炸雞套餐$118魚糕串$24韓式炒粉絲$42汽水$12/罐好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:最近4年1度的足球⚽️亞洲盃正進行得如火如荼。開電視晚上都會直播賽事。為了觀賞賽事,連晚餐也不想煮。所以韓國隊🇰🇷對巴林隊那天就買了韓式炸雞外賣回家邊吃邊觀賞賽事。二人買了一個韓式炸雞套餐、魚糕串、韓式炒粉絲及2罐汽水。韓式炸雞🍗有近10款口味供選擇。選了2款味,分別是比較濃郁、帶有烤肉味的水原牛肋骨醬及似Pringles Sour Cream & Onion 的白洋蔥🧅醬。炸雞是沒有骨的雞腿肉,啖啖肉,方便懶人食用。雞肉又嫩又juicy。粉漿不會過厚。薯條🍟即叫即炸,熱辣辣,呈金黃色,夠脆口。魚糕🍢串有點彈牙,是一款我很喜歡的街頭小吃。加了蛋絲、洋蔥絲及蔥粒的韓式炒粉絲不會過腍,口感不錯,帶有麻油及蒜味,味道好香。
汽水
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

炸雞套餐

薯條🍟即叫即炸,熱辣辣,呈金黃色,夠脆口。

魚糕🍢串有點彈牙,是一款我很喜歡的街頭小吃。

2024-01-12 138 views
餐廳位置就在7號碼頭,過海經過去吃一下非常方便~半半炸雞腿肉~套餐可選兩款口味,最後經過審慎考慮後,選了蔥蒜醬油炸雞及蜜糖焦糖炸雞😂蔥蒜醬油炸雞味道帶點豉油鹹香,炸雞粉漿炸得超脆,內裡的雞肉還能保持嫩滑及有水份感;而蜜糖焦糖炸雞蜜味帶甜,吃起來特別可口,蜜糖跟炸雞絕對是絕配~魚糕串~有兩大串,味道不錯,套餐跟配~韓式炒粉絲~粉絲質感帶點濕軟,內裡配料都多,有蘿蔔絲、蛋絲、魚糕絲及芝麻等~汽水~有多款味道選擇,當中較特別的是蘆薈樂,喝起來有粒粒蘆薈肉~
餐廳位置就在7號碼頭,過海經過去吃一下非常方便~

魚糕串~有兩大串,味道不錯,套餐跟配~

2023-12-01 190 views
今日從尖沙咀到中環天星碼頭,心情有點鬱悶,想吃點好食的來犒賞自己。於是我在手機上搜尋了附近的餐廳,發現了一間名叫「Chimac」的韓式炸雞店,看起來不錯,就決定試試看。我在網上訂了堂食,選了以下幾樣菜式:韓式炸雞:這是他們的招牌菜,我選了兩種口味,一種是**甜辣醬**,另一種是**蒜香醬**。炸雞外皮酥脆,肉質多汁,醬汁也很入味,不會太辣或太甜。我覺得甜辣醬比較適合我的口味,因為它有點酸甜,可以中和炸雞的油膩感。蒜香醬也不錯,但有點太濃郁了,吃多了會有點膩。炸雞的份量很足,我點了一份半隻,差不多可以吃飽了。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘🧀️  約850-950kcal 卡路里/份泡菜炒年糕:這是我最喜歡的韓式小吃之一,所以我一定要點。這裡的泡菜炒年糕很有嚼勁,年糕不會太軟或太硬,泡菜也很酸辣,跟年糕的甜味很搭。還有一些魚板和豬肉絲,增加了口感和香氣。這道菜的辣度適中,不會讓我流眼淚,但也能刺激我的味蕾。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘🧀️  約850-950kcal 卡路里/份韓式海鮮煎餅:這是一種韓式的鹹餅,裡面有蝦、魷魚、蔥和紅蘿蔔等材料,表面煎得金黃酥脆,搭配醬油和芝麻油的調味汁,很開胃。海鮮煎餅

