2020-11-19 742 views
Club One最近推岀粵式放題仲要係4人同行 1人免費今次主題係粵放題 秋冬篇當中包括重量級食品時令大閘蟹1隻蠔皇生扣鮑魚1隻鹽香燒乳鴿 半隻蟲草花響螺燉老雞 或 濃湯花膠大碗翅Movenpick雪糕 或 芒果布甸仲有30多款小食同菜式任叫任食會員 (每位) $230起、小童(每位) $138起小童價有兒童拼盤18:00 – 21:00 無限時時令大閘蟹1隻大閘蟹足兩夠大隻 入面蟹膏爆燈想encore叫多隻都係$68/隻真係幾抵食蠔皇生扣鮑魚1隻鮑魚炆得香軟腍滑 掂濃湯花膠大碗翅非常足料 花膠滑 翅都幾大塊小食方面 以下幾樣真係必叫海山雞翼 充滿蝦膏鹹香 重口味之選 餸酒一流蒜香蒸勝瓜 勝瓜清甜 配蒜香好夾菠蘿咕嚕肉 愈簡單愈難整得好 肉脆汁酸甜適中南乳炆豬手 炆得入味 成口膠質比啲貼士大家Movenpick雪糕 一定要早啲叫唔係就好似我咁 得返芒果布甸 無得揀
Club One最近推岀粵式放題

比啲貼士大家
Movenpick雪糕 一定要早啲叫
唔係就好似我咁 得返芒果布甸 無得揀
2020-11-09 611 views
呢晚同屋企人黎食中式放題😎😎呢度既環境空間好足夠,服務員面帶微笑,所以一入到去既感覺經已唔錯😊😊因為屋企人係clubone會員,所以我地食呢個「粵.放題(秋冬篇)」會有會員價:成人230起,小童138起(另有小童拼盤),仲要有「四人同行,一人免費」呢個優惠添!!!呢個放題最正既係無限時,由18:00開始可以食到22:00(21:00 last order)咁食足四個鐘😆😆😆坐低之後先食以人頭份量計既食物,每人有半隻燒乳鴿,乳鴿肉嫩皮夠脆,正!之後可以揀要燉湯或者係翅,我要左碗翅,飲落味道都幾鮮甜仲好足料~~~然後再黎每人一隻蠔皇鮑魚,原隻鮑魚雖然唔係好大隻,但味道幾好仲要炆得夠腍夠入味,有得encore就仲正🤣🤣🤣跟住係呢晚放題既一大重點:每人一隻大閘蟹!!!秋冬時份既大閘蟹最為當造,我地個晚呢四隻都爆曬膏,超級鮮味,食完仲有薑茶飲;)真係食完上面無得encore既食物都回本,但有得任食既30款小菜都好吸引,所以我地都點左好幾款一齊share食~~~每份小菜大概係二人份量,唔會太多,同屋企分享剛剛好特別推薦呢個黑松露元貝炒蛋,炒蛋嫩滑,元貝大大片,松露香都幾自然,真係值得一試魚香茄子呢
呢晚同屋企人黎食中式放題😎😎

跟住係呢晚放題既一大重點:每人一隻大閘蟹!!!

每份小菜大概係二人份量,唔會太多,同屋企分享剛剛好

魚香茄子呢類家常小菜都好夠鑊氣,好惹味🤗🤗🤗

清清地既蒜蓉蒸勝瓜都唔錯,如果有埋蝦米粉絲墊底就仲正🤣🤣

最後既甜品可以揀要布甸或者係雪糕,我地見係Movenpick雪糕都忍唔住要食返杯😛😛
今晚約左好幾年無見面既舊同學見面,因為佢要照顧小朋友,所以我就約係佢住個頭食飯見面:)佢帶左我黎呢度,話最近出左個粵式放題既秋冬版幾吸引,仲要無限時,可以由六點食到十點,岩曬我地聚舊慢慢傾~因為佢係會員,所以價錢計係上黎一d都唔貴,會員成人價係HKd$230,小童價就HKd$138,另收加一同茶芥:)呢度既環境好闊落,店員服務殷勤有禮,感覺相當好!!!呢個秋冬版既粵式放題最吸引既地方係,除咗有30款不同類型口味既小菜可以任食之外,仲有幾款限定食品:大閘蟹、蟲草花響螺燉老雞/濃湯竹笙大碗翅、原隻蠔皇生扣鮑魚(隻)、鹽香燒乳鴿 (半隻) 、Mövenpick 雪糕/芒果布甸,小朋友黎到仲會有專屬佢地既兒童拼盤添!!!!我地坐低無耐,先黎每人半隻既烤乳鴿,燒得皮脆肉嫩,好香口!!!之後就每人有隻扣鮑魚,原隻鮑魚扣至入味,食落軟腍,一d都唔韌,質素唔差啵~我地兩個都要左翅,碗翅都幾足料,啖濃湯仲有d黏口添xppp之後就到我最期待既大閘蟹啦~~~呢隻係我今年第一隻既大閘蟹,呢隻大概有4兩重,一打開見到橙黃色既蟹膏,仲要流油架,食曬一隻都已經好滿足!!!!呢度仲好貼心咁準備埋熱薑茶,等我哋品嘗完大

