2021-06-01 107 views
近排見到呢間全新嘅渡假風cafe都幾靚🏝所以講唔停上次就趁星期日放假黎食個tea打下卡啦♡︎Caramel Double Cheesecake $55呢個蛋糕好食!本身諗緊會唔會好甜好漏 但係佢完全唔會😮 蛋糕分咗三層 中間夾咗一啲焦糖蘋果粒 同埋有lotus餅碎 口感好豐富 幾推薦大家試呢一款!French Toast with Mixed Fruits $78個多士好夠脆 食落甜甜地 而旁邊嘅cream係超級輕盈 配埋生果食幾唔錯😚Chocolate (Iced) $48朱古力超級淡味 唔建議點🤢Latte $40講唔停就揀咗nutty 飲落幾滑而且拉花幾靚🥰整體黎講 講唔停覺得呢度嘅甜品都幾唔錯 出面個打卡位亦都幾靚 大家如果想打卡又唔想熱到出晒汗嘅話 呢到都係一個唔錯嘅選擇👍🏻 不過提提大家 如果大家想坐出面嘅座位打卡影相 就要嗌外賣唔可以堂食呀~

Caramel Double Cheesecake $55

Chocolate (Iced) $48
朱古力超級淡味 唔建議點🤢

Latte $40
講唔停就揀咗nutty 飲落幾滑而且拉花幾靚🥰

2021-06-01 96 views
當大坑這個彈丸之地已經有滿滿嘅Cafe,估唔到天后都有新Cafe。咖啡店門口已經有個好大嘅打卡位。室內就係純白色配木系傢具。去到嘅時候,室內尚有少量位置,由於有陽光又唔係好熱,決定坐戶外位,不過溫提戶外位依家要拎外賣杯啦~相片:植入式 @superjunior espresso tonic $45夏天就係需要一杯凍嘢!不過今日又想飲有汽嘅,所以espresso tonic可以滿哂我兩個願望,啡味濃又有汽,消暑一流!Croissant $18店員會烘返熱,外脆內鬆脆,層次分明,而且牛油味勁香,雖然邪惡不過都值得用quota!其實如果天氣唔熱真係可以考慮坐戶外位,因為對面有棵大樹,有少少微風吹下吹下其實好寫意。門口純白色,好易搵。

相片:植入式 @superjunior

Espresso  tonic

espresso tonic $45

牛角包

Croissant $18

門口純白色,好易搵。

Espresso  tonic
2021-05-30 91 views
我地又嚟天后喇哈哈 哩排都嚟得好密下😌🤪聽聞最近新開了一間#Cafe 過嚟trytry先 假期要等位是通識吧 今次等了大約3️⃣0️⃣鐘左右 🉑️以趁等位的時候打卡呢❤️📷主菜揀了Cabonara 🍝同埋SlowCookSteak WithSaladBowl🥗如果講出色 我會揀意粉 因為佢個蕃茄醬煮到恰到好處 味道剛剛好 真係夠哂味 仲有小小火腿都正正🤪🙂慢煮牛扒沙律就比較普通 沙律菜不過不失 覺得浪費了塊牛扒 吃起來較乾同埋韌😕😓甜品是PistachioTartWithSeasonalFruit 唔算好甜 餅底比較乾身 時令生果是士多啤梨🍓飲品點了我最歡的#MatchaLatte 🧊🍵不過味道唔係我歡的味道 哩度嘅抹茶粉較甘 茶味較濃 都係一個新嘗試heeheee.溫馨提示 值🉐️留意下的是有三。一) 落單 因為落錯左另一款甜品二) 食物上枱 上錯另一枱三) 用餐期間停電約15分鐘哩三樣野都令到今次用餐有點bad feeling 加油啦😉
Cabonara
SlowCookSteakWithSaladBowl
Dragonfruit  smoothie
Matcha  Latte
溫馨提示 值🉐️留意下的是有三。
一) 落單 因為落錯左另一款甜品
二) 食物上枱 上錯另一枱
三) 用餐期間停電約15分鐘
哩三樣野都令到今次用餐有點bad feeling 加油啦😉
2021-05-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
Cabonara
Dragonfruit  smoothie
天后這一年真的開了超多咖啡店!定價多數都比較高~今次黎到天后廟道居然找到這家𝚌𝚙值相當不錯的新店~𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 𝚖𝚞𝚜𝚑𝚛𝚘𝚘𝚖 𝚏𝚞𝚜𝚒𝚕𝚕𝚒 $𝟽𝟾醬汁調得十分𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢之餘!每條粉都好入味 而且加了點香辣味整體沒有平常吃白汁粉那麼膩呢~.𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔.𝚏𝚘𝚘𝚍𝚖𝚊𝚙 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎 𝚏𝚘𝚘𝚍 📸.𝚂𝚒𝚓𝚒𝚌𝚑𝚞𝚗 𝙲𝚑𝚒𝚏𝚏𝚘𝚗 𝙲𝚊𝚔𝚎 $𝟺𝟻入口超驚喜!四季春茶味超濃郁 綿滑得黎不甜膩 入口唔乾微微濕潤 連𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖都有茶香🥰加上提子嘅𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑同鮮甜 多重口感!𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝚍𝚘𝚞𝚋𝚕𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎 $𝟺𝟻芝士味香濃 入口夠滑 而且有粒粒蘋果肉十分爽甜~面頭嘅餅碎帶微甜脆口 蛋糕整體真的超好吃!𝙲𝚊𝚗𝚎𝚕𝚎́ $𝟸𝟸可麗露價錢超親民 一般都賣𝟹字頭以上呢🤣味道也是正常發揮!𝙸𝚌𝚎𝚍 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟷𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $𝟺𝟶店員推薦了𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢的豆~平常我都是喝𝚗𝚞𝚝𝚝𝚢的比較多的兩杯啡也不錯喝 𝚍𝚒𝚛𝚝𝚢的層次感也很充足!整體食物質素和環境也很滿意呢!
天后這一年真的開了超多咖啡店!
定價多數都比較高~
今次黎到天后廟道居然找到這家𝚌𝚙值相當不錯的新店~

𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 𝚖𝚞𝚜𝚑𝚛𝚘𝚘𝚖 𝚏𝚞𝚜𝚒𝚕𝚕𝚒 $𝟽𝟾
醬汁調得十分𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢之餘!
每條粉都好入味 而且加了點香辣味
整體沒有平常吃白汁粉那麼膩呢~
Creamy  mushroom  fusilli

𝚂𝚒𝚓𝚒𝚌𝚑𝚞𝚗 𝙲𝚑𝚒𝚏𝚏𝚘𝚗 𝙲𝚊𝚔𝚎 $𝟺𝟻
入口超驚喜!
四季春茶味超濃郁 綿滑得黎不甜膩
入口唔乾微微濕潤 連𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖都有茶香🥰
加上提子嘅𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑同鮮甜 多重口感!
Sijichun  chiffon  cake

𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝚍𝚘𝚞𝚋𝚕𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎 $𝟺𝟻
芝士味香濃 入口夠滑
而且有粒粒蘋果肉十分爽甜~
面頭嘅餅碎帶微甜脆口
蛋糕整體真的超好吃!
Caramel  double  cheesecake

𝙲𝚊𝚗𝚎𝚕𝚎́ $𝟸𝟸
可麗露價錢超親民 一般都賣𝟹字頭以上呢🤣
味道也是正常發揮!
Canelé

𝙸𝚌𝚎𝚍 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟷
𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $𝟺𝟶
店員推薦了𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢的豆~
平常我都是喝𝚗𝚞𝚝𝚝𝚢的比較多的
兩杯啡也不錯喝 𝚍𝚒𝚛𝚝𝚢的層次感也很充足!
Iced  latte
Dirty

整體食物質素和環境也很滿意呢!
Creamy  mushroom  fusilli
Sijichun  chiffon  cake
Caramel  double  cheesecake
Canelé
Iced  latte
Dirty
宜家無得去旅行,星期六日周圍都好多人,想搵個可以同好姊妹打卡順便chill 下嘅地方都十分困難。正當我哋煩緊呢個星期去邊嘅時候,朋友就介紹咗呢間位於天后嘅新café,話一齊去影番啲靚相po ig!! 👭🏻👭🏻可能因為佢位置於寶馬山,加上又係新開嘅緣固,人流唔係好多,基本上一去到就會有位。不過女仔可能就要記得著對舒服啲嘅鞋喇,如果唔係三十幾度下行山路都幾辛苦。呢間café主要以純白色為colourtone,配上木系嘅枱凳,成個感覺令人好舒服好放鬆。另外店內亦都有唔少植物作點綴,睇得出喺設計上一定花咗唔少心思。因為喺呢間店你基本上唔會搵到個唔靚嘅打卡位。講起打卡,不得不提門口嘅一幅牆,上面寫住 Life’s a Coast to Coast Journey,攞嚟影靚相簡直係一流。🍀講番食物先,呢度嘅手沖咖啡應該係賣點,嚟食正餐嘅可以叫 lunch menu,如果好似我哋咁嚟下午茶嘅就可以叫甜品喇。Cold Latte ($41) ☕️可能你會話latte有咩好介紹呀?呢度主打手沖咖啡,所以就算你只係叫杯latte,佢都會問你想試啲點樣嘅咖啡豆。呢下真係超級surprise,因為無諗過佢哋對每

