2019-01-08
其實已經飲過好幾次comebuy tea!發覺每次都無失望,所以經常介紹朋友去幫襯!介紹十個朋友,十個都話好飲!我估Comebuy Tea全港分店都係有呢啲一條條柱嘅磨茶機! 睇落好有氣派,亦有一份專業感~ 另外右下角藍色個部其實係萃茶機,原理我諗好似咖啡機咁,以較短嘅時間提取到茶嘅色香味!部機會好似蒸氣火車咁噴啲蒸氣出黎,都幾專業架!我叫左杯桂花烏龍黑糖Q 半糖正常冰 $33首先個茶底真係好香好濃厚,相信就係萃茶機嘅功勞,唔會比啲冰溝淡左茶香,仲帶有好輕微嘅苦味,個人黎講完全accept到!雖然飲過幾次都有飲到少少茶粒,可能有人會覺得影響口感,但我反而覺得係真材實料嘅表現!另外每一啖都有清香嘅桂花味,飲落好舒服!黑糖Q = 黑糖晶球 Exactly 係咩我真係答你唔到但係由於本身黑糖Q 已經有甜味,杯茶半糖就真係岩岩好,唔好比甜味蓋過茶香味!黑糖Q食落嘅口感係界乎大菜糕同椰果中間!口感好唔錯!以呢杯茶嘅質&量黎講,$33蚊可以話係好抵飲!平時是但一間台式飲品店叫杯珍珠奶茶都$25-30啦!加多幾蚊飲杯好飲嘅其實好值得!
我叫左杯桂花烏龍黑糖Q 半糖正常冰 $33
黑糖Q = 黑糖晶球
Exactly 係咩我真係答你唔到
黑糖Q食落嘅口感係界乎大菜糕同椰果中間!口感好唔錯!