2021-04-05 473 views
叫左佢既人氣推介- 桂花烏龍雙奶本身想少甜,但因為店員話係用桂花蜜,所以就要左正常甜,但一飲,嘩 真係好甜,不過飲得到冇桂花,但個茶底係幾好飲既,建議少甜呢款係雙奶,即係奶茶底再加飄浮奶霜,但我覺得佢個杯應該用揭蓋嗰隻先啱,因為我要飲到底先飲到奶霜🙈
叫左佢既人氣推介- 桂花烏龍雙奶
桂花烏龍雙奶
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2021-01-23 436 views
記得不久以前係公司樓下飲過杯號稱爆款(超熱門)既柴茶珍奶,自從果次,一直都對comebuy tea有陰影😂今日去九龍灣行街,行到攰正見comebuy tea多人排隊,決定比多次機會你啦叫左杯重乳烏龍厚奶芋,半糖都夠甜,shake匀後飲都幾濃,有淡淡烏龍茶香,芋圓粒都食到有真芋頭蓉,飲完成個人都爽哂☺️

2021-01-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
2021-01-06 264 views
茉莉綠茶加小芋圓Comebuy tea嘅茶底真係好高質。茉莉綠茶超級香,好清新,飲好多次都唔厭。今次我嗌左微甜,茶味會更加出。小芋圓有好多粒,甜甜地。佢哋個質地軟淋淋,好煙韌,好似糯米糍咁。
茉莉綠茶加小芋圓
2020-11-25 285 views
🇭🇰Comebuy Tea 茶飲店一開頭比佢地係旺角店吸引又嘈😅又香既茶飲店 開頭諗緊係咪宣傳咋😂飲過好多次都覺得冇失望🥰但最愛既都係得兩款-🥤厚奶烏龍小芋Q (💰$35/cold)比較飽肚 小芋Q其實就係mini 芋圓可以止下口癮 芋頭味好出 煙煙韌韌👍🏻咬開仲感受到芋頭蓉-🥤桂花烏龍黑糖Q (💰$35/cold)飲得出當中既鐵觀音 綠茶味好出底部有🌾桂花jelly 味香 飲到一粒粒既桂花 有助解膩黑糖Q好爽口 似硬身jelly 帶甜 有咬口得黎又唔會滯
🇭🇰Comebuy Tea 茶飲店
一開頭比佢地係旺角店吸引
又嘈😅又香既茶飲店 開頭諗緊係咪宣傳咋😂
飲過好多次都覺得冇失望🥰
但最愛既都係得兩款
🥤厚奶烏龍小芋Q (💰$35/cold)
比較飽肚 小芋Q其實就係mini 芋圓
可以止下口癮 芋頭味好出 煙煙韌韌👍🏻
咬開仲感受到芋頭蓉
🥤桂花烏龍黑糖Q (💰$35/cold)
飲得出當中既鐵觀音 綠茶味好出
底部有🌾桂花jelly 味香 飲到一粒粒既桂花 有助解膩
黑糖Q好爽口 似硬身jelly 帶甜 有咬口得黎又唔會滯
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$35 (Other)
  • 桂花烏龍黑糖Q
不論有冇疫情影響其實都唔會影響到香港人去買台式手調飲品嘅習慣。手調飲品質素黎講,ComeBuy Tea絕對係我心目中佔咗個好高嘅位置,呢間手調飲品店主要係賣點就係佢既茶底同埋佢配料🥤 今次我哋就order左兩杯飲品;1. 清香烏龍半糖少冰🤏🏻🧊加寒天 ($30)- 清香烏龍個茶底好出茶味,加上寒天就好有咬口 😋2. 炭焙烏龍半糖少冰🤏🏻🧊加寒天($30)- 炭焙烏龍茶底有別於清香烏龍茶味更加重更加香😊

今次我哋就order左兩杯飲品;

2020-07-18
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Other)
2020-01-21 854 views
呢間已經去過多次啦,啱啱享角落頭,經過一定見到佢,手搖飲品黎講,佢都叫大間😑佢的餐牌係組合咁叫的,選出你所要的材料例如:茉莉綠茶+厚奶+奶雷本人喜歡飲奶味較重,所以選了兩款都係奶😂*店內有1,2個位,可坐下等人/等飲品*等飲品期間,都可以睇下staff的技術, 他們真的很用心沖的喔

