2024-07-23 120 views
以椰子為主題嘅甜品店,選擇豐富,最近推出咗開心果系列,梗係要去開心吓啦!特濃開心果椰青凍 ($65)份量十足,芝士奶蓋鹹香軟滑,開心果椰子凍滑溜有陣陣堅果香同椰香,鹹甜交織,味道層次豐富,表面撒滿脆卜卜嘅開心果碎,食落更有口感。榴槤UFO ($68)用料毫不吝嗇,UFO入面塞滿配料,震撼視覺!大大舊榴槤肉,好吸引!芒果香甜,椰水凍清爽嫩滑,小丸子煙韌,特調椰汁椰香味濃郁,口感層次豐富,榴槤控必食!真•椰肉拿鐵($39)口感醇厚順滑,帶有濃郁椰子清香同陣陣咖啡香,風味十足,暑氣全消。
特濃開心果椰青凍 ($65)
榴槤UFO ($68)
用料毫不吝嗇,UFO入面塞滿配料,震撼視覺!
真•椰肉拿鐵($39)
想食個下午茶發現開左間甜品店🥥椰子星球🪐賣相都好吸引係用椰皇殼裝住甜品上中意打卡既狐狸媽緊係要叫返份啦🥭【芒芒UFO】 HKD 56ততততততততততততততততত真係好似UFO依個必點黎打卡呀個UFO裡面仲好多料有芒果原肉🥭清新香甜仲有好多好多煙煙韌韌既小丸子🍡加埋芒果汁🍹同椰水凍椰肉🧉味道濃郁有口感未完未完 再配埋一支店家特調既椰汁倒埋入去撈埋一齊食豐富既口感同超有嚼頭食到唔想停口🧉【奶蓋芒芒椰子奶】 HKD ততততততততততততততততততততততত見到係TOP 3好飲就叫返杯其實係見到個六角形樽好可愛想叫返個飲野黎打個卡但唔知點解變左大杯裝不過無論裝落大杯定細杯都無真材實料飲到超多芒芒肉加埋椰子奶感覺自己好似係到食緊泰式芒果🥭糯米飯🍚個種感覺媽媽其實好想試下榴槤款但敵不過小肥陽扭住想食薯條叫左個🍟【粗曲薯條】 HKD 16তততততততততততততততত所有小朋友都愛薯條直到薯條係依個世界上面消失即叫即炸熱辣辣超好味依個下午茶媽媽同小肥陽都好滿意呀
想食個下午茶

即叫即炸

熱辣辣超好味

依個下午茶媽媽同小肥陽都好滿意呀
2024-07-21 138 views
綁好安全帶了,我哋要飛去”椰子星球”!暫時只有將軍澳新都城嘅”椰子星球”,主打各種新鮮椰子主題嘅甜品,外型美觀獨特,非常受街坊歡迎。今次我哋係當中三個系列各揀咗一個甜品嚟試。芒芒UFO - 椰子糖水系列,上面鋪滿非常鮮甜嘅芒果同小丸子,入邊就係浸咗芒果汁嘅椰水凍。另外跟咗一支特調椰汁。果然係招牌,甜之餘有相當多唔同嘅口感,同行小朋友最愛係呢個。HKD 56開心果椰子凍 - 椰子奶凍系列,表面鋪滿晒開心果碎已經可以滿足開心果fans。椰子檔嘅開心果味其實已經幾夠,但係店方為咗令口味再豐富啲,加入咗芝士,令呢個甜品甜鹹兼備,咁就唔會流於簡單或者過膩。HKD 65丸丸椰皇燉蛋白 - 椰皇燉蛋白系列,表面上就係芋圓小丸子加上燉蛋白。如果先食咗其他甜品,呢個甜品就會冇咁有味道。不過同小孩子唔同,我反而最鍾意呢個。首先佢唔會好甜,其次佢嘅蛋白味好突出,就算係凍食都好容易聞到佢嘅蛋白香。下次真係要試吓個熱食先!HKD 56最後要講呢幾個甜品份量相當唔少嘢,如果食正餐先可以考慮正餐食少啲。
綁好安全帶了,我哋要飛去”椰子星球”!

