2024-12-21 23 views
事隔半年冇飲,今日天氣凍想飲杯野,稔起冬天可以整杯chai latte就正,所以黎買come buy。一向好中意柴茶,見到廣告牌有聖誕推介,柴茶鮮奶小芋Q。今日杯茶,茶味好淡,奶好薄,難飲,好失望,差過以前好多。個人覺得小芋圓嘅味道吾夾柴茶。今日杯芋圓仲要痴埋一大舊,已經一路飲一路keep住搞吓,都分吾散佢,好多芋圓都吸吾到,被逼浪費左一半,知早吾要小料,浪費錢。及芋圓本身都冇乜味,又吾甜又冇芋頭味。後悔冇照常要珍珠。整體全杯都差,只能永久放棄這間了。

今日杯茶,茶味好淡,奶好薄,難飲
及芋圓本身都冇乜味,又吾甜又冇芋頭味。後悔冇照常要珍珠。
整體全杯都差,只能永久放棄這間了。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2024-03-02 224 views
叫咗佢嘅第一名嚟飲 重乳烏龍厚奶芋走糖少冰 走糖依然會帶有甜味 因為佢本身有奶嘅香甜 平時唔係好飲得甜野嘅我覺得咁樣嘅甜度係啱啱好 唔會搶咗烏龍嘅茶味 小芋圓煙韌有口感 整體會俾8分 下次會試其他飲品!
2024-02-26 202 views
come buy tea网红奶茶店第一次尝试了top1重乳乌龙厚奶芋微糖少冰,感觉口感刚刚好,不会太甜腻。芋泥很细腻,还不错,属于可以再encore的奶茶。这家店经常很多人,可以在外卖网站先点好自提。
come buy tea网红奶茶店

第一次尝试了top1重乳乌龙厚奶芋
微糖少冰,感觉口感刚刚好,不会太甜腻。
2023-12-11 213 views
以為唔會再幫襯MOKO Comebuy我朋友叫咗厚奶蓋,佢無比(無收錢既)朋友飲嘅時候發現冇,跟住個返去問店員,戴眼鏡嘅後生女店員木無表情說:係呀,頭先無撳到奶蓋。 朋友話:「咁我可唔可以加錢加返?但係你分開俾我,因為我趕時間。」店員話唔可以,佢話一係我倒左咗啲茶再加上面。佢加完,一野「不」走左一大半奶蓋!!應該係發脾氣,我朋友俾左$5,得到極少奶蓋,完全冇味,仲要受氣。唔好話我朋友,我俾錢嘅時候同佢唔該唔該,佢完全冇理過我,佢一句唔該都冇,黑口黑面,好似佢先係客。我懷疑佢哋人工真係好低,仲要唔夠人,所以做到黑口黑面,唔止呢個後生戴眼鏡嘅女店員,另外嗰個男仔都係做到黑口黑面,惡騰騰咁樣。我下次去T.O.P分店算
以為唔會再幫襯MOKO Comebuy

佢加完,一野「不」走左一大半奶蓋!!

我下次去T.O.P分店算

2023-05-02 491 views
First time trying the number 1 from their menu. Was not disappointed! The taro balls had taro in them which was a nice texture. Not too sweet either overall very yummy!Recommend! Recommend recommend to everyone, I will definitely be going back to try more
2023-05-01 322 views
好耐之前喺另一間分店飲過一次,印象中茶底幾好,今日經過moko 分店,咁啱又想飲嘢,就試多次。每次經過combuytea都會比佢嘅裝修同嗰幾部沖茶嘅機吸引,總會覺得個茶好似好好飲。今日叫左Top 5入面嘅No.4百香茉莉寒天Q。平時飲嘢通常要小甜,今日未叫小甜店員己經問我洗唔洗半糖,咁我就要左半糖啦。拎左杯嘢一飲,甜到呢….. 仲以為自己未攪勻,即刻攪攪佢,點知一樣咁甜….. 期待嘅茶味都飲唔到….. 百香果味同百香果都食唔到……

2023-04-30
2022-10-20 493 views
新世紀MOKO商場裏面原來有一間Comebuy Tea,喺商場行街行到口渴,想買佢嚟飲真係超方便呀🤩🤩🤩🤩🤩今次就一於試吓佢杯,百香果茉莉綠茶同埋鳳梨炭焙烏龍茶啦,由於我都係唔係好鍾意飲咁甜嘅嘢,所以兩杯我都叫咗少冰同埋少甜。餐廳店內環境都好寬敞,見到後邊好多茶葉,感覺好震撼呀。百香果茉莉綠茶➰🫶🏻有好香甜嘅百香果味,鳳梨炭焙烏龍茶,我自己就好鍾意佢嘅鳳梨味啦。佢呢一杯嘅鳳梨味真係好似台灣啲飲品咁呀。等我下次再嚟試吓其他嘢先。

