Restaurant: Cielo
Terms & Details:
Restaurant: Cielo
Info:

2025-01-19 336 views
1月19日book左半自助餐慶祝15結婚週年!下午4點打去餐廳一直冇人聽,之後打去總機問清楚可否安排寫字甜品慶祝!當時接電話員工說沒有問題,可以安排!咁我就冇再搵其他餐廳,當完成晩餐,上甜品😳沒有安排寫字,只有一塊朱古力牌Happy Anniversary 。然後服務員同我講安排唔到寫字,因為要預早一日book!😳😳咁我打黎又話可以安排!然後就係話聽電話果位同事搞錯左!😡😡😡😡😡最後我地只有得到對唔住同唔好意思!佢哋完全唔需要負責任!你地一句說話就可以拍拍囉柚咁多年未試過出事最後投訴後經理作出賠償呢位經理都算唔錯不過真係唔好再出錯

最後我地只有得到對唔住同唔好意思!

佢哋完全唔需要負責任!

你地一句說話就可以拍拍囉柚

咁多年未試過出事

最後投訴後經理作出賠償

呢位經理都算唔錯

不過真係唔好再出錯

2025-01-19
$430 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2025-01-09 409 views
將軍澳的確係一個令我又愛又恨的地方。當年抽到居屋,真係開心過中六合彩,未入伙已經有晒美好之家的感覺。誰不知一個金融風暴,完全令美夢幻滅,仲要損失金錢及夢想,所以每次入到去都有些小感觸。話分兩頭,相識多年的友人,結婚生仔之後終於復出,再戰江湖搵奶粉錢,因利乘便,試下今年大熱既開心果下午茶。說起來皇冠假日酒店係將軍澳是獨市生意,幸好沒有坐地起價,定位相當親民,$336供兩位享用,人均$168/位,當然是另加服務費啦!供應時間為每天下午3:15pm-5:30pm。星幕(Cielo)位處酒店47樓,三面開揚,仲要有露台位,景觀一流。Pistachio crab roeand egg salad croissant開心果蟹籽蛋沙律牛角包把牛角包剖開,填入開心果碎、蟹籽及雞蛋,將牛角包的味道都昇華了。Salmon sashimiand pistachio cream cheese roll三文魚刺身伴開心果忌廉芝士卷又是一道有創意的開心果菜色,在三文魚刺身中加入 開心果忌廉芝士卷,明明是甜品,但又可以說成咸點,卻又沒有違和感。Pistachio pesto baked escargotand ma
將軍澳的確係一個令我又愛又恨的地方。

供應時間為每天下午3:15pm-5:30pm。
Pistachio crab roe
and egg salad croissant

Salmon sashimi

and mashed potato toast

開心果青醬焗田螺薯蓉多士

墊底的多士非常香脆,置頂的開心果青醬,放了一顆田螺,賣相簡單,味道稍微有點特別。
Pan-fried tuna in pistachio crust
with salmon roe and wasabi dressing

香煎吞拿魚伴開心果脆皮配三文魚子秋葵沙律醬

起初在想煎吞拿魚與開心果如何能配合,原來是在外層沾上開心果碎,令口感更佳,加上別具特色的沙律醬,無得輸。
Pan-fried scallop with pistachio and dash broth steamed egg

香煎帶子伴開心果及鰹魚湯蒸蛋

在食味最喜歡的一個。
以鰹魚汁來蒸蛋,多了一份魚湯的鮮甜,而且質感嫩滑,帶子把兩邊略為煎香,再灑上少許開心果碎,既切合主題,又沒有喧賓奪主。

Pistachio Temptation

Pistachio puff

開心果脆皮泡芙

翠綠色的泡芙內是開心果忌廉,一口咬落,便即時湧出,很澎湃甜美的口感,不錯。
Mini pistachio Basque cheesecake

迷你開心果巴斯克芝士蛋糕

雖然沒有烘焦的效果,但卻有粗豪的氛圍,芝士香滑,開心果的味道好突出。
Pistachio mango puff cream roll

開心果芒果忌廉酥皮卷

整個下午茶最欣賞的一個甜點,酥皮卷咬落有種酥化的感覺,內裡是開心果芒果忌廉,而上層亦放以新鮮芒果,啖啖都是芳香馥郁的味道。
Pistachio scone
with clotted cream & strawberry jam

