2023-02-20 364 views
Coffee or Tea???位於觀塘的Coffee or Tea, 除了輕食外 還有出色的煲仔飯🍲店內地方不大,但也坐得舒適,各店員態度積極、親切友善, 總厨👨‍🍳也客氣有禮👍👍雲朵牛肉蛋多士🍳 採用意式拖鞋包開心好多🥪 充滿椰絲奶油香加上開心果魚柳包🍔 金黃香脆的魚柳西多🧇 配上香蕉、奶油和糖漿梅子法國油封鴨脾煲仔飯🍲不得不讚的煲仔飯👍以原汁原味的法封鴨脾配上濃郁入味的梅菜, 夠出色窩蛋牛肉煲仔飯🥘香噴噴的芫茜配上香滑雞蛋和鮮嫩牛肉,好正氣Cappuccino☕️👍👍👍Latte☕️👍👍👍Coconut Dirty🥥☕️👍榴槤綠豆冰🧋👍👍👍青檸水蜜桃冰🥤👍👍個人最喜愛🤔梅子法國油封鴨脾煲仔飯和開心好多, 食後真的開心好多😆😆
Coffee or Tea???

雲朵牛肉蛋多士🍳 採用意式拖鞋包

開心好多🥪 充滿椰絲奶油香加上開心果

魚柳包🍔 金黃香脆的魚柳

西多🧇 配上香蕉、奶油和糖漿

窩蛋牛肉煲仔飯🥘香噴噴的芫茜配上香
滑雞蛋和鮮嫩牛肉,好正氣

Cappuccino☕️👍👍👍

Latte☕️👍👍👍

Coconut Dirty🥥☕️👍

榴槤綠豆冰🧋👍👍👍

青檸水蜜桃冰🥤👍👍

• 開心好多
裕民坊新開都一段時間,越來越多餐廳開業,這間餐廳則開在裕民坊外,是地舖,我與朋友起初不知道餐廳位置,還在內兜來轉去,最終發現餐廳要走出商場才找到。餐廳的菜式是把一些傳統的茶餐廳美食轉型,令人有種別開生面的感覺,最重要的是每道菜式都是打卡之選。我們點了🥢鴛鴦蛋蛋蛋治 $78🥢脆脆公司三文治 $78🥢炒貴刁 $108🥢及甜品🥢菠蘿的海 $68🥢兩份三文治都好特別,蛋治的蛋把蛋白和蛋黃分開,做成鴛鴦效果。公司三文治的脆皮好特別,外脆內軟,且好大份量。炒貴刁調味不錯,但偏細份,$108比其他茶餐廳的一大碟炒粉麵貴,但份量落差很大,有點失望。甜品則令人眼前一亮,以新方式製作菠蘿油,皮好脆口,中心更有流心效果,非常值得推薦!

2022-12-10
$150 (Dinner)
菠蘿的海
中西結合,將港式茶記同西式文青咖啡室嘅概念融合係呢間餐廳嘅特色!每款菜式外觀精緻,極具創意,而食材採用中式食品、亦以中式烹煮方式製作,令人忍唔住想試下呢種嘅combination!✎ 炒貴刁 下層用咗韮黃、芽菜同火腿整成芙蓉蛋餅,上面就用咗水晶粉同粉皮代替河粉嘅質感,仲加入自家製嘅咖哩粉作調味。整體嚟講,幾濃咖哩味,似星洲炒米個種咖喱味道~食落唔太油膩,有種清新同滑嫩嘅口感!✎ 脆脆公司三文治 外層係炸腐皮,中間用米紙包住蛋、煙肉、火腿同薄切蕃茄等用料,仲加咗啲芝士。腐皮非常脆口,呢款食落偏油膩,充滿蛋香同芝士香 ,反而冇乜蕃茄帶嚟嘅清新感覺。雖然有啲油膩,但係都忍唔住食落去,比一般茶餐廳嘅公司三文治好食。✎ 鴛鴦蛋蛋蛋治 用咗煎焗蒸煮四種方式去烹煮雞蛋,製作出玉子、蛋白、咸蛋黃同蛋漿嘅形態,再夾係酥餅中間,整體口感層次多變,一時試到滑嫩感覺,一時試到鬆軟而酥脆嘅質感!

