2024-02-26 33 views
👧🏻😋👅🍽✨甜品同主菜一樣掂☺️-甜牙牙煮意🇭🇰 旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖 🇭🇰-🦷 餐廳宗旨係主食同甜品一樣重要, 所以兩樣野都好高質; 而家晚市 WhatsApp訂位可享正餐85折好抵😍🦷 13年甜品餐廳仲全日供應甜品, 等大家隨時甜牙牙😁-🥥 椰子心太軟 $68💯蛋糕殼比較挺身, 一切開流出瀑布咁既椰子漿, 稠度適中, 係𢳂得起又夠流心既程度💯配上杏仁片, 雪糕, 鮮果同忌廉超豐富-🫕 白酒奶油花蛤 $178✨花甲細細隻而鮮甜冇沙, 用白酒奶油汁煮到蔬菜好腍, 個汁濃香又有洋蔥清甜, 當湯飲都好ok!-🥗 🫖 升級套餐 $40💯套餐有湯/沙律+飲品+指定甜品, 亦可叫其他甜品抵扣$20💯個跟餐沙律比想像中大份, 沙律菜好新鮮, 油醋酸酸地好開胃; 飲品可揀花茶, 揀左黑枸杞桑葚玫瑰茶酸酸地消滯又養顏-🍫 🧇 朱古力窩夫PARTY $128✨超大份窩夫share食, 每一格上面都有雪糕/鮮忌廉, 再加埋oreo, 朱古力脆脆, 杏仁碎, 真係好似開party咁豐富-🥭 芒果西米露河粉 $46💯估唔到呢啲特色甜品都有, 河粉好多時候都係椰汁味, 呢度用埋芒果汁整河粉, 又滑又香甜
👧🏻😋👅🍽✨
甜品同主菜一樣掂☺️
甜牙牙煮意
🇭🇰 旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖 🇭🇰

🦷 13年甜品餐廳仲全日供應甜品, 等大家隨時甜牙牙😁

🥥
椰子心太軟 $68
💯配上杏仁片, 雪糕, 鮮果同忌廉超豐富

🫕

朱古力窩夫PARTY $128

🥭
芒果西米露河粉 $46
2024-02-23 155 views
我們路經旺角煙廠街,有許多琳瑯滿目美食。看見一間 “甜牙牙煮意”,這個名字好吸引,便在門口看看,原來有西餐和多款甜品,剛巧黃昏時分,一於入去食。原來主菜+$40可升級套餐,包括湯或沙律+飲品+甜品。套餐甜品換菜品內其他甜品,可抵扣減$20。正。🍬新鮮沙律菜,配上杏仁、腰果和黑醋,一道唔錯開胃菜。🍬鳳梨烤豬肋骨$188份量十足,4大條粗壯豬肋骨肉質好juicy。配菜還有薯仔粒、半個熟洋蔥、蒜頭、粟米、菇菌乾,醬汁調味唔錯。🍬蒜片安格斯牛立方$108算大碟,多安格斯牛粒,煙煙靭靭有咬口,配上煎香金黃色蒜片,提升了牛肉味道,正。🍬黑枸杞桑椹玫瑰茶這款養生花茶具有養肝明目、補血安神,還有花青素,具有抗氧化供能。味道輕柔而微微甜,清新帶有一絲絲花香氣息。🍬榴槤鬆餅$82賣相好吸精,pancake鬆軟配上香滑忌廉,加上濃郁榴槤肉和雲呢拿雪糕,甜而不膩。環境舒適燈光柔和,還有大電視播放music video。原來用whatsapp 6024 9426 book位有85折,變相冇加一,正。香港食肆基本場都要加一。📌甜牙牙煮意旺角煙廠街33B朗廷軒地舖📌