2024-07-21
$58 (Lunch)
  • 芒芒UFO
2024-07-17 96 views
將軍澳呢間甜品店位置便利.非常吸睛除咗造型特別之外甜品方面仲融入椰子嘅口味係近年罕見嘅特式甜品店Menu 上有多種食材.配搭出不同選擇榴槤同芒果都係我至愛✨嗅嗅D24榴槤椰子凍面層舖滿D24榴槤肉 配上清甜嘅椰子凍 仲可以加入粒粒榴槤乾帶出與別不同的味覺享受✨芒芒UFO原個椰皇製成UFO嘅造型.非常創新選用新鮮芒果 . 配上椰水凍.小丸子加入芒果汁 同 香濃椰汁打卡必點✨榴槤椰皇燉蛋白口感細膩嘅燉蛋白加入原個椰皇裡面面層添上超濃郁嘅榴槤肉非常足料
將軍澳呢間甜品

非常足料
2024-07-15
TakeAway
Tea
椰子多重奏變出N款出色甜品🤤,甜品飲品都超水準發揮🥥・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🥭 芒芒UFO HK$56>芒果+小丸子+椰青凍+椰奶・味道:芒果香甜多汁,係本波最愛嘅呂宋芒🤤!椰青凍非常fresh,冇額外加任何糖份,食返椰青水香甜清爽,甜甜鹹鹹嘅椰青味🥥,非常出色,同妹子爭食XD 椰奶係以支裝另上,係椰奶+花奶,好重奶香🥛可以隨自己想要嘅份量而加呢點幾不錯,又有嘢玩下🤭小丸子有輕輕浸過糖水有啲甜味~・口感:小丸子做得幾好幾煙韌,因為有啲會漿口好粉,但呢間冇!不過有啲痴埋咗可能係糖水影響,但問題不大,椰青凍好動L動L凍冰冰,透心涼呀!🥥 開心果椰子凍 HK$65・味道:比想像中更出色🤩!!!底層開心果奶凍好香開心果果仁味,食得出0添加所以冇乜甜味,係靠小小椰子香甜味吊起開心果嘅果仁油香💚奶香同開心果味好平衡!面層奶蓋鹹香十足夠挺身,開心果仁粒非常香脆👍🏻呢個價好值!真係有做好味道先出嘅開心果食物,唔是跟風的!大推😘・口感:奶凍細膩,奶蓋挺身,不過食耐咗可能會有啲漏,開心share就perfect喇🫶🏻🥛 米麻薯芒芒椰子奶 HK$42・味道:雖然唔知點解係紫米😂但椰奶同鮮奶味
椰子多重奏變出N款出色甜品🤤,甜品飲品都超水準發揮🥥

🥭 芒芒UFO HK$56
>芒果+小丸子+椰青凍+椰奶
🥥 開心果椰子凍 HK$65
🥛 米麻薯芒芒椰子奶 HK$42
・味道:雖然唔知點解係紫米😂但椰奶同鮮奶味道幾平衡,兩者都飲到,加埋紫米整體好香口!芒果汁同樣香甜🥭,米麻薯好香米奶香味,而且質地做得幾好,好易吸上嚟唔會塞住飲管👍🏻配料份量同嘢飲拿捏得啱啱好,唔會變咗一杯甜品,掂🫡
・口感:第一次食米麻薯,幾好食喎,係台式鮮奶床薯嘅再實體小小版本,如果真係要形容,佢好似鬼口水😂
米麻薯芒芒椰子奶

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:以為得椰子甜品,點知有好多唔同款嘅甜品,每款都好吸引!仲要每款都好食,芒果、開心果、嘢飲,全部都超水準🩷,值得去會一會佢🤩

