Restaurant: Cielo
Terms & Details:
Restaurant: Cielo
Info:

接完契女放學我哋就去嘆下午茶呢個下午茶真係好有驚喜幾百蚊嘅下午茶竟然有二千幾蚊禮物😍唯一缺點喺餐廳無咩靚佈置適合打卡其他都相當滿意!CIELO x GLYCEL 「煥采營亮」下午茶講吓啲禮物先,一坐低每位都有價值$2,375之禮物除咗試用裝之外,竟然仲有免費GLYCEL療程做。唔止咁呀!仲有塊 Glycel 升級版魚子極緻修護面膜 同 $200 現金優惠,抵到嚇親我😂埋單用匯豐卡仲有15% off 🥰點解咁鬼抵😂下午茶質素都唔錯喎特別喺個鬆餅整得好好食咖喱泡芙辣辣地好滋味🔸吞拿魚番茄綠海草脆多士🔹紅菜頭鷹嘴豆泥、海葡萄撻🔸西瓜西班牙凍湯配羊奶芝士🔹泰式紅咖喱雞肉泡芙🔸雜菜炸蝦餅迷你漢堡包🔹紅絨絲絨蛋糕卷🔸鮮果千層酥 🔹紅莓、燕窩芭菲 🔸櫻桃芝士蛋糕🔹紅桑子朱古力撻🔸經典英式鬆餅配玫瑰莓果醬和濃厚奶油CIELO x GLYCEL 「煥采營亮」下午茶供應時間為:下午3時15分至5時30分每位$198,兩位起,另加一服務費禮物🎁1. GLYCEL 體驗裝乙份 (內附細胞昇華修護液3ml、細胞昇華面霜3g及細胞昇華眼霜3g)2. 全效升級版魚子極緻修護面膜乙片3. $200 購物禮遇4. 費享
接完契女放學我哋就去嘆下午茶
呢個下午茶真係好有驚喜
幾百蚊嘅下午茶竟然有二千幾蚊禮物😍
唯一缺點喺餐廳無咩靚佈置適合打卡
其他都相當滿意!

CIELO x GLYCEL 「煥采營亮」下午茶
講吓啲禮物先,一坐低每位都有價值$2,375之禮物
除咗試用裝之外,竟然仲有免費GLYCEL療程做。

下午茶質素都唔錯喎
特別喺個鬆餅整得好好食
咖喱泡芙辣辣地好滋味

🔸吞拿魚番茄綠海草脆多士
🔹紅菜頭鷹嘴豆泥、海葡萄撻
🔸西瓜西班牙凍湯配羊奶芝士

禮物🎁
2. 全效升級版魚子極緻修護面膜乙片
3. $200 購物禮遇
4. 費享用細胞昇華修護療程乙次
(適用於18歲或以上之GLYCEL新女性客戶)

CIELO 星幕
將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店47樓

• 下午茶
中秋夜在老爺奶奶家吃團圓飯,追月夜和老公二人世界💏🌝。Cielo(星幕)位於Crowne Plaza Hotel47樓頂層,是將軍澳最居高臨下的餐廳,開揚景緻盡收眼底。除了室內用餐,天台的露天酒吧也是談心賞月的好去處。意大利文Cielo翻譯成中文是「天空」的意思,餐廳中文取名「星幕」的確貼切並充滿詩意🏙️🌅🌉🌃🍽️🥂香港大多數餐廳在節日或假期都會規定1至2小時限時用餐🙄,Cielo的「星幕忘憂晚餐」則沒有這個限制👍。半自助晚餐包括:🔸葡萄氣酒、紅或白餐酒一杯🍷🍸🔸自助沙律吧🥗🔸餐湯🍜🔸自選一款主菜,我們點了:🍽️美國肉眼扒配香辣薯條、 扒大啡菇🥩🍟🍄🍽️白味噌比目魚配牛油薯蓉、日式高湯燴蘿蔔🐟🥔🥕🔸自助甜品🍰🍪🍫🍮🧀🍓🍈🍉🔸咖啡或茶☕🍵Cielo還有項相當貼心的服務,除了生日、結婚週年、畢業,只要是任何值得慶祝的事,餐廳都可以免費提供「火焰朱古力球雪山蛋糕」。適逢中秋追月夜,於是特別拜託職員寫上「Happy Mid Autumn」字句應節🔥🍨🎂🎉😊

