2023-01-24
本來諗住係通菜街食日本嘢,但係見到超多人排隊就去咗食隔籬嗰間cafe。呢間舖頭空間幾大,座位又闊落,又有吧枱同梳化位俾你揀。唯一一樣嘢,覺得唔係幾好嘅係張圓枱太細,如果叫二人套餐,可能唔係好夠位。今次我叫咗2人set,湯、頭盤、主菜、意粉、甜品、野飲樣樣都齊,仲要連埋加一400蚊左右!我同女友人share食都食唔曬,有淨勁多。唔講咁多,即刻睇吓啲相先!仲有個南瓜湯唔記得影,但係我就唔係好鍾意飲南瓜湯嘅🤣🤣🤣主菜同意粉,其實我哋都食唔完,兩樣都食淨一半!但係我覺得牛扒,我哋已經叫咗七成熟,但係個人感覺好似九成熟咁😂不過意粉真係超好食🥰🥰🥰本來staff話我哋今日甜品係疏乎厘,我哋由頭到尾都好期待咁頭,點知嚟到嗰陣疏乎厘去咗隔離張枱度😭😭我地食嘅係士多啤梨窩夫,連我呢個唔鍾意食士多啤梨嘅人,我都覺得幾好食!窩夫應該係新鮮出爐又脆口又鬆軟!嘢飲有咖啡花茶沙冰乳酪揀,最後我叫咗杯朱古力沙冰,點知我太睇得起自己,飲咗一啖之後真係覺得超甜就無飲到😂唔鍾意飲甜野嘅人,唔好好似我咁傻飲朱古力沙冰🤣🤣可以揀返花茶飲架🙈🙈
仲有個南瓜湯唔記得影,但係我就唔係好鍾意飲南瓜湯嘅🤣🤣🤣