Restaurant: COU COU•TEA BREAK (YOHO MIX)
Terms & Details:
唔覺唔覺”湊湊火鍋”喺香港已經有12間分店,今日同媽咪去Yoho Mix分店食lunch,餐廳以中式為設計風格,裝潢古色古香,環境非常優雅地方闊落,好多靠窗卡位透光度高,坐得好舒服半自助式午市套餐有7款選擇免費登記做湊湊會員就可以享用自助吧有前菜、滷肉飯、生果、甜品,任食!!前菜有香辣魚皮同杏鮑菇,辣辣地好惹味~「經典紅顏花膠雞小火鍋」雞件好多,冇骨,肉質唔鞋,雞湯非常濃郁有黏黏感,重點係有好多花膠,好多骨膠原「寶島慢煮番茄牛肉小火鍋」牛肉係牛腩嚟嘅,勁足料,夠晒軟腍,讚蕃茄湯茄味夠濃,似飲緊羅宋湯,配烏冬掛湯食好食~每份小火鍋套餐跟麻辣鴨血、豆腐、半隻雞蛋、肉燥娃娃菜,好豐富超抵食甜品每人有一客紅豆奶凍,清甜動L動L生果有哈密瓜同西瓜,好新鮮!無限任拎,食到超飽!可以用半價order茶飲,叫咗「百香金橙」同「粒粒紅柚茉香茶」,專登揀酸甜口味解渴又解膩,飲唔晒拎走慢慢飲抵😂

地方闊落,好多靠窗卡位透光度高,坐得好舒服

半自助式午市套餐有7款選擇

免費登記做湊湊會員就可以享用自助吧

有前菜、滷肉飯、生果、甜品,任食!!

前菜有香辣魚皮同杏鮑菇,辣辣地好惹味~

「經典紅顏花膠雞小火鍋

「寶島慢煮番茄牛肉小火鍋

牛肉係牛腩嚟嘅,勁足料,夠晒軟腍,讚

蕃茄湯茄味夠濃,似飲緊羅宋湯,配烏冬掛湯
食好食~

甜品每人有一客紅豆奶凍,清甜動L動L

生果有哈密瓜同西瓜,好新鮮!無限任拎,食到超飽!

• 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋
2025-01-09 1040 views
最近想瘋狂打邊爐,今次就來到呢間位於元點嘅湊湊火鍋•茶憩~✨鴛鴦鍋(紅顏竹笙花膠雞鍋拼臺式麻辣鍋)湯底叫咗升級版嘅紅顏竹笙花膠雞鍋,湯底質地濃厚,飲落去就會感受到滿滿嘅骨膠原,味道同口感都好驚艷!而臺式麻辣鍋就香辣惹味~✨新鮮活撈蚵仔蚵仔新鮮得來又鮮甜~✨黑松露蝦滑蝦滑爽口彈牙,仲帶有黑松露嘅濃郁香味~✨可愛企鵝丸賣相超可愛,其實係墨魚丸來嘅!店員幫忙將企鵝丸放咗喺中間嘅鍋邊,仲話可以按照個人喜好咁放去其中一邊湯底,表演企鵝跳水~✨肉肉聖誕樹呢棵肉肉聖誕樹係由美國頂級牛板腱同埋牛腹胸肉組成!牛板腱鮮嫩有嚼勁,牛腹胸肉柔軟多汁,一次過體驗哂雙重口感~✨萵筍清甜軟腍,仲吸收咗滿滿嘅湯底精華~✨四川小酥肉小酥肉香脆可口,點埋旁邊微辣惹味嘅調味粉,滋味無窮~✨紅豆豆腐布甸豆腐布甸豆味香濃而且口感好嫩滑,表面仲有紅豆做點綴~✨優惠自助吧有前菜、調味料、飯同水果等等提供~✨貴妃烏龍珍珠奶茶 珍珠口感超軟腍,每一啖嘅奶茶都有淡雅嘅烏龍茶茶香~
最近想瘋狂打邊爐,今次就來到呢間位於元點嘅湊湊火鍋•茶憩~