韓式炸雞
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

泡菜炒年糕:
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘

韓式海鮮煎餅:
這是一種韓式的鹹餅,裡面有蝦、魷魚、蔥和紅蘿蔔等材料,表面煎得金黃酥脆,搭配醬油和芝麻油的調味汁,很開胃。海鮮煎餅的厚度適中,不會太乾或太濕,海鮮的鮮甜也很突出,蔥和紅蘿蔔的清香也很提味。這道菜的份量也很大,可以跟朋友分享。
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘
🧀️  約850-950kcal 卡路里/份

我在碼頭一旁的坐位坐下,這都是店家專用位置,可以說是堂食位,這裡可以欣賞著維多利亞港的美景,一邊享用這些美味的韓式料理,感覺心情也跟著好了起來。這店的環境很舒適,價錢也很合理,我覺得這是一間值得推薦的韓式炸雞店。
2023-11-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 韓式炸雞
2023-12-01 154 views
係長洲睇完牙醫,坐慢船出返香港,打算行去旁邊嘅中環天星碼頭再坐船過對面尖咀,打的回家.女友小熊問我晚飯食咩好,第六感彈出 "炸雞"!一來啱啱睇完牙醫,最好緊係唔好食熱氣嘢啦,但更加大問題係..... 依照我地返屋企嘅路線,沿途根本無一間炸雞店,勉勉強強得星光行老麥炸雞,但我同小熊都唔打算再幫襯老麥囉! 所以哩個提意俾小熊好無情情咁 Reject 咗 >_<點知.... 行到天星碼頭,小熊突然好大反應! 原來..... 竟然係天星碼頭入口處開咗間炸雞店! 完全諗唔到會開間炸雞店! 店名叫 CHIMAC,係韓式炸雞店,結果當然係..... 二話不說俾錢幫襯啦!首先佢地嘅 menu 眼花撩亂! 對於我哩D老人家唔易睇得明.最後點咗原味有骨炸雞,蜂蜜牛油有骨炸雞,套餐配上薯條,再加薯蓉同牛油粟米.兩款炸雞同樣外層內軟,返到屋企開餐都仲有餘溫,只係比想像中 size 細咗D, 點解依家D雞總係變細?蜂蜜牛油味面層灑咗蜂蜜粉,令到D炸雞表層有甜味,牛油味返而唔強.薯條凍咗好難入口,所以最好馬上食先,薯條用上粗身,所以口感必然比老麥豐富.薯蓉比想像中幼滑,只係份量太少喇! 唔夠喉.每

女友小熊問我晚飯食咩好,第六感彈出 "炸雞"!

薯蓉比想像中幼滑,只係份量太少喇! 唔夠喉.

每次入長洲,都係行去天星碼頭坐船走,希望下次入長洲可以再嚟幫忙.

雖然第六感又中,唔多第六感嘅女友小熊又係果句...

"有咁啱得咁橋開口中啫!"
2023-10-27 277 views
中環想搵一間似樣啲既韓國餐廳,真係好有難度,尤其係一人餐,好多都好大份,一定要一大班人去食先得。之前都睇過Chimac ,但未有機會食。最近又想食韓國菜,所以終於的起心肝去試,岀餐都幾快,而且成個包裝幾靚♥️放得都幾整齊。雖然炸雞啲粉多咗少少,但真係幾脆,味道不錯,我點咗蒜香醬油味,好香,剛剛炸起,肉質都ok,仲有薯條同酸蘿蔔。再加18蚊跟餐,炒年糕,普普通通,有6,7粒年糕,暖,不過我外賣無所謂,可以返公司叮熱。飲品我揀蘆薈樂,幾好,唔會太甜。整體都好,所以自己會再幫襯。

放得都幾整齊。

整體都好,所以自己會再幫襯。
2023-10-27
TakeAway
$87 (Lunch)
叫咗6件雞. 其中2件炸件無肉!!D雞番炸. 好難食. 餐跟可樂. 但diet coke 要加$5大元. 萬年油炸. 食第一件已經想鬧. 唱好香港. 要由美食開始. D員工無理精神. 唔想做就唔好做. 服務質素差! 👎 Ordered 6 pieces of chicken combo. . Come with fries and coke. BUT Diet Coke charge extra $5 ! What the hack. The oil is terrible. Not sure what they used. Meats are tough and chewy ! If u love chewy chicken . This is the place for you. Staffs looks half dead. Non responsive. No smile. What do ever. I would suggest u stay far far away from this place

