Restaurant: Ciao Chow
Info:

2024-05-04 667 views
今日4/5(六),去左海洋公園,早巳上網查看過,厘間 pizza店 (香港首間及唯一榮獲意大利薄餅發源地拿坡里認證的意式食府),今日中午就去試試:間舖係海濱樂園-食尚水都位置,早上11點營業。小店外觀:餐牌(背面係英文版):有圖片供參考:小店內環境:店附近有開篷坐位:燒烤醬烤雞薄餅$138熱辣辣,薄底,好味道吖,pizza邊位唔硬,脆脆地烤番茄及火箭菜沙律$48火箭菜夠嫩綠,而且夠新鲜,配大蒜香醋计,絕配
(香港首間及唯一榮獲意大利薄餅發源地拿坡里認證的意式食府)
,今日中午就去試試:

間舖係海濱樂園-食尚水都位置,早上11點營業。

小店外觀:

餐牌(背面係英文版):

有圖片供參考:

小店內環境:

店附近有開篷坐位:

燒烤醬烤雞薄餅$138

熱辣辣,薄底,好味道吖,pizza邊位唔硬,脆脆地

烤番茄及火箭菜沙律$48

火箭菜夠嫩綠,而且夠新鲜,配大蒜香醋计,絕配

2024-05-04
$90 (Lunch)
2023-04-15 1786 views
海洋公園食品供應款式少,價錢貴過迪士尼⋯唔想食碟頭飯,又唔夠錢入餐廳,呢個手工pizza,算是性價比高。手工餅底,我見枱枱都放棄餅邊⋯ 我自己就接受到,算係煙靭。中間部份太薄太易淋,好難拎住嚟食,林啤啤。餡料好少,所以一個人食一個都應該要加罐可樂先至飽,不過好快就肚餓⋯選擇咗唔辣嘅沙樂美腸,中學生話太咸,我哋啲老嘢食慣重口味就覺得OK。位置:太近入口,如果玩玩吓要食,要返轉頭去入口⋯ 除非一入樂園食咗先玩,就順路啦。
海洋公園食品供應款式少,價錢貴過迪士尼⋯