✨鴛鴦鍋(紅顏竹笙花膠雞鍋拼臺式麻辣鍋)
紅顏竹笙花膠雞鍋拼臺式麻辣鍋
紅顏竹笙花膠雞鍋

✨新鮮活撈蚵仔
蚵仔新鮮得來又鮮甜~
新鮮活撈蚵仔

✨黑松露蝦滑
蝦滑爽口彈牙,仲帶有黑松露嘅濃郁香味~
黑松露蝦滑

✨可愛企鵝丸
可愛企鵝丸

✨肉肉聖誕樹
肉肉聖誕樹
美國頂級牛板腱

✨萵筍
清甜軟腍,仲吸收咗滿滿嘅湯底精華~
萵筍

✨四川小酥肉
小酥肉香脆可口,點埋旁邊微辣惹味嘅調味粉,滋味無窮~
四川小酥肉

✨紅豆豆腐布甸
豆腐布甸豆味香濃而且口感好嫩滑,表面仲有紅豆做點綴~
紅豆豆腐布甸

✨優惠自助吧
有前菜、調味料、飯同水果等等提供~

✨貴妃烏龍珍珠奶茶
珍珠口感超軟腍,每一啖嘅奶茶都有淡雅嘅烏龍茶茶香~
貴妃烏龍珍珠奶茶

四川小酥肉
紅豆豆腐布甸
貴妃烏龍珍珠奶茶
  • 臺式麻辣鍋
🧡#紅顏花膠雞鍋🧡#台式麻辣鍋- 揀咗鴛鴦鍋 同時食兩個味道!- 店員建議花膠雞湯煲滾之後 先落雲南竹笙同埋深海鱈魚花膠 2分鐘之後 可以連湯底一齊飲- 花膠味好濃郁- 之後就可以叫店員加湯 變成花膠雞鍋🧡#新鮮活撈蚵仔 - 總共有成八隻蚵仔 新鮮肥美!🧡#黑松露蝦滑- 加咗黑松露嘅蝦滑 除咗蝦滑本身嘅彈牙 啖啖蝦肉 仲有陣陣嘅黑松露味!😋🧡#企鵝丸- 造型可愛 由墨魚漿整成 一樣咁彈牙🧡#肉肉聖誕樹- 咁啱嚟到12月 就嚟聖誕節 呢個肉肉聖誕樹好應節 啱晒打卡- 總共有兩款牛肉 肉質鮮嫩🧡#萵筍🧡#四川小酥肉🧡#自助吧- 當然唔少得自助吧 除咗五花八門嘅醬料選擇之外- 仲有唔少小食 辣汁杏鮑菇 香辣魚皮 正呀!🧡#貴妃烏龍珍珠奶茶- 烏龍味道都算突出 仲有珍珠喺入面 夠晒chewy!❣️如果訂座包間位置 仲會附送鴨血 可以帶返屋企食㗎 啱晒鍾意食鴨血嘅朋友!❣️原來有早鳥&夜貓優惠!下次再嚟一定要把握佢嘅優惠時間!❣️仲有如果午飯時間嚟食 可以以優惠價食到日本A4和牛小火鍋❣️如果咁啱一家大細嚟食 火鍋單點仲會送寶寶餐

🧡#紅顏花膠雞鍋
🧡#台式麻辣鍋
- 揀咗鴛鴦鍋 同時食兩個味道!
- 花膠味好濃郁
- 之後就可以叫店員加湯 變成花膠雞鍋
🧡#新鮮活撈蚵仔
- 總共有成八隻蚵仔 新鮮肥美!
🧡#黑松露蝦滑
🧡#萵筍
🧡#四川小酥肉
🧡#自助吧
- 當然唔少得自助吧 除咗五花八門嘅醬料選擇之外
- 仲有唔少小食 辣汁杏鮑菇 香辣魚皮 正呀!
🧡#貴妃烏龍珍珠奶茶
- 烏龍味道都算突出 仲有珍珠喺入面 夠晒chewy!