🔸葡萄氣酒、紅或白餐酒一杯🍷🍸
🔸自助沙律吧🥗
🔸餐湯🍜
🔸自選一款主菜,我們點了:
🍽️美國肉眼扒配香辣薯條、 扒大啡菇🥩🍟🍄
🍽️白味噌比目魚配牛油薯蓉、日式高湯燴蘿蔔🐟🥔🥕
🔸自助甜品🍰🍪🍫🍮🧀🍓🍈🍉
🔸咖啡或茶☕🍵
美國肉眼扒配香辣薯條、 扒大啡菇
白味噌比目魚配牛油薯蓉、日式高湯燴蘿蔔

火焰朱古力球雪山蛋糕
2023-09-30
$378 (Dinner)
Celebration
Anniversary
美國肉眼扒配香辣薯條、 扒大啡菇
火焰朱古力球雪山蛋糕
2023-10-05 366 views
趁着中秋節,同家人一齊到將軍澳這間餐廳吃個夜景晚餐,頭盤及甜品都是半自助餐形式,主菜可以選擇牛、羊、魚及菌類,整體服務招呼都很好,味道不錯,還可以配餐酒,性價比高晚飯之後,還可以去出邊露台坐吓傾吓偈,係將軍澳區少見特色餐廳

2023-10-04 1234 views
位於將軍澳唐德街三號香港九龍東皇冠假日酒店47樓的星幕 (Cielo) ,是一間扒房餐廳及酒吧,景色開揚優美。。筆者今次約七時到達,品嚐了忘憂晚餐 (Hassle Free Set Dinner)。沙律吧和甜品吧都是自助形式,總括來說,食物份量精緻而充足,筆者和朋友都相當享受這頓晚餐。。每位客人有:📌一杯餐酒/橙汁 - A glass of wine📌自助沙律吧 - Salad bar📌是日餐湯 - Soup of the Day📌自選一款主菜 - Choice of main course 📌自助甜品 - Dessert Buffet📌咖啡/茶 - Fresh Brewed Coffee / Tea。朋友稍未到達,所以筆者先去豐富的自助沙律吧拿取食物。沙律菜和醬汁各有四款,沙律的配料有九款,如煙肉碎、蒜蓉麵包粒等。。沙律吧還有四款芝士:布利芝士(Brie Cheese)、埃文達芝士(Emmental Cheese)、羊奶芝士(Goat Cheese)、荷蘭紅波芝士球(Edammer)。。筆者最喜愛前菜菜式:意大利風乾火腿配哈蜜瓜Parma Ham with Melon風乾火腿的味道不

每位客人有:
📌一杯餐酒/橙汁 - A glass of wine
📌自助沙律吧 - Salad bar
📌是日餐湯 - Soup of the Day
📌自助甜品 - Dessert Buffet

筆者最喜愛前菜菜式:
意大利風乾火腿配哈蜜瓜
Parma Ham with Melon
風乾火腿的味道不會過鹹,配上清新、爽脆、Juicy的哈蜜瓜,一樂也。

📌是日餐湯 - Soup of the Day
是日餐湯為粟米忌廉湯,質感幼滑,粟米味道香濃,仿如在粟米海中暢泳。侍應更會同時送上麵包小籃子,供食客享用熱騰騰的鬆軟小麵包。

📌扒美國肉眼扒配香辣薯條、扒大啡菇、砵酒汁
Grilled US Ribeye Steak - Cajun Fries / Grill Portobello / Port Wine Reduction
肉眼扒充滿着煙燻的味道,牛扒生熟度選了五成熟(Medium),外面燒得微脆,裡面的肉質仍然嫩口。另外,砵酒汁能吊起肉眼的味道,令肉眼更為鮮甜。