2024-07-13
$60 (Tea)
米麻薯芒芒椰子奶
2024-07-15 67 views
在將軍澳工作完,看到這家以椰子為主的店舖,非常吸引🤩🤩🔎 特濃開心果椰青凍($65)開心果味很濃郁👍🏻,開心味味的椰青凍配上開心果碎👅每一口也是濃濃的開心果味~開心果迷必試❤️🔎 芒芒UFO ($56)芒芒UFO🥭以椰皇作容器盛裝,芒果、小丸子、椰水凍、芒果汁和特調椰汁,口感層次豐富😍😍🔎 芋泥椰皇燉蛋白 ($55)蛋白味濃郁🥚,口感嫩滑👅,配上幼滑芋泥,簡直是絕配👍🏻👍🏻
在將軍澳工作完,看到這家以椰子為主的店舖,非常吸引🤩🤩

🔎 特濃開心果椰青凍($65)
開心果味很濃郁👍🏻,
開心味味的椰青凍配上開心果碎👅
每一口也是濃濃的開心果味~
開心果迷必試❤️

🔎 芒芒UFO ($56)
芒芒UFO🥭以椰皇作容器盛裝,
芒果、小丸子、椰水凍、芒果汁和特調椰汁,
口感層次豐富😍😍

🔎 芋泥椰皇燉蛋白 ($55)
蛋白味濃郁🥚,
口感嫩滑👅,
配上幼滑芋泥,
簡直是絕配👍🏻👍🏻
TakeAway
2024-07-15 45 views
比我發現寶琳有間甜品店主打椰子茶飲同甜品,而最吸引我嘅係佢地推出嘅榴槤產品,每款都各有特色,榴槤迷真係要去朝聖下‼️榴槤UFO用料好豐富🤩外層有D24榴槤果肉同芒果肉外,入面仲有椰子凍同小丸子,再額外配多枝椰奶可按個人喜好添加,食落超有口感,真係一個甜品滿足哂三個願望,超滿足🥰🥰🥰榴槤椰皇燉蛋白呢個都好吸引,榴槤控必試‼️成個椰子外層都舖滿D24榴槤果肉,而入面就有燉蛋白,食落好有蛋香味之餘仲好滑,配埋榴槤果肉一齊食超邪惡😍😍芒芒椰皇燉蛋白呢款芒果都好正😍芒果粒粒鮮甜,入面嘅蛋白仲帶有點椰子香,食落好清甜,唔中意榴槤嘅朋友仔可以試下😝

榴槤椰皇燉蛋白

芒芒椰皇燉蛋白
2024-06-29
Dinner
2024-07-14 84 views
食完晚餐,又係時候到甜品時間🤭今次發現呢間主打新鮮椰子🥥嘅甜品,又有得試飲鴨屎香檸檬茶,試完覺得味道不錯,買咗啲甜品試下。開心果椰青涷奶涷好多時都係牛奶味,無諗過呢到有濃郁開心果味!每啖口感Q彈香滑,帶有椰青水的清甜。開心果碎另上,保證夠脆身~椰青大大個,裏面裝到好多布丁,份量十足!榴槤 UFO 榴槤果肉、香甜芒果果肉各佔一半,果肉下面有不少寶藏:煙韌嘅小丸子、冰涼透心嘅椰水凍。食到口乾,可以加特調椰汁🥥撈埋不同果肉一齊食,層次豐富!芒芒椰皇燉蛋白蛋白嫩滑無比,牛奶、椰子水份量掌握得好好👍新鮮製造,用料上乘~所有甜品賣相精緻,最有趣當然係個ufo,岩曬我打卡🤭

