2014-02-16
呢間餐廳外面望落去唔差,但實際樣樣唔掂,呃人錢:1.員工態度惡劣 一入去,高級呀姐睇落殷勤又醒目,但我地點餐飲時只係猶豫左一兩秒,原本温柔得有點假的聲音突然兇我地,瞪大眼"我而家問你飲咩丫",我們嚇到隨便叫左就算。最攞命呀姐下一秒轉身笑哂口又用番温柔聲同後面果枱落單,變臉之快令人側目,我地心都寒一寒。另外,呀姐應承我地卡位走左可安排我地坐果邊,但後來卡位枱客走左,個呀姐就立即安排另一班客坐,完全忘記應承我地先。至於其他伙計比較遲鈍,叫極都唔應,仲要落錯單。 2. 衛生差,環境差 經過廚房,裡面居然傳出令人反胃的酸臭味。餐具方面,把把刀既刀柄都是爛既, 刀上面仲有一點點啡黑色的污積,即使換左新既都依然係甘。仲有塊鐵板係裂開左既。環境方面,張枱非常高,張椅又非常矮,枱椅距離太窄,坐得唔舒服。 3. 牛扒肉質差及極咸 如果態度差環境差而食物好都可以過得去,但呢間餐廳既食物係難食!我們叫左鐵板牛柳及鐵板t骨牛扒,先講牛柳,似煲過湯的豬展再攞去煎,一切成塊散哂變左一條條肉絲。至於t骨牛扒,冇肉味,超薄,一d都唔似牛扒。最後個黑椒汁非常咸,冇黑椒味,食完要飲好多水。加8蚊的餐湯都係得
1.員工態度惡劣
2. 衛生差,環境差
3. 牛扒肉質差及極咸
如果態度差環境差而食物好都可以過得去,但呢間餐廳既食物係難食!我們叫左鐵板牛柳及鐵板t骨牛扒,先講牛柳,似煲過湯的豬展再攞去煎,一切成塊散哂變左一條條肉絲。至於t骨牛扒,冇肉味,超薄,一d都唔似牛扒。最後個黑椒汁非常咸,冇黑椒味,食完要飲好多水。加8蚊的餐湯都係得個咸字,而蒜蓉餐包是翻叮既,冇味又好硬,唔好吃。
我們行街行到9點幾,見呢間幾多人,又要等位,以為唔錯啦,點知中伏,佢既價錢其實唔平,人均消費要105,同花園/莎樂美呢d扒店差唔多,但無論員工質素,環境及食物都絕對唔值呢個價錢,甚至大家樂/大快活各方面都比呢間餐廳好,稍有要求的人一定接受唔到,係呢到食飯有種用錢買難受的感覺,以後都唔會再去了。