香辣薯條炸得熟透,香脆可口。侍應還特別奉上了黃芥辣,食客可按需要添加。

📌慢煮美國豬鞍配香蒜焗薯仔、澳洲西蘭花、芥末籽汁
Garlic Roadted Potato/ Broccolini/ mustard seed sauce

慢煮美國豬鞍上桌了,襯熱吃味道最佳。豬鞍又名斧頭豬扒,即是豬的背部,肉味香濃,脂肪比例較低。大廚煎豬鞍的時間拿捏得相當準確,外面煎得脆口,裡面仍然Juicy。開胃的芥末籽汁令整個菜式更加清新,減少膩感。

📌自助甜品 - Dessert Buffet
當晚,甜品吧有四款甜點:
~鮮草莓撻 (Strawberry Tarlet with Chopped Pistachio)
~芝士蛋糕 (Cheese Cake)
~芒果慕絲蛋糕 (Mango Mousse Cake)
~榛子朱古力蛋糕 (Hazelnut Chocolate Cake)

四款甜點各有特色,筆者最喜愛吃鮮草莓撻,原粒草莓香甜可口,再配上朱古力、開心果碎等,令人難忘。甜品的尺寸適中,一口一件,精緻小巧,可以多試幾款口味。

除了有四款甜點,還有馬卡龍(Macaron)、清新的水果粒和曲奇。

📌火焰朱古力球雪山蛋糕
(最少一天前預訂,免費限量供應)
職員緩緩地端來了雪山蛋糕,在面頭澆上了橙酒,並燃點,賣相頗為震撼。雪山蛋糕裡面有鬆軟的海棉蛋糕及幼滑的曲奇雪糕。
2023-09-28
$400 (Dinner)
  • 扒美國肉眼扒配香辣薯條、扒大啡菇、砵酒汁
2023-09-28 424 views
✨ 星幕忘憂晚餐 🌟今次帶埋媽咪嚟到九龍東皇冠假日酒店嘅47樓餐廳 @cielo 食晚餐☺️ 呢度環境十分優美,見到外面嘅夜景🌃 連媽咪都真係拋開晒所有煩惱,開開心心咁食嘢🥳(仲有打卡😆😆😆)我哋兩位女生都表示,如果男仔帶心儀對象上嚟,一定超心動💓!🍽️ Set Dinner ($428/person)話就話係set dinner,但其實係半自助晚餐嚟,沙律、甜品都可以任拎、任食,仲好高質添🥰 🥂 飲品套餐包咗一杯紅酒🍷、白酒🍶或有氣葡萄酒🥂,再另加一杯即磨咖啡或各種茶水🍵🤗 我揀咗葡萄酒,媽咪就飲紅酒,兩杯都容易入口,搭配各種食物都好適合💓🍲 是日餐湯今日個湯係好香濃嘅周打忌廉蜆湯,好濃郁,裏面有蜆、三色椒丁等等,清甜鮮味🤗🍽️ 主菜🐮🥩 扒美國肉眼扒配香辣薯條、扒大啡菇、砵酒汁🐷🍖 慢煮美國豬鞍配香蒜焗薯仔、澳洲西蘭花、芥末籽汁主菜有四款任選,我同媽咪就揀咗肉眼扒同豬鞍嚟share😌 平時食開五成熟嘅我,今次就媽咪叫咗七成,但都好夠軟腍同嫩肉,而且牛扒好香,正😋 豬鞍都好香、好大塊😚🍧 甜品除咗自助嘅甜品有馬卡龍、水果、各種蛋糕及撻,我哋仲預先order咗個「火焰朱古力球雪山蛋糕🎂」,店
✨ 星幕忘憂晚餐 🌟

🍽️ Set Dinner ($428/person)

