2022-08-22 17 views
👍🏻 厚切肉眼牛扒配紅菜頭番薯蓉及雜菌(黑松露牛油)牛扒預設五成熟 一上枱已經聞到好重嘅香料味👃🏻外層煎至香口 入面保留到肉汁 呢塊肉眼肉味頗濃🐄除咗牛扒 旁邊嘅配菜都好值得留意!黑松露牛油有點點精之效 搭配牛扒唔錯 番薯蓉🍠同雜菌予人一種清新感覺👍🏻 意大利黑松露牛肝菌意大利粉起濃忌廉汁 黑松露嘅存在感都頗強!每一條意粉都成功掛汁 好creamy好重奶香🥛菌類切左粒粒 容易連意粉夾起 增加口感💕👍🏻 清酒茴香忌廉汁青口🍶擺盤好精緻 青口整齊地排列✅每一粒都飽滿 有忌廉味之餘 仲有淡淡酒香 襯托返青口既鮮味👍🏻 烤蘋果脆頂奶酥配雪糕(曲奇)上網睇佢餐牌 已經比佢哋三款甜品吸引 特別想推介呢一個 下面嘅奶酥係微暖 內餡有蘋果蓉及淡淡肉桂味道 清香撲鼻🍎🍏搭配雪糕 一冷一熱 正呀😙注意事項⚠️- 餐廳位於排檔附近 要細心啲先發現到門口架😉- 餐廳裝修/餐具/擺設都融入左猩猩🦍元素 非常特別🙌🏻
👍🏻 厚切肉眼牛扒配紅菜頭番薯蓉及雜菌(黑松露牛油)

👍🏻 意大利黑松露牛肝菌意大利粉

👍🏻 清酒茴香忌廉汁青口🍶

👍🏻 烤蘋果脆頂奶酥配雪糕(曲奇)

注意事項⚠️
- 餐廳位於排檔附近 要細心啲先發現到門口架😉
- 餐廳裝修/餐具/擺設都融入左猩猩🦍元素 非常特別🙌🏻
放工同朋友去左銅鑼灣行街買野 係渣甸坊排檔轉角見到間猩猩主題嘅日式西餐廳 就入左去食個晚餐 一開始點左個小食「清酒茴香忌廉汁青口」 青口充滿左忌廉汁 作爲餐前小食非常美味主菜叫左肉眼牛扒同埋黑松露牛肝菌意粉🤗兩個主菜擺盤都好靚 肉眼牛扒燒得非常香 肉質鮮美 仲有配菜紅菜頭番薯蓉及雜菌 配埋黑松露牛油令香味更上一層樓❤️黑松露牛肝菌意粉充滿濃郁嘅忌廉汁香味 加埋黑松露就無得輸每一餐最重要嘅時刻當然係甜品 烤蘋果脆頂奶酥同法式焦糖燉蛋 甜品整得好靚又好味😋可以滿足到自己食甜品嘅慾望💕又可以同朋友打卡😌

2022-08-21 16 views
🇭🇰 #銅鑼灣呢間餐廳係朋友推介✨以猩猩做主題既小店🦍環境好舒服同整潔 好岩同朋友知己出黎聚會💕+$38可以轉套餐 (4選2): 是日餐湯/沙律/熱/凍飲品 🫕果日既餐湯: 甘荀湯🍹凍飲: 玫瑰蜜桃茶 & 烏龍菊花茶♡ 意大利黑松露牛肝菌意大利粉 $108黑松露香氣好重 牛肝菌份量好足料✨真係可以一啖意粉配一啖牛肝菌👅♡ 三文魚子配煙三文魚蘆筍忌廉燴意大利飯 $118上面三文魚整成玫瑰花🌸🌺 賣相好吸精~肉眼見煙三文魚既份量好多 配合三文魚子同蔬菜粒配料一齊食 口感好豐富😆♡ 炸雞翼 配 蜜糖芥末汁 $68即食即炸 上到黎熱辣辣💛 配埋蜜糖汁既甜味♡ 脆漿薯條 配 黑松露醬 $48係最愛既幼薯條🥰 包左一層脆漿去炸唔會覺得好油同埋唔會變淋身🫶🏻==================CHIMPZ銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖==================
🇭🇰 #銅鑼灣

