2024-12-22 659 views
💐少女風花花韓系餐廳「Coffee Hwajeon」位於ELEMENTS圓方,木系主調配繡球花點綴,更有特色榻榻米卡座,環境樸實療癒🌳🍘明太子紫菜包飯 (Hk$95):材料十足飽滿,有牛蒡、青瓜、紅蘿蔔、雞蛋、漬黃瓜、芝麻等,沾上明太子醬更滋味🧇海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫(Hk$98): 金黄微暖的croffle外脆内軟,牛油味香濃,灑滿Lotus焦糖餅碎口感一流,芝士蛋糕口感幼滑,加埋雪糕冰火交融🍧開心果刨冰 (Hk$108): 巨型刨冰山份量十足,足夠幾個人share! 刨冰如雪糕般幼滑軟綿綿,濃厚開心果奶醬及開心果仁粒,口感如糖不甩☕肉桂朱古力咖啡 (Hk$68): 原條天然肉桂放入香濃咖啡,平衡可可的甘苦香,温暖人心🍹韓國柑橘梳打 (Hk$52): 果味甘香、甜度溫和,夠refreshing(All subject to 10% service charge)📍Coffee Hwajeon (커피화전)尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖 (港鐵九龍站 D1 出口, 步行約1分鐘)

📍Coffee Hwajeon (커피화전)
  • 海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫
這間裝修得温暖又舒服的咖啡廳就在九龍站出口,位置方便,由於今晚客滿,等了一會才入坐,是卡位,要脫掉鞋子席地而坐。【奶油肉醬年糕】醬汁香濃順滑,奶香與肉香交織,韓國年糕保留了Q彈口感,與濃郁的醬汁亦很夾。整體味道濃郁又不失韓式料理的趣味。【香濃伯爵茶刨冰】伯爵茶的細膩茶香與刨冰的冰爽完美結合。鋪面的奶醬茶香濃郁自然,帶有淡淡的柑橘香,與細緻的冰霜融為一體,每一口都有茶味。中間亦有濃郁的咖啡啫喱和奶凍,增添了豐富的口感層次。【開心果牛角包窩夫】這款甜點將法式牛角包與比利時窩夫的特點結合,創造出一個全新的美味體驗。開心果醬是靈魂所在,濃郁的堅果香氣與牛角包的酥香完美搭配,甜度適中,入口後有自然的開心果香氣。牛角包窩夫口感外酥內軟,每一口都充滿了立體的口感。配上水果、雪糕和芝士蛋糕點綴,更增添了甜品的精緻感。份量絕對強4人分享!【挪威芝士咖啡】芝士為咖啡增添了一種絲滑的鹹香,與咖啡的苦甜形成奇妙的對比,入口後層次感十足,讓人一試難忘。咖啡香氣濃郁,帶有微微的果酸與醇厚的口感。  【肉桂蘋果忌廉鮮奶】肉桂的微辛香氣與蘋果粒的清甜融合,配搭暖暖的忌廉鮮奶,帶來了一種秋冬的溫暖感。

肉桂蘋果忌廉鮮奶
Other Info. : 帶位的靚女店員又溫柔有禮!!!加分加分!!!
2024-12-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
肉桂蘋果忌廉鮮奶
溫度突然驟降,凍冰冰除咗想打邊爐之外😁又心思思想食吓啲冰冰涼嘅野😋一講食冰好自然就諗到呢間環境又靚又舒服,嘢食又好食嘅韓式cafe😙最開心係佢會定期更新menu,所以每次嚟都好有新鮮感😌🧇挪威焦糖芝士牛角包窩夫 ($98)新menu😍海量嘅挪威芝士灑滿喺新鮮熱辣嘅croffle上面🧇咸香滿分嘅芝士配搭脆脆嘅croffle,加埋忌廉同雪糕🍦勁邪惡勁好食🤤🐙辣泡菜八爪魚紫菜包飯 ($92)八爪魚竟然唔係卷喺飯卷入面,而係放飯卷上面真係好少見🤭大大塊八爪魚配搭餡料,口感豐富👍🏻今次飯卷加入泡菜同韓式辣醬,辣辣地更惹味😋🍓士多啤梨戀人刨冰 ($98)每次上刨冰都好興奮😆雖然望落去全場得我哋食冰🤭但凍冰冰嘅天氣食凍野又真係好爽😆仲要又靚又好食😋今次係牛奶冰配士多啤梨醬,冰入面仲藏有麻薯同大大粒嘅士多啤梨🍓正👍🏻🍦義式咖啡雪糕 ($72)🍎焦糖蘋果奶 ($48)

