個氣泡桃橙茶

有埋外賣袋10分方便

2023-03-09 16 views
雞翼山呢間專登食雞翼嘅餐廳係有分店係裕民坊,呢一間比較近我屋企附近,諗住買完之後同朋友出去佐敦谷公園野餐,店鋪地點嘅話喺裕民坊巴士總站其中一個門口一入就係㗎啦!餐牌都十分之容易明白,有9款雞翼口味選擇,今次因為有三個朋友一齊食,所以我哋就叫咗一個$128蚊,12隻雞翼嘅套餐,雞翼嘅口味全部都係好新穎,有好多款我都未試過,想像唔到咩味🤣 今次就叫咗1號嘅文青風玫瑰雞翼,4號濃口櫻花蝦蝦醬雞翼同埋3號黃金鹹蛋黃焗雞翼,配上氣泡桃橙水~佢外賣都會用紙幫你分返三隻口味,唔會撈埋好貼心!餐廳都十分之衛生,喺個買嘢嘅櫥窗可以望到入邊烹調嘅過程,全部都係即叫即炸㗎,所以全部都好熱辣辣!玫瑰雞翼係比較甜嘅口味,上面有一塊塊嘅玫瑰花瓣,食落似蜜糖雞翼,但係帶有少少玫瑰糖漿嘅味道,感覺比較清爽,雞翼因為即刻整,所以都十分之外脆內軟同埋都多肉汁,雞翼發育完全唔會太細隻!櫻花蝦蝦醬雞翼係三款裏面相對來講重口味嘅雞翼,出邊有見到一隻隻嘅櫻花蝦豐富口感,整體味道來講蝦醬味道突出,鹹香嘅感覺中帶有淡淡嘅海鮮味道!鹹蛋黃雞翼本身預期會比較咸,但係其實佢比櫻花蝦蝦醬更加淡味,有咸蛋黃香得來唔咸,同埋個皮係有厚厚嘅一層鹹
雞翼山

鹹蛋黃雞翼本身預期會比較咸,但係其實佢比櫻花蝦蝦醬更加淡味,有咸蛋黃香得來唔咸,同埋個皮係有厚厚嘅一層鹹蛋黃醬,兩個都有兜均,所以食落味道好平均好香口,3款嘅雞翼食完都唔會好口渴,味道調得十分之好味,下次會再想試吓冬陰功口味嘅雞翼呢!

套餐配上嘅氣泡桃橙汁十分之清爽,雪到凍一凍配埋香脆雞翼真係感覺唔錯!外賣方面包得十分之好,有手抽袋拎走,同埋仲有膠手套㖭!