開心果椰青涷

榴槤 UFO

芒芒椰皇燉蛋白

所有甜品賣相精緻,最有趣當然係個ufo,岩曬我打卡🤭
本身都唔係超鍾意食椰子,今日食完呢間椰子星球之後,椰子甜品真係令我改觀呀!🔸Oreo UFO(💰52)(9/10)雖然我唔想食Oreo🫣,但兩個小朋友話要食Oreo,咁就叫兩款Oreo啦!呢個UFO真係超好味!個面鋪住滿滿嘅oreo粉。入面有小丸子,芝士奶蓋,椰奶凍,加埋個特調椰汁,超香椰奶味,椰殼入面嘅椰子肉都刮晒出嚟,多重口感,油煙韌又爽滑,非常好味🤤呢個UFO份量十足,食半個已經好飽啦🤭不過我發現佢無痴到個UFO盤俾我🫤🫤🔸米麻薯Oreo椰子奶 (💰39)(8/10)呢個椰子奶比UFO少咗椰奶凍,但就多咗麻糬同珍珠,一樣咁香,一樣咁有口感,非常煙靭!芝士奶蓋都好濃好滑!呢個嘅Oreo味比較突出。🔸嗅嗅D24 榴槤椰子凍(💰68)(7.5/10)叫咗三個甜品,但呢個榴槤椰子凍,我就留返返屋企夜晚先食。一打開個蓋,嗰陣榴槤味全屋都聞到,久久不散🤭榴槤蓉份量非常非常多!好正呀!椰子凍非常清甜,但又唔會太甜。椰子同榴槤好夾,互相輝映🤩呢間椰子星球真係唔錯!份量足,性價比極高!不過佢主打外賣,堂食只有一張枱,外賣包裝都做得好好,一定唔會倒瀉👍🏻仲有好多款甜品我都想試,下次再嚟食過!Over

🔸Oreo UFO(💰52)(9/10)

🔸米麻薯Oreo椰子奶 (💰39)(8/10)

🔸嗅嗅D24 榴槤椰子凍(💰68)(7.5/10)

Overall評分: 8.5/10👍🏻
2024-07-09 50 views
➲ 寶琳 椰子星球 CoCoHunt➳ 芒芒 UFO芒果/小丸子/椰水凍/芒果汁/特調椰汁唔好睇佢細細地,佢都幾大碗㗎,面頭鋪滿芒果同小丸子,糖水底係椰水果凍。仲有一枝椰汁UFO 額外加,唔甜但椰子味都唔出。➳ 米麻薯芋泥椰子奶米麻薯軟糯,方便隨飲品一齊飲,唔洗過份咀嚼。可惜的位係芋泥同麻薯量都唔多,芋泥味被椰子奶蓋過,剩下只有珍珠同椰子奶。➳ 開心果奶蓋椰子水開心果芝士奶蓋超級好喝,配埋椰子水,唔甜又清爽。但同椰子水比例失衡,喝咗一半就無曬奶蓋,又係可以進步的位。⤵ @cocohunthk將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #香港美食 #香港食評 #將軍澳美食 #開心果 #米麻糬 #麻糬 #芒果 #cocohunt
➲ 寶琳 椰子星球 CoCoHunt

➳ 芒芒 UFO
芒果/小丸子/椰水凍/芒果汁/特調椰汁

➳ 米麻薯芋泥椰子奶

➳ 開心果奶蓋椰子水

@cocohunthk
將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖

2024-07-07 36 views
屋企附近開左新嘅甜品店點都要試吓啦,大部份產品都係用椰子做,經過舖頭已經聞到好香椰子味。芒芒UFO 除咗造型可以打卡仲有大量芒果,入邊有椰子味啫喱,加埋獨立椰奶,同埋芋丸一齊食多重口感,非常好味,而且食完個人涼透心。餐廳有張小枱可以坐低食,小朋友叫咗芋泥燉椰子蛋白,芋泥好足料,而且好香,椰子燉蛋白有好香椰子味,而且燉蛋白好滑,份量好多食完一個真係飽晒。另外叫咗個楊枝甘露奶凍,有差唔多半杯嘅芒果,所以好重芒果味,配埋椰子奶凍一齊食成個感覺好香好清新。

