2018-03-17 1131 views
今日終於決定去呢間次次經過都想去嘅餐廳,首先講下環境,座位唔係太多但係坐得好舒服,紅色既沙發凳好搶眼。首先睇咗個Menu每款菜式都已經覺得好吸引,見到有個芝士意粉已經想叫,之後服務員走過來詳細咁介紹每一款菜式,服務態度10分好。第一. 頭盆係沙律菜配新鮮蜜棗加上香甜既黑醋,簡直絕配。第二. 餐湯係番茄濃湯配脆多士,酸酸嘅蕃茄配上香濃嘅忌廉好有五星級酒店嘅水準第三. 就係主菜啦首先廚師係我地面前製作芝士意粉,師傅喺前面用用火加熱芝士然後再落白酒,洋蔥,黑松露,最後加埋意粉落去,聞到陣味已經勁想食,果然味道真係一流。第四.係服務員推介嘅西班牙燒腩仔配西班牙辣肉腸,因為服務員話個燒腩仔係慢煮所以雖然有少少肥但係一啲都唔肥膩。塊皮仲好脆口添!總括來講CP值極高一定會再嚟食支持小店!廚師好有禮貌,整體感覺10分好

第一. 頭盆係沙律菜配新鮮蜜棗加上香甜既黑醋,簡直絕配。

西班牙燒腩仔
2018-03-16
$150 (Dinner)
西班牙燒腩仔
中午時分到餐廳食lunch 由就座到上菜需要一個鐘!!!!(以為自己真係做緊fine dining?) 最後淨返一個餐未上 等到上喇 上錯餐又要再order多次 再等左幾個字都未上 最後催waiter 個廚師走出黎話唔好意思做唔切比你 無理取消左個餐 個同事餓左成個lunch 到lunch time就黎完先話取消(你唔好下年先講?!!)仲話請左你飲杯凍飲(其實照收左加$2) blacklist呢間餐廳!!!!!!!!!呼籲大家唔好去!!!!!!!!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡
中午時分到餐廳食lunch 由就座到上菜需要一個鐘!!!!(以為自己真係做緊fine dining?) 最後淨返一個餐未上 等到上喇 上錯餐又要再order多次 再等左幾個字都未上 最後催waiter廚師走出黎話唔好意思做唔切比你 無理取消左個餐 個同事餓左成個lunch 到lunch time就黎完先話取消(你唔好下年先講?!!)仲話請左你飲杯凍飲(其實照收左加$2) blacklist呢間餐廳!!!!!!!!!呼籲大家唔好去!!!!!!!!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2018-03-12
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2018-02-17 750 views
來這裡食過多次,真心覺得老闆很有誠意做好食物,食物質素頗高,平時極少寫食評的我也忍不住要動動手。年初二晚找餐廳,路過見到這間餐廳,看看餐牌,本身知道食物質素好,價錢當晚沒特別提高亦合理(二百蚊唔使一位),便決定進店吃本來沒想過吃的西餐。晚餐包湯/沙律及main dish。點了慢煮牛「面珠done」及牛肩肉,牛「面珠done」很嫩,牛肩肉肉味很濃,沒令我失望!老闆仲好好走過來介紹食物及問我地的feedback。十分滿足!來這裡除了吃到有質素的食物外,還吃到老闆的誠意!

來這裡除了吃到有質素的食物外,還吃到老闆的誠意!

2017-11-22 831 views
從來沒有下筆寫食評,但這家大眾化價錢卻每道菜都吃得到講究食物質素的小店,很希望更多人知道。巷內的小店,門牌沒有很起眼,十分隨意的點了兩個set dinner,沙律、湯、主菜、飲品。主菜選了truffle mushroom risotto和slow-cook chicken。沙律是喜出望外的Cesar salad,一點沒有因為是隨餐附贈的而少用心,雖然portion是正常附餐的大小,但質素跟貴價單點的沙律相約。因為沒有料到跟餐的沙律也這麼厲害,所以沒有拍照湯品是栗米湯,明顯是自家製的口感,blend完濃濃的栗米味,裡頭還有一點點栗米粒,絕對不是罐頭的死甜。Truffle mushroom risotto 是我吃過risotto的top 3,米飯的軟硬適中,truffle和cheese的味道很濃郁,磨菇是真材實料,每一匙都足料,味道十分豐富,讚👍🏻Slow-cook chicken沒有叫假的,明顯多次用滾油澆過雞腿,外皮很脆但雞肉很嫩滑,感覺是隻少女雞🤣旁邊的配菜也沒有馬虎,薯泥、豆角和栗米芯全都有好好處理好。一直都認為,會把配菜都認真烹調的餐廳,對食物是真心有要求,但這樣的餐廳理念,以這

