2023-04-19 746 views
星期六日糖水舖多人都正常 所以都願意等下 喺門口聽到哥仔大叫number 眼見佢叫人入席態度認真麻麻 即係無尾音落單嘅女士態度更差 所有問題佢都冇問 只係拎張紙過嚟寫 連問你「食咩」「凍定熱」都冇 落完單更加唔會有「多謝」全程都係冇禮貌+冇尊重過客人而飯後甜品 我叫咗個腐竹糖水 幾好食 我會比8/10分 都明白環境嘈吵又多人 員工會好忙 但係始終做生意唔係咁做 我係嚟食糖水 唔係嚟接受負能量同埋受氣
星期六日糖水舖多人都正常
所以都願意等下 喺門口聽到哥仔大叫number
眼見佢叫人入席態度認真麻麻 即係無尾音

2023-04-10 350 views
叫咗-芒果芋圓紅豆燒仙草(凍).芒果好甜、紅豆熱的(明明叫凍😅)燒仙草ok、芋圓未熟透、但整體都好食。朋友叫咗-芋圓雪耳燉木瓜.雪耳木瓜燉得好夠火候,好味。但服務態度有待改善。
朋友叫咗-芋圓雪耳燉木瓜.雪耳木瓜燉得好夠火候,好味。
但服務態度有待改善。
2023-04-05
2023-03-04 368 views
糖水又差 服務態度又差一個字差 以後都唔會去 亦都唔建議大家去芝麻糊遊戲又唔好食 合桃糊一樣咁差 腐竹白果糖水冇白果 總之就係差 希望大家唔好去,唔好再中伏 我甚少寫評語,但係今次唔寫唔得👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
糖水又差 服務態度又差
一個字差 以後都唔會去 亦都唔建議大家去

2023-03-04
當晚,睇戲後到佐敦 <金鳳大餐廳> 食鐵板晚餐後,好朋友請我食甜品! 於是,帶我走到佐敦白加士街的 <松記糖水店> 宵夜!我們等了大約 5分鐘,約 8:30 便可入座!看了多元化的甜品餐牌,實在令我花多眼亂! 選擇困難症!他便選擇了3款甜品,跟我一齊分享! 依上桌次序:榴槤雪山 $39包括:榴槤雪糕、榴槤奶凍、西米...等,口感豐富!榴槤飄香,甜度剛好!咖啡木糠布甸 $29他讓我切開,我未嚐過,所以,不知道其質感是比預期挺身!  又不是好似雪條般硬實!並非咖啡的啡色咖啡粉,卻是咖啡甘味突出!補腦合桃糊 $28合桃味香濃,質感濃稠,不算好甜!今時今日的甜品配搭給我驚喜! 多謝他請食甜品,飽到我都行唔郁!
 於是,帶我走到佐敦白加士街的 <松記糖水> 宵夜!
我們等了大約 5分鐘,約 8:30 便可入座!

看了多元化的甜品餐牌,實在令我花多眼亂!
選擇困難症!他便選擇了3款甜品,跟我一齊分享!

依上桌次序:

榴槤雪山 $39
包括:榴槤雪糕、榴槤奶凍、西米...等,口感豐富!

榴槤飄香,甜度剛好!
榴槤雪山
咖啡木糠布甸 $29
他讓我切開,我未嚐過,所以,不知道其質感是比預期挺身!
咖啡木糠布甸
補腦合桃糊 $28
合桃味香濃,質感濃稠,不算好甜!
今時今日的甜品配搭給我驚喜!
 多謝他請食甜品,飽到我都行唔郁!
2022-06-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
榴槤雪山
咖啡木糠布甸
2022-10-09 681 views
由細食到大隔咗幾年冇食過今日無啦啦諗住去食點知就中伏6個人叫咗6個糖水全部都勁難食途中個玩有啲白色唔知咩一片片唔好食之餘啲芋圓又好似未煮淋咁勁硬勁難食大家千祈唔好再去啦
由細食到大隔咗幾年冇食過
啲芋圓又好似未煮淋咁勁硬勁難食
大家千祈唔好再去啦