沙樂美腸pizza
2023-04-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
2023-04-12 1020 views
去海洋公園玩到散場先走,於是喺園區內食埋嘢。今次隨便喺Ciao Chow買個Pizza,係即叫即做,而且都算多人買,所以對個Pizza有啲期待。等咗10分鐘,好興奮咁去攞,返埋枱一打開紙盒嚇咗一跳,人生第一次見咁樣嘅Four Cheese,懷疑究竟整好未?? 餅皮好腍,一啲都唔脆,好難拎上手。但因為已經好肚餓,算,試下先。芝士香係夠嘅,但除咗blue cheese 同mozzarella, 唔係好食到其他芝士…… 好在邊食邊有海洋公園嘅sound and light show,都幾有氣氛,細路仔鍾意個show,又食得飽,唔忍心負評。
Four  Cheese  芝士四重奏薄餅
2023-01-28 834 views
-買了一個莎樂每腸pizza, 即叫即整,熱辣辣-我見之前的post可以買半個,但我嗰日去,只可以買一個,沒有半個可以買-138,比山上差不多價錢的飯餐好食好多-茄醬好濃味。本身餅底有鹹味、烤過的香氣,我會prefer淡一點的醬料。鐘意濃味的朋友應該會喜歡這個-晚一點吃,比較少人,可以對住水池食,又安靜又舒服
-買了一個莎樂每腸pizza, 即叫即整,熱辣辣
-138,比山上差不多價錢的飯餐好食好多
-晚一點吃,比較少人,可以對住水池食,又安靜又舒服
TakeAway
2022-08-29 702 views
食Pizza當然要食超正宗嘅拿玻里薄餅🍕呢度仲有外型超可愛嘅星形芝心批🧀批底脆卜卜 咬落鬆厚又煙韌💓批邊仲包住好多ricotta芝士💛就咁最classic嘅芝士蕃茄口味 已經好好食😋
2022-08-05 618 views
成日都覺得係主題樂園食嘢會好貴 估唔到而家開咗一間主打意大利拿玻里手工薄餅店🇮🇹超級抵食🤑上次揀咗意式火腿莎樂美腸薄餅🍕面頭鋪滿莎樂美腸、辣肉腸、巴馬火腿🥓再配埋蕃茄芝士鬆厚煙韌薄餅 好惹味😚海洋公園抵食pizza
入海洋公園玩食咩好呀🙋🏻‍♀️! 曾經試過數次在海洋公園內,吃過又貴又不飽又不好吃的食物🙈,對園內的食物失去信心。沒想到高質 🇮🇹意大利薄餅店ℂ𝕚𝕒𝕠 ℂ𝕙𝕠𝕨,在園內開分店啦😍!!! 以後去玩也不怕沒吃東西會中伏囉! ℂ𝕚𝕒𝕠 ℂ𝕙𝕠𝕨是本港首間&唯一一間榮獲意大利薄餅發源地拿坡里認証的意式食府👑! 這間符合嚴格要求又正宗的薄餅店,在香港很受歡迎,我曾經都在又一城吃過,可惜現已結業了🥹。如果大家想試的話,可以去海洋公園或西營盤分店哦~ 餐廳在夢幻水都旁邊,大家可以邊吃邊欣賞人工湖噴水池表演😆。店內提供3款前菜、14款薄餅、甜品和飲品,而薄餅更可半份呈上,大家可以試多點口味啦😏~ 「 芝士蕃茄星形芝心批🧀 $138/全 」 造型可愛的星形薄餅,相信可以獲得小朋友的歡心💕。星星角的部分,超級軟熟,除了有香濃的麥香,也有炭烤的焦香,再加上芝士心😍,包控覺得非常好吃!!! 「 意式火腿莎樂美腸薄餅🍕 $81/半 $148/全」 喜歡吃鹹香薄餅的朋友,就要試試這款啦~有油香滿滿的火腿,鹹香芝士 和 微辣的醬汁,配搭起來超惹味😆。 兩款薄餅都好好吃,除了因為薄底造得好,亦因特製的大理石窖焗製😳,批
入海洋公園玩食咩好呀🙋🏻‍♀️!

餐廳在夢幻水都旁邊,大家可以邊吃邊欣賞人工湖噴水池表演😆。

「 芝士蕃茄星形芝心批🧀 $138/全 」

「 意式火腿莎樂美腸薄餅🍕 $81/半 $148/全」

喜歡吃鹹香薄餅的朋友,就要試試這款啦~有油香滿滿的火腿,鹹香芝士 和 微辣的醬汁,配搭起來超惹味😆。 兩款薄餅都好好吃,除了因為薄底造得好,亦因特製的大理石窖焗製😳,批底煙靭帶勁,超高質! 炎炎夏日,本以為沒什麼胃口,但我們也吃光光,就知道多好吃了吧~ •
2022-07-28
入主題樂園成日都要食貴嘢,仲要味道都未必好不過海洋公園呢間Pizza店絕對令我哋有改觀😍!佢賣嘅喺意大利拿坡里Pizza🍕🇮🇹喺香港第一間拎到AVPN認證嘅Pizza店無論係食材、麵粉、焗爐甚至係水都達到一定要求價錢冇貴到同出邊食嘅Pizza一樣,性價比好高❣️.Pizza有得揀半份/全份,最平$98有交易口味選擇都唔少,仲要即叫即做!.📍Stella芝士番茄星型芝心批($138)呢款星型芝心批喺佢哋 signature⭐️現場手拉pizza食落批邊煙韌,薄底微脆加咗三色椒🫑、車厘茄、芝士🧀同橄欖🫒做配料番茄醬底食落清新唔油膩🍅,好香橄欖味批邊加咗芝士但食落唔多覺.📍Italian Butcher 意式火腿莎樂美腸薄餅($148)呢款pizza肉量超多😍番茄醬底🍅先鋪滿莎樂美腸同Nduja辣肉腸再加上水牛芝士去焗,最後再鋪多層Parma ham🐖材料勁豐富,批底比上一款厚啲,不過同樣好煙韌Nduja 辣肉腸辣味帶香勁,食落好惹味😋.呢間Pizza店真心好食,雖然要坐戶外係有啲熱不過入到海洋公園對住個水族館食嘢都幾chill🤟🏻

