今日落雨天☔️收工途經旺角突然之間想食甜品,但係又未食晚飯本人又唔係好鍾意食飯類所以見到甜牙牙煮意又有意粉又有甜品啱晒我口味啦😚😚蝦汁大蝦意粉🍝叫左兩個一個是扁意粉一個是圓意粉另外加咗一個蒜油炒小魷魚🦑清香爽脆嘅魷魚帶點蒜香味道叫左兩款小食一個是香烤雞中翼雞翼有2種煮法一種是脆脆的感覺一個是烤焗既方法各有兩種口味最後係我最愛嘅甜品最愛的朱古力心太軟😍😍切開軟綿綿嘅心太軟中間流心暖暖再配雲呢拿雪糕🍧好好食😋真係太飽😙如果唔係都想試吓窩夫🧇唯有下次再嚟嘗試其他甜品😍
今日落雨天☔️
收工途經旺角
突然之間想食甜品,但係又未食晚飯
本人又唔係好鍾意食飯類

切開軟綿綿嘅心太軟中間流心暖暖再配雲呢拿雪糕🍧好好食😋
真係太飽😙如果唔係都想試吓窩夫🧇
唯有下次再嚟嘗試其他甜品😍
2024-07-15
$150 (Dinner)
  • 朱古力心太軟
  • 蒜油炒小魷魚
  • 香烤雞中翼
  • 蝦汁大蝦意粉
2024-07-14 75 views
今日去咗呢間主打甜品嘅西餐廳度食晚餐 我哋冇特別叫到佢啲精緻甜品 反而叫咗兩個意粉套餐漁人碼頭 係一個用茄汁醬做Base 有蜆同蝦嘅炒意粉 容易入口檸檬三文魚青醬意粉 三文魚煎香Juicy 塊皮再另外煎脆 食落去咔咔聲呢度嘅意粉可以揀圓意粉或者扁意粉 我哋分別都有叫 可以食到兩種不同嘅口感味道加40蚊可以變到餐有埋嘢飲 湯或者沙律 同埋甜品 沙律 新鮮沙律菜同蕃茄仔撈咗沙律醋 酸酸甜甜先開下個胃甘筍湯 新鮮打起味道濃鬱甜品有布丁或者芒果乳酪揀 我哋就揀咗芒果乳酪 新鮮芒果肉再加埋香脆嘅Cereal配乳酪 係我鍾意嘅配搭另外叫咗個小食 蒜油小魷魚 夠曬蒜味 加上魷魚爽脆 味道不錯

加40蚊可以變到餐有埋嘢飲 湯或者沙律 同埋甜品

沙律 新鮮沙律菜同蕃茄仔撈咗沙律醋 酸酸甜甜先開下個胃

甘筍湯 新鮮打起味道濃鬱

2024-07-12 535 views
位於旺角煙廠街嘅❣︎甜牙牙煮意Cookery Sweet Tooth❣︎係一間主打食西餐同甜品嘅餐廳,座位闊落,燈光柔和,侍應招呼一流,服務態度非常好💗order指定食品+$40仲可以升級為套餐,跟埋餐湯/沙律,飲品同甜品添。最正係而家WhatsApp📲:6024 9426訂座可享有85折優惠呀🤑Booking by Whatsapp:6024 9426 got 15% discount!♥︎折扣條款如下♥︎▪️需24小時前預訂座▫️折扣只限正餐產品,不包括甜品同飲品及特價套餐▪️需於晚上9時前結賬及離座▫️用餐時間120分鐘,無人等位可無限延長時間▪️訂座可免開瓶費及切餅費❣︎漁人碼頭❣︎$118呢個係海鮮意粉,內有花蛤,蝦同八爪魚粒,擺盤好靚👍🏻意粉輕炒,清新滋味。❣︎松露腩肉酥皮餅❣︎$188⭐️推介必食之選😋酥皮餅做得超酥脆👍🏻配料有炒過嘅五花肉,芝士松露醬同蕃茄,烤焗得岩岩好,唔會好油膩,超香口惹味😋❣︎蘑菇湯 凍檸茶❣︎+$40跟餐蘑菇湯綿滑香濃,都幾大碗。❣︎朱古力窩夫❣︎+$50套餐甜品換meun內甜品可以扣$20,來呢度一定要食甜品😍款式超多,賣相精緻,我見到好多枱人客都有order,窩夫外脆內軟,仲有

