2020-03-31 56 views
餐廳環境幾舒服、而且好大,勁寬敞西班牙小食拼盤-炸芝士波:口感無得彈-炸西班牙香腸:好香脆、啱晒送酒-炸蝦丸:真係估唔到咁彈牙,而且真係有蝦肉同蟹肉嫁-炸肉丸:juice又入味西班牙松露蒜蓉包未食就已經聞到好濃郁、好濃郁嘅黑松露味﹗蒜蓉法包本身烘得好香脆。不過一定要趁熱食,凍左就無咁香喇🙈西班牙傳統陳醋燴豬仔脾陳醋味好香濃、豬仔脾肉嫩多汁,仲有勁多香脆薯條,勁飽肚慢煮芝士菠菜雞肉卷呢碟因為有芝士同雞肉,所以好飽。慢煮雞肉好嫩滑,用雞肉包住芝士同菠菜,真係既矛盾但又忍唔住係咁食,集邪惡同健康於一身🙈
餐廳環境幾舒服、而且好大,勁寬敞

西班牙小食拼盤
-炸芝士波:口感無得彈
-炸西班牙香腸:好香脆、啱晒送酒
-炸蝦丸:真係估唔到咁彈牙,而且真係有蝦肉同蟹肉嫁
-炸肉丸:juice又入味

西班牙松露蒜蓉包

西班牙傳統陳醋燴豬仔脾
陳醋味好香濃、豬仔脾肉嫩多汁,仲有勁多香脆薯條,勁飽肚

慢煮芝士菠菜雞肉卷
2020-03-31 40 views
喺奧海城開左都一段時間嘅西班牙餐廳 呢度地方幾大幾舒服 而且食物選擇性都幾多 由前菜到甜品都有有幾款菜特別想讚:👉🏻板燒西班牙黑豚肉一上枱已經聞到好香 而且肉質好嫩👉🏻西班牙香燒乳豬仔乳豬本身味道較濃 所以佢配左青瓜同包嚟中和返 呢個食法好讚👉🏻黑松露菌醬炒野菌因為本身好鐘意黑松露味 而呢度落醬一啲都唔留手 所以好喜歡
有幾款菜特別想讚:
👉🏻板燒西班牙黑豚肉
一上枱已經聞到好香 而且肉質好嫩
👉🏻西班牙香燒乳豬仔
乳豬本身味道較濃 所以佢配左青瓜同包嚟中和返 呢個食法好讚
👉🏻黑松露菌醬炒野菌
因為本身好鐘意黑松露味 而呢度落醬一啲都唔留手 所以好喜歡
2020-03-31 44 views
上個星期同老婆去開大角咀探人,順便附近搵下食,行過門口比落力嘅待應小姐推介就入去食下啦。餐廳另一邊係露天坐位,適合飲下野relex.餐廳環境幾寛闊,而且由於時間先7:00,有得坐下卡位睇完menu,我地點左個新菜香燒乳豬仔,餐廳用左多士串燒式做法,乳豬仔夠脆,不過腌嘅時間要加長dd😜芝士球夠熱拉絲好好食,車打芝士夠濃味餐餐主力西班牙炒飯超大碟,我地最後兩個人係食唔晒,飯夠乾身,大蝦又大又多膏另外叫左兩杯飲品,餐廳做緊買一送一,當然我地都各自叫杯試下👍👍兩個人埋單715,但飯太大碟,其實完全夠三個人食