佢的餐牌係組合咁叫的,選出你所要的材料
例如:茉莉綠茶+厚奶+奶雷

本人喜歡飲奶味較重,所以選了兩款都係奶😂

*店內有1,2個位,可坐下等人/等飲品
2020-01-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Last Night Supper)
2019-10-07 632 views
喺附近食完小食,覺得有啲口渴,於是乎就去左呢間台式飲品店 — Comebuy Tea。呢間台式飲品店同其他唔同,佢部茶機係蒸氣出茶,有啲似咖啡咁。我叫左鳳梨椰果茉莉綠茶,飲落好甘香清新,唔會太甜,可以再試。
2019-08-30 446 views
經過九龍灣,去了淘大商場,就看到了這家久違的comebuy tea,對上一次去已經是很多年前啦,menu也完全不同,真的變了很多。叫了一杯綠茶奶茶,用鮮奶沖,加了一層奶霜,奶茶茶香非常濃,而且不會太甜!是我喝過最不甜的珍珠類奶茶了,當然也可能是因為這次忘了加珍珠的關係,奶霜也挺贊,有點咸咸的,口感不錯。

2019-08-18 350 views
近呢年come buy 轉左型像,賣嘅茶都感覺用心左,所以都多左幫趁!今次嗌左炭培烏龍加芋圓。茶底好香,濃濃嘅烏龍茶味。芋圓可能因為切得好細粒,無咩口感。但整體都好飲,飯後黎一杯當甜品都不錯。
但整體都好飲,
飯後黎一杯當甜品都不錯。
2019-08-08 267 views
🥛厚奶紅茶小芋Q(半糖)🥛Evaporated Milk Geylon Black Tea With Taro+ Yam Bubble由皇家厚奶、錫蘭紅茶和小芋圓組成的厚奶紅茶小芋Q茶與奶的比例平均不像以往嚐過的飲品喝到一半變成水般淡而無味的而是一直能品嘗到濃郁的紅茶及厚奶味另外其小芋圓是現煮的份量多之餘咀嚼時能吃到芋頭粒而且軟Q甜而不膩會想一吃再吃這算是近來試過覺得性價比較高的飲品若然你喜歡茶味重的飲料這會是個不錯的選擇
🥛厚奶紅茶小芋Q(半糖)
厚奶紅茶小芋Q

由皇家厚奶、錫蘭紅茶和小芋圓組成的厚奶紅茶小芋Q
茶與奶的比例平均
這算是近來試過覺得性價比較高的飲品
若然你喜歡茶味重的飲料
這會是個不錯的選擇
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
厚奶紅茶小芋Q
2019-07-08 186 views
大約半年前經過,好多人排隊今日口痕心思思想買台式飲品,專登行去淘大睇下有咩揀今次去一個客都冇,可能平日關係望咗好耐最終決定飲第一名"厚乳烏龍小芋Q"無糖小冰厚奶:又話厚奶?完全冇奶味,淨係飲到烏龍雖然我叫咗走糖,但唔代表走奶茶底:因為冇乜奶味,所以烏龍茶味好出,有d 似津路烏龍茶芋圓:小芋圓切到好細粒,但係全部痴埋一舊,飲果陣塞住晒吸管,質地好淋,完全唔覺得Q有d 後悔點解唔揀第間台式飲品,差唔多款式但戲院隔離果間只賣$22 , 喱間$33, 真心覺得唔值
大約半年前經過,好多人排隊
今日口痕心思思想買台式飲品,專登行去淘大睇下有咩揀
今次去一個客都冇,可能平日關係
望咗好耐最終決定飲第一名"厚乳烏龍小芋Q"無糖小冰

厚奶:又話厚奶?完全冇奶味,淨係飲到烏龍
雖然我叫咗走糖,但唔代表走奶
茶底:因為冇乜奶味,所以烏龍茶味好出,有d 似津路烏龍茶

2019-04-28 245 views
今晚食完飯,出黎見到有氣壓茶,都冇理由唔飲 🤣🤣🤣 明明我就係貪飲貪食 🥰係門口睇左好耐飲乜好,好想飲芭樂,又驚甜,問清楚可以減甜,即叫!我叫左 炭焙烏龍+芭樂汁微糖!而隻佬話好想食仙草,就叫左炭焙烏龍+仙草無糖,等左一陣好快就拎得!我杯茶好正,唔甜!芭樂好搶,個後尾既茶味好香!我愛烏龍 👍🏻而隻佬既炭焙烏龍加仙草好怪 🤣🤣🤣 咪就係因為冇糖囉!兩樣野完全做唔到朋友,笑死我!下次要記得呢兩樣野唔好叫 🤣

