Restaurant: Cielo
Terms & Details:
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 7 working days after each eligible dining transaction.
2024-07-18 4346 views
依家參加婚宴都唔一定晌夜晚去飲酒,都多咗好多晌中午舉行,舊年就去過「迪士尼」參加婚宴, 中式嘅,今次就嚟到將軍澳「九龍東皇冠假日酒店」,不過,就食西餐,地點晌為位處47樓頂樓嘅「星幕」。始終餐廳位處頂層,望出去睇到將軍澳大部分景觀,更有少少海景,非常開揚,而餐廳裝修優雅,樓底高,加上今日包場,賓客大概60、70人左右,所以,坐得比較寬敞舒適。其實外面仲有個露天平台,平時就擺啲高腳枱櫈俾人客飲下嘢,吹吓風,睇唔睇到星就唔知,但今日就佈置成證婚場地,但呢個部分就唔方便影相俾大家睇喇。早兩年就因為staycation試過酒店樓下嘅自助早餐同午餐,感覺幾唔錯,唔知星幕嘅質素喺點?晌門口有啲單張攞,佢主打喺半自助午餐同晚餐,以及英式下午茶套餐,不過,今次婚宴嘅安排就簡簡單單,4道菜嘅西式套餐。題外話,主菜有3款,主人家事前就已經問晒賓客揀邊款主菜,小弟揀食牛,仲會問埋要幾成熟,所以,枱上嘅名牌右上角就有隻牛仔標誌。餐廳對主人家有咁嘅要求,相信事先安排好以便出菜嘅運作。如果賓客多嘅,逐個逐個問,真喺有排都搞唔完,所以,我覺得呢個安排都算幾好,但有一點我都好奇,就喺如果個客臨時想改變主意,唔知得唔得
題外話,主菜有3款,主人家事前就已經問晒賓客揀邊款主菜,小弟揀食牛,仲會問埋要幾成熟,所以,枱上嘅名牌右上角就有隻牛仔標誌。餐廳對主人家有咁嘅要求,相信事先安排好以便出菜嘅運作。如果賓客多嘅,逐個逐個問,真喺有排都搞唔完,所以,我覺得呢個安排都算幾好,但有一點我都好奇,就喺如果個客臨時想改變主意,唔知得唔得呢!?
柚子汁醃吞拿魚配牛油果、山葵沙律醬

呢個頭盤好搞笑,同枱有朋友以為就咁俾個牛油果出嚟,其實喺刮空個牛油果打成蓉,再釀返落去,不過,表面就加咗黑魚籽、刁草同埋食用花做裝飾,再冰鎮住,賣相非常別緻,睇見都涼快。一羹刮到底,下面就喺新鮮嘅吞拿魚刺身,再用啲柚子汁調味過,所以,食落清爽、清香,牛油果蓉口感非常之柔滑,雖然話配咗山葵沙律醬,但個人嚟講,就唔喺話太食得出。
松露野菌湯

餐湯最緊要夠熱,凍咗就唔好飲,呢一點眼前嘅野菌湯就交足功課,而且,菌味非常之濃郁,更有陣陣黑松露香氣,而口感非常之順滑,配上小麥餐包,喺非常之好嘅配搭。
松露野菌湯
美國肉眼扒配香辣薯條、本菇、紅酒汁

件肉眼扒都幾大件,而且,燒得幾靚仔,有啲炭火坑紋,賣相吸引。一早已經揀定五成熟,落刀都覺得肉質都好軟腍,切開睇睇,色澤粉嫩,燒得啱啱好,唔會有血水滲出,食落好有肉香,又充滿肉汁,沾上少少芥辣,令肉味更突出。雖然話伴香辣薯條,其實,只喺普通炸薯條,無乜香辣味道,但另外除咗本菇,就仲伴有啲車厘茄、蘆筍仔,算喺一道幾豐富嘅主菜。
芒果千層酥配雲呢拿雪糕