TakeAway
2022-10-06 223 views
鮮雜果芋圓仙草有好多水果 哈密瓜 西瓜 蜜瓜 芒果幾種水果擺埋一齊 佢個食落都算甜都係新鮮嘅 唔係罐頭水果仙草食落去就一般般 唔算太軟滑 芋圓都都有兩隻顏色 應該係番薯同埋芋頭嘅味道?芋圓好彈牙但無味
鮮雜果芋圓仙草
有好多水果 哈密瓜 西瓜 蜜瓜 芒果
幾種水果擺埋一齊 佢個食落都算甜
都係新鮮嘅 唔係罐頭水果
仙草食落去就一般般 唔算太軟滑
芋圓都都有兩隻顏色
應該係番薯同埋芋頭嘅味道?
芋圓好彈牙但無味

2022-09-02 371 views
今日喺佐敦食完晚飯,但係都仲有少少肚餓 ,咁就自己一個人走咗去整碗糖水啦,喺佐敦當然就搵松記糖水呀啦,入到去,嘩都好多人,好彩都仲有位,今日簡單地叫咗一碗我嘅最愛: 雪曲幻彩明珠,其實咁多年嚟食,都係食番咁上下嘅嘢,但係都總係覺得好好味,好快糖水就嚟到喇,真係清涼爽滑,啲白涼粉同埋黑涼粉都仍然好有水準, 芝麻雪糕好香黑芝麻味,唔知係咪自家製,總之食落就好鍾意,好快趣好開心咁食完,咁就好滿意咁樣返屋企瞓覺。
雪曲幻彩明珠
2022-08-09
Type of Meal
Last Night Supper
雪曲幻彩明珠
2022-08-25 284 views
係尖沙咀同朋友食完飯行返屋企, 咁啱經過白加士街間松記糖水店, 心血來潮想食碗糖水, 又即刻有位所以就入去啦. 叫咗碗我最鍾意食嘅熱芋頭西米露, 唔使三分鐘就上枱. 第一眼見到, 吓透明嘅西米水, 加熟嘅嘅芋頭呀?賣相已經十分之唔吸引… 喂, 我無叫走甜喎, 點解唔甜, 仲感覺到淡茂茂架. 再試試啲芋頭, 真係烚熟後加上去. 死得啦, 食甜品唔甜、芋頭西米露原全無芋頭味. 仲要三十個大洋. 嗱嗱聲食完走人. 浪費咗我嘅時間、金錢、及胃的功能. 絕對失望, 沒有下次
今日做完強檢,趁返工前去食個糖水先雖然有啲飽飽地,但係都忍唔住叫左兩個糖水分別係雪糕芋圓仙草凍同埋擂沙湯丸講返個雪糕芋圓仙草凍先雪糕🍦方面,我揀左最鐘意嘅曲奇呢度嘅曲奇🍪雪糕左好多曲奇碎喺雪糕球裏面所以口感好豐富仙草凍又軟又滑,而且份量仲唔少食得超滿足唯一缺點係芋圓只有五粒,如果多啲就好啦😮‍💨跟著到個擂沙湯丸我印象中,佢哋嘅湯圓係自家製呢份湯圓煮得啱啱好湯圓係芝麻餡,芝麻味好香但係配角擂沙就略嫌有啲一舊舊不過個主角湯圓已經令我好滿意所以松記令我一再encore但係服務質素就一如既往係‘’無‘’所以我覺得外賣比堂食更好因為你坐喺度連餐牌都唔會有人比你店員掛住傾偈😪😪
今日做完強檢,趁返工前去食個糖水

雖然有啲飽飽地,但係都忍唔住叫左兩個糖水

分別係雪糕芋圓仙草凍
同埋擂沙湯丸

講返個
雪糕芋圓仙草凍

雪糕🍦方面,我揀左最鐘意嘅曲奇

呢度嘅曲奇🍪雪糕左好多曲奇碎喺雪糕球裏面

所以口感好豐富

仙草凍又軟又滑,而且份量仲唔少
食得超滿足

唯一缺點係芋圓只有五粒,如果多啲就好啦😮‍💨

跟著到個
擂沙湯丸

我印象中,佢哋嘅湯圓係自家製
呢份湯圓煮得啱啱好
湯圓係芝麻餡,芝麻味好香

但係配角擂沙就略嫌有啲一舊舊

不過個主角湯圓已經令我好滿意
所以松記令我一再encore

但係服務質素就一如既往係‘’無‘’