♥︎折扣條款如下♥︎
▪️需24小時前預訂座
▫️折扣只限正餐產品,不包括甜品同飲品及特價套餐
▪️需於晚上9時前結賬及離座
▫️用餐時間120分鐘,無人等位可無限延長時間
▪️訂座可免開瓶費及切餅費

❣︎漁人碼頭❣︎$118

❣︎松露腩肉酥皮餅❣︎$188

❣︎蘑菇湯 凍檸茶❣︎+$40跟餐
蘑菇湯綿滑香濃,都幾大碗。

❣︎朱古力窩夫❣︎+$50
套餐甜品換meun內甜品可以扣$20,來呢度一定要食甜品😍款式超多,賣相精緻,我見到好多枱人客都有order,窩夫外脆內軟,仲有忌廉,朱古力劇院蛋糕,曲奇碎同朱古力雪糕😋食埋呢個甜品做結尾💗滿足。

2024-07-11
$220 (Dinner)
  • 松露腩肉酥皮餅
2024-07-03 69 views
星期六放假,約朋友到旺角行街食飯,接近黃昏,大家都有d肚餓,就選擇咗近煙廠街一間西餐廳,時間尚早唔係太多人,餐廳面積唔大,但座位好整齊,環境好舒服!✨烤檸檬三文魚配油醋沙律✨三文魚用檸檬汁醃過才去烤焗,皮香脆肉嫩,特別鮮味,加埋配以油醋嘅沙律菜,好開胃!✨蝦汁大蝦✨新鮮大蝦爽口彈牙,蝦汁係用蝦頭炒香後煮汁,味道更加鮮味濃郁,配埋軟硬適中嘅扁意粉,非常出色!✨蒜片炒五花肉片✨將五花肉片、蒜片煎得好香脆,配蔬菜一起吃,無感覺肥膩,仲好滋味😋✨芒果拿破崙✨香脆糖酥皮,中間有芒果粒、杏仁、曲奇、吉士醬已經好好味,還伴有香濃芒果雪糕和芒果粒粒,一個完美嘅晚餐啊🥰

✨烤檸檬三文魚配油醋沙律✨

✨蝦汁大蝦✨

✨蒜片炒五花肉片✨

✨芒果拿破崙✨

2024-07-03 80 views
之前食過一次甜牙牙煮意既甜品覺得好正,果次發現原來甜牙牙原來有正餐食, 果陣睇隔離位好似好正咁, 令我同朋友一直念念不忘, 所以就約埋朋友一齊去食單骨雞翼-$2去到已經比一個廣告吸引左, 就係係社交平台follow甜牙牙, 就可以用$2換三隻單骨雞翼, D三隻雞翼勁熱辣辣, 做到外脆內多肉汁, $2黎講係超值 蝦汁大蝦意粉-$128, 跟餐+$40另外店員推薦蝦汁大蝦, 個汁底係蕃茄汁混合蝦汁煮成, 意粉我地選左圓意粉, 每一條意粉掛住個咁好味既汁, 有令人越食越想食既感覺, 而且個蝦又鮮甜又大隻餐只需要+$40, 就有齊湯, 飲品同埋甜品, 甜品我地選左布丁, D個布丁唔算好甜, 味道岩岩好, D$40好抵比蒜片乾辣椒意粉-$88另外我地想還下最基本既意粉, 所以我地就算左D個蒜片乾辣椒意粉, 肉就冇, 但係真正食得出廚師既功力, 同埋意粉既味道, D個意粉炒得好有鑊氣, 蒜片味超吸引食慾, 而辣椒就吊起成個味道, D個雖然看似簡單, 但係我地都覺得先考功力四重窩夫PARTY-$148我同友人都鐘意食窩夫, 我地都諗左好諗究竟揀咩味好呢, 最後發現原來可以有四重奏, 窩夫有普通同埋朱
之前食過一次甜牙牙煮意既甜品覺得好正,
果次發現原來甜牙牙原來有正餐食, 果陣睇隔離位好似好正咁,
令我同朋友一直念念不忘, 所以就約埋朋友一齊去食
單骨雞翼-$2
蝦汁大蝦意粉-$128, 跟餐+$40
蒜片乾辣椒意粉-$88
四重窩夫PARTY-$148
我同友人都鐘意食窩夫, 我地都諗左好諗究竟揀咩味好呢, 最後發現原來可以有四重奏, 窩夫有普通同埋朱古力, 而雪糕就有雲尼拿, 朱古力, 芒果同抹茶, 滿足晒我地想試唔同味道既慾望
職員仲同我地講下次可以直接whatsapps 6024 9426佢地訂枱, 正餐產品有85折, 但唔包括甜品和飲品及特價套餐, 另外仲可以免開瓶費,切餅費, 都幾啱我下次約朋友慶祝生日~
總結我地一致認為, 甜牙牙除左甜品出色外, 主菜都好好味, 下次可以再黎試其他野
2024-06-27
$200 (Dinner)
2024-06-14 36 views
又因為孩子活動與家人在旺角一帶找食物。我們這次找來這間甜品非常出名的西餐廳。🍴蝦汁大蝦🦐我們可以選長通粉、扁意粉和圓意粉,我們選了長通粉。十分喜歡蝦汁的濃度,味道濃而鮮甜。份量多,舖滿碟邊。香煎令蝦肉更彈牙,多了一份鑊氣。我家孩子一口氣把全部蝦都吃光了🤤🍴蒜片炒安格斯牛柳粒🍖蒜片炸到好似薯片那麼脆,小孩子特別喜歡。牛柳粒細細粒,香煎過,令肉質外脆內軟,又不會太乾,大人小孩都吃得滋味。👍🏻🍴漁人碼頭🦐🦪漁人碼頭也可以讓食客選長通粉、扁意粉和圓意粉,我們選了扁意粉🍝。除了大蝦外,還有八爪魚🐙和花蛤,真材實料。雖然色彩沒有蝦汁大蝦鮮色,但是這道意粉的蝦味🦐,加上黑胡椒、香草等提鮮,還是很滋味!🍴士多啤梨鬆餅🍓🧁我家孩子超級喜歡這甜品!鬆餅十分鬆軟,又綿又滑的口感令人難忘!配上鮮甜的士多啤梨🍋,難怪我兒子吃飽了正餐,又搶吃甜品。🤤
🍴蝦汁大蝦🦐