2024-07-07 261 views
椰子裏面有榴槤、有芒果,這三款在水果世界中、是最香、食味最突出的極品,現在聚於一身,絕對是極品中的極品!專程去將軍澳嘅 CocoHunt,就是為了品嚐「榴槤UFO」這個組合!呢間「椰子星球 CocoHunt」果然與別不同,小小店子,項目豐富,全部都係椰子!各式各樣的美味組合(想得出做得到),成為吸引的飲品或甜品,包裝亦花了心思,企理漂亮,外賣不損食味!榴槤UFO $68我非常喜歡榴槤UFO,榴槤、芒果、小丸子、椰水凍及椰奶,榴槤芒果在頂層,份量豐富啖啖肉,煙靭的小丸子提升層次,椰奶混合清涼的椰水凍非常可口,一試愛上!嗅嗅椰皇燉蛋白 $68同樣有豐富的榴槤肉,配合椰皇燉蛋白,十分清潤。開心果椰青凍 $65綠悠悠,幼滑。店子以外賣為主,亦有充滿椰林氣氛的小區在旁邊堂食。
榴槤UFO $68
嗅嗅椰皇燉蛋白 $68
嗅嗅椰皇燉蛋白
同樣有豐富的榴槤肉,配合椰皇燉蛋白,十分清潤。
開心果椰青凍 $65
綠悠悠,幼滑。
開心果椰青凍
店子以外賣為主,亦有充滿椰林氣氛的小區在旁邊堂食。
2024-06-17
$68 (Tea)
嗅嗅椰皇燉蛋白
天氣實在太好又比較熱,今天和媽咪去完寶琳購物,就選了一間椰子甜品專門店消暑!在將軍澳區的寶琳,有一家甜品店「椰子星球」(COCOHUNT),主打多款以新鮮椰子製成的甜品和飲品,包括楊枝甘露椰子凍、芒芒UFO、芋泥UFO、D24榴槤UFO、芋泥椰皇燉蛋白等,還有新登場的椰子沙冰和手打檸檬茶(包括檸檬鴨屎香和招牌檸檬茉莉綠)。甜品店的鋪面設計以椰樹陳設搭配螢光綠牆身,桌椅和枱走露營風格,營造出一種熱帶風情的椰林感覺。店內以外賣為主,設有左右兩邊精心佈置的打卡位和坐位。你還可以和椰子們🥥同埋Line熊熊🐻公仔一齊打卡。據我所知,椰子星球的餐單上每款都以椰子為基礎,佢哋多達40種唔同口味,而佢哋嘅招牌芒果、芋泥和榴槤D24為主打。這個夏天,他們全新推出芒果糯米飯、手工芋泥小丸子糯米飯、招牌楊枝甘露、芒果雪山,真係好值得一試🙂‍↔️🙂‍↔️🩵芒芒UFO $56.00招牌之選就非UFO系列莫屬,芒芒UFO($56)以粒粒芒果和小丸子製成,底部托有椰子水果凍,芒果汁調味,果香滿溢,酸香又清。吃前可以額外加入奶味香濃的椰汁,口感層次豐富。UFO配一大枝特調椰汁,更添椰香滋味。賣相神似UFO,超IG-abl

🩵芒芒UFO $56.00
招牌之選就非UFO系列莫屬,芒芒UFO($56)以粒粒芒果和小丸子製成,底部托有椰子水果凍,芒果汁調味,果香滿溢,酸香又清。吃前可以額外加入奶味香濃的椰汁,口感層次豐富。UFO配一大枝特調椰汁,更添椰香滋味。賣相神似UFO,超IG-able!

🩵芋泥UFO $49.00
芋泥UFO($49)以芋泥和小丸子製成,底部托有椰子水果凍,芋泥香味濃郁。吃前可以額外加入奶味香濃的椰汁,口感層次豐富。UFO配一大枝特調椰汁,更添椰香滋味。賣相神似UFO,超IG-able!