where is my chicken 雞在哪裡
誰偷了我的雞who stole my chicken
2023-08-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
  • Nothing
【𝐂𝐇𝐈𝐌𝐀𝐂】中環天星碼頭嘅韓式炸雞外賣店🐥 價格相宜之外 仲可以睇住過海景食 😆二人特攻炸雞盒 💰$168可以揀兩款口味嘅炸雞🍗分別揀咗原味同埋蜂蜜牛油味炸雞原味就正常炸雞啦~ 蜂蜜牛油味嘅炸雞 落咗好多粉 食落甜甜地幾好食 不過因為可能外賣關係就略有少少乾🫢之後套餐仲包埋炸薯條魚糕串 4串辣炒年糕韓式牛肉飯同埋兩罐嘢飲韓式牛肉飯個牛肉汁都整得幾好食😋 而且成個set 都幾多小食👀👀去Party Room揀佢都幾好👍🏻以呢個價錢嚟講性價比幾高 可以睇住個海景吹住海風食炸雞🤣🤣
【𝐂𝐇𝐈𝐌𝐀𝐂】

中環天星碼頭嘅韓式炸雞外賣店🐥
價格相宜之外 仲可以睇住過海景食 😆

二人特攻炸雞盒 💰$168
可以揀兩款口味嘅炸雞🍗

分別揀咗原味同埋蜂蜜牛油味炸雞
原味就正常炸雞啦~

之後套餐仲包埋

同埋兩罐嘢飲

韓式牛肉飯個牛肉汁都整得幾好食😋

以呢個價錢嚟講性價比幾高 可以睇住個海景吹住海風食炸雞🤣🤣
TakeAway
$84 (Tea)
2023-04-05 655 views
🔥CHIMAC📍中環天星瑪碼頭7號碼頭上層D及E號鋪🥄醬油豬手飯 $63豬手既肉好肥,咁先好食,口感又淋唔會硬再加埋佢配料泡菜,將一碟平平無奇既豬手升華左,夠晒飽滿足🥄韓式炸雞套餐$69呢個餐一定要食,外皮夠脆,內面肉質唔硬,佢有好多味簡,我簡左醬油味,好正加淡可樂總括而言,真係好飽但地方就唔會坐得舒服,好細冇乜位,但食物就好好食
🔥CHIMAC
📍中環天星瑪碼頭7號碼頭上層D及E號鋪

🥄醬油豬手飯 $63

🥄韓式炸雞套餐$69

2023-03-21 536 views
📍CHIMACHappy Friday 想食啲邪惡嘅嘢,於是走去食炸雞😝🍗韓式炸雞套餐 $69跟餐配埋酸蘿蔔、炸薯條同一支野飲🧃🍗炸雞腿肉(蜂蜜焦糖🍯)佢有好多唔同嘅口味可以揀,咁我就揀咗蜂蜜焦糖味🍯一共有6件,全部都係雞髀肉,都算幾嫩口,夠曬熱,食落幾多肉汁🤤而且夠入味,有好香既蜜糖味😌炸雞嘅質素係幾唔錯👍🏻🌶️辣炒年糕 (加配+$18)呢碟就好失望🥲年糕似係煮咗好耐放喺度,所以每件都發到好脹,而且一啲都唔煙靭😵‍💫重點係唔熱,食落凍冰冰🥲🥲🍢魚糕串 (加配+$12)冇預計到佢原來咁細串,但食落個味都算okay唔會話淡而無味🧐不過不失啦🤫🍟炸薯條每條都炸得脆卜卜同熱辣辣,薯條比較粗身個種😗加返啲分~✨個人認為依間嘅炸物做得幾好,但其他就真係一般⭐️好味指數:5.5/10📍CHIMAC (天星碼頭) (中環)中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
📍CHIMAC