隨著上甜品嘅時間,仲會送上咖啡或茶。單講賣相就肯定喺普通咗啲,因為只喺一件千層酥加球雪糕,無乜再有啲特別裝飾。而件千層酥本身就幾好食,除咗酥脆之外,好有牛油香,又加咗唔少富蛋香嘅吉士,芒果亦都好清甜,至於球雪糕香兼好重奶味。
芒果千層酥配雲呢拿雪糕
是次婚宴主人家無搞太多禮儀嘢,只喺有個敬酒,加個嘉賓嘅獻唱環節,大家都可以輕輕鬆鬆咁用餐,圍內一台嘅悠閒咁傾下偈,感覺幾唔錯,小弟就幾鍾意呢一類西式婚宴,精簡,無太多程序
Lunch
餐廳喺酒店頂樓,周圍都係落地玻璃,景觀開陽,睇晒成個將軍澳,佢哋仲有outdoor area,而家天氣太熱,但係我覺得下午茶或者夜晚可以坐出去,望住大橋,吹吹風,都幾寫意。Lunch係做緊semi-buffet lunch,頭盤同甜品自己攞, Main course揀一個,有牛扒,魚,豬扒,pasta及risotto,總有一款啱食。頭盤嘅選擇有煙三文魚,Parma ham,亦都有唔同嘅沙律可以揀。至於甜品就有唔同嘅蛋糕,布丁,曲奇,水果可以選擇。呢個價錢,呢個環境,呢個選擇,真係幾抵食。官網優惠 semi-buffet lunchWeekdays $206Weekend $253

官網優惠 semi-buffet lunch
Weekdays $206
Weekend $253
2024-10-14
$210 (Lunch)
朋友是開心果控,見到這裡有10月1日開始為期兩個月的新開心果主題下午茶,而且在官網預付訂座可享優惠,在十·一假期也只是$143連加一一個人非常抵!之前未試過星幕的下午茶,一定要來一試😋環境、服務:餐廳位於酒店的47樓,景觀開揚舒服,不過面積頗細,枱與枱之間距離安排得很近,當日全場爆滿,也所以環境比較嘈,私隱度低。服務非常基本,職員處理座位的做法不彈性;雖然menu上有字句寫「如對任何食物有過敏性反應,請於落單時能知服務員」,但我即使事前致電通知我不能吃未煮熟的肉,吃不到三文魚刺身忌廉芝士卷,職員說不能轉,那是「煙三文魚」而不是刺身,不過到食物上枱時其實是menu所講的三文魚刺身😅,但以這下午茶價錢去衡量,這一切也顯得理所當然~食物:鹹甜點的味道質素平均而且不錯,但開心果在鹹點的存在感很低,只考慮甜點的話控應該會感到滿意滿足😌鹹點方面,全部不過不失,但如果三文魚刺身改為煙三文魚應該會較夾cream cheese~至於甜點,最濃開心果味會是:迷你開心果巴斯克芝士蛋糕 > 開心果朱古力慕士筒 (迷你雪糕筒非常香脆!)> 開心果泡芙 > 開心果鬆餅😋雖然開心果馬卡龍食唔

環境、服務:

食物:

雖然開心果馬卡龍食唔出開心果味,但驚喜的是那濃濃茶味的伯爵茶餡😍
至於開心果芒果忌廉酥皮卷,不要當是開心果甜點去食就不會失望😌
2024-10-01
Tea
2024-09-08 2187 views
閏蜜相聚之選😊😊放假梗係要對自己好啲,假期黎到皇冠假日酒店47樓的Cielo,都幾full幾爆場,環境舒適,可以傾耐啲。午市set包左一杯🥂,一個湯,仼食salad冷盤bar,一款主菜,一個餐飲幾豐富黑松露磨菇湯黑松露配上粒粒磨菇味道濃郁,但飲得多就小小膩扒美國西冷牛扒西冷牛扒肉質嫩,不會鞋口,如有更多汁醬會更好香煎檸檬鯛魚鯛魚魚肉滑身,沒有腥味炸雞配薯條香脆可口,一試想再試最鍾意呢度有2杯飲品,傾得耐都唔會口渴😇
閏蜜相聚之選😊😊