挪威焦糖芝士牛角包窩夫
🧇挪威焦糖芝士牛角包窩夫 ($98)

辣泡菜八爪魚紫菜包飯
🐙辣泡菜八爪魚紫菜包飯 ($92)

士多啤梨戀人刨冰
🍓士多啤梨戀人刨冰 ($98)

義式咖啡雪糕
🍦義式咖啡雪糕 ($72)

焦糖蘋果奶
🍎焦糖蘋果奶 ($48)

辣泡菜八爪魚紫菜包飯
士多啤梨戀人刨冰
焦糖蘋果奶
呢日嚟咗呢個商場🏬呢間韓國🇰🇷餐廳食午餐🤣$92「烤牛肉紫菜包飯」:材料有烤牛肉、青瓜、紅蘿蔔、雞蛋、漬黃瓜等,再加咗啲芝麻喺上邊,幾好食😋$98「士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫」:首先賣相幾靚因為加咗紅卜卜嘅士多啤梨🍓同埋白雪雪嘅忌廉🤩;士多啤梨🍓夠新鮮,整體味道甜甜哋,配埋 Croffle 同芝士蛋糕 🍰 一齊食,幾夾🤣;講開 Croffle,Croffle 係Waffle 同埋Croissant 嘅混合體,發源於Ireland 🇮🇪,但其實係喺韓國🇰🇷開始流行,慢慢就全世界越嚟越多地方包括香港都有得食🤩$98「士多啤梨🍓戀人刨冰」:刨冰質感幼細,相當細滑,估計係用咗一部靚嘅刨冰機🤣;加埋士多啤梨醬,凍冰冰甜甜哋,令人食得非常開心🤣$65「咖啡☕️三部曲(濃縮咖啡、意式濃縮、鮮奶咖啡 Espresso, Crema, Latte )」:3種都夠香濃,飲咖啡有奶冇奶我都鍾意,不同口感,Espresso 有 chocolate, charcoal 同埋 citrus acid 味😋,Crema 上邊有一層好厚身好滑嘅cream 😋,Latte 有奶香 😋呢度仲有Tatami可以坐 🤣
呢日嚟咗呢個商場🏬呢間韓國🇰🇷餐廳食午餐🤣

呢度仲有Tatami可以坐 🤣
Type of Meal
Lunch
再次嚟咗圓方呢間韓式cafe,每次嚟都忍唔住要叫佢哋嘅窩夫同刨冰。今次我哋仲坐到側邊嘅榻榻米卡位,闊落舒適。粒粒三文魚紫菜包飯 $105主食叫咗份紫菜包飯share,飯卷入面都幾足料,除咗有三文魚肉,仲有唔同嘅蔬菜,面頭再加咗三文魚子。伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145重點當然係佢哋嘅甜品,其中窩夫keep同一貫嘅水準,酥脆鬆軟,伯爵茶忌廉夠香夠滑又唔會太甜。跟窩夫仲有雪糕同伯爵茶布甸,布甸亦都係整得非常出色,口感滑溜,蛋香同茶香十足。釜山粟米刨冰 $110覺得好特別就叫咗呢個粟米刨冰,冰底口感綿密,淋上香甜粟米忌廉再配埋燒粟米,啖啖都係香濃粟米味。而最估唔到嘅係刨冰入面竟然收埋咗好多粟米片,增添一層香脆口感,鍾意食粟米嘅朋友一定唔可以錯過。挪威芝士咖啡 $46鍾意飲咖啡嘅朋友就叫咗呢杯挪威芝士咖啡,面頭鋪滿芝士碎,賣相已經夠晒特別。鹹香嘅芝士同咖啡出奇地夾,又唔會蓋過咖啡嘅香味。盛放花開燕麥奶 $52我就想好訓d叫咗杯燕麥奶,面頭鋪咗d花瓣做點綴,飲落仲有淡淡嘅花香。。。Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖。。

粒粒三文魚紫菜包飯 $105

伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145

釜山粟米刨冰 $110

挪威芝士咖啡 $46

盛放花開燕麥奶 $52

Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)