開心果英式鬆餅配濃縮奶油及士多啤梨果醬

雖然是二人份,鬆餅是每位一個,反而覺得啱啱好,開心果味的鬆餅倒是第一次試,分開兩半各自塗上clotted cream及草莓醬,滋味無窮。
Pistachio chocolate mousse cone

開心果朱古力慕絲筒

好開心今次既下午茶有多樣化的感覺。
脆筒帶來卜卜脆的口感,而內裡是甜美的開心果朱古力慕絲,大家可放下刀叉,索性拎上手食。
Pistachio macaron

開心果馬卡龍

望落平平無奇,還以為是單純的開心果外層,原來連中間都加入了開心果,出奇是一點都不覺膩。

飲品
Coffee 咖啡
有Coffee、Cappuccino、Espresso及Latte。

Tea 茶
English breakfast tea、Camomile tea、Peppermint tea、Earl grey tea、White tea、Jasmine Green tea、Peach & passion fruit tea及Lemon & ginger tea

Special Offer
另加$40 可享葡萄汽酒一杯或開心果奶昔一杯。
今次不再Earl Grey Tea了,乾脆同朋友各自來一杯奶昔及汽泡氣。
其實奶昔好甜滑,又係灑上開心果碎,而且好大杯,飲晒都幾飽肚。

其實整體好歸一,亦能炮製出不同的口感,看得出的心思,價錢定位好親民,難怪是日好多人光顧。

Tasting Event
2024-12-25 786 views
平安夜與朋友兩人一起在這餐廳晚餐,在47樓的風景非常之好,餐廳裝修也很應節,還可以到露台外面拍照!因為是平安夜的關係,所以餐廳有特別的菜單,五道菜的晚餐,我們坐低之後已經有聖誕老人過嚟,俾我哋抽禮物,雖然唔係什麼名貴禮物,但是那個心意令到食客很開心,而且還主動幫我哋一齊拍照!食物質素很好,很精緻,所有職員也很友善,服務很好,雖然價錢不是太便宜,但是在節日裏面可以慢慢傾偈,開心地過了四個鐘,非常感謝!
2024-12-12 981 views
AFTERNOON TEA AT CROWNE PLAZA🍰@crowneplazahongkongke Cielo 星幕📍3 Tong Tak St, Tseung Kwan O, Hong Kong𝑻𝒐𝒅𝒂𝒚’𝒔 𝑷𝒊𝒄𝒌𝒔:<仲夏俏荔佳人下午茶>🦐泰式大蝦荔枝沙律🦆 香煎鴨肝配荔枝果蓉🍔 荔枝木煙燻迷你和牛芝士漢堡🍣 煙三文魚荔枝三文治卷配三文魚子🍅 北海道帶子荔枝黃金球配車厘茄🍦荔枝忌廉酥皮筒🍮荔枝寒天果凍🍰荔枝玫瑰蛋糕卷🍒荔枝紅桑子馬卡龍🍨荔枝忌廉泡芙🧁紅莓英式鬆餅 配荔枝玫瑰果醬及濃縮奶油### 食評:Crowne Plaza 的仲夏俏荔佳人下午茶首先,食物都算多樣。泰式大蝦荔枝沙律清新可口,蝦肉鮮嫩,搭配荔枝的甜味,完美平衡。香煎鴨肝則帶有濃郁的風味,荔枝果蓉為其增添了幾分清甜,讓人垂涎。迷你和牛芝士漢堡肉質不錯,煙燻味道恰到好處。煙三文魚的三文治卷,搭配三文魚子,口感豐富,每一口都讓人期待。而北海道帶子配車厘茄的搭配則展現了廚師的巧思,讓人感受到海鮮的鮮甜。甜品方面,荔枝玫瑰蛋糕卷和荔枝紅桑子馬卡龍特別出色,口感細膩,甜而不膩,讓人一試成主顧。最後,紅莓

𝑻𝒐𝒅𝒂𝒚’𝒔 𝑷𝒊𝒄𝒌𝒔:
🍰荔枝玫瑰蛋糕卷
🍒荔枝紅桑子馬卡龍
🍨荔枝忌廉泡芙

🧁紅莓英式鬆餅 配荔枝玫瑰果醬及濃縮奶油

甜品方面,荔枝玫瑰蛋糕卷和荔枝紅桑子馬卡龍特別出色,口感細膩,甜而不膩,讓人一試成主顧。最後,紅莓英式鬆餅搭配荔枝玫瑰果醬及濃縮奶油,簡直是完美的收尾。

服務方面,工作人員親切周到,讓用餐體驗更加愉悅。環境優雅,適合與朋友聚會或慶祝特別的日子。

總體來說,這次的下午茶體驗值得推薦,無論是食物的創意還是整體的氛圍,都讓人感到滿意。下次會再來!