呢間餐廳係朋友推介✨以猩猩做主題既小店🦍
環境好舒服同整潔 好岩同朋友知己出黎聚會💕

🫕果日既餐湯: 甘荀湯
🍹凍飲: 玫瑰蜜桃茶 & 烏龍菊花茶

♡ 意大利黑松露牛肝菌意大利粉 $108

♡ 三文魚子配煙三文魚蘆筍忌廉燴意大利飯 $118
上面三文魚整成玫瑰花🌸🌺 賣相好吸精~

炸雞翼 配 蜜糖芥末汁 $68
即食即炸 上到黎熱辣辣💛 配埋蜜糖汁既甜味

♡ 脆漿薯條 配 黑松露醬 $48

==================
CHIMPZ
銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖
==================
2022-08-21 19 views
銅鑼灣渣甸坊相信大家都唔陌生,左右都擺滿一系列排檔,原來在那轉角位就有一間日系西餐店「CHIMPZ」。進店外發現那綠悠悠的裝潢,配上猩猩裝飾擺設,突然好像走入樂園之中。主食套餐優惠+38蚊就可以(4選2):是日餐湯、田園沙律、熱飲自選、凍飲自選,都咪話唔抵。清酒茴香汁煮蜆來到時已聞到香噴噴的清酒香味,而且見到每粒蜆肉都大粒飽滿,入口蜆肉滑溜,味道鮮味,真是一道不錯的餐前小食!厚切黑毛豬鞍架配香煎菠蘿及抱子甘藍(菠蘿汁)厚切黑毛豬鞍架配上菠蘿汁比較少見到,但又出奇地配合,黑毛豬鞍架肉質厚身,外層香脆,內層仍保持肉汁豐盈,還有香煎菠蘿及其菠蘿汁,酸酸甜甜更添層次。厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌西冷牛扒表面煎至焦香,輕輕切開見到其肉質粉嫩,牛味香重,旁邊更有黑松露和牛油,略略添加在牛扒上,食起來更Juicy。CHIMPZ 法式焦糖燉蛋即叫即作快炙焦糖,上枱時小心燙手呀!表面燒出一層甘香的脆焦糖,剔透金黃,而燉蛋綿滑緊緻,夾在一起更是冷與熱的交融,微甜不膩。最後原來佢地仲有夏日任務卡,做齊任務,就可以享有堂食四人同行一人免費,真係抵上加抵,約埋朋友食多餐先得😋。

主食套餐優惠

清酒茴香汁煮蜆

厚切黑毛豬鞍架配香煎菠蘿及抱子甘藍(菠蘿汁)

厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌

CHIMPZ 法式焦糖燉蛋

2022-08-21 230 views
成日去銅鑼灣都唔知渣甸坊入面有間隱世日式小店中間有好大隻猩猩 🦍天花板又掛滿咗馬騮仔 monkey 🐒有草牆裝飾 好有森林feel 🌿店舖細細間 但有好多選擇 食物質素高 👍🏻有蓋飯 沙律 All-day Breakfast 扒食 意粉 意大利飯 小食及甜品等都有得揀 😉🦀日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯原個甲羅燒入面鋪咗厚厚嘅蟹膏 蟹肉 蟹籽意大利飯索哂味噌汁蟹膏鮮味令意大利飯更加好食🐮厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌 西冷牛扒煎到五成熟 肉味濃郁點埋黑松露牛油 可以帶出牛扒嘅香味伴碟有紅菜頭蕃薯蓉 好香黑松露味嘅雜菌粒🐚清酒茴香汁煮蜆用清酒 茴香汁 牛油做醬汁蜆肉好大粒 好鮮甜🧇 日本麻糬窩夫餅吉士醬配雪糕窩夫皮係麻糬做嘅 好煙韌中間夾咗吉士醬同忌廉仲有豆腐雪糕 加埋一齊食口感豐富🍨 焗蘋果脆頂奶酥配雪糕蘋果金寶焗得香脆好香蘋果味加埋豆腐雪糕味道好夾✨夏日任務獎賞卡✨只需解鎖卡背小任務 即可獲得超值優惠💁🏻‍♀️《堂食四人同行一人免費》任務好簡單我就快儲齊印仔啦 你哋都去試下啦 💕
成日去銅鑼灣