好耐冇食過Coffee Hwajeon!最近朋友想食韓式嘢,第一時間就係呢間餐廳,地點方便就腳,環境亦都好打卡!玫瑰醬海鮮年糕 $125主食叫咗玫瑰醬海鮮年糕,配料豐富,有章魚、青口、蝦仁、蜆等,味道甜甜哋,帶少少辣,年糕煙韌幾掛汁伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145叫咗一份牛角包窩夫,揀咗伯爵茶口味,窩夫質地鬆脆,伯爵茶味嘅布甸同埋軟滑嘅雪糕,再加埋伯爵茶醬,味道濃厚滿足開心果刨冰 $108甜品叫多咗份刨冰,今次就揀咗開心果口味,刨冰好大份,表面淋上滿滿嘅開心果醬,開心果醬汁仲另外奉上,方便客人喺唔夠味時候再加,開心果醬汁味道濃郁,醬汁同埋刨冰入面入面仲加咗開心果碎同埋杏仁,keep住食都好夠味肉桂朱古力咖啡 $68天氣凍都想飲返熱嘢,叫咗一款咖啡,表面用咗一嚿肉桂做點綴,飲落去唔止有肉桂味,仲有朱古力嘅香味,味道嚟講甜度唔算最高,但香味明顯肉桂蘋果忌廉鮮奶 $62鮮奶好有層次,同樣用咗塊肉桂點綴,中間係一層忌廉鮮奶,底下就係肉桂蘋果,揀咗凍飲,所以飲落幾冰涼,味道香甜

玫瑰醬海鮮年糕 $125

伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145

開心果刨冰 $108

肉桂朱古力咖啡 $68

肉桂蘋果忌廉鮮奶 $62
  • 伯爵茶布甸牛角包窩夫
5 day(s) ago 0 views
同朋友係圓方行街,見到呢間韓式cafe,有炸雞,年糕,窩夫等韓式食品,餐廳裝修雅緻,设有榻榻米卡位,私隱和舒適度都好高。真露布拉塔年糕 🍡年糕真係好有特色,外面軟滑嘅布拉塔芝士同年糕一齊食,口感超級綿密!芝士嘅香氣夠濃,年糕係Q彈嘅,兩者配合得好好。士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫 🍓🧀🥐係創意十足嘅甜品,牛角包同窩夫嘅結合好新鮮,口感層次分明,酥脆又唔會太膩。而且士多啤梨同芝士蛋糕嘅味道搭得唔錯,酸酸甜甜,食咗一口唔夠,仲想再來多一份!🍓開心果刨冰 🧊🌰呢個係必試嘅清新甜品!開心果嘅味道濃郁,刨冰亦係好細膩,食落去好清爽,仲帶有啲微微嘅鹹味,獨特嘅搭配,真係好啱嗜甜嘅人!🍧肉桂朱古力咖啡 ☕🍫咖啡唔單止有肉桂嘅香氣,仲帶有一陣朱古力嘅濃郁味,兩者混合得啱啱好,唔會太甜但夠香,飲完心情特別愉快,真係唔錯!😌LOTUS焦糖奶昔 飲咗一杯LOTUS焦糖奶昔,奶昔嘅口感順滑,焦糖同Lotus餅嘅味道混合得好完美,飲落去好有層次,唔會過甜,仲有啲微微嘅焦香,真係值得一試!🍪Coffee Hwajeon嘅甜品同飲品各有特色,唔單止好味,仲好有創意,無論係甜品控定係咖啡迷,都啱晒你!👏#coffee #
真露布拉塔年糕 🍡
士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫 🍓🧀🥐
開心果刨冰 🧊🌰
肉桂朱古力咖啡 ☕🍫
LOTUS焦糖奶昔
#coffee #coffeeshop #cafe #koreancafe #Hwajeon #咖啡店 #咖啡 #韓系咖啡 #花煎 #韓系咖啡廳 #尖沙咀 # TST #圓方 #Elements

Coffee Hwajeon
地址:尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
最近同朋友去西九影聖誕樹🎄,就再次到訪呢間位於圓方嘅韓式cafe☕️食early dinner~玫瑰醬海鮮年糕($125)🦐玫瑰醬甜中帶點辣,搭配彈牙嘅年糕同海鮮,味道層次豐富👍蜜糖炸雞🍯🍗($125)炸雞外酥內嫩,好香蜜糖味而且好juicy🐣😋伯爵茶布甸牛角包窩夫($145)🍮🥐🧇窩夫鬆脆香甜,配上伯爵茶味濃郁嘅布甸同軟滑creamy嘅雪糕,令人食到很滿足🤤開心果醬刨冰($108)💚刨冰口感清爽,配料有滿滿嘅開心果醬、果仁同芝士蛋糕🍰聖誕特飲肉桂蘋果忌廉鮮奶咖啡($62)☕️肉桂同蘋果味搭配得很好,入口有溫暖嘅冬日氛圍🍎🍏焦糖蘋果奶($48)甜度適中,裡面有粒粒果肉,好味道🍎🍏呢間cafe環境舒適,而且食物cp值高,下次會再encore🤗~

