2022-10-28
呢排夜晚又到睇Netflix煲劇既時候,成日見到韓劇主角食炸雞,今日放工返屋企經過QRE見到呢間新開既炸雞店Chimac,開張優惠做緊全單88折,一於買返屋企試下先🌟韓式原味有骨炸雞 ($63/5件)Chimac既炸雞有好多不同口味,包括經典原味、韓式黑炸醬、洋蔥芝士、蔥蒜醬油、蜂蜜焦糖等,我就揀左韓國原味,要品嘗好味既炸雞當然要先試佢地既原汁原味啦,即叫即炸既韓式炸雞,等候期間已經聞到好香,好想即刻拎返屋企食呀,雞皮炸到脆卜卜,雞肉好嫩滑,推介💯💯🌟蔥蒜醬油有骨炸雞 ($75/5件)另一款就試左蔥蒜醬油味,新鮮熱辣炸好既炸雞淋上秘製醬油,甜甜地又幾惹味,套餐配酸蘿蔔同炸薯條🍟酸蘿蔔有解膩開胃既作用,真係唔錯😋🌟蜂蜜焦糖炸雞腿肉 ($69/5件)試左兩個唔同口味既有骨炸雞,今次就揀左個蜂蜜焦糖味既炸雞腿肉,外皮炸到好香脆,仲要啖啖肉,平時食雞我多數都係食雞髀,啖啖肉而且最嫩滑既部位,Chimac既炸雞腿肉無骨啖啖肉就啱哂我,上面淋上甜甜地既蜂蜜焦糖醬汁,惹味十足飲品: 蘆薈樂 & 西瓜梳打飲品揀左個幾特別既西瓜梳打,食完炸雞飲罐冰凍既飲品簡直係人生一大樂事🥰
🌟韓式原味有骨 炸雞 ($63/5件)
🌟蔥蒜醬油有骨炸雞 ($75/5件)
🌟蜂蜜焦糖炸雞腿肉 ($69/5件)
飲品: 蘆薈樂 & 西瓜梳打