💁🏻‍♀️《堂食四人同行一人免費》
任務好簡單
我就快儲齊印仔啦 你哋都去試下啦 💕
2022-08-20 19 views
以猩猩為主題既餐廳chimpanzee其實店內一入去已經好多大猩猩。雖然店鋪不大,但是充分利用每串空間。由天花開始都充滿大猩猩。食物先叫了一份黑松露薯條,味道都幾好,係由幼薯條,炸到十分香脆。可以選擇要蜜糖芥末醬還是黑松露醬。今日叫了兩份意粉,main 加38蚊可轉做餐可以揀飲品,沙律或餐湯。今日是日湯是甘荀湯。好錦滑,夏天好岩飲,仲有啖啖甘荀碎粒。白酒牛油汁大蜆意大利麵蜆都好大隻。係銅鑼灣黎講,單叫一份就$98 加餐都係$136 係好抵食 仲要店鋪坐落地鋪。味道份量都吾錯。宮保大蝦意大利麵佢個汁好特別,宮保雞丁既酸辣。但是係西式意粉配大蝦,隻蝦仲煎香過。佢酸酸地辣辣,好岩夏天食,飲品。由於轉左餐已經包埋叫了分別青檸梳打及提子梳打。咁熱真係透心涼
以猩猩為主題既餐廳
chimpanzee其實店內一入去已經好多大猩猩。
雖然店鋪不大,但是充分利用每串空間。
由天花開始都充滿大猩猩。

今日叫了兩份意粉,main 加38蚊可轉做餐
可以揀飲品,沙律或餐湯。
今日是日湯是甘荀湯。好錦滑,夏天好岩飲,
仲有啖啖甘荀碎粒。

白酒牛油汁大蜆意大利麵
味道份量都吾錯。

宮保大蝦意大利麵
佢個汁好特別,宮保雞丁既酸辣。
但是係西式意粉配大蝦,
隻蝦仲煎香過。佢酸酸地辣辣,好岩夏天食,
宮保大蝦意大利麵

飲品。由於轉左餐已經包埋
叫了分別青檸梳打及提子梳打。
咁熱真係透心涼
2022-08-18 244 views
平時行開銅鑼灣都想搵下比較特別既小店試下,原來成日行經既渣甸坊,有一間隱世日系西餐店小店以猩猩做主題,裝修以木系和式風格為主,配上綠色草牆,簡約清新牆上大大個木製猩猩大 Logo ,加上有好多猩猩既裝飾掛係天花板上,感覺置身於熱帶森林餐廳主要提供日系西餐,有蓋飯、沙律、全日早餐、扒食、意大利粉,意大利飯、小食及甜品,小店當中算係有幾多的選擇食物方面:厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌 : 西冷牛扒表面煎到焦香,內裡煎到五成熟,肉質粉嫩,再擦上黑松露牛油醬,更能帶出牛肉的鮮味,紅菜頭蕃薯蓉顏色特別,味道清甜另外雜菌粒可以擦上黑松露牛油醬,同樣美味日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯 : 原個甲羅燒放係意大利飯面上賣相吸睛,甲羅燒上面鋪咗厚厚的蟹膏、蟹肉、蟹籽,意大利飯每粒都吸收到忌廉汁的味道,再每啖都加上蟹膏一齊食,蟹膏既咸鮮味令到味道意大利飯相當唔錯清酒茴香汁煮蜆 : 蜆肉飽滿,用清酒、茴香汁、牛油做醬汁、帶出蜆肉既鮮甜日本麻薯窩夫餅吉士醬配雪糕 : 窩夫餅係用麻薯做,口感煙煙韌韌,中間夾住吉士醬和忌廉,再加埋豆腐雪糕,配搭新穎,比起平時窩夫的味道更加特別焗蘋果脆頂奶酥配雪糕 : 蘋果金寶焗得香

食物方面:

焗蘋果脆頂奶酥配雪糕 : 蘋果金寶焗得香脆,加上清爽青蘋果片及香濃豆味的豆腐味雪糕,口感有層次

Ours Tips : 最近仲有夏日任務獎賞卡,只需要解鎖卡背小任務,即可獲得超值優惠《堂食四人同行一人免費》,大家千祈唔好錯過
2022-08-17
$350 (Dinner)
  • 日本麻薯窩夫餅吉士醬配雪糕
  • 厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌
2022-08-16 18 views
話說同朋友去完sogo超市入貨,發掘到呢間清新小店💖CP值高,推介肉眼牛扒!!!餐廳係猩猩主題🦧,俾人好homey、cozy嘅感覺🌝💖<三文魚子煙三文魚蘆筍忌廉燴意大利飯>無論係花花碟、edible flowers、定係玫瑰花煙三文魚,全部都太靚喇!我地打咗好耐卡!!煙三文魚份量好多,risotto個sauce好creamy,同三文魚子好夾。<厚切肉眼牛扒配紅菜頭番薯蓉及雜菌(黑松露牛油)>不得了!!一上菜已經好香嘅黑松露牛油味😍煎到5成熟係剛剛好,肉眼牛扒嘅牛味非常之濃郁,肉質咬落軟腍,充滿住油香,紅菜頭番薯蓉亦好綿滑,炒雜菌充滿牛油香味,推介!!!<玫瑰蜜桃茶> <烏龍菊花茶>🌸🌼🌻