玫瑰醬海鮮年糕($125)🦐
玫瑰醬甜中帶點辣,搭配彈牙嘅年糕同海鮮,味道層次豐富👍

蜜糖炸雞🍯🍗($125)
炸雞外酥內嫩,好香蜜糖味而且好juicy🐣😋

伯爵茶布甸牛角包窩夫($145)🍮🥐🧇

開心果醬刨冰($108)💚
刨冰口感清爽,配料有滿滿嘅開心果醬、果仁同芝士蛋糕🍰

聖誕特飲肉桂蘋果忌廉鮮奶咖啡($62)☕️
肉桂同蘋果味搭配得很好,入口有溫暖嘅冬日氛圍🍎🍏

焦糖蘋果奶($48)
甜度適中,裡面有粒粒果肉,好味道🍎🍏

開心果醬刨冰
玫瑰醬海鮮年糕
聖誕特飲肉桂蘋果忌廉鮮奶咖啡
伯爵茶布甸牛角包窩夫
2024-12-22 0 views
Elements 雖然有點遠,但柯士甸站行過去都算好近好方便。今日去完九龍站交收,就同朋友喺Elements 食飯。Elements 水區有唔少餐廳,我哋就揀咗韓系cafe Coffee Hwajeon。因為唔想食太多,所以主食只叫咗一份粒粒三文魚紫菜包飯。喺傳統嘅紫菜包飯上加上了熟三文魚同三文魚籽,健康又好味。一份都有10件,一啲都唔使擔心唔夠食。我哋另外叫咗一份伯爵茶布甸牛角包窩夫。布甸好濃厚嘅伯爵茶味,入口滑浖浖,布甸無因為轉咗伯爵茶而令口感變差。牛角包窩夫超好味,記得要加埋雪葩一齊食。雖然係冬天,但我哋好大膽咁點咗開心果刨冰嚟做甜品。刨冰超大個,不過軟棉棉的。開心果漿滿滿嘅開心果粒粒,而且唔係只喺表面,中層都會有開心果漿,另外亦有一小壺嘅開心果漿,保證你唔會只係食冰。飲品方面,我就叫咗一杯肉桂蘋果忌廉鮮奶咖啡。肉桂同蘋果果然係好拍檔,整杯飲品都好香肉桂味。我朋友就叫咗韓國柑橘梳打,依杯我就無試到個味道喇,朋友只係話我知唔會話好甜,唔錯。#coffee #coffeeshop #cafe #koreancafe #Hwajeon #咖啡店 #咖啡 #韓系咖啡 #花煎 #韓系咖啡廳