🥂 飲品

🍲 是日餐湯

🍽️ 主菜
🐮🥩 扒美國肉眼扒配香辣薯條、扒大啡菇、砵酒汁
🐷🍖 慢煮美國豬鞍配香蒜焗薯仔、澳洲西蘭花、芥末籽汁

🍧 甜品
除咗自助嘅甜品有馬卡龍、水果、各種蛋糕及撻,我哋仲預先order咗個「火焰朱古力球雪山蛋糕🎂」,店員預先幫我哋喺碟上寫字,慶祝生日、紀念日等都好適合☺️!
2023-09-22 468 views
今次是第一次來,很多住將軍澳的朋友都來過,應該是將軍澳最高的餐廳吧!露台可以看到將軍澳南的海景,美中不足之處是大部份景觀都是望向旁邊的屋邨,雖然高過面屋邨,但總有點美中不足。星幕餐廳是位於將軍澳皇冠假日酒店頂層的露天餐廳及酒吧,飽覽將軍澳的開揚景緻。這裡的半自助晚餐提供多種選擇,包括沙律吧、海鮮吧、甜品吧和主菜。我最喜歡的是兩款主菜:封門牛柳和羊架。封門牛柳是一款美國農業部極佳級的牛扒,肉質嫩滑多汁,香氣撲鼻。牛扒上面還有一層香草奶油,增加了層次和風味。牛扒配上燒薯、蘆筍和紅酒汁,是一個非常豐富和美味的組合。羊架是另一個令我印象深刻的主菜,羊肉經過低溫慢煮,外脆內軟,肉味濃郁而不膻。羊架上面還灑上了香料碎,增加了香氣和口感。羊架配上薄荷乳酪、燒薯和時令蔬菜,是一個清新和開胃的選擇。不過,羊架的切法有點粗糙,而且有些部分有點乾柴,影響了整體的質感。除了主菜,我也很喜歡這裡的準律吧,蔬果新鮮,而且有我喜歡的秋葵及紅菜頭,另有西班牙火腿等。甜品吧也有很多選擇,有蛋糕、布甸等等,造型精緻。
2023-09-20
$500 (Dinner)
星幕位於將軍澳皇冠假日酒店的頂層47樓,餐廳分為室內和戶外區,可以望哂整個將軍澳個View幾靚有居高臨下的感覺而且仲有半自助晚餐啱哂細食但又為食既我😝😝自助沙律Bar冷盤種類唔少,煙三文魚 、Ham、Cheese等等都有,甜品方面亦都好吸引🤩🤩有馬卡龍、曲奇餅、果撻、朱古力蛋糕等😋😋呢D都係任食,正呀!忘憂晚餐$428主菜方面就自選一款亦跟一個餐湯、餐酒、餐茶***每星期有不同Menu***美國封門柳配薯蓉、法邊豆、羊肚菌汁肉厚唔韌,煎得粉嫩,牛味濃郁,同佢去唔錯⭐️⭐️⭐️⭐️扒羊架配香辣薯角、甘筍苗、黑蒜汁煎得剛好, 唔羶,配合薄荷醬味道更清新⭐️⭐️⭐️⭐️雖然係半自助餐但我地都食得好滿足😊😊星幕係一間好情調的酒店餐廳酒吧,幾適合慶祝或者一班fd來欣賞夜景飲杯嘢🥂Chill Chill也不錯👍🏻下次有機會再來試試下午茶,相信日景也很美😍😍店員都很有禮貌,每放低一道菜都會講聲Enjoy😀而且消費滿$500 有酒店3小時免費泊車,很方便~將軍澳皇冠假日酒店47樓 - 星幕
星幕位於將軍澳皇冠假日酒店的頂層47樓,

有馬卡龍、曲奇餅、果撻、朱古力蛋糕等😋😋
呢D都係任食,正呀!