✎ 炒貴刁

✎ 脆脆公司三文治

✎ 鴛鴦蛋蛋蛋治

2023-01-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-01-26 80 views
鴛鴦蛋蛋蛋治($78)首先,麵包烤得好脆好香口,做到好好嘅。然後個醬同時有鹹同甜味,係有鹹蛋黃味又有柚子味,非常特別~而中間層蛋係烚蛋白同玉子,反而比較缺乏驚喜,係想像中嘅味道🤔最大嘅建議係喺下午茶食,因為真係唔飽肚🤣因為相無法判斷大細,喺中午食嘅我就好似食咗陣風咁🤣不過的確可以一試,因為個蛋治可以話係平凡中的不平凡~
鴛鴦蛋蛋蛋治($78)

2023-01-06
$78 (Lunch)
2023-01-16 128 views
本身諗住過去溫吓書傾吓計,入面唔多過十張枱客人亦都唔多,但計埋廚房+樓面就有十幾個員工,佢哋講嘢勁大聲,大聲過啲background music添,但講緊啲歌係都算係幾激烈嗰啲……溫咗咁耐就傾咁耐,勁大聲講勁大聲笑,又攞晒啲電話睇咩片之後又分享俾大家咁,唔講以為佢哋係客人。加上佢哋啲眼神係唔知咩事,cafe就係坐半日傾吓計㗎喇,坐左個幾鐘已經俾人望實晒,收曬啲餐具咁。環境係唔錯不過張枱好細,不過最重要都係態度有待改善..好失望 應該唔會再去。
2023-01-10 67 views
運動前同朋友食個輕食鴛鴦蛋蛋蛋蛋治賣相就幾靚但面層竟然係橙jam創意嘅野呢~呢次唔太得囉窩蛋牛肉煲仔飯用上生牛肉他他代替牛肉片煲仔唔駛太熱都會熟開頭無飯焦食食下先有味道正正常常煲仔飯的話價錢偏貴脆脆公司三文治用上米紙代替麵包感覺輕盈菠蘿的海有驚喜以為係一舊菠蘿點知切開流心!流出菠蘿汁但比較難一口食晒三層會散晒食物普普通通但飲品俾到我較深嘅印象烏龍鴛鴦用烏龍茶溝咖啡茶味剛好中和咖啡微酸感覺深沉左好味道!榛子朱古力咖啡
運動前同朋友食個輕食

煲仔飯的話價錢偏貴

用上米紙代替麵包
感覺輕盈

菠蘿的海有驚喜
以為係一舊菠蘿點知切開流心!
流出菠蘿汁

好味道!

榛子朱古力咖啡
2023-01-09
2023-01-06 72 views
觀塘呢間餐廳好值得推介,餐廳主打Fusion 菜式。打卡位置不是太多,對住馬路,行人亦都比較多。不過食物真係好不錯,賣相又好睇!一定會再過嚟但擺盤除咗又靚又特別,食物都好好味 😋 一定會返去再食,聽聞煲仔飯好正😆特別推介雲朵鹹牛肉蛋多士 ☁️ 流心的蛋配上鹹牛肉和午餐肉,口感非常好👍🏻 香橙抹茶 🍵 超級Refresh 的一杯飲品,橙味特別重!烏龍鴛鴦 ☕️ 主要飲到烏龍茶味,配合咖啡如果怕咖啡苦味的朋友很適合,味道很特別!
觀塘呢間餐廳好值得推介,餐廳主打Fusion 菜式。

特別推介
雲朵鹹牛肉蛋多士 ☁️
流心的蛋配上鹹牛肉和午餐肉,口感非常好👍🏻

香橙抹茶 🍵
超級Refresh 的一杯飲品,橙味特別重!