Food: ♥︎♥︎♥︎♡♡
Service: ♥︎♥︎♥︎♡♡
Ambience: ♥︎♥︎♥︎♡♡

🔖Save for your next resto hopping!

召喚開心果fans!!! 酒店下午茶, 每位HK$168就食到~ 說的是九龍東皇冠假日酒店47樓的星幕最近推出「 開心果誘惑下午茶」, 每日3:15PM至5:30PM供應.   咸甜美點各五款, 味道及賣相都有心思.  這份下午茶令我對開心果副產品有改觀, 開心果味幾對辦, 不會太假. 先說甜點.  開心果馬卡龍是有驚喜, 因為甜度低, 不會死甜, 而且夾層是伯爵茶味忌廉, 太合心意~開心果芒果忌廉酥皮卷是下午茶架上較矚目的, 因為 ‘萬綠叢中一點黃’~  不止賣相吸引, 味道上也是香脆解膩, 不錯~ 迷你開心果巴斯克芝士蛋糕, 有點實淨但都幾軟滑, 而且開心果味濃郁. 有小花花的是開心果脆皮泡芙, 脆皮內的冰凍香滑忌廉, 就像躺在草地上感受著微風吹拂般. 顏色有強烈對比的開心果朱古力慕絲筒, 一口size, 脆與幼滑的融合. 咸點之中, 我最喜歡香煎帶子伴開心果及鰹魚湯蒸蛋, 同樣也是 ‘驚喜’ 二字, 看來驚喜很能讓女生受落.   初時以為是醬汁, 但鰹魚湯的香味, 令滑滑的蒸蛋加倍誘人.   其次是開心果蟹籽蛋沙律牛角包, 滿滿的餡料, 吃了這個都飽飽的; 第一次吃開心果青醬焗田

其次是開心果蟹籽蛋沙律牛角包, 滿滿的餡料, 吃了這個都飽飽的; 第一次吃開心果青醬焗田螺薯蓉多士, 配搭新穎.
遠看有點像三文魚配wasabi!  其實是三文魚刺身伴開心果忌廉芝士卷, 肥美油潤的美三文配果仁香的忌廉芝士, 與一般忌廉芝士相比, 多了一份烘焙香.

香煎吞拿魚伴開心果脆皮配三文魚子秋葵沙律醬, 開心果碎沾滿輕炙過的吞拿魚邊, 香脆可口. 而淡綠色的就是秋葵沙律醬, 味道有趣.
下午茶包一杯飲品 (茶或咖啡), 也可加HK$40更可享開心果奶昔一杯, 是以雲尼拿雪糕打成的, 所以質感細膩.

平日都有8成入座率, 可見其受歡迎程度~  每位HK$168+10%, 而於網店優惠可享最低8折, 為起每位只需HK$134.4 (已包10%服務費) 咋~

2024-11-25
$135 (Tea)
  • 開心果蟹籽蛋沙律牛角包
  • 香煎帶子伴開心果及鰹魚湯蒸蛋
  • 開心果脆皮泡芙
  • 迷你開心果巴斯克芝士蛋糕
  • 開心果芒果忌廉酥皮卷
  • 開心果馬卡龍
2024-12-05 892 views
這個Temptation Afternoon Tea Set只需$168,真的是超值!下午茶的供應時間從3時15分至5時30分,特別適合和朋友們一起享受悠閒的午後時光!☕️🍰鹹點部分的三文魚刺身伴開心果忌廉芝士卷,口感鮮美,搭配開心果的獨特風味,讓我每一口都感受到驚喜!🐟🥜✨開心果蟹籽蛋沙律牛角包的組合也讓我印象深刻,牛角包外酥內軟,蟹籽的鮮味和沙律的清新完美融合!🥐🥗香煎吞拿魚伴開心果脆皮,加上三文魚子秋葵沙律醬,真的是一道絕妙的菜品,讓我的味蕾得到了充分的滿足!🍣🥒甜點方面,開心果脆皮泡芙和迷你開心果巴斯克芝士蛋糕都非常美味,口感滑順,甜而不膩,完美的甜品結尾!🍰😍英式鬆餅搭配濃縮奶油及士多啤梨果醬,真的是經典的組合,讓人回味無窮!🍓🍞整體來說,這個下午茶套餐的性價比非常高,不僅菜品豐富,味道也絕對不容錯過,強烈推薦給喜愛下午茶的朋友們!🌟❤️餐廳的環境舒適,服務人員熱情友好,每次用餐都讓我感到賓至如歸,期待下次再來品嚐更多美味!👍😊