幾豐富

黑松露磨菇湯
黑松露配上粒粒磨菇味道濃郁,但飲得多就小小膩

扒美國西冷牛扒
西冷牛扒肉質嫩,不會鞋口,如有更多汁醬會更好

香煎檸檬鯛魚
鯛魚魚肉滑身,沒有腥味

炸雞配薯條
香脆可口,一試想再試

最鍾意呢度有2杯飲品,傾得耐都唔會口渴😇
2024-09-01
$350 (Lunch)
九龍東皇冠假日酒店位於47樓嘅餐廳 環境裝修舒適 落地玻璃 非常有格調 。💫經酒店網訂仲做緊75折。由6:30 食到10:00 包一杯酒 。食足3個半鐘,環境一流 👍🏻,食物質素吾差 想慢慢同朋友係傾計食飯enjoy下 係一個好選擇。✨- 半自助餐 $321 (原價$428)✨🍾餐前 酒 果汁可選 紅酒 白酒 吾飲酒可以選 橙汁 -半自助區 (前菜&甜品)-🥗前菜 : 4款調好沙律(青瓜蟹柳,薯仔,蘆筍雜菌) , 自調沙津,煙吞拿魚,煙鴨胸,王子燒,蜜瓜配巴馬火腿,煙三文魚 芝士拼盤等 。 🍰甜品 : 馬卡龍,果撻,拿破崙, 水果盤前菜選擇幾多 質素高 基本每款沙律 熟食前菜都出色 。自助區食物receive速度好快。甜品吾會太甜 味道正正常常 作為飯後食都吾錯🍵是日餐湯 當日餐湯係南瓜湯 。香甜南瓜湯 味道好濃厚 食得出係用足料嘅南瓜打成湯汁。-主菜 (4選1)-🥩燴牛小扒配黑松露薯蓉.澳洲西蘭花.砵酒汁份量足 牛小扒好大份 燴得入味 但肉質如果可以再軟滑啲 保留多啲肉汁會更好。配菜出色薯蓉有濃黑松露味🥩煎羊扒配里昂薯片.意式焗茄子 .百里香汁個人認為羊扒 更出色

✨- 半自助餐 $321 (原價$428)✨

🍾餐前 酒 果汁
可選 紅酒 白酒 吾飲酒可以選 橙汁

-半自助區 (前菜&甜品)-
🍰甜品 : 馬卡龍,果撻,拿破崙, 水果盤

🍵是日餐湯

-主菜 (4選1)-
🥩燴牛小扒配黑松露薯蓉.澳洲西蘭花.砵酒汁

🥩煎羊扒配里昂薯片.意式焗茄子 .百里香汁
個人認為羊扒 更出色 。肉質夠軟淋 熟度剛好 煎得夠香 配上小許薄荷醬 口感更清新 解膩 。

☕️餐飲
即磨咖啡 / 茶
2024-07-31 2506 views
朋友生日飯局 ! 找了好多間餐廳,要戶外同戶內的餐廳 已經好少,平靚正, 最後揀選左Crowne Plaza 將軍澳 站餐廳, 其實店內 熱線電話☎️有些問題, 由中午12:00打到4;00完全冇人接聽,本身想改人數,有變動增加,也吾敢改, 怕full booking希望餐廳能夠注意到!服務人員非常好 !,有禮:知道我們等人,也冇催促!加水 也快,執枱也非常迅速!食物🥘 半自助 沙律,甜品 係好食過 主菜 😅環境 係佔整體 滿意度非常好 👍🏻👍,非常適合一班朋友聚會
朋友生日飯局 !
找了好多間餐廳,要戶外同戶內的餐廳 已經好少,平靚正,
最後揀選左Crowne Plaza 將軍澳 站餐廳,
希望餐廳能夠注意到!

服務人員非常好 !,
有禮:知道我們等人,也冇催促!加水 也快,執枱也非常迅速!

食物🥘
半自助 沙律,甜品 係好食過 主菜 😅

係佔整體 滿意度非常好 👍🏻👍,
非常適合一班朋友聚會
2024-07-31
$400 (Dinner)
Birthday
2024-07-25 2116 views
Book咗2個tea set,預留咗窗口位,慶祝閨蜜生日🎂🎉到咗即刻安排我哋入座,入座時間下午3:30,當時好曬,酒店都有落窗簾,非常貼心。Tea set包咗一人一杯飲品,另外仲可以嗌荔枝特飲,唔使加錢。🍹兩set tea set,三層嘅雀籠架,有鹹點和甜點,下午茶嚟講女仔非常之夠,比例和份量充足,甜點唔太甜,係微甜嗰種。🍰我哋食咗大概兩個鐘,又影相又食嘢又傾偈,職員好貼心好主動幫我哋影大合照。📸渡過咗開心愉快嘅一個下午☺️

渡過咗開心愉快嘅一個下午☺️
2024-07-06
$148 (Tea)
Birthday
2024-07-17 1724 views
今天一行四人相約去享受下午茶,諗住可以傾吓偈。但這裏的枱與枱嘅位置安排得很近,隔籬枱同自己張枱幾乎好似同一台人,咁我哋四個人傾偈嘅內容相信隔籬枱都聽得一清二楚(我哋講嘢都唔係大聲㗎啦)如果諗住呢度淨係食嘢唔傾偈嘅話都OK嘅,呢度嘅食物都算唔錯,希望佢哋枱與枱嘅安排可以調整一下啦,點講都係酒店級數呀嘛。
今天一行四人相約去享受下午茶,諗住可以傾吓偈。