烏龍鴛鴦 ☕️
主要飲到烏龍茶味,配合咖啡
如果怕咖啡苦味的朋友很適合,味道很特別!
呢間真係實力﹑打卡兼備的coffee shop其實呢間外表亮麗既coffee shop 我都經過唔少次,但一直都冇試因我潛意識認為呢類既coffee shop 都係飲下野,食下輕食為主唔知點解新一年突然有動力去睇下佢有咩食,而又俾我睇到原來佢有lunch 食重點係,佢D野幾好食! 睇得出廚師既誠意,不得不推薦一下!想講少少關於佢個名,叫「coffee or tea 」第一次遠睇, 以為係「coffee % tea 」,因為佢將個「O」同「R」代替左兩個「0」所以遠睇就會似%的感覺,幾有趣店既裝潢用了白﹑灰﹑啡為主色調既時尚設計門口既左﹑右手面放了兩棵高身既綠色植物做點綴場內既擺設比較簡潔有一個角位既牆身掛左數十張既黑白香港街景postcard店既門口放了一張bench,再加上兩張小圓形既金色鐵片做枱,岩晒喜歡係室外飲下coffee 既食客休息﹑坐下店內對街景的位是一條可坐6人的bar 枱其他就主要為2人枱或4人枱,估計場內可坐約30人講返MENU,除左有一般coffee shop賣既coffee drinks 同一些甜點,佢仲有早餐同飽肚既lunch早餐去到早上11點供應完,其他食物就
呢間真係實力﹑打卡兼備的coffee shop

重點係,佢D野幾好食! 睇得出廚師既誠意,不得不推薦一下!

想講少少關於佢個名,叫「coffee or tea 」
所以遠睇就會似%的感覺,幾有趣

店既裝潢用了白﹑灰﹑啡為主色調既時尚設計
門口既左﹑右手面放了兩棵高身既綠色植物做點綴
場內既擺設比較簡潔
有一個角位既牆身掛左數十張既黑白香港街景postcard
店內對街景的位是一條可坐6人的bar 枱
其他就主要為2人枱或4人枱,估計場內可坐約30人

早餐去到早上11點供應完,其他食物就由早上11點供應到是日關門

輕身有多士﹑蛋治等等
lunch就有焗飯﹑意粉等等,最正既係,佢仲有「煲仔飯」!
這些菜或仲唔係普通茶記見到既樣,係充滿fusion 創意的
例如牛柳炒河同炒貴刁,唔係炒亂晒D 材料上,係整到精緻如花一盤咁上
雖然我冇叫到,但睇到個MENU 同其他食客點既菜都顯示到
而我叫既其中一款煲仔飯,更突顯到佢地玩fusion 既功架﹑廚師既用心

有QR CODE 可以自己隨時下單
服務方面,侍應們都算有禮貌,不過覺得可以做得再好D
好似我叫佢幫我加水,位男侍應都好快對應到,過黎幫我加水
但佢完全冇理我同行3位朋友,而佢地既水已經冇左大半,似係發緊夢,哈哈
價錢方面,小貴
但難得遇到有實力既fusion 菜,值得

假日餐廳比較多人食
可以打電話訂位
全日沒有加一服務
➽臘腸潤腸法國烏魚子煲仔飯 $108

落單到上菜好似都唔洗20分鐘,幾有效率
外形上好吸引,因為佢地廚師將臘腸和潤腸都切片鋪到成個圈咁,中央再有適量既法國烏魚子,再灑上一些蔥花,岩晒打卡

中式既臘腸潤腸竟然配法國烏魚子
好創新
法國烏魚子其實係魚既卵巢,洗乾淨後以食鹽餣製,所以係乾身帶咸香
其實有D 似咸魚既感覺
口感有點粉,而且沒有咸魚的死咸,咸魚係食少少就已經好重味,但法國烏魚子係一啖飯加一片也不會太過
除了有創意,也懂得用西式既材料提昇中式既菜式既味道
呢個位好欣賞廚師既用心

臘腸和潤腸好食,唔會乾有適當既汁
切得薄,都易咬
不過略嫌可以切厚少少,個人喜歡食到爆汁既口感

飯有焦香,有飯焦
而且佢唔黏底,好勁
見到煲底有D油,相信係落左D 油所以就算有飯焦都唔黏底
呢D 位睇得出好有心做,讚
而且個油食完都唔會有膩既感覺,相信係一D 有質素既油
整體好食,十分推薦!
➽水蜜桃焗豬扒飯 $88

焗飯比煲仔飯早少少到
外形上都係幾靚
飯邊鋪滿了粒粒既水蜜桃
中間就係一飯吉列豬扒

吉列豬扒唔乾身,但也未去到多汁,整體口感都係唔錯
個汁朋友試就話覺得有D 酸
我反而覺得幾好食,岩岩好
飯係炒底,汁既量都唔少,食到底都唔會覺得個飯係乾身
雖然創意度未及煲仔飯咁高,但都算不錯既一款