2024-12-01
Coupon
  • 開心果誘惑下午茶
2024-12-02 757 views
星幕在47樓, 居高臨下, 一覽將軍澳市景, 打卡一流;但要注意太陽的位置,西斜時部分位置即使落了遮陽簾,太陽仍會刺眼食物方面, 加$40的開心果奶昔好香, 不會太凍;但配上下午茶的菜式時會太漏,亦未能解甜膩,紙飲管......開心果芒果酥皮卷、蒸蛋及鬆餅都好食, 正常發揮但其他部份菜式教甜及漏, 牛角包、法包、朱古力慕絲筒都是冧的, 超級失望的說其他則不過不失,亦沒留下什麼印象...幸好我是在網上平台 用優惠價購入,不然會失望...
開心果芒果酥皮卷、蒸蛋及鬆餅都好食, 正常發揮
但其他部份菜式教甜及漏,
牛角包、法包、朱古力慕絲筒都是冧的, 超級失望的說
其他則不過不失,亦沒留下什麼印象...

幸好我是在網上平台 用優惠價購入,不然會失望...
2024-12-01
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$130 (Tea)
2024-11-20 1114 views
已過立冬,也就是說聖誕節也快將來臨,在普天同慶的日子下,和朋友見面的機會也不期然增加了不少。這天便約了友人吃下午茶,選址在上次好有驚喜的星幕餐廳。下午茶供應時間由下午3時15分至5時30分(只限堂食),食物包括五款鹹點、五款甜點、英式鬆餅、咖啡或茶一杯,更可以優惠價加$40享用開心果奶昔 或 氣泡酒一杯。價錢也只是$168/位(兩位起,另加一服務費),在網店預約星期一至五 (公眾假期除外)更可享有8折優惠,星期六、日及公眾假期則可享有85折優惠。鹹點五款,包括有三文魚刺身伴開心果忌廉芝士卷、開心果蟹籽蛋沙律牛角包、開心果青醬焗田螺薯蓉多士、香煎吞拿魚伴開心果脆皮配三文魚子秋葵沙律醬 及 香煎帶子伴開心果及鰹魚湯蒸蛋,每款各有特色,自己最喜歡當中的帶子蒸蛋,不但香滑還帶有開心果粒的香脆,好吃。😋五款甜點,包括有開心果脆皮泡芙、迷你開心果巴斯克芝士蛋糕、開心果芒果忌廉酥皮卷、開心果馬卡龍 及 開心果朱古力慕絲筒,五款也非常出色,甜度適中,香脆可口,更帶有開心果的香氣,也是令人眼前一亮的。😍英式鬆餅,上次食過非常喜歡,食落帶有濃郁牛油的鹽香,口感綿軟而略帶黏口,表面油光微脆,切開再配上濃縮奶

這天便約了友人吃下午茶,選址在上次好有驚喜的星幕餐廳。

英式鬆餅,上次食過非常喜歡,食落帶有濃郁牛油的鹽香,口感綿軟而略帶黏口,表面油光微脆,切開再配上濃縮奶油 及 士多啤梨果醬,滋味更好。😋

可配咖啡、茶 或 加$40享用開心果奶昔或 氣泡酒,而我選擇了奶昔,口感濃郁、順滑、香甜又飽肚,不錯喝!🥛

一路食一路講,不經不覺已吃了差不多兩個鐘,帶着依依不捨的心情離開,期待下次再聊!食物水準出色,價錢又優惠,難怪平日中午也咁多客人;如想一試,記得預先在網上訂位,不但有折,還包保一定有位!🤔