忘憂晚餐$428
主菜方面就自選一款亦跟一個餐湯、餐酒、餐茶
***每星期有不同Menu***

美國封門柳配薯蓉、法邊豆、羊肚菌汁
肉厚唔韌,煎得粉嫩,牛味濃郁,同佢去唔錯⭐️⭐️⭐️⭐️

扒羊架配香辣薯角、甘筍苗、黑蒜汁
煎得剛好, 唔羶,配合薄荷醬味道更清新
⭐️⭐️⭐️⭐️

雖然係半自助餐但我地都食得好滿足😊😊

下次有機會再來試試下午茶,相信日景也很美😍😍

將軍澳皇冠假日酒店47樓 - 星幕

2023-09-20
Type of Meal
Dinner
  • 餐湯
  • 忘憂晚餐
  • 自助沙律Bar
上星期喺Cielo歎咗個超正嘅High Tea,集打卡、健康有營、滋味、美肌於一身!♥ 星幕 x GLYCEL「煥采營亮」下午茶♥ 送價值HK$2,375 GLYCEL護膚禮遇星幕Cielo位於酒店頂層嘅扒房及酒吧,可飽覽將軍澳嘅開揚景緻,打卡啱晒!今次跟瑞士肌膚細胞再生專家GLYCEL聯乘推出呢款下午茶,3層11款美點,健康有營,打造輕盈、滋味、無負擔。賣相仲係奪目嘅GLYCEL紅白色添!►5款鹹點:健康有營,清新惹味,實行內外對抗紫外光!吞拿魚番茄綠海草脆多士、紅菜頭鷹嘴豆泥、海葡萄撻、西瓜西班牙凍湯配羊奶芝士、泰式紅咖喱鷄肉泡芙、雜菜炸蝦餅迷你漢堡包►6款甜品:微甜輕柔,雜莓富含維他命C,滋潤美肌抗氧化!英式鬆餅配玫瑰莓果醬、紅絲絨蛋糕卷、鮮果千層酥、紅莓燕窩芭菲、櫻桃芝士蛋糕、紅桑子朱古力撻►飲品:有多款咖啡或花茶選擇,亦可+$40升級飲品至葡萄氣酒乙杯。    每位客人可獲贈價值$2,375 GLYCEL護膚禮遇:.細胞昇華面霜3g.細胞昇華眼霜3g.細胞昇華修護液3ml.GLYCEL美妍中心細胞昇華修護療程乙次.GLYCEL全效升級版魚子極緻修護面膜乙片及購物禮遇 星幕 x
上星期喺Cielo歎咗個超正嘅High Tea,
集打卡、健康有營、滋味、美肌於一身!

♥ 星幕 x GLYCEL「煥采營亮」下午茶
♥ 送價值HK$2,375 GLYCEL護膚禮遇

星幕Cielo位於酒店頂層嘅扒房及酒吧,
可飽覽將軍澳嘅開揚景緻,打卡啱晒!
今次跟瑞士肌膚細胞再生專家GLYCEL
聯乘推出呢款下午茶,3層11款美點,
健康有營,打造輕盈、滋味、無負擔。
賣相仲係奪目嘅GLYCEL紅白色添!

►5款鹹點:
健康有營,清新惹味,實行內外對抗紫外光!

吞拿魚番茄綠海草脆多士、紅菜頭鷹嘴豆泥、
海葡萄撻、西瓜西班牙凍湯配羊奶芝士、
泰式紅咖喱鷄肉泡芙、雜菜炸蝦餅迷你漢堡包

►6款甜品
微甜輕柔,雜莓富含維他命C,滋潤美肌抗氧化!

英式鬆餅配玫瑰莓果醬、紅絲絨蛋糕卷、
鮮果千層酥、紅莓燕窩芭菲、
櫻桃芝士蛋糕、紅桑子朱古力撻

►飲品:
有多款咖啡或花茶選擇,
亦可+$40升級飲品至葡萄氣酒乙杯。

每位客人可獲贈價值$2,375 GLYCEL護膚禮遇:

價錢:每位$198 (兩位起) 另加一服務費
地點:星幕Cielo
地址:將軍澳唐德街3號
               香港九龍東皇冠假日酒店頂層47樓
              (港鐡將軍澳站C出口)
Other Info. : 網上商店預付,可享星期一至五8折,星期六、日及公眾假期85折。
2023-09-09
$198 (Tea)
2023-08-04 1100 views
我是星幕的長期擁躉,但今次是第一次寫食評,好想讚賞佢杯咖啡升咗級數,以往的我一直最唔欣賞就是這裏的咖啡茶(酒店餐廳來說算是差的),今次到來杯咖啡明顯地提升了質素,沙律吧依然是做得好好,如果加設女士沙律吧餐,應該會再吸引啲😋😋
2023-08-04
$250 (Lunch)
2023-07-30 893 views
今天7月30號訂了5位午餐我們都是常客。一直覺得沙律,和主菜都是很有水準的。但是今天去覺得用4個字形容:一落千丈第一沙律品種小了很多第二冷盤芝士切到好像給BB仔食的一樣,似粒比骰仔還有細小。主菜其中一塊牛排要well done. 韌到似香口膠。感覺得酒店可能要降底成本。還有以前open rice訂枱備註生日,酒店會自己在餅房送一個$48的蛋糕仔,但是今天就在午餐甜品碟中取4片再插一支 蠟燭還有一片朱古力牌寫上happy birthday to you !點都好都要謝謝酒店送上這朱古力牌。
今天7月30號訂了5位午餐
我們都是常客。一直覺得沙律,和主菜都是很有水準的。
但是今天去覺得用4個字形容:一落千丈
第一沙律品種小了很多
第二冷盤芝士切到好像給BB仔食的一樣,似粒比骰仔還有細小。
主菜其中一塊牛排要well done. 韌到似香口膠。
感覺得酒店可能要降底成本。
點都好都要謝謝酒店送上這朱古力牌。
2023-07-30
Celebration
Birthday
🌟餐廳:星幕Cielo📍地址:將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店47樓💰價位:$201-400⏰營業時間:星期一至日12:00 - 00:00📱電話:39830638想居高臨下,望住開揚景觀,再歎返個Afternoon Tea Set,享受悠閒下午?私心推介星幕Cielo x Eurobeauté「莓果亮肌」下午茶比大家!270度落地玻璃窗享受超卓景觀,於網上訂購可享低至8折優惠,更可免費獲贈價值$2,494之禮遇,真係性價比超高之選!!———————————————————🔹 鹹點蟹肉芒果迷你漢堡飽配芥末沙律醬鮮味十足既蟹肉配以清甜芒果肉,整體味道清爽不膩,一口BIZE SITE既迷你漢堡飽岩哂女士們~紫薯巨蛋大大球紫薯蓉鹹甜味夾雜,底層仲有香脆酥餅,兩者配合得剛好。野菌寶盒一拎上手就聞到陣陣黑松露香,底層係充滿牛油香既撻底。意大利風乾火腿露筍卷炸至金黃香脆既麵包條包著風乾火腿及蘆筍,食落鹹香有咬口,層次感相當豐富。———————————————————🔹 英式鬆餅紅莓英式鬆餅配草莓果醬,濃縮鮮奶油外脆內鬆軟既SCONE充滿濃郁牛油香味,配香甜草莓JAM及clotted crea
🌟餐廳:星幕Cielo
📍地址:將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店47樓
💰價位:$201-400
⏰營業時間:星期一至日12:00 - 00:00
📱電話:39830638

🔹 鹹點
蟹肉芒果迷你漢堡飽配芥末沙律醬
鮮味十足既蟹肉配以清甜芒果肉,整體味道清爽不膩,
一口BIZE SITE既迷你漢堡飽岩哂女士們~
紫薯巨蛋
大大球紫薯蓉鹹甜味夾雜,
底層仲有香脆酥餅,兩者配合得剛好。
野菌寶盒
一拎上手就聞到陣陣黑松露香,
底層係充滿牛油香既撻底。
意大利風乾火腿露筍卷
炸至金黃香脆既麵包條包著風乾火腿及蘆筍,
食落鹹香有咬口,層次感相當豐富。
🔹 英式鬆餅
紅莓英式鬆餅配草莓果醬,濃縮鮮奶油

