2024-09-05 329 views
今晚八號風球見到你地重有開門營業就諗住支持一下啦,點知你地果女店員話唔接單,真係成個人down 哂,好心你地唔做生意就比啲員工放工啦,浪費金錢!😡😡😡😡😡

2024-09-05
Type of Meal
Other
2024-09-03 321 views
因為夜麻想食甜品咁網上外賣平台裏便就見到呢個椰子星球啦見到佢有榴槤糯米飯都係$35左右,我覺得都幾抵就嗌咗黎試下你都係有榴槤同埋有一好cream將所有混埋一齊口感好豐富,好特別另外仲有嗌咗一個椰子嘅飲品我覺得佢椰子味幾清可能就係專做椰子專門店,所以感覺比起其他新鮮
因為夜麻想食甜品
咁網上外賣平台裏便就見到呢個椰子星球啦
見到佢有榴槤糯米飯都係$35左右,
我覺得都幾抵就嗌咗黎試下
你都係有榴槤同埋有一好cream
將所有混埋一齊口感好豐富,好特別
另外仲有嗌咗一個椰子嘅飲品
我覺得佢椰子味幾清
可能就係專做椰子專門店,所以感覺比起其他新鮮
Delivery
2024-09-01 248 views
作為椰子控嘅我,想食依間甜品好耐,今日過寶琳飲茶,行咗一陣超市就嚟朝聖啦😍特濃開心果椰青凍 $65依個組合有齊我最鍾意嘅開心果加椰子,點可以唔叫,佢係用特製開心果椰子凍加開心果碎製成,杯開心果碎係另上,自己倒落去,儀式感滿滿🤩一開蓋已經聞到濃濃開心果味,加埋清甜嘅椰子, 感覺好清新一啲都唔膩😋米麻薯oreo椰子奶 $39依杯係芝士奶蓋珍珠小丸子+oreo粉+麻薯椰子奶,材料好豐富,oreo粉好香口,飲落有好多珍珠小丸子,唔會太甜,非常飽肚😅開心果奶蓋椰子水 $42依杯飲品好靚,味道好清新,奶蓋好滑,椰子水有天然甜味,好消暑!芝麻柚子雞翼 $33/5隻外脆內嫩,柚子香味十足,芝麻增添香氣,食唔停口😂下次要再嚟試下佢其他甜品先😍評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺椰子星球將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖📍寶琳港鐵站A1出口5分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #dessert #甜品 #coconut #椰子 #TKO #將軍澳 #CoCoHu

特濃開心果椰青凍 $65

米麻薯oreo椰子奶 $39

開心果奶蓋椰子水 $42

芝麻柚子雞翼 $33/5隻
外脆內嫩,柚子香味十足,芝麻增添香氣,食唔停口😂

下次要再嚟試下佢其他甜品先😍

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖
📍寶琳港鐵站A1出口5分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #dessert #甜品 #coconut #椰子 #TKO #將軍澳 #CoCoHunt #椰子星球

2024-08-23
$75 (Tea)
食飽飽就係食甜品嘅時間, 本身都好鍾意食椰皇甜品, 知道將軍澳有一間專門食創新的椰子飲品和甜點, 同時混合年輕創意和品質征服地球為概念, 就係呢間叫做 - 椰子星球 , 來到不得不試主打用百分百新鮮椰子 🥥製成的特色產品啦!#芒芒UFO 採用UFO的外圍及由椰殼和白色膠碗盛載着, 加上了鮮椰子水,明治鮮奶蛋白和少量糖, 而頂部加上小丸子和新鮮芒果粒粒, 搭配的椰汁試管倒進去攪拌一齊食, 一次過可以品嚐椰漿與芒果、小丸子及椰凍嘅味道及口感, 食完都覺得非常滿足!芒果迷繼續追加 #楊枝甘露椰子凍, 採用金柚, 芒果肉, 鮮汁, 椰子凍製成, 一打開有滿滿的水仙芒果肉粒, 並添加了椰汁和少量的甘柚, 喜歡芒果果肉香甜, 和椰子凍的清爽相輔相成, 配上微酸的甘柚有着清新的風味!#米麻糬Oreo椰子奶 是採用芝土奶蓋, 珍珠, 小丸子, Oreo 粉, 麻糬, 椰子奶製成, Oreo餅碎和鹹香的芝士奶蓋搭配濃醇香椰子奶和細滑軟糯的麻糬, 加上 Q 彈煙韌的珍珠, 增添了多層次的口感!