Cold Latte ($41) ☕️

可能你會話latte有咩好介紹呀?呢度主打手沖咖啡,所以就算你只係叫杯latte,佢都會問你想試啲點樣嘅咖啡豆。呢下真係超級surprise,因為無諗過佢哋對每一杯咖啡都咁認真。最後我哋試咗店員推介嘅fruity咖啡豆,結果好啱口味!除咗飲到淡淡果味,奶同咖啡都好balance,一啲都唔會覺得太苦或者奶味太重。

Passion Fruit Oolong ($42)

朋友行到太口渴,所以就揀咗呢個無咁黏口又配搭特別嘅熱情果冷烏龍茶消一消暑。呢個咁新穎嘅組合非常清新,同時亦好醒胃,可以將頭先食lunch嘅飽滯感掃走。但可能熱情果太足料喇,所以對我哋嚟講會有啲酸,果酸味亦蓋過唒烏龍茶嘅味道。不過如果你本身好鍾意熱情果,就應該會覺得呢杯野好好飲。

Cold Brew Panna Cotta ($45) 🍮

兩個女仔食tea又點少得甜品呢!雖然我哋本身想食個 French Toast,但lunch 實在食得太飽喇,所以只係叫咗個light啲嘅 Panna Cotta。意式奶凍就食得多喇,但咖啡味嘅都係第一次見。奶凍本身就已經好滑,加上濃得嚟又唔會太搶奶香嘅咖啡味,成個甜品令人非常有驚喜,絕對配得上咖啡呢個生招牌。圍喺奶凍周邊仲有一圈嘅咖啡碎粒,脆脆嘅口感同奶凍嘅滑形成反差,帶嚟口感上嘅層次。