🩵紅豆芋圓燒仙草 $35.00
新鮮的配搭,紅豆加芋圓加仙草,煙韌又軟糯的芋圓和紅豆,嚼感極佳。

🎈Coco Hunt 椰子星球
地址: 新界將軍澳運亨路1號新都城一期2樓205-206號舖

紅豆芋圓燒仙草
2024-07-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
  • 榴槤D24
2024-07-06 30 views
夏日要消暑除左凍飲冰凍甜品都係辦法!要涼爽可口非椰子椰青莫屬! Cocohunt 以鮮甜味美嘅椰子椰青入饌製作出多款精美甜品同凍飲解渴消暑用黎做餐後甜品仲可以消滯解膩甜品選擇超多又有多款時下流行嘅食材例如麻糬、開心果、芋泥等等花多眼亂😍特濃開心果椰青凍開心果醬喺面又濃又滑🤤仲有額外開心果仁增加脆脆口感底下係滿滿係椰青凍份量超多絕對要share食!麻糬椰皇燉蛋白大量麻糬鋪面😍蛋白滑嫩除左蛋香仲有椰青香味刮起椰青肉食又清又甜芋泥UFO賣相可愛真係好似UFO材料豐富有好多芋圓!呢款另外有支特調椰汁記得加埋⼀齊食更香更滑!
夏日要消暑除左凍飲
冰凍甜品都係辦法!
要涼爽可口
非椰子椰青莫屬!

Cocohunt 以鮮甜味美嘅椰子椰青入饌
製作出多款精美甜品同凍飲
解渴消暑
用黎做餐後甜品仲可以消滯解膩

甜品選擇超多
又有多款時下流行嘅食材
例如麻糬、開心果、芋泥等等
花多眼亂😍

特濃開心果椰青凍
開心果醬喺面
又濃又滑🤤
仲有額外開心果仁
增加脆脆口感
底下係滿滿係椰青凍
份量超多
絕對要share食!

麻糬椰皇燉蛋白

記得加埋⼀齊食
更香更滑!
2024-07-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tea
店內充滿熱帶風情,擺放椰子作裝飾每日以新鮮椰子製作飲品和甜品主打UFO系列,相當IGable 堂食座位不多,多以外賣為主✾ 星星UFO $48小丸子|馬蹄爆珠|桂花凍|椰水凍|特調椰汁煙韌小丸子同爆汁馬蹄爆珠鋪滿椰皇上底層係嫩彈桂花凍同椰水凍前者清香;後者清甜,搭配試管裝嘅特調椰汁濃郁幼滑椰汁提升味道層次,滿滿椰香✾ 榴槤UFO $68榴槤|芒果|小丸子|椰水凍|特調椰汁一半綿密榴槤果肉,一半香甜芒果果肉毫不吝嗇比咗超多榴槤果肉,榴槤香氣撲鼻而來搭配小丸子增加口感,底層係清甜椰水凍同椰肉強烈推薦比榴槤控,每一啖都帶濃濃榴槤香味✾ 椰枝甘露椰子凍 $52金柚|芒果肉|鮮芒汁|椰子凍頂層滿滿酸甜金柚同多汁芒果肉底層嫩滑椰香椰子凍,搭配鮮芒果汁充滿熱帶果香,口感清爽
店內充滿熱帶風情,擺放椰子作裝飾
每日以新鮮椰子製作飲品和甜品
主打UFO系列,相當IGable
堂食座位不多,多以外賣為主

✾ 星星UFO $48
小丸子|馬蹄爆珠|桂花凍|椰水凍|特調椰汁
煙韌小丸子同爆汁馬蹄爆珠鋪滿椰皇上
底層係嫩彈桂花凍同椰水凍
前者清香;後者清甜,搭配試管裝嘅特調椰汁
濃郁幼滑椰汁提升味道層次,滿滿椰香

✾ 榴槤UFO $68
榴槤|芒果|小丸子|椰水凍|特調椰汁
一半綿密榴槤果肉,一半香甜芒果果肉
毫不吝嗇比咗超多榴槤果肉,榴槤香氣撲鼻而來
搭配小丸子增加口感,底層係清甜椰水凍同椰肉
強烈推薦比榴槤控,每一啖都帶濃濃榴槤香味

✾ 椰枝甘露椰子凍 $52
金柚|芒果肉|鮮芒汁|椰子凍
頂層滿滿酸甜金柚同多汁芒果肉
底層嫩滑椰香椰子凍,搭配鮮芒果汁
充滿熱帶果香,口感清爽