我地兩個都要左翅,碗翅都幾足料,啖濃湯仲有d黏口添xppp

之後就到我最期待既大閘蟹啦~~~

呢度仲好貼心咁準備埋熱薑茶,等我哋品嘗完大閘蟹之後飲添;)

其實食完前面呢幾款限量菜式都飽左一大半,但任食既小菜都唔馬虎,大部份既小菜都係即點即製,有幾款真係一定要點黎試下架!!!
冷盤方面,雞絲粉皮同沙薑豬腳都好出色,加上呢度既沙薑豬腳帶微辣,所以愈食愈開胃=)

小菜方面,自己就幾欣賞佢地既咕嚕蝦同草莓蝦,兩款都係味道酸甜,蝦仁爽彈~~~
而胡椒豬肚係我地都覺得必食既,有好強既胡椒香,飲完食完真係feel到成身暖曬=]

其他小炒整體都唔錯,幾夠鑊氣架~~

最後仲每人有杯Mövenpick 雪糕,食完真係十成飽,非常滿足!!!!
2020-10-04 720 views
6月父親節,好多地方都滿晒,結果找到這間比想像的環境還要乾淨,而且地方大,因為限聚令關係,每台都保持一定距離,令大家食得十分安心,而且佈置十分優雅,華麗。食物質素也不錯,蝦球很好味,還有出名的乂燒也很好味。
2020-06-20
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Celebration
Father's Day
2020-02-28 2007 views
        中午去了位於太古城康怡廣場的Clubone飲茶,本來想叫一個四人餐,但由於只有三個人,怕叫得太多,所以最後都係叫單點。值得推介的是瑤柱蛋白炒飯,這個飯最重要是乾身。這個飯炒得很乾身,飯是粒粒香,瑤柱是一絲絲的,師傅下了一定功夫。最差的要算是那一碟清炒白菜,過熱且有點黃,又沒有調味,真奇怪!難度高的反而做得超水準,容易做的反而令人這般失望。至於蘿蔔絲、雞粒酥和上湯腐皮卷都是在正常水準,不過不失。        反而黑蒜燒賣,味道很特別,味道很甜美!最後埋單,居然跟 4位餐差不多呢!

2020-02-24
$220 (Lunch)
2020-02-09 1368 views
年廿九晚,一家六口去咗太古城間ClubONE  食團年飯,因為一早訂咗枱,所以去到就已經可以入座啦。我哋睇完餐單上有個六位用嘅套餐,就無再揀散叫啦,而原價$1880,即時登記做埋會員,就可以有八折,所以隨即入埋會,攞咗個優惠先。六位用嘅套裝有燒味拼盤(有油雞脾、义燒和海蜇)可惜海蜇比較辣、花膠蟹肉翅、翡翠炒蝦球、發財好市、金銀蒸龍躉頭腩、金雞報喜、瑤柱蛋白炒飯,全部都煮得唔錯,份量都啱啱好,六個人都食得好飽,唔需要再加餸,最後個甜品係每人一個凍嘅泡芙,細細個入口唔會太甜,好味。總结:食物水準好,環境燈光令人坐得舒服,木地板感覺乾淨過地毯好多,職員服務態度又親切有禮,今次申請咗張會員卡後,以後有機會都會帶媽去飲茶。

六位用嘅套裝有燒味拼盤
燒味拼盤
(有油雞脾、义燒和海蜇)可惜海蜇比較辣、花膠蟹肉翅
花膠蟹肉翅

2020-01-23
翡翠炒蝦球
發財好市
2020-01-25 735 views
Its a newly opened regular teahouse. You can enjoy about 20% off if you are a member. as you can see the dim sum is of small porion but the price is a little higher than its counterpart. Maybe it will make more sense if you are a member.

