2022-11-07
💡國民級韓式炸雞韓國炸雞不嬲都係我至愛,平時食開可能都$100或以上,但今次Chimac呢一間外賣店係灣仔開左新分店,竟然$80都唔洗已經有埋套餐,仲有埋野飲加薯條,買番屋企加料非常抵食。🍽經典甜辣 🌶️食炸雞必食嘅味道,香香辣辣,但又唔會搶左炸雞的味道,啖啖肉之餘醬汁又惹味。🍽蜂蜜焦糖醬汁🍯甜甜既蜂蜜焦糖醬汁,很滋味。食落好juicy又唔會太甜,同炸雞好夾,相信大人小朋友都岩食。🍽無骨洋蔥芝士炸雞炸雞上配上洋蔥同大量芝士粉,味道夠曬香濃✨炸雞熱辣辣, 好有份量。而且全部都好juicy,肉質嫩滑,唔會好乾身。外皮趣卜卜,非常惹味🍹西瓜/芒果梳打套餐加左$8 要左梳打,兩隻味道都好濃味,加埋梳打,岩曬食完炸雞爽一爽😍ps/餐廳有提供手套,咁又唔驚木木整污糟隻手。另外除咗炸雞之外,亦有啲韓式飯餐、豬手等多款小食
🍽經典甜辣 🌶️
🍽蜂蜜焦糖醬汁🍯
🍽無骨洋蔥芝士炸雞
炸雞上配上洋蔥同大量芝士粉,味道夠曬香濃
🍹西瓜/芒果梳打