一間充滿韓國風情,裡面嘅裝修環境好有韓式氛圍,主要用木系色調,配襯以乾花裝飾,整個空間都好似身處韓國咁。餐廳分為榻榻米區同埋普通座位區,適合不同喜好嘅客人,差啲以為自己去咗韓國🤭店員嘅服務態度都非常好,令人感到賓至如歸。.🍲部隊鍋拉麵 上枱用韓式金屬鍋,加分~湯底濃郁香辣,充滿咗香辣味道,流哂口水🤤豐富的配料,鍋底鋪滿切片年糕,洋蔥、火腿片、德式香腸還有滿滿的青蔥再蓋上肉片、韓式拉麵上面塊半溶狀態既芝士先係部隊鍋的靈魂💗.🍗辣味炸雞件數都唔少,無雪藏味,下層仲有脆卜卜嘅薯條🍟一次過滿足你兩個願望🤭外層炸粉唔厚,而且炸得鬆脆食落唔油膩,good.🧇伯爵茶布甸牛角包窩夫上枱嘅時候好靚仔😍牛角包內層鬆脆,內層軟熟,仲有超動L既伯爵茶布甸,真係好好食😍.🍧開心果刨冰震撼了我眼睛👀外層刨冰已經滿滿開心果醬同nuts,一口一口食落去,內餡仲有開心果醬及大量開心果麻糬,真係2個人都食唔晒🤣.☕️肉桂朱古力咖啡 & 🥤肉桂蘋果忌廉鮮奶肉桂味超香濃,忌廉鮮奶味道原來咁夾!岩哂喜歡肉桂的朋友仔喔~
🍲部隊鍋拉麵
上枱用韓式金屬鍋,加分~
🍗辣味炸雞
🧇伯爵茶布甸牛角包窩夫
🍧開心果刨冰
震撼了我眼睛👀
☕️肉桂朱古力咖啡 & 🥤肉桂蘋果忌廉鮮奶
肉桂味超香濃,忌廉鮮奶味道原來咁夾!
岩哂喜歡肉桂的朋友仔喔~
2024-12-11
Type of Meal
Dinner
  • 伯爵茶布甸牛角包窩夫
  • 開心果刨冰
2024-12-11 456 views
📍 Coffee Hwajeon-尖沙咀圓方依間餐廳出名係閨蜜嘅打卡天堂🩵最近由於係聖誕節,餐廳都推出咗開心果甜品!有開心果牛角包窩夫、開心果刨冰🍧我咁鍾意食開心果,梗係兩樣都嗌齊晒啦!翠綠色嘅視覺令人心情都好好❤️✨ 部隊鍋拉麵湯底濃郁香辣,充滿咗辛香味道,令人胃口大開。整鍋豐富的配料,用量實在,鍋底鋪滿切片年糕,洋蔥、火腿片、德式香腸還有滿滿的青蔥再蓋上肉片、韓式拉麵才是部隊鍋的靈魂,芝士係表面上已經半溶狀態,係正宗韓式部隊鍋嘅口感~✨ 開心果牛角包窩夫呢個推薦推薦!即叫即整❤️牛角窩夫好酥脆,牛角窩夫面頭有一層厚厚嘅cream 同開心果醬,開心果味都勁濃郁,一啖雪糕一啖熱辣辣嘅窩夫🧇冷熱交錯,成個味道好夾!唔會太甜,仲食到一粒粒堅果🥳✨ 開心果刨冰大大碗綿綿的刨冰遞上時視覺效果其實都幾震撼😍唔好以為這碗刨冰只係得開心果醬加冰甘簡單,其實內餡相當豐富內有開心果醬及大量開心果麻糬,而面層仲有花生碎,將追加的開心果奶醬倒入刨冰內反而做到解膩的效果,面層味道淡淡的開心果味不太甜,仲可以提昇開心果的濃度,好啱而家唔係太凍嘅季節🩵✨ 肉桂蘋果忌廉鮮奶肉桂味很濃帶有香氣,亦都帶有啲蘋果鮮味上層淋上

📍 Coffee Hwajeon-尖沙咀圓方

依間餐廳出名係閨蜜嘅打卡天堂🩵
最近由於係聖誕節,餐廳都推出咗開心果甜品
有開心果牛角包窩夫、開心果刨冰🍧
我咁鍾意食開心果,梗係兩樣都嗌齊晒啦!
翠綠色嘅視覺令人心情都好好❤️

✨ 部隊鍋拉麵

✨ 開心果牛角包窩夫
呢個推薦推薦!即叫即整❤️

✨ 開心果刨冰
大大碗綿綿的刨冰遞上時視覺效果其實都幾震撼😍

✨ 肉桂蘋果忌廉鮮奶
肉桂味很濃帶有香氣,亦都帶有啲蘋果鮮味
上層淋上肉桂粉配忌廉鮮奶
味道原來咁夾!
喜歡肉桂的朋友不要錯過喔~

打卡一流📸鍾意貓貓嘅,你一定要叫呢杯打卡,用貓手掌嚟做主題,新鮮熱辣嘅牛奶🥛飲落甜度適中,側邊仲有啲貓口水流出嚟,好正👍
✨棉花糖泡泡

#Hwajeon #咖啡店 #咖啡#韓系咖啡 #花
煎#韓系咖啡廳#尖沙咀#TST#圓方
#Elements
2024-12-11 291 views
因為去西九睇紅球關係,再次到訪這cafe,主要喜歡佢哋嘅食物出品、服務和價錢都合理,今次點了甜辣炸雞,甜辣度適中,雞肉經過炸完後,仍然能保持肉質嫩滑👍🏻,再配上美味的薯條和小魚乾😋😋😋由於臨近聖誕,cafe 推出了開心菓刨冰,滑滑的刨冰上,淋上粒粒開心菓醬和骰仔般大細的雪糕,賣相非常吸引😍😍,以為只此而已,原來仲有內涵😆,刨冰內仲有軟糯的麻糬團和滿滿的開心果醬,喜歡開心果的朋友一定要試,完全會感到大滿足❤️❤️😁😁,整個刨冰嘅甜度仲啱啱好😙😙😙最後少不了點杯㗎啡作結尾- 肉桂Mocha😋👍🏻
最後少不了點杯㗎啡作結尾- 肉桂Mocha😋👍🏻