2019-03-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$28 (Dinner)
2019-03-13 287 views
九龍灣淘大呢邊都有幾間台式飲品,最後揀左呢間comebuy。由於餐牌上太多選擇,所以揀左個人氣第一。厚奶烏龍小芋Q(炭焙烏龍) $30 即磨茶葉,我想講好香濃既茶葉味,但係飲落去覺得茶味份量對我黎講比較重。奶味比較少。被茶味蓋過哂。但係都好好飲。芋圓比較細粒,用飲筒都可以吸埋黎食。而且好彈牙。不過人比較多,而且計埋收銀得3個人,我等左15分鐘左右,覺得時間比較耐,如果可以加多啲人手就好。價錢比較貴,30蚊一杯。

由於餐牌上太多選擇,所以揀左個人氣第一。

厚奶烏龍小芋Q(炭焙烏龍) $30

芋圓比較細粒,用飲筒都可以吸埋黎食。而且好彈牙。

價錢比較貴,30蚊一杯。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2019-03-11 553 views
去淘大做嘢經過商場,突然聽到好似蒸汽火車嘅嗚嗚聲,望一望原來係一間茶店嘅機器發出,回頭做完嘢,先再睇吓咩嚟。嗚嗚聲係由沖茶機發出,進行沖茶時,過程中會噴出蒸汽同發聲。好奇上網查一下資料,原來呢個係義式萃茶機,可即時萃取原葉茶湯。源於店家堅持現沖現做,不預先大量沖泡,提供新鮮品質...店內有冰滴茶可以試飲,據說每天不同款式,祇有試飲,沒有現賣的。冰滴茶茶味清香,味道甘甜。熱炭焙烏龍加芋圓、厚奶、半糖炭焙烏龍茶淡淡茶香,甘味綿長,加入厚奶(淡奶),令口感更順滑,茶味更醇。芋圓粒粒Q軟好味,令啖茶多一重芋香
去淘大做嘢經過商場,
突然聽到好似蒸汽火車嘅嗚嗚聲,
望一望原來係一間茶店嘅機器發出,
回頭做完嘢,先再睇吓咩嚟。

嗚嗚聲係由沖茶機發出,
進行沖茶時,過程中會噴出蒸汽同發聲。

好奇上網查一下資料,
原來呢個係義式萃茶機,
可即時萃取原葉茶湯。
源於店家堅持現沖現做,
不預先大量沖泡,
提供新鮮品質...

店內有冰滴茶可以試飲,
據說每天不同款式,祇有試飲,
沒有現賣的。

冰滴茶
茶味清香,味道甘甜。

熱炭焙烏龍加芋圓、厚奶、半糖

炭焙烏龍茶淡淡茶香,
甘味綿長,加入厚奶(淡奶),
令口感更順滑,茶味更醇。

芋圓粒粒Q軟好味,
令啖茶多一重芋香

2019-03-08
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2019-03-07 190 views
其實九龍灣淘大真係有幾多野食!呢一日同朋友係附近整完野之後覺得好口渴想飲野~而我地都係好中意飲荼類嘅飲品~ 見到Comebuy Tea當然唔可以放過啦Comebuy Tea好處就係佢會有好多種嘅配搭選擇~ 佢地主要有4種茶底,之後可以選擇唔同嘅配料~我地3個人分別叫咗3款茶底再加唔同嘅配料試試~1. 清香烏龍 (少冰半糖+厚奶+小芋圓)2.  錫蘭紅茶(少冰半糖+厚奶+仙草)3. 炭焙烏龍 (少冰半糖+厚奶+小芋圓)清香同炭焙烏龍嘅不同之處係炭焙真係濃好多好多,烏龍茶嘅味道好重,你會訓唔著果啲濃度。而清香則淡淡嘅茶味,個人比較中意清香味~錫蘭紅茶加仙草都係一個好好嘅配搭,味道都好濃好香!一定要叫半糖啊,全糖真係會好甜好甜的!

我地3個人分別叫咗3款茶底再加唔同嘅配料試試~

1. 清香烏龍 (少冰半糖+厚奶+小芋圓)
2.  錫蘭紅茶(少冰半糖+厚奶+仙草)
3. 炭焙烏龍 (少冰半糖+厚奶+小芋圓)

錫蘭紅茶加仙草都係一個好好嘅配搭,味道都好濃好香!
一定要叫半糖啊,全糖真係會好甜好甜的!
TakeAway