🍬新鮮沙律菜,配上杏仁、腰果和黑醋,一道唔錯開胃菜。

🍬鳳梨烤豬肋骨$188

🍬蒜片安格斯牛立方$108

🍬黑枸杞桑椹玫瑰茶

🍬榴槤鬆餅$82

環境舒適燈光柔和,還有大電視播放music video。

📌
甜牙牙煮意
旺角煙廠街33B朗廷軒地舖
📌
2024-02-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$199 (Dinner)
  • 榴槤鬆餅
  • 蒜片安格斯牛立方
2024-02-22 27 views
呢度除咗主打甜品之外,鹹食都唔錯,有意粉同小菜,而且價錢又唔貴,值得一試!蒜蓉炒小魷魚 $78醬汁入味,一啲都唔乾柴。每一口都好滋味,令人唔覺唔覺就食晒一整盤。蒜片安格斯牛立方 $108牛肉嫩滑多汁,配上蒜片炒得岩岩好,唔會太辣,又唔會太膩。白酒花甲意粉 $108意粉彈牙,花甲新鮮又大隻,啲白酒味道唔會太濃,而且啲花甲都煮得啱啱好,一啲都冇硬身嘅感覺,粒粒都冇沙。芒果窩夫 $76窩夫外脆內軟,食落好鬆脆,再配上新鮮芒果,味道清新,甜中帶點酸。榴槤拿破崙 $88榴槤味道濃郁,酥皮鬆脆,一咬落去就可以感受到榴槤嘅香甜,而且呢款甜品唔會太甜膩,啲甜度啱啱好!而家透過WhatsApp前一日訂坐,仲有八五折。6024 9426

蒜蓉炒小魷魚 $78

蒜片安格斯牛立方 $108
牛肉嫩滑多汁,配上蒜片炒得岩岩好,唔會太辣,又唔會太膩。

白酒花甲意粉 $108

芒果窩夫 $76

榴槤拿破崙 $88

而家透過WhatsApp前一日訂坐,仲有八五折。
6024 9426
2024-02-21 79 views
以前以為依間剩係得甜品,但原來有正餐食,仲要選擇好多!而且裝修仲好有格調坐得幾舒服好適合傾計首先試左檸檬烤雞($158),個雞煮得岩岩好,好嫩滑個皮係脆脆地!檸檬汁酸酸地中和雞嘅油膩,開胃又好食仲試左個香煎檸檬三文魚($88),健康又好食唔會好多油,煎完仲保持到好滑,魚肉鮮甜仲叫咗個蒜油炒小魷魚($78),魷魚口感係爽口彈牙,帶濃郁嘅蒜香乜,幾惹味最後當然唔少得叫甜品,試咗芒果西米露河粉( $46 ),河粉係好似一條條嘅芒果布甸,撈埋椰汁西米露、脆珠,口感同味道都好豐富今餐真係好滿足!

今餐真係好滿足!
🐔檸檬烤雞半隻 $158(跟套餐$40配意式陳醋沙律🥗配菊花枸杞決明子茶)沙律作為前菜份量剛剛好 而且啲菜夠新鮮仲有埋蒜茸 黑胡桃碎 初搾橄欖油提鮮最緊要有埋小蕃茄/腰果/合桃令成個沙律都保持酸酸甜甜 非常開胃🤤菊花枸杞決明子茶🍵味道輕柔而清新帶有一絲花香草本氣息唔會過於突出或濃烈 呈現出一種淡雅風味加入枸杞嘅甜味能夠平衡茶嘅苦澀感令整個茶飲更加順滑易於入口👌🏻👌🏻至於檸檬烤雞🍋 餐廳選用優質三黃雞兩日前預先用檸檬汁/香草🌿醃制2日以上雞味香濃 而且烤焗時間剛剛好40分鐘唔好見佢有啲血 但其實啱啱好熟曬既保留到個肉汁 又可以食到軟滑雞肉🍗而且有埋西蘭花🥦/胡蘿蔔🥕等伴碟唔會覺得油膩 仲係啖啖肉🥰🐚白酒花蛤長通粉 $108 (跟套餐$40配餐湯配黑枸杞桑葚玫瑰茶)今日是日餐湯係胡蘿蔔🥕忌廉濃湯🍲濃湯味道濃郁又充滿奶香天然甜味更加突出忌廉賦予湯品豐潤濃郁口感令湯嘅質地變得濃稠又細滑作為一道開胃湯品潤下真係品錯🫶🏻新鮮花蛤配埋酒味濃郁嘅澳洲甜白酒🍶加埋蕃茜葉/黑胡椒/蒜🧄/洋蔥🧅花蛤都有10隻左右 粒粒都有肉食冇沙不過個汁略為少咗 可能配長通粉🤔🐷蒜香烤腩肉片 $88蒜香烤腩肉片口感非常優秀
🐔檸檬烤雞半隻 $158
(跟套餐$40配意式陳醋沙律🥗
配菊花枸杞決明子茶)
沙律作為前菜份量剛剛好 而且啲菜夠新鮮