餐廳係猩猩主題🦧,俾人好homey、cozy嘅感覺🌝💖

<三文魚子煙三文魚蘆筍忌廉燴意大利飯>

<厚切肉眼牛扒配紅菜頭番薯蓉及雜菌(黑松露牛油)>

<玫瑰蜜桃茶> <烏龍菊花茶>🌸🌼🌻
Type of Meal
Dinner
穿過渣甸坊小販檔就搵到一間高質既西式日菜fusión 餐廳Chimpz餐廳以黑猩猩卡通做主題,十分可愛;menú 以西式日菜為主,如意粉, risotto 同創意all day breakfast 等同朋友決定要一個意粉一個risotto甲羅燒蟹膏味噌意大利飯($168)係我同朋友都好愛既甲羅燒呀😍蟹膏味道濃郁帶鹹鮮味,飯面仲加上翠玉瓜同飛魚子,口感綿密,啖啖蟹膏跟risotto 配搭起來超好食黑松露牛肝菌意粉($108)牛肝菌天然既香味加上黑松露非常夾,黑松露沾滿意粉,食落好滿足跟餐加$38仲有兩杯野飲😆同朋友都要左matcha latte,抹茶味唔重,奶香不死甜

同朋友決定要一個意粉一個risotto

2022-08-11
2022-08-15 19 views
今次嚟到位於銅鑼灣嘅CHIMPZ,發現佢哋有好精緻嘅西餐,見朋友都行到有啲攰,就入咗去試吓先。CHIMPz脆漿薯條(黑松露醬)$48餐廳都幾多黑松露嘅選擇,朋友亦都係黑松露嘅狂熱粉絲,我哋叫咗佢主打嘅黑松露薯條薯條嘅賣相幾好❤,食落都幾香脆,仲有陣陣嘅黑松露香味意大利黑松露牛肝菌意大利粉$108意粉嘅忌廉味好重,食落去好似係牛奶游水咁,我覺得佢嘅黑松露香味都非常之足夠,加埋佢嘅賣相都有一點點嘅黑松露粒,令人食指大動!而且牛肝菌設成細細件,非常容易入口,唔錯。煙鴨胸橙肉香橙汁沙律呢個係清新嘅推介! 火炙過嘅鴨胸逼出咗佢嘅油脂,你可能會以為我好油膩,橙肉周正皓中和左油膩感!提子、日本抹茶拿鐵提子梳打唔係嗰種好重藥水味嘅飲品,我覺得都唔會太甜,好適合夏天嘅解渴!至於抹茶拿鐵,佢嘅抹茶好香滑,拿鐵味道好足夠,唔會死甜值得推介!——————為食分界線——————📍CHIMPZ (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $80#mariofatfat #h

CHIMPz脆漿薯條(黑松露醬)$48
薯條嘅賣相幾好❤,食落都幾香脆,仲有陣陣嘅黑松露香味

意大利黑松露牛肝菌意大利粉$108

煙鴨胸橙肉香橙汁沙律

提子、日本抹茶拿鐵

——————為食分界線——————
📍CHIMPZ (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧
2022-08-14 19 views
同朋友嚟銅鑼灣shopping,攰得滯食個晚餐🥣發現呢條橫街有一間小店,好多可愛嘅猩猩🦧擺設~晚餐主要有意大利粉、意大利飯、仲有特別嘅全日早餐~加$38仲可以變為套餐,喺是日餐湯/田園沙律🥗/飲品之中揀兩樣 都幾抵!我哋揀咗兩個主菜,全部都upgrade咗😛首先送上忌廉湯,超級creamy ,味道濃郁,夠晒大碗!跟住主菜就嚟咗:意大利黑松露牛肝菌意大利粉意粉好彈牙,配上濃郁嘅黑松露味道,非常香 再配上芝士同菌類 ,意粉掛汁,好好吃😋!三文魚子煙三文魚蘆筍忌廉薈意大利飯煙三文魚有幾塊,油脂充足,蘆筍煎香過,好有心思🫶 ,意大利飯濕潤 非常易入口~飲品要了洋甘菊花果茶和益力多梳打特飲 ,洋甘菊花果茶飲落去好順口,養生之選⭐️益力多特飲 夏天飲非常透心涼!
同朋友嚟銅鑼灣shopping,攰得滯食個晚餐🥣
發現呢條橫街有一間小店,好多可愛嘅猩猩🦧擺設~