以上既飯都唔包飲品,另叫要正價
大約$30起都有一杯
Other Info. : 可以打電話訂位; 全日沒有加一服務
2023-01-01
$98 (Lunch)
  • 臘腸潤腸法國烏魚子煲仔飯
2022-12-19 64 views
文青打卡,裕民坊小Cafe去到食飯真係有驚喜,因為質素好高🤤天氣好凍,食煲仔飯暖暖的,又多選擇揀中西融和嘅莎樂美腸台灣腸煲仔飯唔油又有飯焦仲可以加甜豉油🤤西炒意大利飯可愛嘅造型蕃茄嘅造型,超級可愛意大利米型粉,口感彈彈滑滑的蕃茄炒蛋仲有蝦仁🍤用新鮮蕃茄製作,酸酸甜甜好開胃鐵板牛柳河粉鐵板係上到嚟就會加上熱辣辣嘅醬汁,然之後就好大聲😂雖然同茶餐廳比較好似冇咗嗰種鑊氣但係呢種食法真係好新奇用青瓜,蛋絲同埋粉皮卷成一個圓圓牛柳軟腍入味又有超級多芽菜菠蘿的海聽講佢哋嘅靈感係港式菠蘿油烤焗過嘅光酥餅配上自家製嘅菠蘿果醬仲有新鮮菠蘿酸酸甜甜好開胃開心好多🤣開頭見到呢個名,都唔知係咩嚟,不過真係冇失望,多士烘得香脆,配上開心果醬仲有開心果碎牛油🧈鹹香味道濃郁西多士日式慢煎而成又有脆焦香蕉、蜜糖感覺好似法式多士,真係超級特別😆
文青打卡,裕民坊小Cafe
去到食飯真係有驚喜,因為質素好高🤤
天氣好凍,食煲仔飯暖暖的,又多選擇揀
中西融和嘅莎樂美腸台灣腸煲仔飯
唔油又有飯焦仲可以加甜豉油🤤

西炒意大利飯
可愛嘅造型蕃茄嘅造型,超級可愛
意大利米型粉,口感彈彈滑滑的
蕃茄炒蛋仲有蝦仁🍤
用新鮮蕃茄製作,酸酸甜甜好開胃

鐵板牛柳河粉
但係呢種食法真係好新奇
用青瓜,蛋絲同埋粉皮卷成一個圓圓
牛柳軟腍入味又有超級多芽菜

聽講佢哋嘅靈感係港式菠蘿油
烤焗過嘅光酥餅配上自家製嘅菠蘿果醬
仲有新鮮菠蘿酸酸甜甜好開胃

開心好多🤣
牛油🧈鹹香味道濃郁

西多士
日式慢煎而成又有脆焦香蕉、蜜糖
感覺好似法式多士,真係超級特別😆
2022-12-18 59 views
冇任何一樣嘢好食, 食淨成枱都係嘢, 簡直係浪費金錢和時間! 任何一個人在家弄的焗豬扒飯也比他好吃, 我真的不明白這樣的食物質素也能開舖做生意! 咖啡和熱飲也沒有什麼特別!
2022-12-12 521 views
香港人最鐘意咖啡奶茶☕️,呢間新式café 就融合咗中西元素每款食品以至去到甜品,全部賣相精緻,主要係中式食品但結合咗西式材料同擺盤,非常欣賞,款款都想食😛🥪脆脆公司三文治💰$78開頭睇menu嘅相以為係手抓餅底,原來係腐皮啊‼️好驚喜好新穎嘅配搭‼️腐皮卷平時酒樓點心先食得多,估唔到咁新式嘅餐廳都會有類似腐皮卷嘅蹤影,入面包住嘅係芝士、火腿,芝士仲要溶溶地,仲有沙律菜、多士粒,成個都好豐富,食完好滿足🉐🍳窩蛋牛肉煲仔飯💰$98估唔到呢到都有煲仔飯食,仲要有中西融和嘅莎樂美腸台灣腸煲仔飯、潤腸烏魚子煲仔飯,而我哋揀咗窩蛋牛肉,最鐘意佢完全唔油又有飯焦,牛肉好腍仲有芫荽,加返啲豉油好正,冬天食啱晒🉐🥖開心好多💰$58用咗法國牛油、意大利開心果醬配上意式香脆拖鞋包,啖啖鹹香牛油同脆包好襯,邪惡好食,少少開心果仁開心果醬都幾有新鮮感🉐🍞西多士💰$68西多士平時係炸到脆嘅,呢款係用咗日式慢煎而成,食落濕潤軟綿,配上脆脆焦香蕉、蜜糖,好似法式多士同日式pancake嘅濕潤口感,好食🉐☕️榛子朱古力奶💰$40多咗果仁味,好飲🥥椰子污糟💰$45只有凍飲,幾鐘意加咗椰子味,香啲又令咖啡冇咁濃🚩Coffee o