餐廳環境幾寛闊,而且由於時間先7:00,有得坐下卡位

芝士球夠熱拉絲好好食,車打芝士夠濃味

兩個人埋單715,但飯太大碟,其實完全夠三個人食
2020-03-10
$380 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 西班牙海鮮炒飯
  • 墨西哥脆片
2020-03-31 108 views
今晚和朋友去左奧海城食西班牙菜,餐廳環境高雅,裝潢不俗。樓底高甚有氣派,寬闊的座椅坐得舒適以鮮紅色皮充滿西班牙色彩。餐牌菜式選擇多,價錢合理,間中來開心食下又確係唔錯。NUTS $40墨西哥脆片味道偏咸,脆炸惹味食唔停口。白酒忌廉煮青口 $118好多青口而且大隻飽滿,爽口彈牙乾淨無沙,白酒忌廉汁好creamy,非常味美。芝士焗釀大菇 $98大塊煙肉加埋芝士無敵配搭,鹹香味芝士香交接,再遇上厚肉多汁的大啡菇,口水流晒慢慢鋸下鋸下菇扒,菇肉軟棉棉口感,簡單又好味。香煎蟹餅 $108蟹餅大塊味道偏咸,蟹肉唔多餡料以蝦膠為主,口感厚實嚼口十足。牛油果蝦肉Pizza $108pizza薄皮口感脆卜卜,以長方形分成八件比三角形切件食得更方便,pizza面層有牛油果醬、沙律醬、芝士和番茄醬,醬料豐富入口清甜食落唔膩,滿滿蝦仁啖啖爽口,賣相普通食落甚有驚喜,如此美味實屬必食之選。西班牙燉蛋 $58燉蛋面有層焦糖脆面,厚左點有點黐牙,燉蛋口感細密幼滑,奶味濃似食芝士蛋糕味,二人共享啖啖滿足,非常好味的甜品,值得推介。
今晚和朋友去左奧海城食西班牙菜,餐廳環境高雅,裝潢不俗。

餐牌菜式選擇多,價錢合理,間中來開心食下又確係唔錯。

NUTS $40
墨西哥脆片味道偏咸,脆炸惹味食唔停口。
NUTS

牛油果蝦肉Pizza

西班牙燉蛋 $58

西班牙燉蛋
2020-03-19
$290 (Dinner)
NUTS
白酒忌廉煮青口
芝士焗釀大菇
牛油果蝦肉Pizza
西班牙燉蛋
話說小妹都幾中意食西班牙菜, 但上年年尾食左一次之後, 都好耐無食過lu, 所以今次就搵左第2間西班牙餐廳試下😊, E間西班牙菜位於大角咀, 沿大街經過一排餐廳都會有好多燈飾圍住, 有少少係外國嘅感覺, 幾有情調同chill!😍餐廳有室外同室內比你選擇, 但今日落雨🌧唯有坐入面啦!🤣 室內環境以紅色為主, 環境幾大同舒服, 枱與枱之間都有少少距離, 背景仲播住一d好西班牙風嘅音樂🎵🎶! 餐牌上有好多唔同嘅特色沙律🥗小食🍕主菜🍝同甜品🍰, 仲有用甜🍬, 酸🍋, 辛香料🌿做主題嘅cocktail🍸!墨西哥脆片刨帕爾瑪火腿片(24個月)火腿片會跟埋幾塊法包🥖同橄欖, 火腿片肉質柔嫩, 咸香味重, 味道細膩!😊正宗西班牙奄列🍳奄列主要用左薯仔🥔, 洋蔥, 西班牙香腸同蛋🥚而成的, 蛋餅整體厚而嫩, 口感豐富實在, 調味剛好唔會太咸!西班牙香燒乳豬仔🐷乳豬仔🐷做左一口size嘅份量, 非常易入口, 乳豬做到外脆內軟, 肉質鮮嫩, 仲有少少肉汁配以法包🥖蕃茄🍅同青瓜🥒, 口感清新之餘仲可以減低油膩感, 推介😊👍🏻龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵🦞🦐🐚🦑🍝海鮮🦐🦑🐚份量幾多, 闊條麵軟硬度適中, 味道不過不失!

墨西哥脆片

刨帕爾瑪火腿片(24個月)

正宗西班牙奄列🍳

西班牙香燒乳豬仔🐷

龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵🦞🦐🐚🦑🍝
海鮮🦐🦑🐚份量幾多, 闊條麵軟硬度適中, 味道不過不失!☺️

總結: 食物質素唔錯而且份量幾多, 餐廳嘅環境同氣氛都好好, 店員嘅服務態度良好, 價錢相宜, 推介!😊
  • 刨帕爾瑪火腿片
  • 正宗西班牙奄列
2020-03-25 416 views
Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖————————————————————————————✨ 古秘魯海鮮沙律 ($148) (⭐⭐⭐⭐⭐/5🌟)呢一份海鮮沙律先係真正既海鮮沙律,因為d海鮮真係鋪滿既成隻碟,海鮮種類又多,例如墨魚仔、大蝦同埋Scallop,真係好有古秘魯既風味。-✨ 西班牙小食拼盤 ($158) (⭐⭐⭐✨/5🌟)西班牙小食拼盤一共有四款唔同既小食,西班牙辣肉腸、芝士波波、蟹餅、蘑茹。當中最好食既係芝士波波同蟹餅,芝士波波中間有流心芝士,而蟹餅就有真正既蟹肉,好足料好好食。但最可惜既野就係蟹餅只有兩件,唯有同自己講少食多滋味啦-✨ 卡邦尼意粉 ($118) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)卡邦尼意粉唔係用平時d碟裝而係用左一個大碗裝住,由於個大碗好深既關係,意粉既份量係超級多,芡汁又做得恰到好處,唔會太咸,係一個滿意既作品。-✨ Cinderella ($68)(⭐⭐⭐⭐/5🌟) & Fruit Punch ($58)(⭐⭐⭐⭐/5🌟)由於唔太好飲酒所以叫左mocktail,Cinderella係特調菠蘿飲品,底下有
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
————————————————————————————
✨ 古秘魯海鮮沙律 ($148) (⭐⭐⭐⭐⭐/5🌟)