Slow-cook chicken沒有叫假的,明顯多次用滾油澆過雞腿,外皮很脆但雞肉很嫩滑,感覺是隻少女雞🤣旁邊的配菜也沒有馬虎,薯泥、豆角和栗米芯全都有好好處理好。一直都認為,會把配菜都認真烹調的餐廳,對食物是真心有要求,但這樣的餐廳理念,以這個價錢真的不常見。
2017-10-09 658 views
好味道 意粉好食到叫左兩個一模一樣既意大利燴飯都好好味👍🏻👍🏻👍🏻前菜 有沙津 加好滑身既南瓜湯👍🏻👍🏻有好多款既cocktail 今次人少試得三款 唯有下次再去😸
  • 黑松露醬拌野菌利梳多
  • 香辣蒜蓉鮮蜆意大利粉
2017-09-19 465 views
麻麻地,D肉完全不嫩,又不林,不值得吃有👎,建議大家去吃另一家,在荃灣313的總站,去到就會見到,肉汁足夠,價格不算貴,吃stick的,再加上一杯黑牛,真是棒極了!👍👍
朋友生日約了在Crazy King食飯,沒有想到這新店的出品達到5星酒店的級數,牛扒肉質柔嫩肉汁味濃,龍蝦湯鮮甜仲會出分子料理個隻煙和蒜蓉海鮮意粉都好有水準,海鮮聖子好新鮮好爽!老闆和各員工的親切招待實在令人賓至如歸,那晚太開心了,開了兩支德國白酒和飲了不知多少杯1664啤酒,飲飲食食到零晨1點,回家後瞓醒有少少斷片。又忘記了影晒所食的菜式,我記得還有食了東星班。下次再去一定會記得影相先食再分享給大家!最最最重要是認識了他們一班超好的老闆,老闆娘,廚師,樓面朋友!
,龍蝦湯鮮甜仲會出分子料理個隻煙和蒜蓉海鮮意粉都好有水準
,海鮮聖子好新鮮好爽!

老闆和各員工的親切招待實在令人賓至如歸
。又忘記了影晒所食的菜式,我記得還有食了東星班。
下次再去一定會記得影相先食
再分享給大家!

最最最重要是認識了他們一班超好的老闆,老闆娘,廚師樓面朋友!
2017-09-01
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
大角咀高級西餐就在只尺,菜式不多但晚餐,有齊沙律,湯,主菜,及夏日特飲。唔使2百蚊,超值。食物新鮮,好味,飲品有質素。建議:其實牛扒餐可收過2百。另加塊台毯防隻碟切牛扒時走來走去。
2017-09-01
2017-08-31 260 views
大角咀區最正中,又好味西餐廳。以呢個價錢食到高質素食物,好實惠,我會再去食。海鮮新鮮,牛肉 肉質一流,甜品精緻,甜品更是home make的!重點我喜歡飲酒,Happy honr好平!成意推介!
大角咀區最正中,又好味西餐廳。
以呢個價錢食到高質素食物,好實惠,我會再去食。

重點我喜歡飲酒,Happy honr好平!

成意推介!
2017-08-30
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday
2017-08-28 266 views
真係直得一讚,大角咀終於有間 正宗嘅西餐廳! 食物有賣相 ~又好味道 ~相機.同人都食到好飽! 好似上邊個食平話齋有星級嘅水準 !估唔到佢哋連甜品都係homemake㗎!有幾好味,唔多講啦 ~睇圖片啦!我會再去,睇下有冇驚喜!
2017-08-05 436 views
新開業的餐廳 同幾個好朋友黎試吓 估唔到食物可以比美星級酒店 招呼一流 食物新鮮 尤其自家制益力多芝士餅 唔食甜品嘅我都覺得好好食 沙律新鮮 義大利飯超級好吃 仲有主菜 睇得出廚師們好用心去做 (因為係開放式廚房 真係睇得到) 聚會 拍拖食飯好去處 👍👍
聚會 拍拖食飯好去處 👍👍