2024-12-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
  • 甜辣炸雞
  • 期間限定開心菓刨冰
1K
2024-11-28 467 views
上次同朋友去ELEMENTS看戲,看完戲真的好想食些甜野呀!經過一間充滿少女氣息的韓式cafe , 環境別緻,食物使我難忘!士多啤梨🍓戀人刨冰來自韓國直運新鮮的士多啤梨🍓手工製作果醬,配上冰爽綿綿的刨冰,外型可愛少女心滿瀉挪威焦糖芝士牛角包窩夫焦糖的甜美和芝士的濃郁,鹹甜滋味配上牛角包窩夫的鬆脆,口感獨特!烤牛肉紫菜包飯質感既爽口鮮甜且有層次,配上秘製韓式醬汁的濃郁牛肉味道,紫菜包著一齊品嘗好美味可口!
士多啤梨🍓戀人刨冰
來自韓國直運新鮮的士多啤梨🍓手工製作果醬,
配上冰爽綿綿的刨冰,外型可愛少女心滿瀉

挪威焦糖芝士牛角包窩夫
焦糖的甜美和芝士的濃郁,
鹹甜滋味配上牛角包窩夫的鬆脆,口感獨特!

烤牛肉紫菜包飯
質感既爽口鮮甜且有層次,

2024-11-25 480 views
嚟elements好多次都見到呢間Cafe但係成日都坐滿今日終於有位過咗一個悠閒嘅下午-Triple鍾意飲咖啡嘅朋友一定唔可以錯過呢個三重滋味由鮮奶咖啡去到Espresso都有咖啡豆比較nutty帶點炭香味同埋微酸濃濃嘅口感-Blossom with oat milk唔飲咖啡嘅話呢個都係一個好好嘅選擇依家天氣凍咗飲一啖燕麥奶落肚再加上淡淡玫瑰花香真係最高享受!-Fried chicken Honey x sweet and spicy 見到啲相已經好吸引所以揀咗兩款味道鍾意酸甜嗰種開胃嘅感覺雞塊外脆內嫩-Strawberry and cheesecake croffle 見到呢個係新Menu原來croffle加埋芝士蛋糕同埋水果cream都係一個好好嘅配搭-Earl grey bingsu本身我唔鍾意食冰但係嚟到呢度見到好多人嗌冇理由唔嗌今次試唔到佢嗰個粟米味叫咗呢個茶味都幾好有種消滯嘅感覺下次要再嚟食過粟米!
嚟elements好多次都見到呢間Cafe

今次試唔到佢嗰個粟米味
叫咗呢個茶味
都幾好
有種消滯嘅感覺
下次要再嚟食過粟米!
韓式Cafe一向很受歡迎,因為食物打卡而且味道好啱口味。早前收工我就同媽咪去了九龍站的一間韓式Cafe,試試韓國的新派菜。餐廳的甜品相當有驚喜,有釜山粟米刨冰,刨冰山上淋有粟米糖漿,以及粒粒粟米,入口非常香甜,𢳂開刨冰,內裏暗藏玄機,裏面有大大粒年糕,口感非常豐富,先有刨冰的爽口後有年糕的煙靭。另一打卡名物,當然是牛角包窩夫啦!士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫都很創新。外脆內裏煙靭的牛角包窩夫面上鋪上了一塊芝士味濃的芝士蛋糕再淋上士多啤梨醬,酸酸甜甜甜甜很醒胃。至於飲品呢?就推介大家試試,藥菓玉桂楓糖咖啡,面上有厚滑的cream ,亦有肉桂香。加上充滿蜂蜜味的若果,甜甜地。另外喜歡吃雪糕的,意式雪糕咖啡就適合大家了。牛奶雪糕配合特濃咖啡,甜度適中。鹹食方面,大家可以選擇年糕、炸雞等等相信總有一款適合喜歡韓國風的你。