外脆內鬆軟既SCONE充滿濃郁牛油香味,
配香甜草莓JAM及clotted cream,
係令人欲罷不能既組合!!
🔹 甜點
蝶豆花草莓戚風卷
TIFFANY BLUE色調好吸晴,
戚風卷口感輕盈又軟綿~
朱古力棒
清香椰絲配朱古力,出奇地夾,甜度剛剛好。
藍莓忌廉泡芙
外皮酥脆,咬開係香甜又軟滑既饀醬。
馬卡龍
外層極薄酥配以黏稠扎實內餡,層次豐富。
雜莓撻
酸酸甜甜既雜莓配特製香滑吉士醬,完美配合~
🔹 指定飲品一杯
可選咖啡、泡沫咖啡、特濃咖啡、鮮奶咖啡、意式濃縮咖啡,
Twinings川寧茶:英國早餐紅茶、甘菊花草茶、薄荷葉花草茶、
豪門伯爵紅茶、綠茶、白茶、蜜桃熱情果花草茶或檸檬乾薑花草茶
亦可加$40升級飲品至葡萄氣酒乙杯

我就揀咗最愛既Twinings川寧茶:豪門伯爵紅茶,
淡淡佛手柑芬芳,飲落淡雅清香、風味獨特。
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
Cielo x Eurobeauté「莓果亮肌」下午茶
供應期:2023年6月1日至8月31日(不適用於6月18日)
供應時間:下午3時15分至5時30分
價錢:每位$198(兩位起) ,另加一服務費
網店優惠:8折 星期一至五/85折 星期六、日及公眾假期
地址:香港將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店47樓(港鐵將軍澳站C出口)
查詢:3983 0638

每位享用「莓果亮肌」下午茶之客人可獲贈價值$2,494之禮遇,
包括Eurobeauté體驗裝乙份、購物禮遇、護理療程等。
2023-07-16
2023-07-15 747 views
Openrice優惠,訂咗4位下午茶high tea。地鐵站經商場就上到,位置都幾方便就腳。上到嚟,有個露天平台,飽覽成個將軍澳,都幾開揚。如果好天,打卡應該幾靚。可惜我哋果日好大雨🤣所以無出去影相。甜品架每人幾有10件左右,有鹹點甜點及鬆餅,另外每人一杯飲品。蟹肉芒果迷你漢堡飽配芥末沙律醬紫薯巨蛋野菌寶盒意大利風乾火腿露筍卷紅莓英式鬆餅配草莓果醬,濃縮鮮奶油蝶豆花草莓戚風卷朱古力棒藍莓忌廉泡芙馬卡龍雜莓撻每款鹹甜點都各具特色,味道幾好。一行四人由3:30傾到6:00,每人唔使$200,性價比超高。
Openrice優惠,訂咗4位下午茶high tea。

甜品架每人幾有10件左右
,有鹹點甜點及鬆餅,另外每人一杯飲品。

蟹肉芒果迷你漢堡飽配芥末沙律醬
朱古力棒
藍莓忌廉泡芙
馬卡龍
雜莓撻

每款鹹甜點都各具特色,味道幾好。

2023-06-24
$200 (Tea)
Dining Offer
Group-buy
2023-07-02 782 views
某一日玩玩下社交平台見到high Tea 竟然不用$200一個人,而且在酒店47/F ,觀景一定很不錯!所以立即訂位😁😁下午茶時段:3:15pm -17:30pm 由於我們早到,可以擇角落位置。方便我打卡😆原來drink 也有很多選擇:Coffee, Cappuccino, Espresso, Latte, Macchiato, English breakfast tea, Camomile tea, Peppermint tea,Earl grey tea, White tea, Jasmine Green tea, Peach & passion fruit tea, Lemon & ginger tea所以花了不少時間去挑選😂送上下午茶主菜的時候,已經急不及待不停打卡😂😂意料之外,蟹肉芒果迷你漢堡飽配芥末沙律醬,非常好味,啖啖蟹肉😁另外藍莓忌廉泡芙及雜莓撻也yummy yummy,記精緻又fresh 🥰

下午茶時段:3:15pm -17:30pm

由於我們早到,可以擇角落位置。方便我打卡😆

原來drink 也有很多選擇:

所以花了不少時間去挑選😂

送上下午茶主菜的時候,已經急不及待不停打卡😂😂

2023-07-01 516 views
✨Cielo高空下午茶Cielo 最近推出咗「Croffle牛角酥窩夫」下午茶套餐,只需$128就可以喺47樓高空靚景中享受休閑下午時光☕️當日我哋揀咗兩款牛角酥窩夫,均配上HaagenDazs雪糕,滋味升級!窩夫新鮮即製,外脆內軟,口感豐富!❣️韓國草莓配草苺雪糕🍓原粒草莓香甜可口,配上草苺果醬,苺味十足,酸酸甜甜,令人食慾大增!❣️棉花糖朱古力配比利時朱古力雪糕🍫朱古力控必點!除了大量朱古力醬,還配有朱古力棒以及火燒棉花糖,給你一個甜絲絲的下午❤️.
✨Cielo高空下午茶
❣️韓國草莓配草苺雪糕🍓
❣️棉花糖朱古力配比利時朱古力雪糕🍫
2023-06-28 436 views
有什麼驅使我走到將軍澳歎個下午茶因為CP值實在太高了!除了Tea Set外還有護膚品體驗套裝及美療中心優惠總值超過2000多元真的叫人無法抗拒!所以即約美人好友去齊齊去吃個靚靚的下午茶。下午茶的地點位於將軍澳香港九龍東皇冠假日酒店內的Cielo星幕。餐廳座落於酒店頂層47樓居高臨下,而且更有落地玻璃窗可270度俯瞰城市美景,在這個環境品嚐三層架享受悠閒午後時光真心Chill。這天要來品嚐星幕 x Eurobeauté的莓果亮肌下午茶,光是那美美的紫色餐牌已經加分不少了。下午茶三層架以4鹹5甜點加上英式鬆餅組合而成,每位客人均可享有一杯指定飲品,選擇有各式咖啡及多款Twinings Tea等,怕熱的我選了Iced Americano,而美女好友則選上川寧的豪門伯爵紅茶。4款鹹點包括是蟹肉芒果迷你漢堡飽、紫薯巨蛋、野菌寶盒、意大利風乾火腿露筍卷,鹹點賣相色彩繽紛未吃眼睛先享受。第一件想試的是這個意大利風乾火腿露筍卷,外層以脆卜卜的脆麵包裹著風乾火腿和蘆筍,吃下外層香脆內裏Juicy鹹香中帶上清新味道很吸引。然後這個充滿菌香的是野菌寶盒,除了野菌之外還加上點點黑松露的香氣挺誘人。這個紫薯巨蛋

這個紫薯巨蛋披上了我最愛的紫色當然吸引我眼球!巨蛋吃下口感細滑配上酥香餅底一起品嚐挺有趣。
最後這個蟹肉芒果迷你漢堡飽味道相當不俗,迷你漢堡內充斥鮮味的蟹肉,配襯香甜的芒果肉和芥末沙律醬很和味呢。
來到品嚐甜點時候!率先享用當然是下午茶的主角Scone!我們得到的是紅莓英式鬆餅伴草莓果醬及Clotted Cream。
Scone的乾濕度弄得恰到好處,塗上草莓果醬和Clotted Cream吃味道極美妙。
甜點則有軟熟的蝶豆花草莓戚風卷、綿綿的朱古力棒、藍莓忌廉泡芙、甜脆的馬卡龍和我至喜歡酸微微的雜莓撻,5款也各有特色甜美可人甜牙齒表示很滿足。

享用這客*莓果亮肌*下午茶的每位客人均可獲贈價值$2494的禮遇,當中包括Eurobeauté體驗裝乙份 (內附炫金緊緻膠原活膚精華5ml、水光新生面霜5ml及全效柔肌潔面泡沫3ml),另外附上換領卡可於Eurobeauté指定的OASIS美療中心換領Eurobeauté馬油全效柔絲面膜1片及購物禮遇,還有憑護理療程換領信便可於OASIS之指定香港分店免費享用全身穴位指壓按摩或Vlift8微波炫金活顏緊緻面部護理乙次(適用於18歲或以上之新客戶,男女均適用),真的太太太過大禮了吧!!
下午茶於每天下午3時15分至5時30分供應,原價每位$198(兩位起、另加一服務費),於網店訂購星期一至五可享8折優惠、星期六、日及公眾假期則有85折優惠。
2023-06-23
Type of Meal