#Cielo #將軍澳
#香港九龍東皇冠假日酒店 #47樓
#開心果誘惑下午茶

#星幕
地址: 將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店47樓
電話: 39830638
2024-11-13
TakeAway
$135 (Tea)
Coupon
  • 下午茶
  • 開心果誘惑下午茶
2024-11-18 1076 views
好快又到聖誕節這些日子特別掛念朋友,所以這天就先約去吃頓好開心的下午茶。選到九龍東皇冠假日酒店47樓高層靚景的星幕Cielo,大嘆CP值爆高的開心果誘惑下午茶。開心果誘惑下午茶由5鹹5甜點加英式鬆餅另配咖啡或茶一杯組合而成!飲品選擇有咖啡、泡沫咖啡、特濃咖啡、鮮奶咖啡、意式濃縮咖啡,川寧茶則有英國早餐紅茶、甘菊花草茶、薄荷葉花草茶、豪門伯爵紅茶、綠茶、白茶、蜜桃熱情果花草茶及檸檬乾薑花草茶等,選擇那麼多相信總能找到心頭愛吧。又或者可以優惠價$40升級享用開心果奶昔或氣泡酒一杯!開心果奶昔用上名牌雲尼拿雪糕打造所以口感妳細滑,入口充斥超香濃的開心果味邪惡得非常可愛。嗜酒的朋友則可以Chill住嘆杯Sparkling Wine,沉醉於酒香之中好快活耶。我先來品嚐件頭不細的美味鹹點,當中有刺身、炙燒、蒸及烘焙等美點多方位享受下午茶。三文魚刺身伴開心果忌廉芝士卷!充滿光澤的三文魚刺身口感油潤味道鮮味,內裏還有開心果味的忌廉芝士,吃下不止有三文魚的鮮香還有果仁香氣正喔。香煎吞拿魚伴開心果脆皮配秋葵沙律!輕炙過的吞拿魚外層沾滿開心果碎口感非常香脆,配襯醒神的秋葵沙律味道挺突出很可口耶。香煎帶子伴開

香煎帶子伴開心果及鰹魚湯蒸蛋!墊底的日式蒸蛋非常嫩滑,而香煎帶子則外脆內軟鮮味十足,加上主角開心果達到了點睛的效果喔。
開心果青醬焗田螺薯蓉多士!脆卜卜的多士上鋪了香滑的薯蓉,田螺則配上以開心果打造的青醬,吃下去口感叫人非常滿足。
開心果蟹籽蛋沙律牛角包!雞蛋沙律加入了開心果碎增添了不少口感,以香脆的迷你牛角包夾著享用滋味無窮。
吃過豐富又美味的鹹點後這刻到甜點出場了!
開心果英式鬆餅!個子不少的Scone內藏有不少開心果碎所以口感很鬆脆,塗上Clotted Cream及士多啤梨果醬一起品嚐味道迷人。

開心果朱古力慕絲筒!迷你竹炭脆桶內藏有開心果朱古力慕絲,吃下味道帶上甘香滋味很可愛。
開心果芒果忌廉酥皮卷!脆度十足的酥皮卷面頭綴以新芒果粒帶出甜美感覺,內裏則塞滿了開心果芒果忌廉,估不到兩者味道可以這樣匹配的。
開心果脆皮泡芙!煙靭的翠綠泡芙充滿開心果的香味,一整粒放入口中品嚐非常過癮。
開心果馬卡龍!開心果口味的馬卡龍不常有襯上茶味內餡拼出了火花,而且還有原粒開心果陪伴這粒馬卡龍令人吃得非常開心。
迷你開心果巴斯克芝士蛋糕!雖然沒有焦燶的效果但口感和味道也弄得到位,開心果味濃郁跟芝士味非常平衡不錯吃啊。
開心果誘惑下午茶供應時間為下午3時15分至5時30分原價$168/位(兩位起)另+10%,星期一至五 (公眾假期除外)網店有8折優惠、星期六、日及公眾假期則可享85折優惠。
2024-11-13
Type of Meal
Tea
近排香港九龍東皇冠假日酒店推出開心果誘惑下午茶,喺47樓度享受共11款的鹹點及甜點🤤價錢划算,質素在水準之上,每樣食物都真係食得出淡淡的開心果味,cp值極高👍🏻Menuღ鹹點三文魚刺身伴開心果忌廉芝士卷開心果蟹籽蛋沙律牛角包開心果青醬焗田螺薯蓉多士香煎吞拿魚伴開心果脆皮配三文魚子秋葵沙律醬香煎帶子伴開心果及鰹魚湯蒸蛋ღ英式鬆餅開心果英式鬆餅配濃縮奶油及士多啤梨果醬ღ甜點開心果脆皮泡芙迷你開心果巴斯克芝士蛋糕開心果芒果忌廉酥皮卷開心果馬卡龍開心果朱古力慕絲筒☕️可選咖啡或茶一杯/或以優惠價$40可享開心果奶昔一杯 (價錢將於現場收取)💰$168/1,兩位起,另加一服務費🕰️ 3:15pm-5:30pm