2024-08-24 237 views
椰子星球😘😘😘椰中之皇甜品將軍澳新都城中心-期二樓、開放式外賣甜品店、款式選擇種類多、椰皇燉蛋白系列、麻糬系列、零糖純椰子系列、生打椰子奶系列、等等、超過80多款式、仲增添香脆炸物小食系列!炸豆卜$12、奇脆無比、卜卜聲、炸饅頭$13、炸至金黃、外脆內軟芒芒🥭仙草小丸子🍡$42(芒果、西米、仙草、小丸子)材料豐富、芒果粒清香甜美、西米煙靭彈牙、仙草台灣直送、質感軟滑有嚼口、小丸子、白雪雪、煙煙靱靱、撈埋、色彩繽紛、配搭一流👍🏻椰枝甘露椰子凍$52色調層次分明、底屬雪白椰香奶凍、彈牙有 嚼口、再舖🈵️芒果攪拌芒果醬汁、放埋芒果肉粒、creamy 又juicy、表層擺放清甜爆脆西柚粒!完美組🈴️ 肉肉椰子奶$30椰子肉加滑滑奶、快攪拌、creamy陣陣清甜椰香撲鼻椰子星球將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號號舖港鐵寶琳站A1出口,步行5分鐘
😘😘😘
椰中之皇甜品

炸豆卜$12、奇脆無比、卜卜聲、
炸饅頭$13、炸至金黃、外脆內軟
芒芒🥭仙草小丸子🍡$42
(芒果、西米、仙草、小丸子)
椰枝甘露椰子凍$52
肉肉椰子奶$30
椰子肉加滑滑奶、快攪拌、creamy陣陣清甜椰香撲鼻
將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號號舖
港鐵寶琳站A1出口,步行5分鐘
肉肉椰子奶
椰枝甘露椰子凍
芒芒仙草小丸子
炸豆卜
2024-08-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
肉肉椰子奶
椰枝甘露椰子凍
芒芒仙草小丸子
炸豆卜
  • 炸饅頭
2024-08-24 168 views
逛完商場'發現這間店舖好多人排隊。好奇心驅使下我也來感受一下。大部分人會選擇外賣,我今次是店內享用。椰皇燉蛋白$5這是最傳統的甜點,蛋白Q彈,香甜滑順,令人回味無窮。而且既健康又美味。燒仙草紅豆椰子奶$36集合了燒仙草、紅豆、椰子奶。甜而不膩,恰到好處地融合了紅豆、仙草和椰子奶的風味。仙草Q彈有嚼勁,紅豆軟糯香甜,椰子奶醇厚濃郁。整體口感豐富。天婦羅炸蝦$28天婦羅炸蝦外層酥脆,蝦肉鮮嫩多汁。炸得恰到好處,也不會過於油膩。搭配提供的醬料,口味更加豐富。
逛完商場'發現這間店舖好多人排隊。
好奇心驅使下我也來感受一下。

大部分人會選擇外賣,我今次是店內享用。

椰皇燉蛋白$5

燒仙草紅豆椰子奶$36

天婦羅炸蝦$28
2024-08-17 153 views
椰子星球主打各種以椰子為主嘅創意甜品同飲品,從椰青凍到椰皇燉品,每款都將椰子嘅天然香甜同其他食材完美融合。好食到勁多人去買,要排隊!🍋‍🟩開心果椰青凍椰青嘅清甜搭配開心果嘅香氣,好fresh,味道好出。🍪Oreo UFO呢個組合好正,Oreo粉配埋小丸子,芝士奶蓋又濃郁,仲有椰奶凍嘅滑嫩,最後嘅椰汁真係錦上添花,成件事有啲邪惡但又好好食。🥚桃膠椰皇燉蛋白可以話係養生甜品入面嘅精品,蛋白滑溜,同椰皇嘅甜香融為一體,桃膠唔單止有口感,仲有美容效果,整體唔會太甜,食完都唔會覺得膩。

