2022-05-19
⭐️⭐️⭐️⭐️📍品穀 (灣仔)🍴身為包控嘅為食妹,經過呢間頗有名氣嘅烘焙店梗係要即刻上倉啦🤩~ 蒜香墨汁bagel ($23)~ 原味bagel ($19)~ 海苔肉鬆bagel ($23)~ 宇治納言bagel ($25)~ 金鑽鳳梨bagel ($25)🍴Bagel 蒸完再用氣炸鍋烘脆麵包面層之後食落好煙韌,外脆內韌好好食😋,饀料唔算爆饀但每種味道都幾突出,為食妹覺得海苔肉鬆同金鑽鳳梨係最好味😚~ 避風塘小龍蝦麵包($29)🍴避風塘小龍蝦麵包造型最特別,係一隻龍蝦鉗嘅模樣好得意🤭,中間饀料有幾隻小龍蝦,麵包加咗少少蒜粒烘烤帶有少少辣味👍🏻~ 品殼菠蘿 ($15)🍴品殼菠蘿唔似香港式菠蘿包反而似日式蜜瓜包,外層酥脆帶甜味都幾好食😊~ 芝麻mochi ($15)🍴呢款係為食妹最愛,超鬆軟麵包中間夾住好香濃嘅芝麻醬,再加上軟糯嘅mochi,正中味蕾超好食😍~ 芝士溶岩麵包 ($17)🍴麵包中間夾入粒粒芝士,加熱之後變成拉絲芝士,相當誘人,值得一試😆—————————⭐️⭐️⭐️⭐️💲
📍品穀 (灣仔)
~ 蒜香墨汁bagel ($23)
~ 原味bagel ($19)
~ 海苔肉鬆bagel ($23)
~ 宇治納言bagel ($25)
~ 金鑽鳳梨bagel ($25)
~ 避風塘小龍蝦麵包($29)
~ 品殼菠蘿 ($15)
~ 芝麻mochi ($15)
~ 芝士溶岩麵包 ($17)
—————————
⭐️⭐️⭐️⭐️