我哋坐咗喺度大概個半鐘,無論店外店內都算幾靜,即使你係嚟睇書或者做野都應該幾適合。加上佢咁驚喜嘅甜品,令我好想再嚟試埋其他主食。呢間café實在無辦法唔重點推介,女仔記住著靚啲嚟影相喇!💫
Cold Brew Panna Cotta
Passion Fruit Oolong
2021-05-16
$64 (Tea)
Cold Brew Panna Cotta
2021-05-19 253 views
話說中學係天后見到有新cafe 門面咁靚 第一時間去打卡星期日去 排隊就一定店員服務態度好好出面好熱 室內有提供位置等位不過食物才是重點對吧?因為佢哋soft opening我覺得我要講真話 比佢地改進下(雖然唔知有無人睇呢篇野)我地叫左roasted chicken leg with mashed potato n salad + all day breakfast個雞髀 真係好難食第一: 成隻好紅,唔知熟未第二:雖然sell 健康, 除了鹹味,i tasted nothing7仔20蚊雞髀仲好食個salad 就無問題啦 唔洗煮㗎嘛 mashed potato 不過不失 份量可以多返少少 話曬都98蚊 又唔係包野飲all day breakfast 無咩特別啦 都係個d 唔會煮得難食 個炒蛋熟了少少咁野飲都令人頭痛三杯smoothie 一杯dirtydirty 個味幾好 不過唔係出面個d cafe 咁高質smoothie 真係四個字 淡而無味都係個句啦 大佬 健康唔代表咁淡個感覺係溝水咁淡睇落好靚 飲落真係無味道dragonfruit berries ,avocado 本身濃味 但打
話說中學係天后
見到有新cafe 門面咁靚 第一時間去打卡
星期日去 排隊就一定
店員服務態度好好
出面好熱 室內有提供位置等位
不過食物才是重點對吧?
因為佢哋soft opening
我覺得我要講真話 比佢地改進下(雖然唔知有無人睇呢篇野)
我地叫左
個雞髀 真係好難食
第一: 成隻好紅,唔知熟未
7仔20蚊雞髀仲好食
野飲都令人頭痛
三杯smoothie 一杯dirty
dirty 個味幾好 不過唔係出面個d cafe 咁高質
smoothie 真係四個字 淡而無味
都係個句啦 大佬 健康唔代表咁淡
個感覺係溝水咁淡
睇落好靚 飲落真係無味道
dragonfruit berries ,avocado 本身濃味 但打完出黎無味
係杯pineapple 好d
大家食唔食就自己話事啦
話曬soft opening 照道理應該要改進下
不過我就唔會再去啦
avocado  smoothie
Roasted  chicken  leg  with  mashed  potato  n  salad
All  day
Dragonfruit  berries  smoothie
2021-05-18 110 views
Walking up the slope of Tin Hau Temple Road, you will reach a comfy coast with a touch of green at the entrance to Coast Coffee.The food menu of Coast Coffee is quite appealing. But I got there near their closing time, and I didn’t want to rush, so I only ordered a cup of Flat White. The big cup of coffee was very enjoyable with a smooth body and nice coffee aroma. Yet, it’s more on the milky side. The seahorse latte art was quite impressive! Yet, I have seen it before, so it’s less surprising t
Flat White
The food menu of Coast Coffee is quite appealing. But I got there near their closing time, and I didn’t want to rush, so I only ordered a cup of Flat White. The big cup of coffee was very enjoyable with a smooth body and nice coffee aroma. Yet, it’s more on the milky side. The seahorse latte art was quite impressive! Yet, I have seen it before, so it’s less surprising to me
2021-05-04
Type of Meal
Tea
Flat White
最近得知天后開咗間新cafe,即刻嚟試新店!🏃🏻‍♀️ 呢間餐廳係喺天后廟道,前往時要行一段斜坡或行樓梯💁🏻‍♀️ 行上去都唔算太辛苦太攰,輕鬆!一去到門口見到個裝修幾靚,好有格調🤩 門口位置更係人氣打咭位!真係幾靚💕 店內空間感十足,坐得好闊落,座位之間唔會相隔太近。另外店員亦都好nice,我影食物相嘅時候都要攝鏡🤣不過最令我驚喜就係當日見到有個藝人入咗嚟幫襯,唔講邊個啦💁🏻‍♀️ 睇嚟呢間都幾受歡迎!同埋坐低無耐就已經見到門口開始好多人排隊,相當有人氣😎 另外呢度仲係寵物友善餐廳,可以帶狗狗過嚟🐶❤️ Tom Yum Risotto $88 (另加+$20 Tiger Prawn)加咗廿蚊虎蝦,真係必加!虎蝦都幾大隻,有輕輕燒過,食落好香囗😚 第一次食冬蔭功味嘅risotto,酸辣程度較低,無平時食冬蔭功咁辣👌🏻 好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ Roasted Chicken Leg With Mashed Potato and Salad $98燒雞調味較為溫和,唔係好濃味嘅嗰種燒雞。燒雞肉質好嫰,但略嫌唔夠入味。Mashed potato 幾幼滑,調味唔錯。Salad亦好新鮮,有b
Tom Yum Risotto (+$20 Tiger Prawn)
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

燒雞調味較為溫和,唔係好濃味嘅嗰種燒雞。燒雞肉質好嫰,但略嫌唔夠入味。Mashed potato 幾幼滑,調味唔錯。Salad亦好新鮮,有baby radish & rocket leaves🥗
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

❤️ Latte $38
Latte
我就覺得佢哋咖啡水準都唔錯,合乎預期啦👀 咖啡入口順滑,有少少回甘。
好飲度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
主菜方面唔算太有驚喜,呢度勝在環境都幾舒服,店內都有幾個打咭位📸 另外店員都幾好服務,加分!不過最驚喜都係居然會撞到藝人🤣
$122 (Lunch)
2021-05-15 285 views
📌Coast Coffee~天后見到呢間咖啡店嘅裝修有一種治癒的感覺😂位置喺天后的廟道 行上斜斜的樓梯就會到整體風格以resort style為主 氛圍休閒舒適🤩設計以白色同木系為主 盆栽增添不少生息🌿座位都幾多 空間感大~坐在窗邊位看着對面的大樹 遠離大街的繁囂令人享受片刻的寧靜😌門面嘅牆身設計很吸睛 簡約美觀出邊嘅座位亦可以帶狗狗過嚟嘆🐶咖啡店朝早8點開 可以比上班族過嚟買咖啡☕️Brunch就11點先開始 食物選擇都幾多主食、素食、甜品、咖啡手沖都一應俱全👍🏻平日人流都不算很多 但午市時間就開始多人整體環境舒適 都幾適合去做吓野睇吓書😗1️⃣ 𝗦𝗹𝗼𝘄-𝗰𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗼𝗮𝘀𝘁 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗕𝗼𝘄𝗹 $𝟭𝟰𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)啱啱去到就有得揀食brunch menu😆今次就想試吓個慢煮牛 賣相都幾靚仔材料豐富 牛肉都算幾多🐮沙律碗入邊有蕃茄莎莎、牛油果、青瓜、粟米芯、藜麥、仲有啲沙律菜🥗醬汁係檸檬大蒜味道 幾惹味😋味道清新有營養 慢煮牛牛味突出🥩價錢略有少少貴 食完唔算太飽肚😬2️⃣ 𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗧𝗮𝗿𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁𝘀 $𝟱𝟴 (𝟳.𝟱
📌Coast Coffee~天后