Happy Friday 想食啲邪惡嘅嘢,於是走去食炸雞😝
炸雞套餐

炸雞腿肉(蜂蜜焦糖🍯)
炸雞🍗

🍗韓式炸雞套餐 $69
跟餐配埋酸蘿蔔、炸薯條同一支野飲🧃

🍗炸雞腿肉(蜂蜜焦糖🍯)
辣炒年糕

🌶️辣炒年糕 (加配+$18)
魚糕串

🍢魚糕串 (加配+$12)
炸薯條

🍟炸薯條
每條都炸得脆卜卜同熱辣辣,薯條比較粗身個種😗加返啲分~

✨個人認為依間嘅炸物做得幾好,但其他就真係一般

⭐️好味指數:5.5/10

📍CHIMAC (天星碼頭) (中環)
中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
炸雞腿肉(蜂蜜焦糖🍯)
2023-03-02 493 views
由尖沙咀搭天星小輪回家,到達7号碼頭已嗅到炸物的香味。原來這裡新開了一間韓式炸雞 即興外賣了一個二人套餐享用, 第一次對著海邊吃炸雞感覺零捨不同。遠遠已經看到一個粉紅色紙牌 , 原來是【女神Isabella 群姐】,更推出限量版MEMO PAD及手套,只要憑CHIMAC會員APP內優惠券就可以擁有。店員有禮地介紹,原來二人套餐的份量也不少, 炸雞有兩種口味可以選擇,我選擇了原味和芝士味。兩款炸雞肉質嫩滑又醃得入味, 加上芝士味更是香濃。喜歡芝士的小朋友吃得津津有味呢!薯條、紫菜卷是一個不錯的餐前小食。 薯條及紫菜卷放了一會兒也十分香脆, 紫菜卷內裏是韓式粉絲外脆內軟口感獨有。牛肉飯及韓式炒粉絲不能不試,牛肉軟滑、粉絲彈牙,是用正宗的韓式烹調方法煮理的。

• 炸紫菜卷
2023-02-27 295 views
嚟到中環碼頭同好朋友chill住食炸雞真係好爽!!呢度有自由度好高又抵食既炸雞套餐💕我哋要左一份「二人特攻炸雞盒套餐」✨點左一份原味有骨炸雞拼蜂蜜焦糖有骨炸雞~小食要左魚糕串同紫菜卷~兩款主食就要左韓式牛肉飯同韓式炒粉絲~今期仲有女神"Isabella"既精品便利貼送俾我哋添xppp等左無耐,啲食物已經準備好,全部都熱力十足香噴噴架!!!兩款炸雞既外皮都好香脆,蜂蜜焦糖更多添一份香甜:)紫菜卷香口惹味,魚糕串沾上醬油,味道不錯😚😚兩款主食都唔差,份量剛好~我哋仲揀左兩罐肥仔水,食飽“倨一倨”添🤣🤣🤣
嚟到中環碼頭同好朋友chill住食炸雞真係好爽!!

呢度有自由度好高又抵食既炸雞套餐💕

我哋要左一份「二人特攻炸雞盒套餐」✨

點左一份原味有骨炸雞拼蜂蜜焦糖有骨炸雞

小食要左魚糕串同紫菜卷~

兩款主食就要左韓式牛肉飯同韓式炒粉絲~

等左無耐,啲食物已經準備好,全部都熱力十足香噴噴架!!!

兩款炸雞既外皮都好香脆,蜂蜜焦糖更多添一份香甜:)

紫菜卷香口惹味,魚糕串沾上醬油,味道不錯😚😚

兩款主食都唔差,份量剛好~
我哋仲揀左兩罐肥仔水,食飽“倨一倨”添🤣🤣🤣
2023-02-25 188 views
每次經過中環碼頭都聞到呢一間韓式炸雞超香,今次仲用咗好搶眼嘅群姐做代言人😂,一於試一試佢! 2人炸雞套餐只售$160 ,有兩碟炸雞,兩款小食,同埋兩款主菜,仲包埋飲品,包保夠飽呢!原味炸雞外皮仍然可以長時間保持香脆,肉汁仲好豐富。甜辣味炸雞,好惹味😋 小食好推介呢一個炸紫菜卷,外皮脆卜卜,內裏煙韌,好好食🤤꧁☬小編食左咩☬꧂✅原味同甜辣味炸雞✅炸紫菜卷✅韓式粉絲✅魚糕✅泡菜豚肉飯(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $100♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅原味同甜辣味炸雞
✅炸紫菜卷
✅韓式粉絲
✅魚糕
✅泡菜豚肉飯