既保留到個肉汁 又可以食到軟滑雞肉🍗
而且有埋西蘭花🥦/胡蘿蔔🥕等伴碟
唔會覺得油膩 仲係啖啖肉🥰

🐚白酒花蛤長通粉 $108
(跟套餐$40配餐湯配黑枸杞桑葚玫瑰茶)
今日是日餐湯係胡蘿蔔🥕忌廉濃湯🍲

椰汁🥥+紅豆嘅甜美在口中盤旋🌀
用嚟做飯後甜品真係唔錯呀🫶🏻👍🏻
2024-02-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 檸檬烤雞
  • 時日沙律
💗 原來呢間甜牙牙除咗甜品仲有主菜食! 入到去幾有情調,仲整咗個大電視播K-Pop歌😆 💗 首先叫咗個小食,醬烤魷魚一夜干 $68初頭有啲驚魷魚會韌,但係食落完全冇韌嘅感覺👍🏼 加埋啲辣汁,點埋一齊食。幾惹味🥰💗 主菜我哋嗌咗兩個Pasta~ Pasta既類型有三款選擇,分別係: 圓意粉/扁意粉/長通粉。💗 蝦汁大蝦長通粉 $128啲蝦剝晒殼,唔使自己拆👍🏼 蝦汁幾濃,食落幾好食☺️💗 腩肉卡邦尼圓意粉 $68意粉面上面加咗好多芝士😍 腩肉有啲天然嘅油脂感,加埋忌廉芝士汁,兩者都幾夾👍🏼💗 埋單先發現原來有得加$40轉做套餐😂 轉左套餐就可以有湯/沙律,飲品,同埋甜品。好似都幾抵,如果大家去食記得留意吓轉唔轉做套餐😎 同埋都係埋單先發現好似原來好似唔使加一🤔 💗 椰子流心心太軟 🥥 $68不嬲都係心太軟嘅擁躉,除咗朱古力,甜牙牙仲有抹茶同埋椰子口味選擇😍 咁梗係揀個特別啲😁 今次揀椰子心太軟,流心程度一流👍🏼 配埋椰絲, 杏仁片, cream, 生果同雪糕,食落都幾滿足☺️

💗 首先叫咗個小食,醬烤魷魚一夜干 $68

💗 蝦汁大蝦長通粉 $128
啲蝦剝晒殼,唔使自己拆👍🏼 蝦汁幾濃,食落幾好食☺️

💗 腩肉卡邦尼圓意粉 $68

💗 椰子流心心太軟 🥥 $68

2024-02-06 29 views
又到食飯時候,今次去了一間沒有加一服務費的餐廳。裡面還有大電視在播歌,一邊食晚餐,一邊聽音樂。Cookery Sweet Tooth 地方都算大,坐得舒服。人均消費$225。 汁煮飽魚配牛油杏飽菇 $198加$40升級有湯、飲品、甜品飽魚肥美飽滿,肉質彈牙可口,鮮味丶惹味。底部有一些杏飽菇,吸收了汁煮飽魚的醬汁,加有微微牛油香,爽脆口感,美味的喔。餐湯是粟米湯,奶黄色的濃湯,每口都飲到粟米蓉,感覺健康。凍檸茶的糖漿分開倒,甜度可以自己調節。甜品焦糖布丁幼滑質感,蛋香味濃,入口即溶化,不一會兒整個已經食完,哈哈。蝦汁大蝦$128一樣每個餐加$40升級有湯、飲品、甜品扁意粉有蝦汁調配,味道鮮甜可口。麵條彈性可口,有咬口。大蝦在旁點綴,賣相美美的。甜品加$34 再升級做大杯裝的芒果龍珠脆脆酸奶。酸奶濃稠,微酸微甜,健康滋味,芒果鮮甜多汁,新鮮美味,龍珠和脆脆粒,增添口感。飲品的菊花杞子決明子茶材料足,菊花杞子味濃,茶隔放滿菊花杞子決明子,健康養生。