見到呢間咖啡店嘅裝修有一種治癒的感覺😂
位置喺天后的廟道 行上斜斜的樓梯就會到
整體風格以resort style為主 氛圍休閒舒適🤩
設計以白色同木系為主 盆栽增添不少生息🌿
座位都幾多 空間感大~
坐在窗邊位看着對面的大樹 遠離大街的繁囂
令人享受片刻的寧靜😌
門面嘅牆身設計很吸睛 簡約美觀
出邊嘅座位亦可以帶狗狗過嚟嘆🐶
咖啡店朝早8點開 可以比上班族過嚟買咖啡☕️
Brunch就11點先開始 食物選擇都幾多
主食、素食、甜品、咖啡手沖都一應俱全👍🏻
平日人流都不算很多 但午市時間就開始多人
整體環境舒適 都幾適合去做吓野睇吓書😗

啱啱去到就有得揀食brunch menu😆
今次就想試吓個慢煮牛 賣相都幾靚仔
材料豐富 牛肉都算幾多🐮
醬汁係檸檬大蒜味道 幾惹味😋
味道清新有營養 慢煮牛牛味突出🥩
價錢略有少少貴 食完唔算太飽肚😬

2️⃣ 𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗧𝗮𝗿𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁𝘀 $𝟱𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
賣相幾靚 比我想像中靚好多🤣
上面有士多啤梨做裝飾 再灑上開心果碎
餅皮都幾脆 中間有吉士醬同cream 😛
味道都係偏甜 但整體味道不錯👅

3️⃣ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
有漸層的效果 店員提醒喝之前要攪勻👀
因為係用粉沖 有啲未攪勻嘅感覺
飲到一粒粒粉末喺喉嚨😂
抹茶味都幾濃烈 茶味比奶味濃烈🍵

4️⃣ 𝗖𝗮𝘀𝗰𝗮𝗿𝗮 𝗧𝗼𝗻𝗶𝗰 $𝟰𝟱 (𝟳/𝟭𝟬)
今次試咗呢個比較特別用咖啡果肉做嘅☕️

環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: Coast Coffee
📍: 天后天后廟道17號地鋪
🔍: 08:00-18:00(Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie天后
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodiecafe
2021-05-14 187 views
住天后廟路的朋友現在不用下山就有個新的聚餐點了~拍照後才發現原來屋頂是斜的呢😯 店舖放了許多熱帶植物 讓人聯想起渡假的感覺上次你去渡假是什麼時候呢?我們四點多去到還有一小條人龍等待大概20分鐘左右入座在外面能看上許多狗狗的走秀 ੯‧̀͡u\店舖食物的選擇比一般咖啡店要多,飲品選擇也豐富~✧ Shukuka $88 ☻ ☻ ☻ ☻ 當時不太餓就點了這份非洲焗蛋,有小小兩塊法包,微脆煙韌。蕃茄醬有誠意地的下很多新鮮蕃茄去煮,偏酸不太甜而蛋也很流心,是週末早午餐之選呢~ 略嫌麵包太少。✧ Strawberry Banana Smoothie $52 ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ 新鮮水果打出來的奶昔濃稠香甜,以濃香蕉佐上甜酸的草莓,裝飾用上美美草莓切片(⑉˙ᗜ˙⑉)✧ Casta Rica 手沖 $65 ☻ ☻ 店舖新開張安排還有點混亂,原本說給我們堂食器皿後來只有手沖突然上紙杯,跟店家反映後幫我們換過來了。咖啡偏茶感但苦味突出,不澀但越冷越苦,沒嘗到酒香 可能點機啡會play safe一點。
店舖放了許多熱帶植物 讓人聯想起渡假的感覺
上次你去渡假是什麼時候呢?

我們四點多去到還有一小條人龍
等待大概20分鐘左右入座
在外面能看上許多狗狗的走秀 ੯‧̀͡u\
店舖食物的選擇比一般咖啡店要多,飲品選擇也豐富~

✧ Shukuka $88 ☻ ☻ ☻ ☻

✧ Casta Rica 手沖 $65 ☻ ☻
可能點機啡會play safe一點。