🍴蒜片炒安格斯牛柳粒🍖

🍴漁人碼頭🦐🦪

🍴士多啤梨鬆餅🍓🧁

• 士多啤梨鬆餅
  • 漁人碼頭
2024-06-11 30 views
平時很少去旺角煙廠街,今次朋友帶我去找了間主食及甜品都很好的餐廳,店舖雖然不算大,但座位都很舒適,而且發現了如果用店舖的 whatsapp 訂座,會有85折優惠。蒜片炒五花肉片店員推介,果然不錯,五花腩肉片煎去了大部份的油脂,令外面脆卜卜,但肉質又不太乾,跟蔬菜一齊食,很香很好味。蝦汁大蝦意大利粉軟硬適中,與香濃的蝦汁混和,已經很好味,再加上爽口新鮮的大蝦,非常味美。烤檸檬三文魚配油醋沙律簡單的烤三文魚加檸檬汁,味道已經很清新好味,另外還有新鮮沙律配油醋,很醒胃。芒果拿破崙店舖出色的拿破崙甜品,香脆的酥皮加吉士醬,味道很好,還有香濃芒果雪糕及芒果粒,非常滿足。

蒜片炒五花肉片

蝦汁大蝦

烤檸檬三文魚配油醋沙律

芒果拿破崙

Type of Meal
Dinner
同老婆出街,佢無乜胃口,淨係想食甜食,但係我又肚仔餓想食啲飽肚嘅野,於是喺旺角周圍行下,睇下啲Menu就決定入去呢間Cookery Sweet Tooth。舖裏面裝修簡約舒適,Menu食品種類唔少,我揀左蝦汁大蝦扁意粉,蝦汁帶有少少辣味刺激胃口,大蝦彈牙鮮味足,扁意粉軟硬適中,好快比我食晒😆另外叫左青醬海鮮酥皮餅,熱辣辣嘅酥皮邊咬落去好香口,加上大蝦同八爪魚粒,夠晒爽口,配上青醬同芝士,又濃香又清新,真係多重嘅享受😋呢個大愛😋老婆幫手食少少酥皮餅之餘就叫左個朱古力心太軟,佢最鍾意就係溫度同埋流出黎嘅朱古力稠糊度啱啱好嘅心太軟,食落去嘅口感真係完全唔同🤣睇佢笑嘅表情都知佢滿意😂十分好🤭另外一邊食嘅時間發現左原來有唔同優惠,例如24小時前預約嘅話可以以85折享受正餐產品,不過唔包括甜品、飲品同埋特價套餐;另外都需要夜晚9點前埋單同離座;如果無人等位可以一直坐,不過有人嘅話就只可以坐最多120分鐘喇;仲有訂座嘅話可以免埋開餅費同切餅費,適合去同朋友慶祝開party🥰喺社交平台標注舖頭仲可以用$2換購蒜蓉包添👍🏻呢間舖主菜同甜品嘅款式種類都非常之多,可惜兩個人真係試唔到啲乜,遲啲有機會會再試下