🥪脆脆公司三文治💰$78

🍳窩蛋牛肉煲仔飯💰$98

🥖開心好多💰$58

🍞西多士💰$68

☕️榛子朱古力奶💰$40
多咗果仁味,好飲

🥥椰子污糟💰$45
只有凍飲,幾鐘意加咗椰子味,香啲又令咖啡冇咁濃

🚩Coffee or Tea (觀塘) @coffeeortea.hk
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 1樓101號舖
2022-12-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
  • 開心好多
  • 西多士
2022-12-03 56 views
溫泉蛋牛油果多士好入味,中意牛油果自然味道,溫泉蛋蛋黃有清甜味道,沙律菜唔算多,多士煎得啱啱好Flat white 夠熱,奶唔算太多,冇太多濃郁咖啡味,鍾意飲齋啡嘅人唔適合整體環境算舒適,不過錯位會迫少少
整體環境算舒適,不過錯位會迫少少
2022-11-26 71 views
因為喺附近工作,所以先試一試呢間,同事話呢間係貴價茶餐廳🤣睇完個Menu又認同喎🤪1️⃣黑松露大啡菇多士($58)味道比想像中好食,溫泉蛋有少許流心,能夠搽麵包之餘,又有啲熟蛋黃可以咬下,有驚喜🤩黑松露沙律醬調味唔錯,配合麵包食一流🙌🏻麵包焗得十分脆口👍🏻亦算係一個好味嘅酸種麵包😛唯覺得沙律菜有少少唔夾😬大啡菇亦可以再多啲~📍總結:-同事話朱古力好飲,但我自己就冇試🤔-其他菜式都係大路嘢,但賣相好唔同,幾適合打卡,但價錢都偏貴🙈🙈

1️⃣黑松露大啡菇多士($58)

📍總結:
-同事話朱古力好飲,但我自己就冇試🤔
黑松露大啡菇多士
2022-11-21
$58 (Lunch)
黑松露大啡菇多士
2022-11-23 468 views
最近是超級忙的, 但從中領會及學習了很多, 好像有點重拾年輕時那團火, 然而當中有很多糾結位.  唯有盡量找些讓自己comfort的東西, 例如食好西~  早前去到觀塘裕民坊的Coffee or Tea 品嚐特色美食, 賞心悅目.與好友二人order了以下美食, 看似很多, 但絕對能吃光, 因為貴精不貴多. 好似識朋友咁, 唔需要多, 精挑幾個合咀形的就夠.  先來鴛鴦蛋蛋蛋治 $78, 以蒸、焗、煎、煮將蛋以不同形態呈現出來, 夾層是厚厚的玉子燒及焗蛋白, 最欣賞面層的淋上65度低溫慢煮蛋漿及先蒸後焗的鹹蛋黃, 是蛋治的調味來源.  炒貴刁 $128 , 保留傳統配料  黃、芽菜、火腿, 以水晶粉及粉皮代替河粉, 並加入提子油、蘋果、洋蔥、香茅而製的咖喱油. 很有創意. 同樣以粉皮代替河粉的, 有這款鐵板牛柳炒河 $118.  不是大排檔豪氣的那款, 這漂亮版本以日本蛋皮及意大利青瓜片包著粉皮, 吃時把中式燒汁淋上, 滋滋聲響, 香氣撲鼻. 牛柳以鐵板 '辣得' 香口. 脆脆公司三文治 $78也有特色, 以米紙包住火腿、蛋、煙肉、蕃茄、車打芝士及水牛芝士, 趁熱吃還可拉絲啊~ 外層不