✨ 西班牙小食拼盤 ($158) (⭐⭐⭐✨/5🌟)

✨ 卡邦尼意粉 ($118) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)

由於唔太好飲酒所以叫左mocktail,Cinderella係特調菠蘿飲品,底下有熱情果既果醬,飲落好有清新既感覺。Fruit Punch飲落有啖啖果肉,唔錯~
  • 西班牙小食拼盤
2020-03-25 133 views
今日難得出嚟飲下啤酒輕鬆一下,呢間在奧運站的西班牙餐廳地方寬敞,樓底高,裝修格調都十分型格,每枱之間有適當距離,所以我哋都很安心在這裏食個晚餐呢!一坐低nachos ($20/每位)隨即送上,無限添食真係正!今次我哋就試吓佢happy hour嘅德國啤酒Paulaner ($76)!果然同一般啤酒唔同,甜甜地非常之清新,有少少花香味適合女士飲!用黎配tapas簡直是一流!📍傳統西班牙車打芝士波 ($88)車打芝士味道夠濃!外面炸得甘香脆口,外脆內軟非常惹未!這是頭號餸酒恩物!食到唔停得口!📍刨帕爾馬火腿片 ($128)這個帕爾馬火腿片真是值得推介,分量多而且火腿片好味高質,切得夠薄感覺非常新鮮!加埋旁邊嘅欖仁同埋薄脆片,配搭得很好,性價比非常高!📍西班牙香燒乳豬仔 ($98)這個乳豬仔能夠保持水準,乳豬皮夠趣,肉質鮮嫩而有少少松果未,咬落去有肉汁,加上蕃茄青瓜及麵包,可以減去乳豬嘅油膩感,唔怪得知成為呢間餐廳推介菜式呢📍龍蝦海鮮忌廉湯 ($68)這個龍蝦湯真算不錯,味道濃郁而且非常creamy!湯底很厚身,加上龍蝦海鮮嘅鮮味,算係不錯嘅選擇📍法式焗田螺 ($98)這個田螺啱啱焗起即上熱
Paulaner