🍋‍🟩開心果椰青凍
椰青嘅清甜搭配開心果嘅香氣,好fresh,味道好出。

🍪Oreo UFO

🥚桃膠椰皇燉蛋白
2024-08-13 210 views
夏天炎炎,熱辣辣,真係好需要飲番杯冰涼清嘅凍飲同甜品消暑!芋泥UFO這款UFO齊有芋圓,芋泥,紅豆粒,仙草,椰水凍,特調椰汁,配料超豐富,入口香甜順滑,芋泥軟糯,層次豐富。特濃開心果椰青凍
層次分明,下層係特製開心果椰子凍,開心果味道濃郁,口感嫩滑,入口即溶,上面係軟滑嘅芝士奶蓋,有淡淡鹹香,表面灑滿香脆開心果碎,啖啖滿足。奶蓋芒芒椰子奶味道清甜又帶陣陣鹹香,仲飲到有芒果肉、椰肉同小丸子,口感層次豐富。

夏天炎炎,熱辣辣,真係好需要飲番杯冰涼清嘅凍飲同甜品消暑!

芋泥UFO

特濃開心果椰青凍

奶蓋芒芒椰子奶
2024-08-04 307 views
炎炎夏日,椰子星球帶來椰青系列的消暑甜品,這間椰皇專門店用100%泰國椰子,配上不同的材料,製作出不同款式的椰子甜品及飲品UFO外形的 [ 嗅嗅(榴槤)椰皇燉蛋白 $68 ] 滿滿D24榴槤蓉在最頂層,有成寸厚的榴槤蓉,香味濃郁的榴槤味,下層是香滑燉蛋白,榴槤蓉、蛋白及椰子果肉一齊食,十分滿足椰子奶凍系列的 [ 開心果椰子凍 $65 ] 面層鋪滿 滿滿開心果碎,中層是綿滑的芝士奶蓋,低層是開心果口味的椰子奶凍,堅果香同椰香,鹹甜美味,連埋脆卜卜的開心果碎,食落口感豐富有層次消暑又開胃的 [ 招牌楊枝甘露 $36 ] 芒果份量滿滿,又大大粒,芒果肉新鮮又甜又多汁,滿滿西米粒好彈牙,拌上芒果汁及椰奶,面層有粒粒飽滿柚子,食落口感豐富滿足

2024-08-03
TakeAway
$84.5 (Lunch)
  • 招牌楊枝甘露
  • 開心果椰子凍
  • 嗅嗅(榴槤)椰皇燉蛋白
2024-08-03 197 views
將軍澳 | 椰子星球 ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : 椰子星球 地址 : 將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 將軍澳居民有福了‼️ 椰子星球原來已經登錄將軍澳 以後想吃好味的椰子系列甜品 可以直接來這來, 有大量美味甜品提供給你💫 這家以椰子為主題的甜品店, 以椰子配合不同水果, 製造出既好味, 而且吸引, 既好味又好顏值又高💫 💢芒芒UFO $56 以原個椰皇盛載住, 賣相已經非常吸引, 而且材料非常豐富, 絕對令人回味無窮, 一整個是滿滿的芒果, 丸子,芒果汁,椰水凍, 芒果份量不少而且新鮮, 小丸子口感煙韌, 椰水凍清甜香滑, 再配上芒果汁, 口感層次大滿足💫 💢芋泥椰皇燉蛋白 $55 作為芋泥控絕對要點這個, 以原個椰皇再盛載住燉蛋, 燉蛋白加入椰皇一起燉, 入口加添椰香, 面頭大量芋泥,入口香甜軟滑, 既養顏又好味💫 💢雙層椰子凍 $42 上層是純椰水凍, 下層椰子奶凍 層次分明, 味道也各有不同, 椰水凍口感清甜, 椰子奶凍清滿滿奶香, 分層吃或是混合吃同樣滋味在心頭💫