2019-12-29
$100 (Lunch)
2019-11-09 2067 views
今日嚟咗太古城,一家人食飯,太古城的clubone.今晚訂咗枱食飯就同媽咪屋企人細佬妹誒同埋兄弟姊妹一齊食十個人。我哋都係屬於最早到嘅第1批6點6点鐘就到啦,滿成間酒,誒酒家都冇人。我哋訂咗10個人嘅枱咁就係中間嘅但係嗰個設計就麻麻地佢哋個臺呢就係係路嘅中間嚟嘅,咁如果老人家在路口側邊呢,就會冇咁方便啦?上菜位呢嗰個位置都係麻麻地嘅冚裝修就一般啦,就都屬於唔係好大嘅地方嘎啦。套餐就有嗯,8位用嘎啦亦都有啊,10位用嘎啦,亦都有誒12位用嘅啦哈今晚咁就最貴就係7800幾蚊嗰圍哈咁就八千零蚊度啦,我惗他嗯食嘅菜式都好,一般嘅都冇咩特別。嗯,有乳豬全體海蜇啦紅燒花膠雞絲翅啦,翡翠炒帶子啦,頭抽山哈弗哈啦,嗰發,瘟大沙班啊誒原隻鮑魚,吊燒雞uh咁夜瞓拋翡翠,售鋪包。
2019-08-04 2299 views
因為探親的關係,好日都唔入太古的我們,今日相約係時尚康山共渡晚餐。事源我係ClubONE的會員,所以可以試下近排的會員優惠,$1488的半圍海鮮晚宴**果宴**此套餐價錢唔貴,但又夠得體,是因為每日二百蚊可以享受到龍蝦,鮑魚及花膠😋事不宜遲,介紹下先:*鮑魚柚子沙律*呢道菜有個獨特的設計,好似聚寶盆甘聚埋d鮑魚係一齊😂侍應會先俾我地影相,然後再幫我地分6小碟,我地剛好有6人,每人分到隻鮑魚,除左柚子調味外,還加左清香的果醋,,所以食落酸甜美味,開胃醒晨。*螺頭花膠湯*湯雖然係螺頭,花膠,豬骨與雞淆製而成,但完全無油膩感,好清甜,同花膠好大塊。*士多啤梨炸松子魚*松子魚炸得超香口,骨都脆到食得,再配以酸甜的士多啤梨醬,食唔停口。*蒜粒蒸波士頓龍蝦*主角終於出場啦😂全晚最期待的菜式,龍蝦套餐人數計,我地叫半圍,所以有6邊。每一邊都好多肉,而且還保留住龍蝦的蝦膏,鮮甜美味,配以蒜粒蒸,蒜味濃郁芬香。*脆皮燒雞*雞皮甘香鬆脆,而且廚師細心切走肥膏,雞肉香嫰,好味。最後,還有 *火焰菠蘿肉鬆炒飯* & *珍珠茄浸菜苗* & *Movenpick雪糕*。總括而言,環境舒適,唔嘈吵,適合嘆美食之餘傾

事不宜遲,介紹下先:

*鮑魚柚子沙律*

*螺頭花膠湯*

*士多啤梨炸松子魚*

*蒜粒蒸波士頓龍蝦*

*脆皮燒雞*
雞皮甘香鬆脆,而且廚師細心切走肥膏,雞肉香嫰,好味。

總括而言,環境舒適,唔嘈吵,適合嘆美食之餘傾下計聯絡感情。

#Clubone #會所1號時尚康山 #果宴 #時尚康山 #會所一號
2019-07-07 1576 views
爸爸媽媽喜歡去飲茶,講真Club One旗下的品牌總有一間在附近。會員有折關係,皇帝蟹宴 半席$2,088 ,完全適合一家大細都食。今晚爸爸又帶我地食好西。皇帝蟹宴除了半席之外,還有送西班牙啤酒1支, 飲品6罐。西旺牙啤酒帶有少許花香,容易入口不錯原隻清蒸長腳蟹 (約4斤)重頭戲立即登場,四斤重相當吸晴而且清蒸鮮美十足。大大隻蟹腳肥美又有嚼勁,內𥚃的蟹膏令人齒頰留香。添加少許潮式醋汁,愈食愈滋味。沙拉脆皮金豬半席又點少得乳豬,乳豬香脆無比帶有少許脂肪連同乳豬醬,非常美味。怕油膩關係,旁邊會有麻醬沙拉可減其膩。夏日鮑魚佛跳牆原煲佛跳牆相當足料,鮑魚、海蔘、花膠滋補又養顏,老火靚湯忍不住喝多兩大碗。西蘭花炒龍躉球龍躉球以切片炒得甚有鑊氣,鮮美十足香脆可口連同西蘭花同吃,非常惹味。金蒜蒸龍躉骨腩一味兩食龍躉,龍躉腩以蒜香蒸煮帶為入味。不過其骨身太多,小心翼翼地進食。會所一号脆皮燒雞燒雞亦是會所一號的名菜,簡簡單單已覺美味。外皮相當脆身並且連同少許華鹽,相當出色。飄香荷葉飯值得一讚荷葉飯,打開荷葉陣陣飄香而且不會太濕比較乾身,內裡更有火腿、雞粒帶有嚼勁。鮑汁炆伊麵有飯又點少得伊麵,鮑汁炆伊麵沒