❣️原來有早鳥&夜貓優惠!下次再嚟一定要把握佢嘅優惠時間!
❣️如果咁啱一家大細嚟食 火鍋單點仲會送寶寶餐
2024-12-10
2024-12-12 1408 views
凍凍地又係時候打邊爐,依家湊湊火鍋響元朗YohoMix都有分店,豆腐鴨血無限添加👍食完吾夠喉仲送鴨血可以帶返屋企食添😋揀咗駌鴦鍋,「台式麻辣鍋」湯底,內有鴨血豆腐無限添加,另一邊湯底「椰子雞鍋」,湯底清甜滋潤🥰 配料叫左:可愛企鵝丸~人氣之選,外型生鬼可愛,食落Q彈😋美國特選級牛肩胛~肉味香濃😋活撈蚵仔、白鱔片~好新鮮😋千絲牛百葉~同麻辣湯好夾好惹味😋油麥菜~青嫩爽脆大紅袍珍珠奶茶~茶味醇厚😋抹茶開心椰~抹茶口感香醇😋 ❣️自助吧除左醬料款式特別多外,仲有生果、前菜、小食同埋滷肉飯,附送解膩沙冰同埋甜品紅豆豆花布丁😁 ❣️呢間台式火鍋裝修雅緻,座位舒適,空間感十足,商場又有泊車優惠,依家火鍋單點仲送寶寶餐(價值$128) ,約埋朋友嚟打邊爐食得開心又方便。

配料叫左:
可愛企鵝丸~人氣之選,外型生鬼可愛,食落Q彈😋
美國特選級牛肩胛~肉味香濃😋
活撈蚵仔、白鱔片~好新鮮😋
千絲牛百葉~同麻辣湯好夾好惹味😋
油麥菜~青嫩爽脆
大紅袍珍珠奶茶~茶味醇厚😋
抹茶開心椰~抹茶口感香醇😋

2024-11-21
2024-12-12 1419 views
今晚約咗朋友去元朗YOHO食火鍋慶祝聖誕,原來元朗新開咗間湊湊火鍋,我哋就去試吓!我哋揀咗個鴛鴦鍋,一邊係花膠雞,而另一邊係台式麻辣鍋!花膠雞鍋幾出色,配咗一碟竹笙等嘅配料,食打邊爐之前可以飲啖花膠雞湯,超好味第一樣最特別嘅係肉肉聖誕樹,餐廳將牛肉擺放成聖誕樹,造型非常可愛,好有聖誕特色仲有一個值得叫嘅火鍋材料就係可愛企鵝丸,打卡好靚,每一個企鵝丸都好得意😎 而且味道都唔錯👍🏻 係好鮮嘅墨魚丸味之後我地仲叫左新鮮活撈蚵仔、黑松露蝦滑、萵筍等等嘅火鍋材料,每一樣都好好味我地仲叫左嘅四川小酥肉小食,同埋貴妃烏龍珍珠奶茶🧋 兩樣都好正🙌🏻最後就唔好錯過出面嘅自助吧,有自助醬料區,仲有水果可以任拎🤣