汁煮飽魚配牛油杏飽菇 $198
加$40升級有湯、飲品、甜品

餐湯是粟米湯,奶黄色的濃湯,每口都飲到粟米蓉,感覺健康。

凍檸茶的糖漿分開倒,甜度可以自己調節。

蝦汁大蝦$128
一樣每個餐加$40升級有湯、飲品、甜品

2024-02-04
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$225 (Dinner)
2024-02-04 43 views
西式甜品專門店,但除了甜品之外,還提供多種主食選擇,包括檸檬烤雞、白酒煮花蛤、意粉和沙律等。最近更新的新菜單,讓顧客有更多的選擇空間Tiramisu 鬆餅即叫即做的軟鬆餅,搭配提拉米蘇蛋糕、香甜的忌廉、曲奇碎和雪糕。 鬆餅蓬鬆柔軟,又濕潤,並帶有濃郁的蛋味。 蛋糕超軟滑,帶咖啡香! 火焰雪山🏔️是一道懷舊的甜品。配搭包括窩夫、曲奇雪糕和覆蓋著雪白蛋白霜的外層。在席前加上橙皮酒後,再點燃一道令人驚艷的藍色火焰,為整個體驗增添了一份戲劇性。溫暖的蛋白霜與冰涼的雪糕形成一種冷熱交替的口感,再加上酒的香甜味道,讓這道甜品的口感層次豐富且令人回味。

Tiramisu 鬆餅

火焰雪山🏔️

• 火焰雪山
  • Tiramisu  鬆餅
2K
2024-01-27 18 views
🍽️西餐小品甜品專家🍽️-呢間位於旺角糖水鋪林立嘅煙廠街主打高CP值西餐同靚靚甜品 所以我地今次㨂咗佢同朋友仔一齊聚下舊❤️-🐷鳳梨烤豬排骨 $188餐廳主打用鳳梨蜂蜜醬去醃製佢嘅豬排骨 所以比起平時嘅燒烤醬 食得出多啲果味嘅酸甜 係finger licking good嘅味道😜 同埋有讀理科嘅同學仔應該都記得鳳梨嘅酶素有助肉質食落更淋 所以佢好易脫骨😎-🐠烤檸檬三文魚青醬意大利粉 $108三文魚主打用檸檬一齊處理同慢煮 再離皮烤焗 佢嘅肉唔會腥 仲有淡淡檸檬味 肉質有咬口但唔鞋🤓 加上個皮脆卜卜 好香口😋 雖然唔係手工意粉但佢個醬絕對夠誠意 青醬好香濃 但個份量係啱啱好 唔會太重手而過於油膩 呢點抵讚👍🏻-🥗沙律/餐湯每個main都可以轉套餐 有沙律或餐湯同甜品 佢嘅餐前沙律同餐湯都唔馬虎 份量算多 而且湯飲得出用咗南瓜blend成 仲有靚靚擺盤🥰-🍮焦糖布丁本身跟餐甜品已經有呢個高質焦糖布丁 佢係日系洋食風嘅打卡傳統布丁 質感偏扎實 口感好綿滑 好似食緊燉奶咁 焦糖味係大大向嘅先甜後有少少甘口 高質😎-🍧紫米龍珠脆脆酸奶 +$26另外我地升級咗另一個餐嘅甜品 轉咗呢到好多人叫嘅酸奶杯 佢
🍽️西餐小品甜品專家🍽️
🐷鳳梨烤豬排骨 $188

🐠烤檸檬三文魚青醬意大利粉 $108

🥗沙律/餐湯

🍮焦糖布丁

🍧紫米龍珠脆脆酸奶 +$26
另外我地升級咗另一個餐嘅甜品 轉咗呢到好多人叫嘅酸奶杯 佢放咗軟糯嘅紫米 脆爆嘅龍珠 加上脆米 好多唔同嘅口感之餘 佢整體唔會好甜 好啱食完飯嚟一杯🤩

📍甜牙牙煮意 (旺角)
旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖

今日發現原來旺角甜牙牙,唔係剩係得甜品食家,呢間位於旺角煙廠街嘅 - 《甜牙牙煮意 》仲有西餐食添!餐廳燈光微暗,舒服柔和,有大電視播放着音樂,氣氛唔錯,收費合理👍🏻🔸巴馬臣芝士三文魚油醋沙律🥗好大盤沙律,顏色七彩繽紛非常吸引,,材料豐富,包括三文魚粒、蕃茄仔、提子、合桃、沙律菜、芝士片,混合沙律醋一齊食,健康又清新👍🏻🔸蒜片乾辣椒🌶️扁意粉扁意粉做得彈牙,加埋香口嘅炸蒜片及少少辣味🌶️,仲有幾片炸香咗嘅雞髀菇,幾刺激食過不停🔸蒜片🧄安格斯牛立方🐮啖啖肉嘅安格斯牛牛味濃郁,粒粒切得正方形,一啖一口,肉軟多汁,混合炸得脆卜卜嘅蒜片,香口又惹味😋🔸芒果🥭綿綿冰🍧用芒果汁🍑及牛奶🥛造成的綿綿冰🍧,口感幼滑綿綿好似食緊雪糕咁,仲有其他配料包括芒果肉、爆脆波波,同埋雜果啫喱條,豐富又好味🤤🔸芒果🥭西米露河粉西米露粒粒煙韌,用芒果汁做成的河粉滑嘟嘟,再加埋粒粒芒果肉,好好味🤤🔸黑枸杞桑葚玫瑰花茶🌹黑枸杞花青素高,具有抗氧化功能,加埋玫瑰花🌹一起沖,美顏又養生🥰