晚餐主要有意大利粉、意大利飯、仲有特別嘅全日早餐~

我哋揀咗兩個主菜,全部都upgrade咗😛
首先送上忌廉湯,超級creamy ,味道濃郁,夠晒大碗!

跟住主菜就嚟咗:意大利黑松露牛肝菌意大利粉

三文魚子煙三文魚蘆筍忌廉薈意大利飯

飲品要了洋甘菊花果茶和益力多梳打特飲 ,
洋甘菊花果茶飲落去好順口,養生之選⭐️

益力多特飲 夏天飲非常透心涼!

2022-08-13 31 views
又係一個Happy Friday,相約舊同事相聚。簡左係舊公司附近間簡約既小店,店內約10張枱左右。店如其名,有好多猩猩既裝飾高掛係天花板上,感覺置身於猩猩既世界。所有餐+ 38蚊有套餐優惠,可以選是日餐湯、田園沙律、熱飲或凍飲 (4選2)🥩1. 厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌$208塊牛扒都頗大塊,表面煎到焦焦,切開里面粉嫩粉嫩,食落juicy,再擦上黑松露和牛油醬,令整個牛味更加突出。紅菜頭蕃薯蓉都幾特別,第1次食,顏色已經很吸精,食落好清甜,天然,沒有太多添加既調味。🥗配田園沙律和🍹1杯百香果梳打特飲,飲品唔錯,好濃郁既百香果味,酸甜酸甜🍱2. 吞拿魚猩猩蓋飯 $118 飯面鋪滿了青瓜、紫菜、玉子、木耳、車厘茄、沙葛、蟹柳和吞拿魚粒,相當豐富。再撈賣個芝麻醬一齊食,簡直無得彈。🥣配南瓜湯和🍸1杯青檸梳打特飲,淡淡的青檸味,十分清新。

🥩1. 厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌$208

🍱2. 吞拿魚猩猩蓋飯 $118

🥣配南瓜湯和🍸1杯青檸梳打特飲,淡淡的青檸味,十分清新。
2022-08-12
$221 (Dinner)
📍 Chimpz📍 銅鑼灣 𝗖𝗮𝘂𝘀𝗲𝘄𝗮𝘆 𝗕𝗮𝘆 • 渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖〔 follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-< Chimpz > is a Japanese-Western fusion restaurant located in Jardine's Crescent, tucked away behind all the hawkers on the street.It's hard to notice, but food quality here is quite nice!Liked their [ spaghetti with Kung Pao prawns ] and [ risotto with Korayaki crab paste miso ] that are so flavorful! Be sure to add on two of the following: a soup / salad / drink with only $38!-As you may tell f
📍 Chimpz
As you may tell from their name, the restaurant is themed on chimpanzees 🦧. There are chimpanzee decorations around - quite cute!
DID YOU KNOW: We, humans, share a common ape ancestor with chimpanzees, and we share nearly 99% of our DNA with them! (ᵒ̤̑ ◁ ᵒ̤̑)wow!
找到了這家超隱世小店《CHIMPZ
他們位於渣甸坊小販檔後,若走在小販檔中間的話,肯定會錯過這家有質素的餐廳!
這裡主打西日菜式,配搭特別,味道創新又好吃,值得一試
他們以chimpanzees (黑猩猩) 為主題,店內有好大的一個黑猩猩卡通,菜式也會放上黑猩猩擺設,很可愛哈哈🥰
日本味淋魚乾配黑松露醬 ($68)
Japanese dried mirin pufferfish with black truffle sauce
日本味淋魚乾配黑松露醬
雖然沒有喝啤酒,但還是點了一份伴酒一流的小吃〔雞泡魚乾〕
口感香脆、有咬口,還伴有黑松露醬~