2024-12-12 1318 views
午餐一聚, 環境舒適,二人火鍋$298, 湯底牛油果, 感覺新鮮。 半自助餐點, 有我至愛滷肉飯,生果任食,仲有魚皮。 如果來元朗,係一個好好嘅選擇,人唔算太多,唔使等位。 休閒一天
2024-12-05 1313 views
元朗Yoho Mix的湊湊火鍋,湯底鮮美濃郁,有不同湯底選擇。食材新鮮豐富。服務快速友善,職員耐心解答,讓人有賓至如歸既感覺。環境整潔舒適。臨近聖誕更有有節日氣氛。每一口都充滿著幸福與滿足,是享受美味火鍋的理想選擇。
2024-12-02
Dinner
天氣開始凍就想打邊爐,今次就試吓台式火鍋-湊湊火鍋·茶憩。臺式火鍋我就最愛麻辣鍋我今次去呢間就係位於YOHO MIX.入邊嘅裝修好靚,好似置身咗喺園林咁。🌟臺式麻辣鍋+清涼椰子雞 ($138@1)湯底我就揀咗鴛鴦鍋-台式麻辣鍋加清涼椰子雞。麻辣鍋做得啱啱好唔會太辣,但係又食到花椒嘅麻香。而椰子雞都做得好清甜,佢個湯底直程可以飲,有啖淡嘅椰子清香。👍🌟美國特選級牛肩胛($158)牛肉方面我哋就揀咗牛肩胛。牛味都幾香嘅,而且都好大碟,都算幾抵食嘅😍🌟新鮮白鱔片($78)海鮮我就叫咗佢嘅白鱔片,佢每一塊魚片都切到好薄。而且佢嘅魚肉都幾彈牙架👍👍🌟新鮮活撈蚵仔($68)蚵仔煎就食得多啦,用蚵仔肉打邊爐你哋有冇試過呢?我見佢細細粒丫,每一粒食落呢都好鮮甜,而且好飽滿嘅🙊🤭🤭🌟企鵝丸($59)呢個企鵝丸,外型勁得意😊真係成隻企鵝仔咁㗎,佢仲可以卡喺鴛鴦鍋嘅中間,你鍾意食邊隻味就將佢撥向邊一邊。直頭好似企鵝跳水咁呀🤭🤭🌟大紅袍珍珠奶茶($33)依間湊湊鍋仲有自己嘅茶飲店。所以呢打打吓邊爐呢都可以叫台式飲品嚟飲架。大紅袍珍珠奶茶我覺得可以試吓,佢嘅茶味都好香嘅,而且珍珠煮得好好好有咬口依家我知道佢哋仲

🌟臺式麻辣鍋+清涼椰子雞 ($138@1)

🌟美國特選級牛肩胛($158)

🌟新鮮白鱔片($78)

🌟新鮮活撈蚵仔($68)

🌟企鵝丸($59)

🌟大紅袍珍珠奶茶($33)

依家我知道佢哋仲做緊一啲優惠嘅:
1.只要係包間訂座就會送鴨血,而且仲可以帶返屋企食添丫。啱晒我依啲好鍾意食麻辣鴨血嘅人😍😍

2.早鳥會有85折、夜貓會有8折優惠。真係由朝到晚都會有唔同嘅特別折扣😍😍😍

🍴湊湊火鍋•茶憩 (元點) (元朗)
📍元朗朗樂路1號元點1樓B121-126號舖
2024-11-30 777 views
本身都唔係第一次光顧湊湊,冇諗過呢間新開嘅分店會咁差🫠1. 上菜速度超慢,叫左個拼盤居然會接近一個鐘先上到,上到嚟睇得出好明顯啲冰溶哂咁滯2. 飲品質素差,嘢飲嚟到完全係濕哂,因為啲冰飲放喺室溫太耐出晒水3. 做嘢好甩漏,上漏嘢不特止,本身叫咗個龍蝦,叫佢幫我地切開個頭,結果冇回頭…4. 服務有待改善,見到上菜咁慢諗住問吓,點知完全冇諗過答我,仲要話已經好快,但係我距離落單已經接近一個鐘喎…總結:真係唔會再幫襯呢間分店,顛覆哂我對呢間餐廳嘅印象
本身都唔係第一次光顧湊湊,冇諗過呢間新開嘅分店會咁差🫠