🔸巴馬臣芝士三文魚油醋沙律🥗

🔸蒜片乾辣椒🌶️扁意粉

🔸蒜片🧄安格斯牛立方🐮

🔸芒果🥭綿綿冰🍧

🔸芒果🥭西米露河粉

🔸黑枸杞桑葚玫瑰花茶🌹
2024-01-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$225 (Dinner)
2024-01-19 154 views
是晚要加班,搞到八點半先放工,做左十二個鐘真係好攰,搵下好野食下安撫下心靈先。朋友問出唔出黎食甜品,哈,連飯都未食吖,於是就到左甜牙牙,一間有主食又有靚靚甜品嘅西餐廳。⭐餐湯點完單,店員問轉唔轉做餐,加$40就可轉餐,有餐湯餐飲,甜品仲可以減$20添,聽落咁抵就梗係轉啦😋是晚餐湯湯係南瓜甘荀湯,甜甜地仲有香濃蔬菜味,好飲喎。⭐黑松露醬薯條先來下香口小食過下口引,薯條即炸熱辣辣,黑松露醬好香,仲有茄汁添,點晒兩隻醬好好食🤤⭐現烤蒜蓉包上枱時香噴噴,蒜蓉味好正,麵包又香又脆,配埋餐湯一齊食啱晒👍⭐蒜片乾辣椒圓意粉朋友嚐辣便叫了呢款口味的意粉,賣相吸引呀😘菇片蒜片仲有橄欖油香,意外地辣椒乾比例很少,意粉是不辣的😆但口感正,軟硬適中炒得香口👍⭐奶油汁烤五花連碟焗起的要小心熱,店員貼心提醒👍五花肉半肥瘦,入口鹹香好鮮味,奶油汁加上芝士勁正,隨碟附送法包片,用黎點醬食好好味呀,食到清碟🤤⭐朱古力拿破崙食完正餐就係時候食埋甜品啦,揀左要朱古力口味的拿破崙,其實餐牌上的窩夫同梳乎厘班㦸都好吸引🤤拿破崙好脆身,吉士醬香口不過甜,仲有朱古力蛋糕同雪糕,好滿足啊。⭐菊花枸杞決明子茶 & 黑枸杞桑葚玫瑰茶最後

⭐餐湯

⭐黑松露醬薯條

⭐現烤蒜蓉包

⭐蒜片乾辣椒圓意粉

⭐奶油汁烤五花

⭐朱古力拿破崙

⭐菊花枸杞決明子茶 & 黑枸杞桑葚玫瑰茶
最後整返杯養生花茶,甜甜香香好暖胃,舒服晒。

睇返單先知有折,連埋加一都係四百幾蚊,叫左勁多野好飽呀,抵食😋
2024-01-17
$220 (Dinner)
旺角呢間主打親民價位西餐廳 食後感獲本小姐大讚😂==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐷奶油汁烤五花 用左西式烹調手法精緻呈現 香煎後配上奶油汁既五花肉 口感層次豐富😍🍝蝦頭湯炒大蝦扁意粉 性價比極高 新鮮大蝦配意粉只百頭價錢😍無論賣相同食材都好有心思💕🍰朱古力拿破侖 招牌甜品👏🏻拿破侖唔多地方有即整點甜品 因為失敗率極高 酥皮鬆脆 內面充滿吉士 perfect match😊濃郁朱古力味🫡☕️美式咖啡 🍋檸檬茶 套野包埋餐飲 大滿足
旺角呢間主打親民價位西餐廳 食後感獲本小姐大讚😂
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