📍傳統西班牙車打芝士波 ($88)
傳統西班牙車打芝士波

📍刨帕爾馬火腿片 ($128)
刨帕爾馬火腿片

📍西班牙香燒乳豬仔 ($98)
西班牙香燒乳豬仔

📍龍蝦海鮮忌廉湯 ($68)
龍蝦海鮮忌廉湯

📍法式焗田螺 ($98)
這個田螺啱啱焗起即上熱辣辣非常之好食,但我覺得稍為遜色的是他的薯蓉比較淡味!田螺也比較細粒,希望餐廳能有所改善啦!
法式焗田螺

今日能夠黎呢間型格寬敞嘅餐廳飲飲啤酒,嘆個美食,真是能幫我消除鬱結打打氣!喺呢度傾吓計坐下真是很大嘅享受,下次一定再來!
Paulaner
傳統西班牙車打芝士波
刨帕爾馬火腿片
西班牙香燒乳豬仔
龍蝦海鮮忌廉湯
2020-03-25 30 views
今晚同朋友一齊去咗呢一間餐廳到食晚飯,呢間餐廳我覺得好有格調,好適合朋友去gathering,我同朋友就喺度飲咗杯啤酒先,之後再嗌一啲晚餐食,我哋叫咗以下:珀爾馬火腿配蜜瓜沙律: 呢個沙律我覺得好好食, 因為佢個菜都幾新鮮,同埋佢個哈密瓜都好清甜,餸埋個parma ham真係一流呀。 作為餐前小食,呢一個真係一個good refresher。西班牙傳統陳醋燴豬仔髀: 呢個豬仔髀一上碟我哋已經流曬口水,因為隻豬仔髀好熱辣辣咁樣送到上嚟,加埋佢嗰啲陳醋,份外地夾,原來豬仔髀可以咁整呀!跟住個啤酒嚟食,真係啖啖肉,我自己都好滿意。西班牙雞肉辣肉腸燴飯: 呢個燴飯我覺得都唔錯,因為其實佢個雞肉同埋腸仔都落咗好多落個飯度,我覺得個配置上都幾平均,每一啖飯都有肉嚟送,因為有啲餐廳飯多個肉。 我真係幾鍾意食佢個辣肉腸,因為鹹鹹地又送到飯, 同埋佢個飯嗰個醬汁整得唔錯,所以如果鍾意食西班牙燴飯嘅朋友大家都要試下。最後係奧海城都有啲咁好質素餐廳,我覺得真係唔錯, 同埋呢間餐廳真係幾好氣氛又唔錯,最適合係同情侶做慶祝嘅活動或者朋友gathering,大家可以試下,我自己都幾鍾意。

All in all 簡評:1 地理位置優越,奧運站步行數分鐘的距離。2 一定要試雞尾酒。3 一定要點海鮮類的食物。4 餐廳會有生日慶祝。5 沙律—Tapas—主菜—飲品,這樣的流程吃下去會更佳。6 職員態度非常好。——-———-————-————-————大角咀有一間西班牙餐廳,其實非常優質,我今日就去食咗他的晚飯,真的想推介給大家。-Cocina 3 位於奧海城一期地下的位置,並不難找到。而且鄰近奧運站。-環境幽雅,適合跟朋友一起聚會。--一坐低的時候,這一間餐廳便會提供小食。--首先點了他的公司沙律,公司沙律的鴨胸非常好食,而且酸酸的醋,配上新鮮的蔬菜,非常開胃。餐廳用料很新鮮。--之後就是食他的Tapas,特別叫了這裏的烤乳豬$98,脆脆的乳豬,配上漢堡包,然後一啖過食,肉汁同漢堡包完美地融合在一起。並不會令人覺得很油膩。-之後就是這裏的海鮮🦞闊條麵,加上非常濃郁的醬汁,配上新鮮烤焗的海鮮🦞,特別係佢隻蝦,一流。大家可以看一看我推介的菜式。--吃完的時候,特別叫了兩杯飲品,一杯是用益力多沖製的雞尾酒,另外一杯則是混合了鮮奶的雞尾酒,大家可以叫店員推介一下。

All in all 簡評:

1 地理位置優越,奧運站步行數分鐘的距離。
2 一定要試雞尾酒。
3 一定要點海鮮類的食物。
4 餐廳會有生日慶祝。
5 沙律—Tapas—主菜—飲品,這樣的流程吃下去會更佳。
6 職員態度非常好。

——-———-————-————-————

環境幽雅,適合跟朋友一起聚會。

一坐低的時候,這一間餐廳便會提供小食。

餐廳用料很新鮮。

之後就是這裏的海鮮🦞闊條麵,加上

非常濃郁的醬汁,配上新鮮烤焗的海鮮🦞,特別係佢隻蝦,一流。

大家可以看一看我推介的菜式。

吃完的時候,特別叫了兩杯飲品,一杯是用益力多沖製的雞尾酒,

另外一杯則是混合了鮮奶的雞尾酒,

大家可以叫店員推介一下。

2020-03-17
  • 龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
2020-03-23 46 views
無懼疫情影響,今日奧運放工同同事去左奧海城附近嘅一間西班牙餐廳到食飯 一坐底,侍應就為我地捧上消毒濕紙巾同埋Nachos,Nachos 嘅芝士味好看,愈食愈上癮,差啲唔記得仲未點正餐。西班牙香燒乳豬仔($98)乳豬仔燒到香脆可口,而入面非常軟滑,咬落去仲好juicy添。加上左秘製嘅醬汁,令到整個乳豬食落唔會太"漏"。另外青瓜同埋其他配料令成件法包口感好豐富。黑松露菌醬炒野菌($88)野菌炒到好香蒜頭味,未上枱已經聞到。入口仲有淡淡嘅點松露香,用嚟配飯真係一流呀,可惜份量略嫌少,唔夠喉呀。西班牙雞肉辣肉腸燴飯($138)香噴噴嘅燴飯滿佈雞肉辣肉腸,係飯面擠壓出青檸汁,令到飯入口感覺酸酸味味的,非常開胃。燴飯唔會太咸,份量亦都幾多,我同朋友兩個都食唔哂。Elderflower cider ($46)味道好好,酒精濃度唔高,飲落好香花香味,酸酸甜甜。