總結:真係唔會再幫襯呢間分店,顛覆哂我對呢間餐廳嘅印象
$600 (Dinner)
2024-11-26 1053 views
好好味呀.大家有時間一定要嚟試吓尤其是個二人套餐好抵食,三個人食都食唔晒仲有一個自助小型嘅自助沙律吧好好味㗎。服務員態度殷勤。環境好好,坐得好舒服。性價比比深圳高。
2024-11-02 2507 views
難得平日放假,帶埋屋企人中午去食好啲,去左yoho 間湊湊打邊爐,最近佢地中午做緊周年優惠,午餐有小火鍋套餐特價,午餐價錢感覺上貴,但佢所提供既食物都幾多,性價比不錯,仲無限時,可以慢慢嘆!日本A4和牛小火鍋 $138和牛既雪花紋理幾平均,肉既顏色都幾靚,比較薄身,一烚幾秒就熟,入口幾滑嫩。甄選海鮮小火鍋 $134餐廳會自動安排海鮮,吾洗自己揀,見入面有個大魚缸,海鮮都好新鮮,2隻蝦送到黎仲郁得好生猛。另外有魚、蜆同大因為生蠔。生蠔好大隻,煮完仲有手指公咁長。湯底有5款選擇,我地揀左椰子湯同蕃茄湯。椰子湯好清甜,椰子味好濃,個人覺得用黎烚海鮮不錯!烚完魚肉食到好香椰子味。蕃茄湯同樣好濃郁,有蕃茄粒系入面,我地主要用黎烚牛肉!每個套餐仲包蔬菜拼盤,貌相同種類都豐富同吸引!有蕃茄、粟米、菜、菇菌、雲耳、蝦滑同肉丸。另外仲有麵,有刀削麵同紫薯麵,我地各叫一款試下!刀削麵幾滑,紫薯麵就有口感啲!另外我地做埋會員,可以享用埋出面既自助bar,有前菜、魯肉飯、生果等等。醬油種類亦都好多選擇。呢度環境好舒服,卡位夠闊落,仲有cushion墊住條腰,坐幾粒鐘都吾會腰痛!記得呢個優惠只限平日,星期六日無

日本A4和牛小火鍋 $138

甄選海鮮小火鍋 $134

湯底有5款選擇,我地揀左椰子湯同蕃茄湯。

蕃茄湯同樣好濃郁,有蕃茄粒系入面,我地主要用黎烚牛肉!

呢度環境好舒服,卡位夠闊落,仲有cushion墊住條腰,坐幾粒鐘都吾會腰痛!記得呢個優惠只限平日,星期六日無優惠!

餐牌:

2024-11-02 1779 views
藉著這個時間推出了特價套餐欵,只要$49就吃得到這個午市套餐!還有自助吧欵,是任吃的不用怕吃不飽🤣。這次去了元朗YOHO MIX店,在西鐵站無縫連接。簡約舒適的裝修環境舒適,冷氣充足不會有大陣火鍋味🙈。-5周年午市套餐 HKD$49這個是半自助小火鍋套餐,隨餐附送蔬菜拼盤、刀削麵和甜品,一人一鍋可選喜歡的湯底。點了美國特級牛板腱和伊比利亞梅花豬,肉肉色澤紅潤肥瘦均勻,放進鍋裡約10秒就可吃了🤭。現點配切的肉飲賣相吸引,肉質爽嫰帶點油脂香味。-湯底選擇了香濃蕃茄和清涼椰子鍋,鍋底用料豐富,所以味道挺香的。蕃茄酸酸甜甜的味挺開胃,椰子鍋味道清甜,可以中和了吃火鍋的‘燥熱’。個人喜歡把刀削麵配椰子鍋,多了一份香甜的味道,再加個肉燥就是肉燥拌麵🤩。-吃台式火鍋當然要點飲品啦,邊吃邊喝挺享受的😎。點了大紅袍珍珠奶茶和水蜜桃綠茶QQ,飲品價格不貴。大紅袍珍珠奶茶味道香濃,跟奶比例剛好的,珍珠口感煙韌軟糯。水蜜桃綠茶QQ味道酸酸甜甜的,茶味清香中和了食物油膩感。-

5周年午市套餐 HKD$49

2024-10-15
Lunch
2024-10-26 1449 views
用膳環境、服務質素、食物質素非常不錯,能夠保持一貫水準,飲品的質素也不錯。最值得讚賞是用餐環境和醬料吧都能夠保持乾淨衛生。如果訂座唔滿,可以給食客坐耐啲會更加好。