2024-07-31 120 views
寶琳特色椰子主題甜品🥥位於寶琳新都城嘅甜品店,見到Menu主打椰子甜品,重有近排大熱嘅開心果同一直都人氣高企嘅榴槤甜品🤩適合呢三款都係我最愛嘅口味!芒芒椰皇燉蛋白($58)燉蛋白好滑溜,味道帶有淡淡的椰子香味,芒果好甜,一啲都唔酸臭臭D24榴槤椰子凍($68)面層舖滿D24榴楗肉,非常足料,而且配上清甜嘅椰子凍,咁樣嘅配搭都幾好味!特濃開心果椰青凍($68)上層是撒滿開心果碎,底下係開心果椰子奶凍,有淡淡堅果香同椰香,味道唔會太甜,食落口感豐富,質感滑溜!推薦😍D24榴槤椰子凍
寶琳特色椰子主題甜品🥥

芒芒椰皇燉蛋白($58)
燉蛋白好滑溜,味道帶有淡淡的椰子香味,芒果好甜,一啲都唔酸

臭臭D24榴槤椰子凍($68)

特濃開心果椰青凍($68)
D24榴槤椰子凍
2024-07-26 166 views
呢間椰子星球款式都真係好多首先有一系列椰子飲品 甜品 仲有檸檬茶等仲有幾個座位可以坐低享用🥥嗅嗅椰皇燉蛋白 ($68)即係榴蓮椰皇燉蛋白蛋白好滑 香濃 榴蓮超級超級香🤤就好似買咗成個榴蓮返嚟食一樣嘅滿足👍🏻🥥榴蓮UFO ($68)榴蓮芒果HALF HALF 裡面仲有小丸子透明嘅椰子凍+底部嘅椰子肉呢個絕對係多重享受!❤️🥥芒芒UFO (56)芒果+小丸子 童年回憶😊透明嘅椰子凍+底部嘅椰子肉非常夏天消暑 呢個好岩小朋友食外賣拎走店員會幫你包得好好當然堂食打卡就仲靚D啦Anyway真係好好食😋
呢間椰子星球款式都真係好多
首先有一系列椰子飲品 甜品 仲有檸檬茶等
仲有幾個座位可以坐低享用

🥥嗅嗅椰皇燉蛋白 ($68)
即係榴蓮椰皇燉蛋白
蛋白好滑 香濃 榴蓮超級超級香🤤
就好似買咗成個榴蓮返嚟食一樣嘅滿足👍🏻

🥥榴蓮UFO ($68)
榴蓮芒果HALF HALF 裡面仲有小丸子
透明嘅椰子凍+底部嘅椰子肉
呢個絕對係多重享受!❤️

🥥芒芒UFO (56)
芒果+小丸子 童年回憶😊
透明嘅椰子凍+底部嘅椰子肉
非常夏天消暑 呢個好岩小朋友食

外賣拎走店員會幫你包得好好
當然堂食打卡就仲靚D啦
Anyway真係好好食😋
2024-07-25 164 views
老公今日接收工,仲買咗糖水外賣俾我,表現唔錯👍我哋拎返屋企食完飯,做飯後甜品。📍將軍澳 椰子星球老公買左:🌟椰皇蛋白💰52蛋白好滑,椰子味好重好濃,不槐係椰皇👏🏻👏🏻我成個一個人食晒,好滿足。🌟芋泥椰皇蛋白💰55其實係係椰皇蛋白面頭再加芋泥,芋泥好香,好綿滑。奶奶最鐘意食芋泥椰皇蛋白。🌟開心果椰青凍💰65開心果加椰青又香又滑,數量好多,外賣再有個盒比你另外自行加開心果粒,開心果粒撈埋開心果椰青凍雙重口感享受。總結:椰子星球甜品好足料,椰皇系列必試,如果想堂食,餐廳仲有一啲特色位置比你打卡。📍 椰子星球 (將軍澳)將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖10分滿分味道:8.5/10環境:7.5/10價格:7.5/103人總數💰172(已加一)57.3#hkfoodieblogger #hkblogger#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood

📍將軍澳 椰子星球

老公買左:

🌟椰皇蛋白💰52

🌟芋泥椰皇蛋白💰55

🌟開心果椰青凍💰65

📍 椰子星球 (將軍澳)
將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖

10分滿分
味道:8.5/10
環境:7.5/10
價格:7.5/10

3人總數💰172(已加一)57.3

#hkfoodieblogger #hkblogger
#hkrestaurants
喜歡椰子香甜滋味的yo最近很喜歡椰子星球的甜品 ٩(◕‿◕。)۶ 以椰子為主,製作不同椰香誘人的特色甜品/飲品… 小店在商場的轉角處,有不少人到店買甜品外賣,店面亦有少量座位供客人店內用餐。✩焦糖奶蓋燉蛋白 $60是坐過UFO的焦糖奶蓋燉蛋白\(^ヮ^)/賣相很igable ✿焦糖飄香. 燉蛋白細滑帶淡淡的椰子香味加上奶蓋的鹹甜. 味道不錯♥︎✩開心果椰子凍 $68上層是香滑的芝士奶蓋底下是開心果口味的椰子奶凍鹹甜美味. Q嫩滑溜表面還鋪上滿滿的開心果碎粒口感豐富. 開心果滋味絕對濃郁!✩米麻薯芒芒椰子奶 $42夏天的芒果香甜可口內有紫米麻薯等讓口感豐富. 又不太甜༄♡︎༄

✩焦糖奶蓋燉蛋白 $60

上層是香滑的芝士奶蓋
底下是開心果口味的椰子奶凍
鹹甜美味. Q嫩滑溜
表面還鋪上滿滿的開心果碎粒
口感豐富. 開心果滋味絕對濃郁!

✩米麻薯芒芒椰子奶 $42
夏天的芒果香甜可口
內有紫米麻薯等
讓口感豐富. 又不太甜༄♡︎༄
  • 開心果椰青凍
2024-07-24 132 views
Coco Hunt 椰子星球位於寶琳新都城, 外觀設計充滿熱帶風情,勁多椰子, 一睇就知係主打椰子嘅甜品店!▪️椰枝甘露椰子凍($52)經典甜品楊枝甘露嘅改版,上層舖滿清甜嘅芒果肉和柚子,一啲都唔酸,下層就係散發着陣陣椰香的椰子奶凍,下面個層係奶香濃郁嘅椰奶凍,層次分明,比加普通椰奶嘅椰子味更突出。▪️榴槤UFO($68)榴槤UFO玩味十足,外型睇落去就真係一個UFO降臨地球咁啊!鋪面嘅係D24榴槤果肉同埋芒果,榴槤份量十足,芒果超甜,下面就係由新鮮椰汁製成嘅椰汁凍,而且仲好有心思咁加咗小丸子同埋新鮮椰肉去提升口感,誠意十足,最後倒埋啲試管椰汁落去,好味。鐘意食榴槤嘅一定要試!▪️嗅嗅椰皇燉蛋白($68)雖然佢個名叫做嗅嗅,但作為一個榴槤fans嘅我,聞落去簡直係香噴噴!叫得椰子星球佢哋嘅椰子當然無懈可擊!下面椰汁燉蛋白燉到好滑,甜度岩岩好,D24榴槤多到滿瀉,十分足料。

▪️椰枝甘露椰子凍($52)

▪️榴槤UFO($68)
鐘意食榴槤嘅一定要試!

▪️嗅嗅椰皇燉蛋白($68)
TakeAway