2023-10-15 120 views
和同事經過見到門口餐牌很吸引,覺得味道應該唔錯就想去試下,點知係伏。。。首先d亞姐態度好差,可能只有佢一個人係度點單,但客人都唔係好多,最多只有3台客人啦,嗌佢過來點單好唔情願,每次都係等陣,嗌佐幾次先過來,之後同廚房D人講野都好大聲,同埋好大聲係度抱怨,全部客人都可以聽到,真係很影響用餐心情。。。最後食物味道真係麻麻,第一次光顧體驗感好差,不會再來第二次!!其實周圍咁多好食餐廳,唔好來呢間受氣啦。。。
其實周圍咁多好食餐廳,唔好來呢間受氣啦。。。
2023-10-10 91 views
收工附近間間都收,經過呢間仲未last order就入去試一試,叫左青江魚,朋友唔食得辣叫左bb辣,但因為我鍾意辣,佢地好細心另外附上辣椒俾我,酸麻辣好開胃,魚炸得好香口又滑,賣相都唔錯,睇落都覺得好好味,試左一啖,我同朋友一齊忍唔住都話好好味喔😯覺得好驚喜,飲埋啖湯不得了,湯唔油酸酸辣辣又濃味,酸度岩岩好,好岩我口味🤤🤤🤤之後叫做燒蜜糖粟米同燒扇貝,扇貝$58兩隻勁厚肉又抵食,燒得都好好味,有碳香味😋😋😋😋所有野都岩我口味,加上夜晚呢個阿姐服務態度好好,全程服務周到~最後仲有甜品,朋友都忍唔住俾tips~下次一定會再黎食,同一定介紹俾朋友

烤魚
2023-10-10
Celebration
Birthday
烤魚
  • 青江魚
2023-08-30 105 views
嚟過幾次,之前啲食物唔錯加上本人好喜歡食辣,所以有回頭再幫襯。 但今次應該係我最後一次嚟啦。 個乾鍋好濕,感覺係翻煮過既。 好失望。阿姐服務態度好差又冇記性。只係識得好好禮貌咁叫人入去試吓。 眼見D人越叫越走。 😅 唔好叫人入嚟試好過啦。

2023-08-22 97 views
冇睇到OpenRice 就入咗去食,入到去先知原來有2⃣️個喊. 同個姐姐傾計,原來係個夥計鬧人,而家好似已經俾人炒左. 其實食飯質素,價錢,環境,服務,我覺得真係唔差. D食物好夠味,可以值得一試.
2023-08-20 60 views
佐敦食肆競爭激烈,一個係間新開四川菜。酸菜魚入邊有幾片魚,想像中少。蔬菜好多,仲有啲係蟹柳粒,蟹柳粒比魚仲多,同想像之中有出入。不過蔬菜好新鮮,改咗個名叫蟹柳魚片蔬菜煲會比較適合。去隔籬舖頭同價錢,應該有更多選擇。
佐敦食肆競爭激烈,一個係間新開四川菜。

去隔籬舖頭同價錢,應該有更多選擇。
酸菜魚午市套餐
2023-08-09 70 views
食物OK嘅!本人於非繁忙時間來吃,但員工態度奇差!可能人手不足,作為客人的我,有被嫌棄的感覺!員工態度負氣,工作時發脾氣!嘭唥嘭唥發出巨響!吃得非常不安!不會再來!

食物OK嘅!

不會再來!
😤😤😤😡😡😡😡餐牌成日都轉!月頭已經轉過一次新餐牌,未到月尾又已經再轉餐牌!仲要係cut餐牌,但網路上又無update 勤力啲!😡😡😡😤😤😤令想打電話叫外賣嘅人都係打去先知改哂餐牌😡😡😡😤😤😤食飯時間打去先發現又轉餐牌,要匆忙轉過第2間,真心覺得非常失望,同埋好嬲!!!😤😤😤😤😤😤😤😠😤😤😤😤😤😤😤😤😞😔😔😔😔😔😔😔😔
😤😤😤😡😡😡😡餐牌成日都轉!

2023-07-25
TakeAway
Type of Meal
Lunch
2023-07-24 72 views
見新開張試吓,睇得出老闆非常之用心,無論裝修,食物,擺盤,連個碟都有花心思設計過。但我成個過程都食得好辛苦,入鋪頭坐左冇幾耐,已經聽到位姐姐大聲鬧另一位同事一個人看鋪三枱客都收拾唔好,話忙既時候做野甘慢個翻桌率好低,仲要自己都未夠鐘翻工已經要幫手收拾。一鬧就起碼5分鐘,仲要再同其他同事重複講發生左咩事。鬧完一樣野到另一樣野繼續鬧。其實姐姐都知而家得三枱客,甘大聲講嘢真係全世界都知,d飯餸幾好食都破壞個好心情。知你好叻喇,未夠鐘翻工已經要幫手收拾,驚死冇人唔知甘,唔講以為系老細,鬧成咁,真係鬧得太耐又大聲仲要一直重複。始終尼餐飯都要一百蚊一位甘制,老闆既用心真係可以感受到,但位員工就真係好有問題,上一秒鬧同事,下一秒笑笑口對客人熱情招待,我見到都覺得尷尬,餐飯真係再好食都冇用。就係話緊7月22號,1點鐘翻工位姐姐,希望你對客人既態度可以放d落每日都會見到既同事到。

白加士街開左間新嘅川菜館主打川菜同重慶小麵,工作關係喺大陸做咗幾年都有食重慶小麵,7月見到試業馬上試下。兩個人叫左兩碗麵一碗牛腩,一碗豬腸,面份量唔大,除了主要叫的牛腩和豬腸,其他材輔料基本沒有,但正宗的重慶小麵材料比較常見嘅豌豆,肉沫,榨菜和花生粒,芝麻都唔見有,都幾失望。味道不過不失,點了一碗小辣一碗中辣,辣度正常。但沒有重慶小面的豐富感,份量和味道,更像大陸所謂的澆頭面。其他菜系未試,因為最主要想食小面,總括來說不會再去,希望正式開業有所改善,包括份量同材料,須要更豐富。

2023-07-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-06-18 129 views
同朋友們咁啱係附近搵地方食飯行過見到依間正在試業中,老細非常熱情,話係正中重慶口味。自己都比較喜歡食辣🤤咁就入去.叫左涼菜-皮蛋(金黃色個款)我就可以再辣啲🤭酸菜魚(鱸魚片入面重有萵筍片,紅薯粉,芽菜)辣度可以按自己要求,我地個份係小辣。口水雞辣油非常香,老細話係自己抄的。麻辣係用自己磨的青花椒粉。非常有誠意手撕雞酸辣米線豬大腸酸辣米線(豬腸係滷水的)牛腩乾撈麵,個麵口感非常好,服務員話係廚房自己做的。牛腩都係帶辣唔係港色牛腩,都好香好特別。老細見到我哋食到面紅紅,仲請我哋飲汽水鍾意重口味就真係好值得一試會再去唔係打手
同朋友們咁啱係附近搵地方食飯

叫左涼菜-皮蛋(金黃色個款)我就可以再辣啲🤭
酸菜魚
口水雞

手撕雞酸辣米線

豬大腸酸辣米線
(豬腸係滷水的)
牛腩乾撈麵
老細見到我哋食到面紅紅,仲請我哋飲汽水

鍾意重口味就真係好值得一試
會再去