2022-07-18
同男朋友去銅鑼灣行街,經過渣甸坊附近見到一間日系西餐小店環境唔錯,上oprenrice 一睇仲要禁高分,價錢又抵 , 即刻拉左男友入去食。呢道叫主菜加$38就可以配上湯同沙律,今日餐湯好特別,第一次飲,青瓜忌廉湯,好creamy但飲落又好fresh 既感覺, 而沙律菜係用醋伴, 好開胃。我地2個都係松露迷,意大利黑松露牛肝菌意大利粉係必點,$108超抵食😍😍黑松露加牛肝菌絕配,配以大量雜菇,每啖都有菌粒粒,黑松露汁仲要超級濃郁,麵條軟硬啱啱好,質感彈牙,100分呀👍🏻👍🏻一定會再黎食😋😋厚切黑毛猪鞍架配香煎菠蘿以前去西餐會食牛扒,自從點過豬鞍後就一試難忘,黑毛豬好厚身,黑毛豬肉同脂肪比例分佈平衡,表面烤到好香,裡面依然幼嫰多汁,再配甜的菠蘿肉同汁,非常JUICY,好好食。
厚切黑毛猪鞍架配香煎菠蘿