呢間舖主菜同甜品嘅款式種類都非常之多,可惜兩個人真係試唔到啲乜,遲啲有機會會再試下其他野🤔😆
2024-05-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
  • 朱古力心太軟
  • 青醬海鮮酥皮餅
  • 蝦汁大蝦扁意粉
2024-06-02 31 views
📍 Cookery Sweet Tooth(旺角)驚喜西式餐食+甜品!置身文青氛圍感的木質咖啡店!店內無論甜品/主食都好岀色😍全部都係用心制作的成品🥰✨ 四重窩夫 PARTY四重奏嘅窩夫分別有四種不同味道👅窩夫賣相同樣吸睛🤩,口感酥脆上層係外脆內軟原味窩夫+下層係甜而不膩朱古力窩夫中間夾住軟滑 cream cheese 同忌廉兩款窩夫都可以同時食到🧇外層被朱古力球,曲奇碎,四色雪糕包圍🍧雪糕除左朱古力🍫同雲呢拿之外仲有芒果🥭同士多啤梨🍓冷暖交融 味道豐富😋✨ 蒜片炒安格斯牛柳粒用好多好多的蒜片,再用蒜油炒香既牛柳粒特別滋味,蒜香味好濃郁,成個口度充斥住蒜片味🫶🏻而且牛柳粒仍然保持粉嫩多肉汁🐮另外主食可以加$40變套裝~有前菜、飲品、甜品🍮都好底食🤌✨ 腩肉卡邦尼入口係香濃creamy 貌似幾膩但食落可以接受麵質煮得適中 有自家腌制的腩肉嘅肉香同豬油香嘅微鹹 喺蛋液助攻下混合得好好有芝士及奶油,非常掛汁,濃厚香味十足!✨ 蒜片乾辣椒🌶️用最傳統的意大利🇮🇹扁意粉制作!用初搾橄欖油炸蒜,蒜油再加上辣椒和蒜片,快炒意面,蒜香味十足!透過店內商業號碼 WhatsApp:6024 9426 訂座可
📍 Cookery Sweet Tooth(旺角)

驚喜西式餐食+甜品
置身文青氛圍感的木質咖啡店!

店內無論甜品/主食都好岀色😍

✨ 蒜片炒安格斯牛柳粒
用好多好多的蒜片,再用蒜油炒香既牛柳粒
特別滋味,蒜香味好濃郁,成個口度充斥住蒜片味🫶🏻
而且牛柳粒仍然保持粉嫩多肉汁🐮

另外主食可以加$40變套裝~
有前菜、飲品、甜品🍮
都好底食🤌

✨ 腩肉卡邦尼
入口係香濃creamy 貌似幾膩但食落可以接受
有芝士及奶油,非常掛汁,濃厚香味十足!

✨ 蒜片乾辣椒🌶️
用最傳統的意大利🇮🇹扁意粉制作!

透過店內商業號碼 WhatsApp:6024 9426 訂座可享85折!
折扣條款:
• 需24小時前預訂座
• 折扣只限正餐產品,不包括甜品和飲品及特價套餐
• 需於晚上9時前結賬及離座
• 用餐時間120分鐘,無人等位可無限延長時間
• 訂座可免開瓶費,切餅費

如果店員問你有咩意見, 答得詳細✨

2024-05-31 62 views
Cookery Sweet Tooth是一家專門提供甜品的餐廳,但他們的主菜也絲毫不遜色,主菜加$40可升級為套餐,套餐有是日餐湯或沙拉,飲品及甜品。甘荀湯甘荀的天然甜味,已令湯美味無比。是日沙拉清爽的生菜搭配新鮮的蔬菜和自製的醬汁,非常開胃。鹽焗鱸魚接著來到了鹽焗鱸魚,鱸魚肉質鮮嫩,搭配上鹽焗的烹調方式,保留了鱸魚的鮮味,非常美味。蝦汁大蝦扁意粉意粉彈牙,大蝦鮮甜,搭配上濃郁的蝦汁醬汁,一口接一口停不下來。 焦糖布丁最後來到了焦糖布丁,布丁滑嫩,焦糖的甜度剛剛好。紅棗枸杞玫瑰茶和凍檸茶更是為這頓美食加分,清爽解膩。