餐廳店內環境都好寬敞,見到後邊好多茶葉,感覺好震撼呀。

TakeAway
$35 (Last Night Supper)
  • 百香果茉莉綠茶
  • 鳳梨炭焙烏龍茶
2022-07-31 335 views
本來1848左右叫咗兩杯嘢飲,其中一杯畀錯咗另一款嘢飲。畀錯咗都算,諗住照飲啦,但點知道畀錯咗嗰杯係其他人1732買嘅奶茶。最後因為啲冰都溶晒唔凍,又係奶日嘅飲品,都唔敢飲,就咁就浪費咗錢。
2022-06-27 265 views
係外賣平台叫左一杯「炭熔烏龍香醇鮮奶小芋圓」再自己去取平時係其他分店都係飲開呢款,就係中意佢地既茶底。可惜旺角moko分店完全唔係平時飲開既味道,唔講以為飲緊第二間茶飲店🤢成杯奶茶係非常之水,(味道似飲緊超市樽裝午x之紅茶)要奶味無奶味,要茶味無茶味⋯打開黎睇見到杯奶茶既顏色都非常淺,好似溝左好多水咁☹️(我從來都係叫走冰,絕對唔係因為冰溶咗)至於芋圓味道就正常啦,分量不多不少。飲完成口糖漿味,唔想浪費,飲左半杯頂唔順就掉左😢
係外賣平台叫左一杯「炭熔烏龍香醇鮮奶小芋圓」再自己去取
平時係其他分店都係飲開呢款,就係中意佢地既茶底。

飲完成口糖漿味,唔想浪費,飲左半杯頂唔順就掉左😢
炭焙烏龍鮮奶小芋圓
今日放假目標係到新世紀廣場的一間boutique買衫🧥, 上星期到過佢地葵芳分店見到件外套好鍾意但猶豫不決無買, 所以今日決定到佢新世紀分店去買(最後發現原來唔同分店賣既產品都有唔同, 見唔返件外套)。去新世紀前, 我地先到同樣位於旺角既麵賜園午餐, 預先上網睇好左要試下佢地既好鬼補雞湯麵, 唔推介, 跟連文記既質素差太遠。行完街, 又到甜品時間, 上網睇下有咩選擇, 見到新世紀都新開左間Comebuytea, 決定揀佢。近排都飲左好多次Comebuytea, 間唔中都會試下其他店舖轉下口味, 例如: 唇茶, 珍煮丹同沐白小農, 個人覺得都係Comebuytea最好飲。今次嗌左包種青心烏龍加漂浮奶霜加珍珠, 推介比喜歡清香型茶飲既人, 我也是比較偏好入口輕柔順喉型的茶款, 包種青心烏龍就是一個很不錯的選擇。漂浮奶霜即係奶蓋, 推介茶湯配漂浮奶霜這個組合, 一啖清爽淡雅的烏龍, 一啖濃郁香甜的奶霜, 一杯飲品兩種滋味, 滿足。很喜歡Comebuytea的奶霜, 打得綿密又細緻, 豐盈而幼滑, 拎到返屋企都無同烏龍茶溝埋一齊,但又一啲都唔肥膩,入口即化。想建議一下comebuytea, 效

想建議一下comebuytea, 效法其他台式飲品店,將杯蓋轉為開蓋式, 膠膜式設計實在唔方便飲漂浮奶霜的客人。

Comebuytea 的飄浮奶霜系列是我飯後甜品的穩陣之選。
題外話: 之後某日, 又再幫襯Comebuytea, 佢荃灣廣場既分店, 但質素卻強差人意, 茶底太甜, 漂浮奶霜做得偏薄又輕身, 拎到返屋企有大部份已經沉左落底, 希望員工注意一下並改善。
TakeAway
$40.5 (Tea)
2021-12-15 532 views
同朋友行過旺角東moko,見到佢呢個廣告幾吸引,所以忍唔住入去叫咗兩杯嘢飲。朋友叫左杯印度柴茶,我叫咗杯茉莉綠茶加鳳梨椰果。印度柴茶有一種特別嘅香料味,真係唔係人人接受到,我朋友覺得好難飲,但我又覺得okay喎。嗰種特別嘅香料味加埋啲奶茶,個感覺好得意,真係好難形容。而我杯茉莉綠茶加鳳梨椰果,就正常發揮,入邊嘅椰果同埋鳳梨肉都好多!茶味亦都非常香濃。不過叫咗小糖,佢都係有少少甜。但整體嚟講comebuy tea嘅茶到係好飲嘅。

朋友叫左杯印度柴茶,我叫咗杯茉莉綠茶加鳳梨椰果。

但整體嚟講comebuy tea嘅茶到係好飲嘅。

2021-11-02 163 views
今日去moko拎返買咗嘅飾物,順便係food court食飯。食完飯可能太多味精,成個口都好寡,所以去買返杯手搖🤓🤓🤓今次係moko買左杯comebuy,其實一直都唔太識買,店員好好咁講解唔樣買,介紹我如果想飲得順滑啲嘅口感可以係step 2簡香醇鮮奶。 最後我簡咗 炭焙烏龍 香醇鮮奶 同 小芋圓🤓🤓🤓🤓店員果然無介紹錯,飲落真係好順滑,仲好有奶味,而啲小芋圓好有咬口。我叫左微糖都好夠甜 😛😛😛😛😛

2021-10-01 147 views
我自己好鍾意飲呢啲台式飲品,所以好多大型連鎖台式飲品店都飲過晒。特別沉迷於有奶成份嘅台式飲品,comebuy係我首選 ,味道每次都好穩定,唔會失望!!! 而且combuy有得自選,揀自己鍾意嘅配搭。大熱天時,一定要炭焙烏龍,配厚奶後茶底味道更出,配料方面推介小芋圓,口感in un,又飽肚,所以每次飲comebuy我都會skip左成個餐,留quota比杯飲品😊由於唔想飲太甜,所以自己要微糖,一飲落口就知我解微糖係冇錯。我覺得微糖甜度啱啱好,因為本身芋圓已經有啲甜味,整體感覺好好。