Menu
ღ鹹點

ღ英式鬆餅

ღ甜點

💰$168/1,兩位起,另加一服務費
🕰️ 3:15pm-5:30pm
2024-11-13 929 views
早排朋友仔係Kk day 訂左promotion package -開心果誘惑下午茶🫶🏻Tea set 包括:三文魚刺身伴開心果忌廉芝士卷開心果蟹籽蛋沙律牛角包 開心果青醬焗田螺薯蓉多士香煎吞拿魚伴開心果脆皮配三文魚子秋葵沙律醬香煎帶子伴開心果及鰹魚湯蒸蛋開心果脆皮泡芙迷你開心果巴斯克芝士蛋糕開心果芒果忌廉酥皮卷開心果馬卡龍開心果朱古力慕絲筒開心果英式鬆餅配濃縮奶油及士多啤梨果醬仲會配埋飲品🫶🏻個人最欣賞就係開心果蟹籽蛋沙律牛角包 同 開心果芒果忌廉酥皮卷❣️整體方面食物不錯👍 價錢Tea set 黎計便宜🫶🏻鐘意食開心果既人類們😆/ 想同朋友仔Chill下不妨試試👍依家係KK day 好似暫時仲有優惠價🫶🏻而且係KKday 預訂成功購買已即時預留座位,毋須另行訂座😆\📍香港九龍東皇冠假日酒店頂層47樓星幕(Cielo)🍴用餐時間:15:15 - 17:30✅使用日期:2024年10月1日 至 12月15日

Tea set 包括:

仲會配埋飲品🫶🏻

整體方面食物不錯👍 價錢Tea set 黎計便宜🫶🏻
鐘意食開心果既人類們😆/ 想同朋友仔Chill下不妨試試👍

依家係KK day 好似暫時仲有優惠價🫶🏻

\📍香港九龍東皇冠假日酒店頂層47樓星幕(Cielo)
🍴用餐時間:15:15 - 17:30
✅使用日期:2024年10月1日 至 12月15日
2024-10-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$107 (Tea)
Group-buy
  • 下午茶
2024-11-09 1451 views
星幕餐廳最近推出咗「德國美食配啤酒之約」🇩🇪,喺佢哋outdoor area欣賞住夜景,嘆住啤酒,都咪話唔爽!佢哋精選咗幾款德國signature嘅美食,當中一定要試嘅梗係德國鹹豬手!脆燒德國鹹豬手配酸椰菜拼Erdinger Weissbier 生啤 (1 pint) $198 即叫即燒嘅豬手個皮超焦脆,脂肪同肉質都兼顧到,質感軟嫩,配上酸椰菜就可以中和到油脂感。重點係份量好足,豬手配上生啤,超滿足🤤
重點係份量好足,豬手配上生啤,超滿足🤤