甘荀湯

甘荀的天然甜味,已令湯美味無比。

是日沙拉

清爽的生菜搭配新鮮的蔬菜和自製的醬汁,非常開胃。

鹽焗鱸魚

焦糖布丁

最後來到了焦糖布丁,布丁滑嫩,焦糖的甜度剛剛好。

紅棗枸杞玫瑰茶和凍檸茶更是為這頓美食加分,清爽解膩。
2024-05-30 50 views
📍 Cookery Sweet Tooth(旺角)
驚喜西式餐食+甜品
置身文青氛圍感的木質咖啡店!
店內無論甜品/主食都好岀色😍

✨ 蒜片炒安格斯牛柳粒
用好多好多的蒜片,再用蒜油炒香既牛柳粒
特別滋味,蒜香味好濃郁,成個口度充斥住蒜片味🫶🏻
而且牛柳粒仍然保持粉嫩多肉汁🐮
另外主食可以加$40變套裝~
有前菜、飲品、甜品🍮
都好底食🤌

✨ 腩肉卡邦尼
入口係香濃creamy 貌似幾膩但食落可以接受
有芝士及奶油,非常掛汁,濃厚香味十足!

✨ 蒜片乾辣椒🌶️
用最傳統的意大利🇮🇹扁意粉制作!

折扣條款:
• 需24小時前預訂座
• 折扣只限正餐產品,不包括甜品和飲品及特價套餐
• 需於晚上9時前結賬及離座
• 用餐時間120分鐘,無人等位可無限延長時間
• 訂座可免開瓶費,切餅費
如果店員問你有咩意見, 答得詳細✨
2024-05-30 27 views
腩肉卡邦尼多汁的腩肉提供鹹香和油脂,長通粉的質地恰到好處,不會過於軟爛,也不會太生,能完美地包裹住濃郁的卡邦尼醬汁的口感。/蒜片炒安格斯牛柳粒安格斯牛柳肉質細嫩,保留了肉質的鮮美滋味。爽脆的蒜片增添了香氣和口感。/烤雞翼配沙律烤雞翼外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁。沙律清新爽口,為這道菜增添了清爽的平衡。兩者搭配完美,不論是口感還是味道都令人驚喜。/抹茶窩夫抹茶的清新香氣和窩夫的鬆軟綿密,交織在一起,營造出獨特的味蕾體驗。作為餐後甜品,無疑是一絕佳選擇。/焦糖燉蛋焦糖燉蛋滑嫩香甜。濃郁的焦糖香氣和柔滑的蛋羹質地,交織出動人的味覺享受。
腩肉卡邦尼

蒜片炒安格斯牛柳粒

烤雞翼配沙律

抹茶窩夫

焦糖燉蛋

2024-05-26 277 views
難得一日同舊同學聚會,在煙廠街附近都好多食店,但大多數係甜品為主,但這裡都比我地搵到間可以食鹹同甜既西式餐廳,見內裡坐位闊落又舒服。+$40可以升級套餐,仲有湯或沙律、飲品、甜品,大部份主食都可以加。【套餐-蘑菇湯】味道濃鬱鮮美,口感非常香濃又creamy,香濃蘑菇的味道剛剛好,最重要是不算鹹,值得+$40去試個湯。(之前飲過其他地方既蘑菇湯越級鹹,真是不值一提)【蝦汁大蝦扁意粉】蝦汁非常香濃,雖然整體醬汁不算多,但係醬汁同意粉既配搭,再加埋鮮甜大蝦同彈牙扁意粉,真是絕配。【鹽焗鱸魚】用大量海鹽封住鱸魚但魚肉味道濃淡適中,鮮味十足,肉嫩味鮮,再沾上醬汁或加上青檸汁,鮮甜味更加突出。【黑松露薯條】乾爽的直身薯條,粗幼適中,薯仔味勁香,又夠熱辣辣同外脆內軟,沾上點點黑松露醬,黑松露味真係好強。【焦糖布丁】跟餐的甜品,蛋味香濃,口感又夠幼滑,又不算太甜。【椰子心太軟】椰子心太軟是蛋糕口感,外面是脆脆的,但內裡流心是滿滿椰絲香氣同有咬口的口感,雖然不算好流心,再配上生果、杏仁片、忌廉、雪糕等等,鍾意食心太軟既朋友可以一試。(甜品同飲品可以在餐牌上再選擇其他,$20以下就不用加錢,$20或以上就