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $100♥
-🐝 蜂蜜焦糖炸雞🍯 炸雞即叫即炸 可以選擇有骨/無骨我哩個懶人梗係揀無骨啦 食落啖啖肉🍗炸皮厚薄適中 肉質juicy每件炸雞都沾滿甜甜地嘅醬汁脆卜卜外皮配上嫩滑雞肉 好好味😋食食下有驚喜 原來炸雞底仲有粗薯條添🍟🥔另外+$18 升級套餐 套餐包括前菜、罐裝飲品🥤、紫菜飯/炒牛肉飯/炒豬肉飯/辣年糕前菜係白蘿蔔漬物 食食吓先發覺佢哋漏咗俾我哋😝 所以post出嚟嘅相都見唔到我哋選擇咗炒豬肉飯🐖 嚟到先知原來係辣炒泡菜豬肉 白飯選用咗珍珠米🍚 豬肉片份量非常少 只得幾片🥓 而且仲有啲overcook 食落好硬同好乾🫢 但就唔建議加錢升級套餐 味道好一般 而且唔抵個人非常推薦佢哋嘅炸雞🐔 相比起其他韓式炸雞店 Chimac價錢相宜又高質🍗一定會再食👍🏻-
🐝 蜂蜜焦糖炸雞🍯 [半隻$78|全隻$128]
炸雞即叫即炸 可以選擇有骨/無骨
我哩個懶人梗係揀無骨啦 食落啖啖肉🍗
炸皮厚薄適中 肉質juicy
每件炸雞都沾滿甜甜地嘅醬汁
脆卜卜外皮配上嫩滑雞肉 好好味😋
食食下有驚喜 原來炸雞底仲有粗薯條添🍟🥔

2023-02-23 2812 views
平常食韓式炸雞,每個人無一二百蚊都落唔到樓,但早前搭天星過尖沙咀時,晌中環天星碼頭就見到有一檔韓式炸雞專門店「CHIMAC」,二人套餐只喺賣150蚊左右咋,已經包好多嘢食,堂食外賣都可以,真喺超抵。 一邊喺廚房、落單、取餐嘅地方,另一邊喺堂食用餐區,座位唔多,一眼睇晒得12個。我見有啲人外賣,拎落下面海濱啲位度食,如果唔喺今晚稍為大風啲,我都會咁做,因為響下面,附送成個維多利亞港180度景觀,高級餐廳都未必有咁靚景呀,哈哈! 櫃位上面就有幾個巨型電子餐牌,亦可以問店員拎個實體餐牌埋位慢慢睇,佢哋嘅炸雞有好多口味選擇,亦有分無骨、有骨,此外,仲有多款韓式主食、升級優惠等等。 另外,就喺一系列2、3、4人韓式炸雞盒套餐,包咗炸雞、小食、迷你飯、飲品,着實喺划算之選。全部炸雞都喺新鮮即做,所以,等候需時,故此,落單後有個傳呼器俾你,做好之後就會發出叫聲提你埋去拎,大概等10分鐘左右就有得食。二人特攻炸雞盒 $158我哋就揀咗個二人炸雞餐,選炸雞腿肉就$158,如果選有骨炸雞就$178,個人就覺得炸雞腿肉好似抵啲,一來定價平少少,二來雞腿肉啖啖肉,炸雞一款喺指定嘅原味,另一款就選蜂蜜焦糖味;小
。
二人特攻炸雞盒 $158

我哋就揀咗個二人炸雞餐,選炸雞腿肉就$158,如果選有骨炸雞就$178,個人就覺得炸雞腿肉好似抵啲,一來定價平少少,二來雞腿肉啖啖肉,炸雞一款喺指定嘅原味,另一款就選蜂蜜焦糖味;小食方面,最韓風都喺炸紫菜卷同魚糕串,再加埋兩客迷你飯,飲品就簡簡單單要可口可樂,襯晒食炸雞,否則,亦可以加錢轉其他嘢食。
二人特攻炸雞盒
炸紫菜卷(4條)

因為所有嘢都喺即叫即做,加上我哋喺堂食,所以,紫菜卷拎上手熱焫焫,咬落脆口唔在講,而且,亦唔油膩,裏面捲住好多粉絲,甚具口感。如果攞走食,相信就會大打折扣。
炸紫菜卷
炸紫菜卷
魚糕串(4串)