2024-07-15
$150 (Tea)
  • 下午茶
2024-07-11 1832 views
今日同男朋友週年紀念,去左將軍澳嘅東九龍皇冠假日酒店頂層呢間餐廳浪漫下🥰呢度環境好開陽、視野廣闊,無論日頭夜晚景色都好靚,係慶祝嘅好地方💖*****🦞🍸海鮮拼盤配白酒 $268香辣茄醬煙肉焗廣島蠔🥫🦪白汁芝士焗扇貝🧀🐚炸日本松葉蟹腳🍤🦀橄欖油蒜味蝦🫒🦞呢個set包左一支700ml嘅白酒,配埋四款海鮮🦞😍仲要係酒店質素,啲海鮮全部都好新鮮彈牙,肉質鮮嫩架🥰*****

*****
🦞🍸海鮮拼盤配白酒 $268
香辣茄醬煙肉焗廣島蠔🥫🦪
白汁芝士焗扇貝🧀🐚
炸日本松葉蟹腳🍤🦀
橄欖油蒜味蝦🫒🦞

*****
2024-06-30
$150 (Dinner)
Anniversary
位於九龍東皇冠假日酒店頂層的星幕落地玻璃可飽覽將軍澳,亦有室外座位餐廳環境闊落舒適,空間感大天花板銀色花片吊飾打造星空夜景搭配柔和燈光,營造浪漫氛圍,情調滿滿✾ Seafood and Wine combo $268炸日本松葉蟹腳|香辣茄醬煙肉焗廣島蠔白汁芝士焗扇貝|橄欖油蒜味蝦四款不同口味海鮮,即叫即製熱辣辣蝦膠包著松葉蟹腳再炸至金黃酥脆外脆內彈牙,松葉蟹肉鮮嫩,口感豐富廣島蠔飽滿多汁,以香辣茄醬煙肉焗製入口酸酸辣辣幾開胃嫩彈扇貝以白汁芝士焗製,濃郁白汁同芝士鹹香而橄欖油蒜味蝦彈牙,油香而不膩白酒是一枝Grand Bellot Bordeaux Blanc入口清爽帶點果香,好適合搭配海鮮飲用
位於九龍東皇冠假日酒店頂層的星幕
落地玻璃可飽覽將軍澳,亦有室外座位
餐廳環境闊落舒適,空間感大
天花板銀色花片吊飾打造星空夜景
搭配柔和燈光,營造浪漫氛圍,情調滿滿

✾ Seafood and Wine combo $268
炸日本松葉蟹腳|香辣茄醬煙肉焗廣島蠔
白汁芝士焗扇貝|橄欖油蒜味蝦
四款不同口味海鮮,即叫即製熱辣辣
蝦膠包著松葉蟹腳再炸至金黃酥脆
外脆內彈牙,松葉蟹肉鮮嫩,口感豐富
廣島蠔飽滿多汁,以香辣茄醬煙肉焗製
入口酸酸辣辣幾開胃
嫩彈扇貝以白汁芝士焗製,濃郁白汁同芝士鹹香
而橄欖油蒜味蝦彈牙,油香而不膩
入口清爽帶點果香,好適合搭配海鮮飲用

最近去了𝑪𝒓𝒐𝒘𝒏𝒆 𝑷𝒍𝒂𝒛𝒂 𝑯𝑲 𝑲𝒐𝒘𝒍𝒐𝒐𝒏 𝑬𝒂𝒔𝒕🌃 星幕位於𝟒𝟕樓頂層,環境相當舒適而且這裡還有室內外位置選擇室外可以𝟏𝟖𝟎度俯瞰將軍澳景色🌜室內佈滿天花吊飾,就像置身星空下燈光昏暗柔和,整體感覺浪漫🌹sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴀɴᴅ ᴡɪɴᴇ ᴄᴏᴍʙᴏ✦ 海鮮拼盤伴白酒 ($𝟐𝟔𝟖)四款指定海鮮的拼盤 配上法國白酒🥂白酒的清爽味道和海鮮的鮮甜相得益彰完美的配搭,享受微醺時光 (*ฅ́˘ฅ̀*)♡➼ 炸日本松葉蟹腳炸得香脆的松葉蟹腳,外脆內嫩 🦀蟹肉鮮甜彈牙,啖啖肉~好滿足➼ 香辣茄醬煙肉焗廣島蠔香辣茄醬配上煙肉的鹹香🦪廣島蠔的鮮甜味道完全被提升了食落口感非常豐富(ˊ𝒐̶̶̷ᴗ𝒐̶̶̷`)➼ 橄欖油蒜味蝦蒜味蝦用橄欖油爆香蝦肉鮮甜彈牙,香氣四溢跟白酒好搭 ❥𓂃𓏧➼ 白汁芝士焗扇貝扇貝非常鮮嫩,配上濃郁的白汁芝士🧀📍 星幕 (將軍澳)🐰: 𝟒.𝟏/𝟓