【套餐-蘑菇湯】

【蝦汁大蝦扁意粉】

【鹽焗鱸魚】

【黑松露薯條】

【焦糖布丁】
跟餐的甜品,蛋味香濃,口感又夠幼滑,又不算太甜。

【椰子心太軟】

(甜品同飲品可以在餐牌上再選擇其他,$20以下就不用加錢,$20或以上就再補差價的)

到最後我地都是叫了普通既飲品。
2024-05-22
Type of Meal
Dinner
2024-05-21 236 views
520 ❤️老公安排晚飯 去煙廠街呢邊甜品店特別多 甜蜜嘅日子當然要食返甜品SweetSweet啦💕這間甜牙牙煮意,除左主菜 仲有甜品,開咗一段時間,評價相當唔錯😌 食完飯同一個地方食埋甜品當然夠晒看頭啦😙😙地方闊落,裝修雅致,明亮清爽嘅感覺🥳除咗一般西餐意粉、牛扒🥩羊架、小食一應俱全意粉仲可以俾你揀扁意粉、圓意粉定通粉添😛蝦汁大蝦扁意粉🍝扁意粉比較難拿捏,但佢處理得很好,非常彈牙,醬汁濃稠,蝦味濃郁!每條意粉都掛住濃濃嘅大蝦汁,非常鮮甜、惹味😋😋8隻大蝦超級爽彈,煎到外焦內嫩腩肉卡邦尼扁意粉🍝有點fusion菜嘅感覺,腩肉煎得非常香,而且入味,也非常有肉香,有點中式嘅感覺加上卡邦尼醬汁,中西融合非常有創意推介🥰🥰榴槤拿破侖$88榴槤時令季節,當然要食返個榴槤甜品啦!非常脆皮而且賣相吸引🤩真係冇得輸呀擺盤配搭都非常一致,加上榴槤球,並沒有任何違和感,反而多咗一份驚喜😝榴槤蓉超甜超香,而且仲好大球添蘋果肉桂酥皮餅 半份店長推介我哋試,果然非常有驚喜,即叫即焗,唔會太甜,有藍莓、蘋果,保持水果清香,同樣非常吸引伴抹茶雪糕 也是濃濃抹茶香的那種😉😉估唔到專業嘅甜品店連主都咁正,下次過嚟試吓其他

地方闊落,裝修雅致,明亮清爽嘅感覺🥳

除咗一般西餐意粉、牛扒🥩羊架、小食一應俱全
意粉仲可以俾你揀扁意粉、圓意粉定通粉添😛

蝦汁大蝦扁意粉🍝
8隻大蝦超級爽彈,煎到外焦內嫩

腩肉卡邦尼扁意粉🍝

榴槤拿破侖$88

蘋果肉桂酥皮餅 半份

伴抹茶雪糕 也是濃濃抹茶香的那種😉😉

估唔到專業嘅甜品店連主都咁正,下次過嚟試吓其他😎
2024-05-20
$206 (Dinner)
2024-05-04 67 views
平日放工偶爾經過這間餐廳小店,甜牙牙的甜品很受歡迎,所以今次除了甜品還想試他們其他的食物如何餐廳座位不多,是一間售賣西式食品及甜品的小店~腩肉卡邦尼 $82不是往常卡邦尼意粉的煙肉,他們是自己醃的腩肉,意粉蛋汁和加入芝士、忌廉,十分香濃蒜片安格斯牛立方 $128有很多蒜片!牛肉七成熟,因只有放黑胡椒和鹽,所以牛肉味較突出,香口小食,都不錯每次都不會失望的甜品,這間店推薦的芒果拿破崙,聽說人氣很高!芒果拿破崙 $88擺盤很不錯,切得像月亮的拿破崙很漂亮!配上芒果雪糕,十分好吃,酥皮脆薄、中間有芒果粒及果仁糖,裏面的cream不會過甜,所以吃完都不太膩抹茶酸奶冰比起普通沙冰,更喜歡這個酸奶冰,酸酸甜甜的,抹茶味很濃,而且有抹茶雪糕和杏仁增添口感。但份量偏大,建議要分享一起吃才吃得完!這間小店的食物質素不錯,尤其是甜品非常多款式,下次再試其他啦~~

餐廳座位不多,是一間售賣西式食品及甜品的小店~

腩肉卡邦尼 $82

蒜片安格斯牛立方 $128