睇韓劇時,見啲人好鍾意晌街邊小販檔食魚糕串,仲要非常之大串,好似我哋晌街邊篤魚蛋咁。一客4串,每串篤住4塊,份量無欺場,咬落彈牙得嚟又帶點煙韌,簡單淋咗啲韓式醬油,食味唔錯。
泡菜豬肉飯

多款迷你飯供選擇,款款都甚具韓風,呢個豬肉飯絕對喺值得一試,唔喺普通肉片,而喺用上五花腩,大大片,煎得香口,富油香,夾埋泡菜一齊食,味道一流,不過,啲泡菜辣勁幾強,入口包醒神。
韓式粉絲

比較深入認識韓式粉絲,都喺睇咗韓國綜藝「尹食堂」。講番啲粉絲,佢哋嘅粉絲比較粗,有啲似米線咁,但就透明啡,裡面拌有好多料,甘筍絲、冬菇、椰菜、白芝麻……等等,粉絲煙煙韌韌且索滿汁,唔錯喔。
韓式粉絲
原味炸雞

每籃炸雞都有成6件,件件都有番咁上下大細,即炸即喺即炸,入口仲喺好熨熱,但就特別甘香,外層寧舍脆口,而且,果然喺雞腿肉,加上啲雞嘅皮下脂肪少,真喺食落一啲都唔油膩,肉質更喺頗為嫩滑。
蜂蜜焦糖炸雞

同樣都喺一客有6,呢款口味真喺超推薦,淋上嘅蜂蜜焦糖醬味道清甜得嚟,又滲出陣陣焦糖香,好有個性,鍾意食焦糖嘅客人真喺唔好錯過,小弟正正喺焦糖粉絲,所以特別鍾意,加上無骨嘅雞腿肉,又嫩又滑,就更加啖啖肉、啖啖滋味。
蜂蜜焦糖炸雞
晌落單時,仲見到有個好粉嘅牌仔,寫住「CHIMAC 女神來了」,原來喺「Isabella群姐」
,更送出限量版Memo Pad一疊,非常搞嘢,好具話題性
。
第一次試CHIMAC嘅出品,總括一句,就喺平靚正,而且,店員好有禮,好似我哋食完打算拎番啲餐盤俾佢哋,個哥仔不斷唔該前、唔該後。事後先知,原來佢哋仲有好多分店,有機會再去其他店試吓先。
$79 (Dinner)
二人特攻炸雞盒
蜂蜜焦糖炸雞
$158就食到韓式炸雞二人餐❣️呢間連鎖炸雞店真係好抵食平時一般一隻雞都要食$200呢度$200唔洗有炸雞有飯有小食想食飽都完全冇負擔二人特攻炸雞盒 原味有骨炸雞、火山醬有骨炸雞Fixed咗一定跟半份原味其實都係我最愛拎到返屋企有30分鐘距離都依然keep到溫度同脆度另外半份點咗火山醬真係辣到噴火如果唔食得辣建議要甜辣比較易入口炸紫菜卷(4條)、魚糕串(4串)紫菜卷係我最愛魚糕串就係我一解鄉愁嘅良物韓式牛肉飯、泡菜豬肉飯可以要兩份主食如果唔想食飯可以要韓式炒粉絲或者年糕中環碼頭店其實都有堂食位可以望住過海食㗎
$158就食到韓式炸雞二人餐❣️

呢間連鎖炸雞店真係好抵食
平時一般一隻雞都要食$200
呢度$200唔洗有炸雞有飯有小食
想食飽都完全冇負擔

二人特攻炸雞

原味有骨炸雞、火山醬有骨炸雞
Fixed咗一定跟半份原味
其實都係我最愛
拎到返屋企有30分鐘距離
都依然keep到溫度同脆度
另外半份點咗火山醬
真係辣到噴火
如果唔食得辣建議要甜辣比較易入口

炸紫菜卷(4條)、魚糕串(4串)
紫菜卷係我最愛
魚糕串就係我一解鄉愁嘅良物

韓式牛肉飯、泡菜豬肉飯
可以要兩份主食
如果唔想食飯可以要韓式炒粉絲或者年糕