🌃 星幕位於𝟒𝟕樓頂層,環境相當舒適
而且這裡還有室內外位置選擇
室外可以𝟏𝟖𝟎度俯瞰將軍澳景色🌜
室內佈滿天花吊飾,就像置身星空下
燈光昏暗柔和,整體感覺浪漫🌹

sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴀɴᴅ ᴡɪɴᴇ ᴄᴏᴍʙᴏ
✦ 海鮮拼盤伴白酒 ($𝟐𝟔𝟖)

四款指定海鮮的拼盤 配上法國白酒🥂
白酒的清爽味道和海鮮的鮮甜相得益彰
完美的配搭,享受微醺時光 (*ฅ́˘ฅ̀*)♡

➼ 炸日本松葉蟹腳
炸得香脆的松葉蟹腳,外脆內嫩 🦀
蟹肉鮮甜彈牙,啖啖肉~好滿足

➼ 香辣茄醬煙肉焗廣島蠔
香辣茄醬配上煙肉的鹹香🦪
廣島蠔的鮮甜味道完全被提升了
食落口感非常豐富(ˊ𝒐̶̶̷ᴗ𝒐̶̶̷`)

➼ 橄欖油蒜味蝦
蒜味蝦用橄欖油爆香
蝦肉鮮甜彈牙,香氣四溢
跟白酒好搭 ❥𓂃𓏧

➼ 白汁芝士焗扇貝
扇貝非常鮮嫩,配上濃郁的白汁芝士🧀

📍 星幕 (將軍澳)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓
我哋去食下午茶,嗰日天氣好晒好熱,我哋被安排錯咗係一個面對太陽西斜嘅位。坐咗一陣發覺真係搞唔掂,好晒,嗰陣時啲嘢食都未上,我哋見到另外一邊有張二人枱,問咗其中一個waiter,我哋話好晒,都未出聲話想轉枱,waiter就答已經落咗窗簾,又話啲座位已經安排好晒,唔可以轉枱。然後我哋就晒足成程而嗰張空置嘅二人枱,我哋食咗一大半,成個鐘之後先有人到。咁其實點解唔可以將我哋調過去先,然之後再有人入就安排去我哋本身個位呢?就係因為已經安排晒啲枱?就算係嘅話,將兩張枱對調其實有冇咁難?我哋都係普通一張二人枱,又唔係有啲咩特別settingWaiter係有禮貌嘅,但係服務真係唔係酒店standard, 茶餐廳服務都好過佢, 因為茶記呀酒樓呀,你同佢講太曬太凍etc 都會俾你調位,就算落咗單佢哋咪喺茶記入面大聲講聲1號枱轉2號枱,呢啲都唔係啲咩唔常發生嘅嘢。反而酒店就係有空間嘅情況底下唔俾你調,你哋安排咗個位其實並唔係個顧客concern嘅嘢。酒店服務唔係應該喺個客嘅角度諗嘅咩?我知呢間唔係好高級嘅酒店,個tea set又唔係貴嘢,但係waiter呢個處理手法真係令人失望,同埋搞到我哋餐tea食得好唔
然後我哋就晒足成程
而嗰張空置嘅二人枱,我哋食咗一大半,成個鐘之後先有人到。
我哋都係普通一張二人枱,又唔係有啲咩特別setting
反而酒店就係有空間嘅情況底下唔俾你調,你哋安排咗個位其實並唔係個顧客concern嘅嘢。酒店服務唔係應該喺個客嘅角度諗嘅咩?我知呢間唔係好高級嘅酒店,個tea set又唔係貴嘢,但係waiter呢個處理手法真係令人失望,同埋搞到我哋餐tea食得好唔舒服