入主題樂園成日都要食貴嘢,仲要味道都未必好
不過海洋公園呢間Pizza店絕對令我哋有改觀😍!
佢賣嘅喺意大利拿坡里Pizza🍕🇮🇹
喺香港第一間拎到AVPN認證嘅Pizza店
無論係食材、麵粉、焗爐甚至係水都達到一定要求
價錢冇貴到同出邊食嘅Pizza一樣,性價比好高❣️
Pizza有得揀半份/全份,最平$98有交易
口味選擇都唔少,仲要即叫即做!

📍Stella芝士番茄星型芝心批($138)
呢款星型芝心批喺佢哋 signature⭐️
現場手拉pizza食落批邊煙韌,薄底微脆
加咗三色椒🫑、車厘茄、芝士🧀同橄欖🫒做配料
番茄醬底食落清新唔油膩🍅,好香橄欖味
批邊加咗芝士但食落唔多覺

呢款pizza肉量超多😍
番茄醬底🍅先鋪滿莎樂美腸同Nduja辣肉腸
再加上水牛芝士去焗,最後再鋪多層Parma ham🐖
材料勁豐富,批底比上一款厚啲,不過同樣好煙韌
Nduja 辣肉腸辣味帶香勁,食落好惹味😋

呢間Pizza店真心好食,雖然要坐戶外係有啲熱
不過入到海洋公園對住個水族館食嘢都幾chill🤟🏻
餐廳:Ciao Chow (黃竹坑)地址:黃竹坑黃竹坑道180號香港海洋公園海濱樂園食尚水都地鋪海洋公園呢間開咗大約3年嘅pizza店Ciao Chow @ciaochow.hk 喺意大利境外唯一一間分店🍕,仲喺首間得到意大利政府認可為符合正統拿坡里披薩協會Associazione Verace Pizza napoletana(AVPN)嘅標準🇮🇹,即喺話佢哋嘅Pizza喺正宗嘅拿坡里Pizza,用嘅都喺意大利當地Ciao Chow指定同獲批准嘅材料去整,甚至連烤爐都喺由意大利運嚟香港嘅Marra Forni Pizza烤爐🔥呢間Ciao Chow都幾方便,喺正海洋公園 @hkoceanpark 入口,入場玩未食晏晝就最啱,又或者玩完一大輪好肚餓都可以喺度食埋嘢先走😜,而且佢哋嘅Pizza喺即叫即整,包你食到熱辣辣新鮮出爐嘅Pizza👍,除咗Pizza之外仲有啲小食,當中北京烤鴨薄餅同燒烤醬烤雞薄餅喺香港店獨有㗎添🇭🇰✝️燒烤醬烤雞薄餅 BBQ CHICKEN $138材料有烤雞肉🐓、義大利San Marzano蕃茄🍅、牛奶製Mozzarella🧀、紅蔥頭、芫荽,當然唔少得帶嚟香烤風味
餐廳:Ciao Chow (黃竹坑)

即喺話佢哋嘅Pizza喺正宗嘅拿坡里Pizza,

✝️燒烤醬烤雞薄餅 BBQ CHICKEN $138
材料有烤雞肉🐓、義大利San Marzano蕃茄🍅、牛奶製Mozzarella🧀、紅蔥頭、芫荽,當然唔少得帶嚟香烤風味嘅BBQ醬,
呢隻醬可以話將成個Pizza嘅味道層次提升咗好多😋,惹味得嚟一啲都唔溜,唔會好濃烈或者好鹹,
加埋粒粒烤香咗嘅雞肉同爽脆嘅蔬菜配料,口感都幾豐富👍