所以我覺得外賣比堂食更好

因為你坐喺度連餐牌都唔會有人比你

店員掛住傾偈😪😪
2022-03-21 335 views
楊枝甘露完全冇味,服務態度差!我與朋友二人均吃楊枝甘露,大家都覺得完全冇味,告知服務員,可否加多少少芒果汁,服務員告知我們沒有這樣做的,便不理會我們的意見。不會再來這間松記,太差了!以前間中都會來的,現在越來越差,疫情之下這樣的服務態度,怎能長久!唔怪得知這裡沒有人來幫襯。
楊枝甘露完全冇味,服務態度差!
唔怪得知這裡沒有人來幫襯。
疫情下現在冇晚市堂食,唯有外賣回家吃,叫了兩碗糖水,其中一碗係芋頭西米露,真係未食過咁難食既芋頭西米露,好似水加西米一樣😵‍💫,而且有怪怪的味道,另一碗係腐竹蛋湯圓,但冇比湯圓🙄,完全失望👎🤦‍♀️
TakeAway
2021-12-30 277 views
昨晚到這間舖頭買外賣,去到見到個男收銀講緊電話落外賣,佢好大聲同我講:「叫外賣响出面等等吖」。其實我想走架喇!不過帶住小朋友加老人家,費事行來行去,所以都幫襯左佢。之後我後面有位Miss同我同一遭遇,結果佢真係轉個頭走左。講句:「麻煩叫外賣响出面等一等。」有幾難?叫得外賣就緊係會行入黎,你出面又無寫响外面等你批准先可以入黎叫外賣,仲要好似比你趕返出去咁!從今開始,永不錄用。
2021-12-29
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 沒有
榴槤水晶涼粉第一次食評就咁比左松記,岩岩食完晏晝,想食個甜品啦,點知伏到咁,好耐沒黎松記食甜品,咪試下榴槤水晶涼粉,一見佢放落枱果下,真係想講句,唔x係呀伏到咁,一坨細細的榴槤肉,成舊屎咁,本來都想試完榴槤水晶涼粉,再試埋個 榴槤班戟,但係比個涼粉嚇到,真心無下次
榴槤水晶涼粉
榴槤水晶涼粉
2021-12-08
$39 (Tea)
2021-11-19 203 views
我地一行4人食完飯見仲早 就去佐敦松記食糖水 我地因為坐近收銀處 所以有一女仕企係收銀處幫我地落單 我地一共點左5樣食品 點知其中一個食品本身係要紫米露 佢結果到左西米露 咁我地就同其中一個員工講黎錯左 誰不知幫我哋落單果位女仕一臉不屑既眼光同語氣咁同我地講 話我地同佢講要西米露 唔係紫米露 但我地4個人都肯定我地係講紫米露 但最後佢都幫我地換左食品到齊 我地一路食一路吹水 我地自問都唔算食得好慢 其中一位朋友未食完 剛才收銀果位女仕 又大大聲企係我地旁邊 同門口等位既客人講 要等多一陣 其實好多人都食完 留返一隻碗係枱面 唔肯走 大姐呀 我地唔係專登留隻碗係枱面嫁 而係真係未食完嫁 最後我朋友用幾秒時間食埋佢 立刻走人比返張枱佢我地大家食完飯後 想搵間糖水舖食下野吹水 都要比人咁趕法 以後都唔會再返嚟幫襯囉如果開糖水舖 唔比人食得比較慢既話 唔該係門口寫明食用時間限幾耐 而唔係咁樣指桑罵槐

• 無  最好咩都唔好食
2021-11-04 195 views
今晚Honey要加班工作,趁空檔,和他吃個甜品,他再回去工作。天氣漸涼,他選擇了喳咋配湯圓 $32這個不錯,喳咋好多豆,不太甜。湯丸,皮薄餡靚。我貪吃,天氣轉涼,但看到圖片有雪糕,就叫燒仙草芋圓雪糕 $36這個就不太好。紅豆好硬,燒仙草ok。但是,兩款芋圓都好硬好實,而且超甜。不好吃!地方是企理的,但服務態度就……

天氣漸涼,他選擇了喳咋配湯圓 $32
這個不錯,喳咋好多豆,不太甜。
湯丸,皮薄餡靚。

我貪吃,天氣轉涼,但看到圖片有雪糕,
就叫燒仙草芋圓雪糕 $36
這個就不太好。
紅豆好硬,燒仙草ok。
但是,兩款芋圓都好硬好實,而且超甜。
不好吃!

地方是企理的,但服務態度就……

2021-11-04