2024-11-08 1763 views
位於 𝑪𝒓𝒐𝒘𝒏𝒆 𝑷𝒍𝒂𝒛𝒂 𝑯𝑲 𝑲𝒐𝒘𝒍𝒐𝒐𝒏 𝑬𝒂𝒔𝒕 頂層47樓的- 星幕 𝑪𝒊𝒆𝒍𝒐 . 室內全落地玻璃可飽覽將軍澳景色,戶外更以180 度欣賞將軍澳南壯觀海景 餐廳內柔和燈光與裝飾營造出浪漫的氣氛 。任何位置都能夠拍出打卡靚相🤍✨星幕忘憂半自助晚餐✨(主廚會不定時更改菜式)🥂紅酒/白酒/汽酒🥗自助沙律吧,種類很多包括有Parma Ham芝士等等 🥣前菜 南瓜忌廉湯 好Creamy飲落滿滿,南瓜味!主菜(可選)🍽️燒封門柳配紅洋蔥菜、薑蓉、紅酒汁 :牛肉烹調得熟到非常適中,易切亦食薄不嚡口,與紅酒汁相當配合。🍽️烤比目魚配燒蘿蔔、枝豆、堅魚湯:比目魚鮮嫩滑無比,魚皮煎得香脆好吃,值得一試!🍽️蒜香燒三黃雞配薑菜🍽️海鮮意大利飯(鮮蝦、帶子、青口、辣肉腸)星幕忘憂半自助晚餐✨供應時間為晚上6:30至晚上10時$428 p.p + 10% service charge📍 星幕 (將軍澳)將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店47樓

✨星幕忘憂半自助晚餐✨
(主廚會不定時更改菜式)

🥂紅酒/白酒/汽酒
🥗自助沙律吧,種類很多包括有Parma Ham芝士等等
🥣前菜 南瓜忌廉湯 好Creamy飲落滿滿,南瓜味!

主菜(可選)
🍽️蒜香燒三黃雞配薑菜
🍽️海鮮意大利飯(鮮蝦、帶子、青口、辣肉腸)

星幕忘憂半自助晚餐✨
供應時間為晚上6:30至晚上10時
$428 p.p + 10% service charge

📍 星幕 (將軍澳)
將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店47樓
餐廳喺酒店頂樓,周圍都係落地玻璃,景觀開陽,睇晒成個將軍澳,佢哋仲有outdoor area,而家天氣太熱,但係我覺得下午茶或者夜晚可以坐出去,望住大橋,吹吹風,都幾寫意。Lunch係做緊semi-buffet lunch,頭盤同甜品自己攞, Main course揀一個,有牛扒,魚,豬扒,pasta及risotto,總有一款啱食。頭盤嘅選擇有煙三文魚,Parma ham,亦都有唔同嘅沙律可以揀。至於甜品就有唔同嘅蛋糕,布丁,曲奇,水果可以選擇。呢個價錢,呢個環境,呢個選擇,真係幾抵食。官網優惠 semi-buffet lunchWeekdays $206Weekend $253

官網優惠 semi-buffet lunch
Weekdays $206
Weekend $253
2024-10-14
$210 (Lunch)
朋友是開心果控,見到這裡有10月1日開始為期兩個月的新開心果主題下午茶,而且在官網預付訂座可享優惠,在十·一假期也只是$143連加一一個人非常抵!之前未試過星幕的下午茶,一定要來一試😋環境、服務:餐廳位於酒店的47樓,景觀開揚舒服,不過面積頗細,枱與枱之間距離安排得很近,當日全場爆滿,也所以環境比較嘈,私隱度低。服務非常基本,職員處理座位的做法不彈性;雖然menu上有字句寫「如對任何食物有過敏性反應,請於落單時能知服務員」,但我即使事前致電通知我不能吃未煮熟的肉,吃不到三文魚刺身忌廉芝士卷,職員說不能轉,那是「煙三文魚」而不是刺身,不過到食物上枱時其實是menu所講的三文魚刺身😅,但以這下午茶價錢去衡量,這一切也顯得理所當然~食物:鹹甜點的味道質素平均而且不錯,但開心果在鹹點的存在感很低,只考慮甜點的話控應該會感到滿意滿足😌鹹點方面,全部不過不失,但如果三文魚刺身改為煙三文魚應該會較夾cream cheese~至於甜點,最濃開心果味會是:迷你開心果巴斯克芝士蛋糕 > 開心果朱古力慕士筒 (迷你雪糕筒非常香脆!)> 開心果泡芙 > 開心果鬆餅😋雖然開心果馬卡龍食唔

環境、服務:

食物:

雖然開心果馬卡龍食唔出開心果味,但驚喜的是那濃濃茶味的伯爵茶餡😍
至於開心果芒果忌廉酥皮卷,不要當是開心果甜點去食就不會失望😌
2024-10-01
Type of Meal