2024-10-23
再次嚟咗圓方呢間韓式cafe,每次嚟都忍唔住要叫佢哋嘅窩夫同刨冰。今次我哋仲坐到側邊嘅榻榻米卡位,闊落舒適。粒粒三文魚紫菜包飯 $105主食叫咗份紫菜包飯share,飯卷入面都幾足料,除咗有三文魚肉,仲有唔同嘅蔬菜,面頭再加咗三文魚子。伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145重點當然係佢哋嘅甜品,其中窩夫keep同一貫嘅水準,酥脆鬆軟,伯爵茶忌廉夠香夠滑又唔會太甜。跟窩夫仲有雪糕同伯爵茶布甸,布甸亦都係整得非常出色,口感滑溜,蛋香同茶香十足。釜山粟米刨冰 $110覺得好特別就叫咗呢個粟米刨冰,冰底口感綿密,淋上香甜粟米忌廉再配埋燒粟米,啖啖都係香濃粟米味。而最估唔到嘅係刨冰入面竟然收埋咗好多粟米片,增添一層香脆口感,鍾意食粟米嘅朋友一定唔可以錯過。挪威芝士咖啡 $46鍾意飲咖啡嘅朋友就叫咗呢杯挪威芝士咖啡,面頭鋪滿芝士碎,賣相已經夠晒特別。鹹香嘅芝士同咖啡出奇地夾,又唔會蓋過咖啡嘅香味。盛放花開燕麥奶 $52我就想好訓d叫咗杯燕麥奶,面頭鋪咗d花瓣做點綴,飲落仲有淡淡嘅花香。。。Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖。。
粒粒三文魚紫菜包飯 $105
伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145
釜山粟米刨冰 $110
挪威芝士咖啡 $46
盛放花開燕麥奶 $52
。
Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)