西班牙香燒乳豬仔($98)

黑松露菌醬炒野菌($88)

西班牙雞肉辣肉腸燴飯($138)

Elderflower cider ($46)
味道好好,酒精濃度唔高,飲落好香花香味,酸酸甜甜。
2020-03-22 38 views
今日同朋友去到奧海城買啲嘢,去到都唔知食乜嘢好,又想靜靜地食西餐,就去了第三期地下既Cocina了。店員首先提供消毒酒精清潔雙手,再送上了小食比大家開個胃先,脆脆地都唔錯㗎。之後打開餐牌見到都有唔同嘅嘢食,一於樣樣都叫一些先。普羅旺斯燉雞推介之選,大大件啖啖肉,味道十分之Juisy,有半隻咁多,燉雞絕對唔會太過硬或者太過咸,厚切大大件,味道有雞味之餘又有口感,非常不錯!慢煮牛面肉寬條麵牛面肉味道煮得十分之香口,又唔會爛爛的,其中一味開胃之選。寬條麵十分之爽口彈牙,配上了也十分之不錯的醬汁,Cool!陳醋燴豬仔脾由於佢係以西班牙菜為主,相信佢哋嘅豬仔脾用了特式嘅西班牙煮法,見到佢既火候預得啱啱好,剛剛煮熟晒,一啲都唔會鞋口,當然這是一碟成功嘅豬仔脾非常重要的一環。另外也調味得不錯,十分推介! 凍檸茶/鮮橙汁味道一樣咁好,皆因食西餐當然少不免要叫杯嘢飲,一路食一路傾一路飲,悠閒地透過門口望着出邊商場上匆匆忙忙的遊 人,相映成趣,為完美嘅一餐晚上完美嘅句號。

普羅旺斯燉雞

慢煮牛面肉寬條麵

陳醋燴豬仔脾

凍檸茶/鮮橙汁

2020-03-09
Type of Meal
Dinner
2020-03-22 24 views
今次系初嘗西班牙菜式,適逢我生日,女友幫手book左間位於奧海城嘅西班牙餐廳,餐廳裝修高貴,以黑紅色為主調,以石墻作裝潢,加上餐廳空間大,座位間隔都好闊落,環境一流入座後,waiter便奉上一碟nuts,類似doritos 口味嘅粟米片,配上沙律醬,好好食,真係可以同fd叫杯酒暢談成晚都得😂不過後黎買單先知要加$40😂😂前菜order左個古羅馬凱撒沙律($98)_蔬果新鮮爽口,配上沙律醬分外開胃,加上有隻半熟嘅蛋撈入沙律裡面,味道更豐富,有種滑滑嘅口感龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵($138)_海鮮材料好豐富,有大蝦、青口、魷魚,龍蝦汁嘅龍蝦味都好濃郁,唯一不足可能系味道偏淡,不過整個菜式嘅賣相同味道都系吸引嘅👍🏻西班牙原粒燒白菌($78)_呢個據聞系呢間餐廳嘅新菜式,望落賣相一般,但食完系有驚喜嘅,菇菌類燒完仍然系juicy,香草調味,唔單止食到菇好fresh嘅味道,整個嘅味道都平均,唔會太乏味主角***炭燒澳洲肉眼扒($228)_濃濃嘅碳香味,系今晚最出色嘅菜式莫過之一,當晚叫左medium well,肉質稍帶口感,而內裡相當juicy,碳香味撲鼻呢下令到呢個菜式相當難忘,非常好食

前菜order左個古羅馬凱撒沙律($98)_

龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵($138)_

西班牙原粒燒白菌($78)_

主角***炭燒澳洲肉眼扒($228)_

2020-03-21 34 views
有幾個月冇黎呢間餐廳度食嘢,突然間心血來潮有啲掛住西班牙菜。點左個肉醬千層麵 佢嘅芝士同埋肉醬嘅份量好多,味道好濃郁,同埋佢番茄粒切到好細粒蕃茄酸味重,成個面好滋味。另外帶咗個西班牙香燒乳豬仔燒乳豬仔,中間有層多士,焗得好香脆,中間有一層厚切青瓜,乳豬仔肥美得來可以去一去油膩感。芝士焗釀大菇,一段冇時間冇食呢個芝士焗大菇,感覺份量依舊讓人滿意,中間仲係有好多芝士同埋煙肉,最緊要係保住好Juicy 既感覺。值得一讚慢煮牛肉闊條麵慢煮牛肉味道較為濃郁,但略嫌偏鹹,如果放少啲鹽,或者落多啲闊條麵煮會更加好味