原隻清蒸長腳蟹 (約4斤)

沙拉脆皮金豬

夏日鮑魚佛跳牆

西蘭花炒龍躉球

金蒜蒸龍躉骨腩

會所一号脆皮燒雞

飄香荷葉飯

鮑汁炆伊麵
有飯又點少得伊麵,鮑汁炆伊麵沒有抗拒的理由。伊麵的份量十足,令人吃光了。

最後還有清涼的椰汁紅豆糕作結。皇帝蟹宴相當抵食,令人棒腹回家。
2019-07-06
$350 (Dinner)
2019-07-06 1016 views
the service is absolutely rubbishthe waitress would actually blame you for leaving bones on the table than the platethe food are bad we well, I don't recommend this restaurant if you plan to come here, please make sure you are eat in advancebecause the food is really badyou'll leave with anger

you'll leave with anger
2019-06-19 1469 views
星期天是父親節,到處人頭湧湧,不想太操勞,揀選此食店,因為鄰近屋企...亦是第一次去...踏進去看見場地頗靚,頗寬敞,裝修雅緻時尚,被安排坐在窗邊,雖只望見樓景,但空間感十足因為適逢節日,人客很多,侍應比較忙,要稍等才可點選餸菜雪山叉燒包,很受歡迎,一早已經全部賣哂...有點失望黑蒜燒賣,蝦大隻,特別中間的黑蒜又甜又冧,好好味,有驚喜蒸叉燒包,熱辣辣,包外皮鬆軟,叉燒不肥膩蒸排骨,傳統點心,味道一般帶子炒腸粉,腸粉全部都沾滿豉油,很夠味,帶子彈牙蒸蘿蔔糕,多蘿蔔,少粉,有瑤柱及菇粒,足料,正蘿蔔絲酥餅,外皮香脆,內餡料蘿蔔絲軟綿綿...豉油王肉絲炒面,份量大,味道尚不錯...甜品- 杧果布甸,杧果味不濃,布甸略實,稍為遜色無論如何,值得下次再來

因為適逢節日,人客很多,侍應比較忙,要稍等才可點選餸菜

雪山叉燒包,很受歡迎,一早已經全部賣哂...有點失望

黑蒜燒賣,蝦大隻,特別中間的黑蒜又甜又冧,好好味,有驚喜

蒸叉燒包,熱辣辣,包外皮鬆軟,叉燒不肥膩

蒸排骨,傳統點心,味道一般

帶子炒腸粉,腸粉全部都沾滿豉油,很夠味,帶子彈牙

蒸蘿蔔糕,多蘿蔔,少粉,有瑤柱及菇粒,足料,正

蘿蔔絲酥餅,外皮香脆,內餡料蘿蔔絲軟綿綿...

豉油王肉絲炒面,份量大,味道尚不錯...