最值得讚賞是用餐環境和醬料吧都能夠保持乾淨衛生。

如果訂座唔滿,可以給食客坐耐啲會更加好。

2024-10-20 2292 views
最近湊湊5週年盛典午市套餐有震撼半價優惠,食精緻嘅一人火鍋仲平過茶餐廳開飯😲今次試左呢set 美國特選級牛板腱小火鍋,湯底4選1,我揀左酸甜濃郁嘅蕃茄湯,仲有獨特香料嘅氣味。配料同蔬菜🥬都有唔同款式,有菇菌、兩款菜葉、豆腐、粟米、木耳、蕃茄、兩款豆腐同兩款肉丸,無諗過一人火鍋都食到咁多款配菜,仲要質素咁高!肉丸鮮甜彈牙,蔬菜爽脆,食得好滿足😋戲肉嘅牛板腱有9塊咁多,肉味濃郁,鬆軟肉質好美味🤤 麵底可選刀削麵/紫薯麵,一邊食都不禁驚嘆幾十蚊食得咁豐盛,真係太癲😍

👦🏻👧🏻行Yohomix見到湊湊火鍋做緊迎國慶限定新品75折,優惠期至10月31日,有新鍋底、新海鮮炸物小食,仲有湯底升級不加價。所以我哋嗌咗個鴛鴦鍋,一次過試晒兩款口味😋!🍲鴛鴦鍋(昆布鰹魚鍋拼貴州木姜子酸湯鍋) $237昆布鰹魚鍋加入新鮮嘅蜆肉,令湯底加添一份鮮甜味,打邊爐前不妨飲兩啖先😋!貴州木姜子酸湯睇落成個紅卜卜,但係唔辣嘅,酸酸地幾開胃。💦華麗海鮮拼盤(小) $238拼盤有鮑魚、扇貝、蜆肉、蝦同白鱔片,全部都新鮮高質!蜆肉粒粒都脹卜卜,充滿鮮甜嘅水份!蝦肉爽口彈牙,蝦頭仲有膏添。白鱔片滑嫩彈牙,冇腥味,食嗰時要小心啲骨。🐄美國特選級牛板腱 $138牛板腱份量多而且質素唔錯,性價比高!肉質鮮嫩柔軟,帶有豐富嘅肉香同油花。🦪香酥蚵仔 $68香酥蚵仔外酥內嫩,炸粉漿係薄薄一層,口感幾正,味道係偏淡身少少,如果好似我哋咁鍾意食濃味啲,可以喺出面拎啲鹽配番就更好食啦。🦐手工蝦滑 $68手工蝦滑口感滑嫩,晶瑩通透,見到好多新鮮嘅蝦肉喺裏面,每一啖都係爽彈鮮甜。🪿鵝腸 $78每條鵝腸有闊條麵咁粗身,滾完之後口感爽脆緊實,配出面自助區嘅XO醬食,即刻變咗惹味小食😆。🥬皇帝菜 $38皇帝菜新

🍲鴛鴦鍋(昆布鰹魚鍋拼貴州木姜子酸湯鍋) $237

💦華麗海鮮拼盤(小) $238

🐄美國特選級牛板腱 $138

🦪香酥蚵仔 $68

🦐手工蝦滑 $68

🪿鵝腸 $78

🥬皇帝菜 $38
皇帝菜新鮮翠綠,份量多,煮完仍然保持爽脆鮮甜。

🍹抹茶開心椰 $34
同時飲到清新嘅抹茶同濃郁嘅開心果味,口感醇厚,仲有生椰乳令成個感覺更加豐富!底部仲有好似奶凍嘅香米布蕾,有得飲又有得食。

🍹百事蜜桃綠茶生可樂 $35
百事生可樂同茉莉花茶完美融合,再加入香甜水蜜桃、天然紅西柚果粒、愛玉果凍同酸香檸檬,飲落非常清新爽快!

🫙出面自助醬料加小食區 $19/位
有滷肉飯、炸芋球、涼拌魚皮同水果任食,仲有多款醬料自由配搭,有XO醬、香茹醬、沙茶醬等等。

🍹菠蘿沙冰 免費
嚟到店員會每人送上一小杯菠蘿沙冰,菠蘿香甜清爽又解渴!

🍮甜品 免費
食到差唔多完,店員會送上飯後甜品「紅豆豆腐布丁」,豆腐布丁質感滑溜,唔會好甜,加埋紅豆食,味道好夾。
2024-10-07