2024-06-10 904 views
港女相約聚會當然要諗啲岩港女一齊做既節目諗一諗梗係食下港女打卡下午茶啦今期主題係香芒果🥭甜點都用上新鮮芒果全場爆滿基本上要預先book位先可以入座個個人都係相機食先場面真係好搞笑每款甜點都好精緻配上花茶好寫意度過一個吹水下午
港女相約聚會

每款甜點都好精緻
配上花茶
好寫意度過一個吹水下午

2024-04-28 1100 views
天氣不穩,落雨都差不多落左10天。所以都只是在屋企附近選一間稍為好的餐廳慶祝。這間餐廳成為我們的首選。我們點選了,semi buffet dinner set.半自助餐及甜品的選擇是可以的。好好彩,serve 我哋嘅waiter 好醒目,態度一流。兩道主菜,我們點了三文魚,燒鴨腿。老公order的香煎三文魚,皮脆肉嫩,好🉐️。但我order的燒鴨腿就極之失望,又乾又韌又硬 。。。cocktail Passion fruit Simosa偏甜,冇香檳味。不過最後有驚喜,酒店送上一個好靓甜品,仲寫埋字,好窩心。(我知道好多餐廳都會咁做,but still...🥰👍)埋單計有九折,成晚消費唔洗1000蚊,抵!
天氣不穩,落雨都差不多落左10天。
所以都只是在屋企附近選一間稍為好的餐廳慶祝。
這間餐廳成為我們的首選。
我們點選了,semi buffet dinner set.
自助餐甜品的選擇是可以的。
好好彩,serve 我哋嘅waiter 好醒目,
態度一流。
兩道主菜,我們點了三文魚,燒鴨腿。
又乾又韌又硬 。。。
埋單計有九折,成晚消費唔洗1000蚊,
抵!

2024-04-23 1042 views
清新香甜的芒果,有誰不愛吃,尤其是製作成甜品,更是令人忍不住心心眼!😍知道將軍澳香港九龍東皇冠假日酒店內的星幕餐廳(Cielo),推出這個「香芒絮語」下午茶,便立即約太太來試試!😋不要少看這個下午茶,其實分量比一般的更加大份,而且價錢優惠,真係大件夾抵食;下午茶共有鹹點五款,包括:芒果蜜瓜凍湯配煙鴨胸、芒果肉碎米纸卷、芒果碎蛋蟹肉三文治、香煎北海道帶子配芒果沙沙 及 炸大蝦天婦羅配芒果醬。甜點五款,包括:芒果熱情果可麗餅、班蘭椰子芒果蛋糕、芒果杏仁忌廉撻、伯爵茶芒果千層酥 及 芒果意大利芝士忌廉卷。另外還有兩件英式鬆餅(芒果乾果英式鬆餅配自家製芒果果醬及濃縮奶油) 及 指定飲品每人各一杯。五款鹹點也有一定水準,而我們最喜歡當中的芒果肉碎米纸卷 及 芒果碎蛋蟹肉三文治;這件半透明的芒果肉碎米紙卷,口感清爽香甜,餡料夾雜有芒草、紫椰菜及肉碎粒,食落更覺滋味;鬆軟的三文治配上芒果、碎蛋及蟹肉,原來可以咁夾,真是頗有驚喜。😋五款甜品中,我最喜歡當中的芒果杏仁忌廉撻 及 芒果意大利芝士忌廉卷;以芒果做成玫瑰花造型,香甜軟滑,杏仁忌廉撻更是非常香脆;忌廉卷蛋糕外層鬆軟,中間是滑溜的忌廉及香甜的芒果

五款甜品中,我最喜歡當中的芒果杏仁忌廉撻 及 芒果意大利芝士忌廉卷;以芒果做成玫瑰花造型,香甜軟滑,杏仁忌廉撻更是非常香脆;忌廉卷蛋糕外層鬆軟,中間是滑溜的忌廉及香甜的芒果,食落很是美味。🤤
鬆餅要做得好,其實不是易事,坊間做的不是太鬆散就是太乾太硬,但這件乾濕度控制得剛剛好,還帶有濃濃的牛油香,配上自家製芒果醬一起食,真是超級好味。😙
飲品叫咗Cappuccino 及Peach & passion fruit tea。☕️
原價每位$168(兩位起,另加一服務費),現在經官網預付,星期一至五 (公眾假期除外),可享75折優惠;星期六、日及公眾假期,更可享8折優惠。

供應期由即日至6月30日,時間:3:15pm 至5:30pm(只限堂食)。

#香芒絮語
#香港九龍東皇冠假日酒店