炸雞翼配水牛藍芝士汁 ($68)
Fried chicken wings with Buffalo blue cheese sauce
炸雞翼配水牛藍芝士汁
雞皮香脆,雞肉帶滿滿的肉汁
炸雞翼可選配水牛藍芝士汁或蜜糖芥末汁,我們選的是水牛藍芝士~
醬汁給得慷慨,每一口都可以吃到惹味的水牛醬和香濃的藍芝士醬
很喜歡 ♡

清酒茴香汁煮蜆 ($88)
Clams in sake and fennel sauce
清酒茴香汁煮蜆
蜆肉飽滿,味道鮮甜,沒有沙粒
醬汁帶清香的清酒味道,也有濃濃的牛油香味
不錯~

接下來就是主菜了
主菜可以以$38加配套餐,可以在〔是日餐湯、田園沙律、熱飲、凍飲〕裡四選二
飲品除咖啡或茶外,還可選特飲,如花茶、梳打特飲等

田園沙律 Garden salad
美式特濃朱古力 Hot chocolate
加配套餐

宮保大蝦意大利粉 ($98)
Spaghetti with Kung Pao prawns
宮保大蝦意大利粉
西式菜式裡加入中式元素~
宮保大蝦微辣、惹味,蠻開胃
意粉質感al dente,彈牙有咬口,掛汁力高 🍝
很好吃的配搭~

日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯 ($168)
Risotto with Korayaki crab paste miso
這道菜則在西式菜式裡加入了日式元素~🇯🇵
一向喜歡日式甲羅燒,蟹膏味道香氣迷人,帶濃郁鹹鮮味,跟意大利飯配搭起來也很好吃
意大利飯裡有翠玉瓜,飯上也灑上了飛魚子
整體口感十足,味道也十分豐富

Menu:
炸雞翼配水牛藍芝士汁
日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯
呢日放工之後同朋友去銅鑼灣行街,我哋搵咗呢間西餐廳食dinner。打開餐牌,見到呢度都有幾多選擇。我哋點咗兩個主食再加兩款甜品。首先係日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯,意大利飯煮得好creamy,甲羅燒上面有濃濃既蟹膏,將啲蟹膏撈落意大利飯一齊食,加添左好多鮮味。另外仲有厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌,厚切西冷牛扒好夠份量,非常厚身,煎到5成熟,keep到入面啲肉好嫩滑同多汁,配埋紅菜頭蕃薯蓉同雜菌,夠哂健康。甜品同樣高水準。飲品都唔錯。呢度仲有得儲印花,下次經過銅鑼灣再嚟食先。
打開餐牌,見到呢度都有幾多選擇。

甜品同樣高水準。
飲品都唔錯。
呢度仲有得儲印花,下次經過銅鑼灣再嚟食先。
  • 日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯
🧡💛🧡唔小心就四人同行一人免費🫂🫂依間餐廳都算隱世啦😳要行入啲先搵到㗎.ᐟ.ᐟ.ᐟ入到去會發現好多猩猩足跡🦧,餐廳以木系為主,俾人一種舒服嘅感覺🪵落咗單之後,店員俾咗張任務卡我哋🤣集齊印仔就可以解鎖「免費」🔓今次就收集到4個印仔,睇嚟下次可以「免費」啦😝💛日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯💛 $168意大利飯粒正常發揮,欣賞佢甲羅燒份量夠多🦀啖啖蟹膏,濃郁綿密🍚配上米飯食 好滿足🥰❣️升級套餐❣️ +$38🥗田園沙律-蔬菜份量足夠,清新開胃🍵日本抹茶拿鐵-抹茶味濃,奶香不死甜🤎日本麻糬製窩夫餅 焦糖醬配雪糕🤎 $88窩夫煙煙韌韌,內餡揀咗朱古力🍫軟滑超濃郁!搭配豆腐雪糕,令味道帶來清甜豆香🍨估唔到銅鑼灣鬧市之中都有一間咁寧靜舒服嘅餐廳,餐牌上主要為日式西餐,好多選擇🤤食咩餐都好啦,最緊要升級套餐 真係好抵食🤭BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️📍CHIMPZ📍銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖
🧡💛🧡
唔小心就四人同行一人免費🫂🫂

💛日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯💛 $168

❣️升級套餐❣️ +$38
🥗田園沙律-蔬菜份量足夠,清新開胃
🍵日本抹茶拿鐵-抹茶味濃,奶香不死甜
田園沙律
日本抹茶拿鐵

🤎日本麻糬製窩夫餅 焦糖醬配雪糕🤎 $88
日本麻糬製窩夫餅 焦糖醬配雪糕

BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️

📍CHIMPZ
📍銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