肉醬千層麵

另外帶咗個西班牙香燒乳豬仔

慢煮牛肉闊條麵
肉醬千層麵
1K
2020-03-19 39 views
某天晚上同朋友去奧海城玩,朋友帶我去左奥海城3期地下既一間西班牙餐廳個名叫cocina 3 tapas restaurant &bar,餐廳職員幫我地量體温之後先可以入去坐,坐位超舒服既大大張梳化椅,環境入面既燈光柔和舒適,好浪漫既西班牙餐廳格局仲有個好復古既電話响入面,食物方面:我地叫左一碟西班牙小食拼盤入面有芝士粒會拉絲的,蘑菇,辣肉腸同埋蟹餅都幾特別同好味,之後仲叫左個美國頂級西冷牛扒12安士超大塊超厚肉,肉味好香,仲有薯菜伴碟,正。同埋叫左個蘑菇帕爾馬火腿pizza,皮好香脆,足料。
2020-03-18 42 views
餐廳位於奧海城3期,旺角行過去非常近奧海城人流少啲,食飯都放心啲而且餐廳做足預防措施,除左會量體溫之外,重會幫你噴酒精消毒雙手最窩心係有提供信封畀客人用黎放口罩.餐廳設有露天空間,除左畀鍾意室外人chill下之外,重歡迎寵物架.今日有人生日,會播啲好熱情嘅西班牙生日歌同有火花既蠟蠟,感覺好歡欣__________🔹西班牙海鮮炒飯 $268好多時啲炒飯好著重啲餸,但西班牙炒飯最緊要係個飯餐廳用非常傳統既做法﹐飯用高湯黎煮,用既米大大粒,吸更多香味之後唔少得既係蕃紅花同甜椒粉,令個飯變成好靚既橙紅色之餘,重有微微甜味之後配上多款鮮,砌靚個樣就上得枱啦!.配料有青口,蜆,大八爪魚,大蝦,西班牙臘肉腸食落都好新鮮,唔係雪藏貨.🔹帕爾瑪火腿配蜜瓜沙律 $108哈密瓜唔算好新鮮,但味道香甜個ham好好食,唔會鞋口,又無筋差啲想用嫩滑黎形容佢.🔹白酒忌廉煮青口 $110青口好大隻,爽身,幾有咬感有微微海水鹹味白汁好好食,味道香濃,但一啲都唔搶味特別鐘意入面個蒜片,點綴番個白汁.🔹吉拿棒 $58經典西班牙早餐,簡單黎講就係西班牙油炸鬼外層微脆,中間係帶空氣感既粉團個味同油炸鬼都有少少似,外面重有有少少
餐廳位於奧海城3期,旺角行過去非常近
奧海城人流少啲,食飯都放心啲
最窩心係有提供信封畀客人用黎放口罩
今日有人生日,會播啲好熱情嘅西班牙生日歌
同有火花既蠟蠟,感覺好歡欣
__________
🔹西班牙海鮮炒飯 $268

好多時啲炒飯好著重啲餸,但西班牙炒飯最緊要係個飯
之後配上多款鮮,砌靚個樣就上得枱啦!
配料有青口,蜆,大八爪魚,大蝦,西班牙臘肉腸
食落都好新鮮,唔係雪藏貨
🔹帕爾瑪火腿配蜜瓜沙律 $108

哈密瓜唔算好新鮮,但味道香甜
個ham好好食,唔會鞋口,又無筋
差啲想用嫩滑黎形容佢
🔹白酒忌廉煮青口 $110

青口好大隻,爽身,幾有咬感
有微微海水鹹味
白汁好好食,味道香濃,但一啲都唔搶味
特別鐘意入面個蒜片,點綴番個白汁
🔹吉拿棒 $58

經典西班牙早餐,簡單黎講就係西班牙油炸鬼
外層微脆,中間係帶空氣感既粉團
個味同油炸鬼都有少少似,外面重有有少少肉桂糖味
同傳統一樣,配有朱古力醬
🔹玉米脆片 Nachos $40

好食係好食,重可以refill
不過原來要收$40...早知食多啲