✝️芝士番茄星形芝心批 STELLA (全份) $148
「Stella」喺意大利文解作「星星」⭐️,顧名思義個批嘅形狀都喺星形,啱晒打卡📸。豐富嘅餡料包括牛奶製Mozzarella、義大利San Marzano蕃茄🍅、意大利熟火腿、蘑菇、黑橄欖,呢款蕃茄嘅特色喺甜而爆汁💦。
咬開厚而鬆脆嘅六角星邊邊,仲見到新鮮嘅Ricotta芝士,增加咗唔少「芝」香風味,素食人士都啱食☘️
2022-07-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2022-07-28 236 views
Ciao Chow, the first & only AVPN pizzeria in HK certified from pizza's traditional root- Naples! Grab a pizza🍕 to share with friends & family, and enjoy the amazing view of Ocean Park! 一入樂園就即刻去咗「CiaoChow」食 pizza🍕叉下電先! 望住靚景 chill住食嘢, 係一種舒服休閒嘅感覺🫶🏻Ciao Chow - 香港首間及唯一榮獲意大利薄餅發源地 - 拿坡里認證嘅意式食府, 喺度可以食到最正宗又滋味嘅Pizza! 𓌈˒˒全部 Pizzas都係即叫即製, 款式有好多, 例如有充滿特色嘅「北京烤鴨薄餅」、樂園款式嘅「芝士蕃茄星形芝心批」、素食者啱食嘅「松露薄餅」等等, 梗有一款啱你口味~🍕 芝士番茄星形芝心批 Stella 星形pizza襯返海洋公園主題⭐️ 加入濃濃嘅番茄醬、水牛芝士🧀、紅椒、橄欖🫒。厚身批邊烤至微焦脆卜卜, 好有咬口; 批心口感軟熟, 有拉絲芝士, 芝味濃郁, 味道一流! 🍕

一入樂園就即刻去咗「Ciao

🍕 芝士番茄星形芝心批 Stella
星形pizza襯返海洋公園主題⭐️

🍕 松露薄餅 Tartufo pizza
材料有野菌、Mozzarella🧀、黑松露油, 一打開個盒就已經聞到陣陣香濃嘅黑松露香味, 配埋濃濃嘅芝士, 好惹味喔😋! 批邊薄身好香脆, 帶有嚼勁及脆口質感
2022-07-27
$150 (Lunch)
2022-01-27 524 views
因為本身海洋公園坐嘅地方唔多所以好難搵到位. 最後我哋要坐喺花槽附近所以記住一個人搵位一個人落單等嘅時間就大約30分鐘左右因為我哋咁啱係會場差唔多生嘅時候個個去曬食飯嘅時候嗌pizza價錢所定貴㗎啦因為始終係喺海洋公園裏面. 一個pizza ~130蚊起. 不過冇計始終係海洋公園裏面預咗畀人劏但係個Pizza真係幾好味。始終Ciao Chow個品牌嘅Pizza品質都唔錯分量就預咗唔大但係味道真係好好. 感覺上比其他分店嘅份量細咗. 啲芝士同埋香辣肉腸係真材實料. 下次去嘅話都會再試多一次

2021-02-28 1114 views
今日同阿仔入園,早餐都未食就買個pizza 試下,記得中環都有應該唔太差,阿仔揀左個carbonara,等左十分鐘左右就焗好,好好食😋有annual pass仲有85折,只係$109
Carbonara  pizza
Carbonara  pizza
2020-11-13 871 views
   我以為係海洋公園入面食野會好貴, 臨走望一望呢間Pizza店,  Pizza好吸引, 估唔到九十幾蚊有1個5寸pizza, 又唔係好貴喎, 而家全年証金卡仲有85折添, 我地即刻留番低食埋先返屋企啦。店名Ciao Chow 係意大利文Hi的意思! 店內的pizza都是以意大利的方法製作出來。 孖寶最愛吃pizza, 叫左2種口味, 菠蘿火腿薄餅和莎樂美腸薄餅(有辣有唔辣), 屬於薄批, 批皮好香脆, 整體整得好味。下次來海洋公園可以再來吃了。

下次來海洋公園可以再來吃了。
2020-11-01
  • 菠蘿火腿薄餅