脆脆公司三文治 $78也有特色, 以米紙包住火腿、蛋、煙肉、蕃茄、車打芝士及水牛芝士, 趁熱吃還可拉絲啊~ 外層不是一般的麵包, 而是炸腐皮,所以一咬下, 比多士更香脆! 焦香的很吸引! 醬汁也不簡單, 是店家自家製的, 包括千島醬、南非辣醬、百里香及日式鰻魚汁, 層次極豐富.
菠蘿的海 $78, 一看便知是港式菠蘿油的變奏版~  藝術感的風乾菠蘿片, 配搭酥皮、自家製菠蘿醬、光酥餅, 不能缺的法國發酵牛油, 整體味道酸酸甜甜, 很開胃.
幾乎每次到店, 我也會喝一杯coconut dirty, 因為不是太多店有提供~ 香滑之餘, 味道順喉.
2022-11-09
  • coconut dirty
  • 菠蘿的海
  • 脆脆公司三文治
  • 鐵板牛柳炒河
2022-11-20 334 views
一向主打升級版茶餐廳美食, 佢哋最近推出全新菜單”A New Chapter”𓍯 將傳統經典嘅菜式以創新方式呈現你眼前, 多款令人意想不到嘅創意料理, 別具心思, 帶來驚喜滋味😋! 𓌈⸝⸝ 鴛鴦蛋蛋蛋治 將平凡嘅蛋治昇華至另一境界, 用齊煎、焗、蒸、煮4種烹調方法, 玩味十足的!選用日本雞蛋🥚, 中間分別夾著厚玉子燒及焗蛋白, 上層淋上以65度低溫慢煮嘅蛋漿及鹹蛋黃, 加上青檸皮作點綴✨多士非常香脆, 裏面嘅玉子燒及蛋白口感嫩滑, 蛋味濃郁𓌈⸝⸝ 脆脆公司三文治 採取中式製作方法, 外層包上焗炸腐皮, 裏面再以米紙包住蛋、火腿、煙肉🥓、蕃茄等等嘅餡料, 香脆可口, 並加入車打芝士及水牛芝士, 咬落有芝士拉絲效果 𓌈⸝⸝ 炒貴刁 造型非常精緻, 齋睇賣相真係完全睇唔出係炒貴刁🤣!上層以水晶粉及粉皮取代河粉, 配上白蝦仁🦐, 並加入自家製咖喱油, 最下層以韭黃、芽菜及火腿製成芙蓉蛋餅, 帶出兩種唔同層次嘅口感, 別有一番風味ꕀ𓌈⸝⸝ 西炒意大利飯 原隻蕃茄造型趣緻可愛🍅!西炒飯選用意大利米形粉, 以Risotto嘅烹調方法處理, 飯粒沾滿濃濃嘅醬汁, 酸酸甜甜, 旁邊嘅蕃茄則挖空果肉, 再

𓌈⸝⸝ 鴛鴦蛋蛋蛋治
多士非常香脆, 裏面嘅玉子燒及蛋白口感嫩滑, 蛋味濃郁

𓌈⸝⸝ 脆脆公司三文治

𓌈⸝⸝ 炒貴刁
造型非常精緻, 齋睇賣相真係完全睇唔出係炒貴刁🤣!

𓌈⸝⸝ 西炒意大利飯
原隻蕃茄造型趣緻可愛🍅!西炒飯選用意大利米形粉, 以Risotto嘅烹調方法處理, 飯粒沾滿濃濃嘅醬汁, 酸酸甜甜, 旁邊嘅蕃茄則挖空果肉, 再放入滑蛋炒蝦仁。蕃茄底下嘅粉末分別係以68度低溫爐焗製再磨成粉嘅新鮮蕃茄及黑水欖。從整個烹調過程中, 可以睇得出廚師對菜式嘅心思同用心呢💗

𓌈⸝⸝ 鐵板牛柳河粉
同行者話呢個好好食😋!鐵板上菜, 鑊氣十足!
上面以粉皮代替河粉, 再捲住日本蛋皮及意大利青瓜片, 製成螺旋形嘅賣相, 配上燒牛柳、炒銀芽、韭黃、洋蔥, 最後淋上自家製中式燒汁, 非常惹味!

𓌈⸝⸝ 菠蘿的海
係變奏版嘅菠蘿油~ 酥皮上有牛油及風乾菠蘿片, 底層用上烤焗過嘅光酥餅, 酥脆可口; 夾心係新鮮厚切菲律賓菠蘿🍍, 裏面加入自家製菠蘿果醬, 每一口都能品嚐到菠蘿嘅香甜味, 芳香撲鼻!
2022-11-20
Tea