☕️美式咖啡 🍋檸檬茶 套野包埋餐飲 大滿足
2024-01-13 10 views
跟老友在#旺角 #搵食 ,佢帶咗我黎呢間位於#煙廠街 嘅 #甜牙牙煮意,主打西餐同甜點。餐廳環境都乾淨有氣氛,靜靜地食飯亦不錯。食飯前要食菜啊, 就叫巴馬臣油醋沙律🥗,菜新鮮爽口,還有nuts伴碟更有咬口,以黑醋提味開胃健康。叫主食可加$40轉套餐,包了餐湯/沙律🥗、甜品同飲品。我地都要了甘筍濃湯🍲,熱度剛好 creamy 順滑。蝦頭湯炒大蝦扁意粉🍝,擺盤美美的,蝦🍤彈牙可口,湯汁鮮甜調味得好好,條條扁意粉都索到汁,口感煙韌相當好。香草奶油白酒煮花蛤,花蛤隻隻都飽滿冇沙,花蛤的香味入晒肉心,肉質軟滑嫩香,咸香味調得恰到好處,令人越食越想食。跟餐的甜品有焦糖布甸🍮同芒果🥭脆脆乳酪,我們選擇各一,2款都很有水準啊。

叫主食可加$40轉套餐,包了餐湯/沙律🥗、甜品同飲品。

我地都要了甘筍濃湯🍲,熱度剛好 creamy 順滑。

2024-01-13
Type of Meal
Dinner
2024-01-09 36 views
今晚去旺角搵野食 去左呢間有齊正餐 小食 甜品既餐廳黑松露醬薯條 薯條新鮮炸起好香脆 黑松露沙律醬好香松露味 香烤/炸雞中翼 雞翼拼盤有齊炸雞翼同烤雞翼 貨源應該係CP雞翼 應該味道實好味 伴碟仲有沙律醋沙律蒜片乾辣椒圓意粉 簡簡單單嘅意粉有炸蒜/炒蒜/炸香咗嘅雞髀菇 如果可以再多啲蒜蓉蒜香味就更啱我呢個蒜蓉Holic Fans啦蝦頭湯炒大蝦扁意粉 平時食意粉都鍾意揀扁意粉 貪佢口感會畀圓意粉更加好 蝦頭湯汁濃鬱 而且大蝦非常鮮甜其中一個意粉我地加$40升級套餐 會有埋餐湯沙律餐飲甜品餐湯 當日係類似甘筍南瓜湯 帶有少少奶油香餐飲 叫咗凍檸檬茶甜品 可以免費揀焦糖布甸或者芒果乳酪 亦可以當作抵消20蚊揀其他特色甜品 我哋簡簡單單揀咗唔使加錢嘅芒果乳酪 味道同賣相都真係有驚喜 芒果乳酪唔會太甜 裏面撈咗煙煙靭靭嘅珠珠 脆卜卜口感嘅穀物 仲有鮮芒果同藍莓 多重口感 味道非常夾而家餐廳宜家消費滿300蚊有50蚊現金券送可以下次用
今晚去旺角搵野食 去左呢間有齊正餐 小食 甜品既餐廳

黑松露醬薯條 薯條新鮮炸起好香脆 黑松露沙律醬好香松露味

其中一個意粉我地加$40升級套餐 會有埋餐湯沙律餐飲甜品

餐湯 當日係類似甘筍南瓜湯 帶有少少奶油香

餐飲 叫咗凍檸檬茶

而家餐廳宜家消費滿300蚊有50蚊現金券送可以下次用
2024-01-08 26 views
今日放假就嚟到甜牙牙同老公食晚餐,以前就嚟食開甜點,而家連主食都有真係唔錯!我哋嗌個三文魚巴馬臣芝士油醋沙律,都幾大條,三文魚焗得啱啱好,魚皮又夠脆,連埋啲芝士食口感唔錯,而且仲有好多堅果!🥰🥰另外煮食都養咗一份奶油煮蜆,足足有一斤,滿足你想食蜆嘅心!😀😀意粉粉我哋揀咗個濃厚d嘅大蝦意粉,意粉夠哂彈牙❤️❤️ 蝦都幾多隻,個汁好鮮甜😍加左40蚊轉set~ 餐湯係甘荀湯,好creamy~~ 仲可以叫花茶添☺️☺️甜品一定要叫啦!我哋嗌左tiramisu pancake~ 即叫即整,pancake充滿蛋香,加上雪糕食好夾🫶🏻🫶🏻Tiramisu 重咖啡味,好食~~

我哋嗌個三文魚巴馬臣芝士油醋沙律,

意粉粉我哋揀咗個濃厚d嘅大蝦意粉,意粉夠哂彈牙❤️❤️
蝦都幾多隻,個汁好鮮甜😍

加左40蚊轉set~ 餐湯係甘荀湯,好creamy~~
仲可以叫花茶添☺️☺️

甜品一定要叫啦!我哋嗌左tiramisu pancake~