甜品- 杧果布甸,杧果味不濃,布甸略實,稍為遜色

無論如何,值得下次再來

原本小米約好朋友在中午打波, 點知打波先來落雨! 無奈之下, 二大二小一行四人就在附近午餐.   為了避開地鐵出口那邊午飯人潮, 在朋友帶領下, 來到這個小天地, 就是W健身中心那邊.心想:咁似奧海城果間健身中心??   不過, 二樓早被包場. 改上三樓, 又有人包廂. 團體, 居民大會.  幸好, 這會所場地夠大, 還有很多地方留給散客.  既是婚宴場所, 地方當然要夠大, 才夠氣派. 看到內裡裝潢, 靚靚壁燈, 還有冷氣口的出風位, 都設有遮風擋, 夠貼心. 來到最重要的事: 點菜. 各款點心花多眼亂, 於是點了四人餐.  竹笙蟹肉燴花膠 絲絲蟹肉配花膠, 竹笙, 湯身很清甜. 不過小米食髓知味, 添了二碗! 燒味雙拼 ~ 叉雞  雞胸肉依然滑滑, 唔乾柴, 没有攝入牙縫. 小米咀嚼雞胸肉後, 也没有吐出肉渣. 如果是雞脾, 應該會更美味.  蟹籽燒賣  脆皮春卷  剛炸起的春卷, 金黃色, 感覺不算太熱氣.  入口又熱又脆, 而春卷皮浸在喼汁內一段時間, 也依然脆身. 這份春卷, 正!  上湯浸時蔬  小米喜歡綠色蔬菜, 所以自己可佔據小米那1/4的筧菜, 合共1/2碟 . 瑤柱
原本小米約好朋友在中午打波, 點知打波先來落雨!
無奈之下, 二大二小一行四人就在附近午餐.
心想:咁似奧海城果間健身中心??
幸好, 這會所場地夠大, 還有很多地方留給散客.
既是婚宴場所, 地方當然要夠大, 才夠氣派.
看到內裡裝潢, 靚靚壁燈,
還有冷氣口的出風位, 都設有遮風擋, 夠貼心.
來到最重要的事: 點菜.
各款點心花多眼亂, 於是點了四人餐.
竹笙蟹肉燴花膠
絲絲蟹肉配花膠, 竹笙, 湯身很清甜.
不過小米食髓知味, 添了二碗!
燒味雙拼 ~ 叉雞
雞胸肉依然滑滑, 唔乾柴, 没有攝入牙縫.
小米咀嚼雞胸肉後, 也没有吐出肉渣.
如果是雞脾, 應該會更美味.
蟹籽燒賣
蟹籽燒賣
脆皮春卷
剛炸起的春卷, 金黃色, 感覺不算太熱氣.
入口又熱又脆, 而春卷皮浸在喼汁內一段時間, 也依然脆身.
這份春卷, 正!
上湯浸時蔬
上湯浸時蔬
瑤柱蛋白炒飯
有瑤柱絲和蛋白碎碎, 米飯粒粒分明, 不油膩, 還有那蔥花的香氣.
雖然蔥花是最後灑上的, 必然廷身. 但這蔥味很香, 比一般餐館的蔥花更香.
如果蔥花是預先在午市開始前切好, 待備料 / 執碼, 或起鑊後才加蔥花點綴. 這時候的蔥花早已失去那特別的香味.
而這碟有陣陣的香蔥味, 可能是客人下單後, 才會切蔥花.
個人覺得 : 這是一個有誠意的炒飯.
最重要是, 小米嚐過二碗炒飯, 無意間嚐到蔥花了.
蔥也算是綠色蔬菜吧!
精美甜品 泡芺
中間粉紅色的忌廉, 不太甜, 但帶微微的酸味.

用餐期間, 看到鄰近的客人結賬時, 都出示一張咭.
向職員查詢, 是一年會籍的優惠咭.
假如朋友使用這張咭, 這個四人午餐, 足足便宜百多元. 抵!
朋友, 你住呢頭, 識做啦!
2019-05-26
Lunch
瑤柱蛋白炒飯
好耐無飲茶,問左fd借張七折咭帶媽媽黎食野~~貪佢環境唔錯,可以慢慢坐。無黎一排個menu 都有小小唔同左~~✨叉燒包:size細細拎上手好輕,原來個包係勁鬆軟,叉燒饀都幾多幾juicy~~勁熱辣辣~✨豉油皇bb 鴿:bb 鴿好入味,豉油又唔會太咸,d 肉仲好嫩添~~食完一隻都唔係幾夠喉😛✨頭抽帶子炒腸粉:估唔到呢個炒腸粉幾好食,個腸粉勁滑同埋一啲都唔厚。頭抽味幾香,加埋芽菜同蔥炒,有d 乾炒牛河feel~~帶子味道有d 似蟹柳,彈口得黎又有豉油既香味,呢個無叫錯ar~~✨蟹肉粟米球:超多粟米賣相好吸引,蟹肉偏腍但質感都帶點彈~~如果可以結實d 就更好味, 不過加左粟米既配搭都幾清新。✨金蒜黑豚肉絲蒸陳村粉: 佢個肉係勁軟滑,上面超多蒜蓉勁香👍🏻加埋個甜甜地既豉油配陳村粉真係幾好味,呢個係我另一個私心推介~~✨今日我最鍾意食既係腸粉同陳村粉,好味又勁飽肚~~~如果可以落少d 油就健康d 喇~~
好耐無飲茶,問左fd借張七折咭帶媽媽黎食野~~

頭抽帶子炒腸粉

金蒜黑豚肉絲蒸陳村粉

頭抽帶子炒腸粉
金蒜黑豚肉絲蒸陳村粉
2019-05-13 492 views
我本來想放假去樓下會所一號飲餐茶, 奈何要11開始,12點還枱。計來計去都計吾掂,怎可以在一小時限時內完成?最後我同自己講不要太好性,就算遠少少都係搵過另一間算了。