2024-09-28 107 views
Crêpe Delicious (Urban Cafe) (МОКО 新世紀廣場)荔枝草莓可麗餅🍓🥞👍Lychee & Strawberry Crepe$88人氣招牌可麗餅,草莓,荔枝,波霸,上面有鮮忌廉和草莓醬粉紅色可麗餅🥞好靚,聽聞採用加拿大直接進口餅漿,低卡路里👍食落好鬆軟不太甜。在忌廉和餅內有波霸粒粒口感新穎有趣😋帕馬火腿酥皮薄餅🍕🍕👍Parma Ham & Arugula $158帕瑪火腿、芝麻菜、櫻桃番茄、黑橄欖、紅洋蔥、Mozzarella cheese🧀和Cheddar cheese🧀 配番茄醬🍅好喜歡這個酥皮薄餅口感好有層次感和超脆👍🍕自製肉丸義大利麵 Homemade Meatball $128手作肉丸意粉,青椒和櫻桃番茄,配番茄醬義大利麵番茄醬夠多帶有香辣味,肉丸好實不會一切散開煙三文魚凱撒沙律Smoked Salmon Caesar $138Cappuccino 👍35.00Passion Fruit Soda 38.00📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓103號舖Shop 103, Level 1. Moko, 193 Prince Edward W

荔枝草莓可麗餅🍓🥞👍
Lychee & Strawberry Crepe$88
人氣招牌可麗餅,草莓,荔枝,波霸,上面有鮮忌廉和草莓醬

帕馬火腿酥皮薄餅🍕🍕👍
Parma Ham & Arugula $158
好喜歡這個酥皮薄餅口感好有層次感和超脆👍🍕

自製肉丸義大利麵
Homemade Meatball $128
手作肉丸意粉,青椒和櫻桃番茄,配番茄醬義大利麵
番茄醬夠多帶有香辣味,肉丸好實不會一切散開

煙三文魚凱撒沙律
Smoked Salmon Caesar $138

Cappuccino 👍
35.00

Passion Fruit Soda
38.00

📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓103號舖
Shop 103, Level 1. Moko, 193 Prince Edward West, Mon
2024-09-26
Dinner
2024-08-11 150 views
上次試完灣仔利東街嘅Crepe Delicious,今次經過Moko見到佢哋有分店又走去試吓~~🤣🤣今次都係叫返上次覺得好好食嘅卡邦尼意粉同牛扒配薯條,再加咗Tiramisu可麗餅做甜品😚🤍佢嘅溫泉蛋卡邦尼意粉除咗有cream,仲有有淡淡的蒜味,好出色。👍🏻👍🏻牛扒今次都係叫咗五成熟,幾嫩幾juicy,不過如果個面可以再煎香啲就會更完美。甜品可麗餅仍然好出色,今次Tiramisu味配咖啡雪糕更加好食 好夾。🤍📍Crepe Delicious 地址:旺角太子道西1號 193號MOKO 1樓103號鋪

📍Crepe Delicious
地址:旺角太子道西1號 193號MOKO 1樓103號鋪
2022-05-03 2219 views
之前用剩張現金券所以一定要食夠$400先可以減$200叫咗兩個午餐薄餅同豬肋骨再加多左$58要可麗餅個Pizza係酥皮pizza,超好食酥皮勁鬆軟計時仲要拉絲一上枱時仲熱熱地,加埋芝士簡直冇得彈喺食pizza之前午餐其實跟咗兩個湯當日係南瓜湯南瓜湯都幾甜,其實唔係特別鍾意南瓜但係呢個南瓜湯唔抗拒😋反而個豬肋骨有啲失望冇錯係非常大件,仲送埋薯條但係肉質比較乾醬汁只停留喺表面到最後食唔晒但都要留返個肚食可麗餅所以決定打包職員超好人,服務態度勁好令客人好開心,本身只係想攞一個外賣盒但係佢話幫我包仲幫我將薯條同埋肉分開(因為怕薯條會霖)仲喺紙袋上面開一個窿透氣🥰👍🏻個可麗餅太多紅茶醬🤔但係本身個皮非常之好食食到最後真係太多醬,所以只係食咗個皮整體上員工服務態度超好食物有得有失,但整體都OK
之前用剩張現金券
所以一定要食夠$400先可以減$200

叫咗兩個午餐薄餅同豬肋骨再加多左$58要可麗餅
個Pizza係酥皮pizza,超好食
酥皮勁鬆軟
計時仲要拉絲
一上枱時仲熱熱地,加埋芝士簡直冇得彈

喺食pizza之前
午餐其實跟咗兩個湯
當日係南瓜湯
南瓜湯都幾甜,其實唔係特別鍾意南瓜
但係呢個南瓜湯唔抗拒😋
反而個豬肋骨有啲失望
冇錯係非常大件,仲送埋薯條
但係肉質比較乾
醬汁只停留喺表面

到最後食唔晒
但都要留返個肚食可麗餅

所以決定打包
職員超好人,服務態度勁好
令客人好開心,本身只係想攞一個外賣盒
但係佢話幫我包

個可麗餅太多紅茶醬🤔
但係本身個皮非常之好食
食到最後真係太多醬,所以只係食咗個皮

整體上員工服務態度超好
食物有得有失,但整體都OK
2022-04-28
$100 (Lunch)
Dining Offer
Voucher
  • Pizza👍🏻
2022-04-08 1185 views
🍴美食資訊🍴燒肉醬燒肋骨($168)哩間嘅燒肉醬搽得幾足,食落啲豬肋骨都夠味,而且肉質都算軟,唔錯👍然而佢啲薯條我更加鍾意🍟係果種普通得黎你就係覺得佢好好味,搞到我係咁食🤤係撒左鹽粒嘅粗薯條!四重芝士波菜puff pizza($98)係超級超級超級好食嘅酥皮pizza🍕講真,哩次係我同腩王子第一次食酥皮底嘅pizza🙈一口咬落酥皮酥脆,連埋滿滿嘅餡料,芝士拉埋絲,係幸福嘅味道啊🤤🤤由於我地見叫左嘅豬肋骨已經係肉,於是pizza就不如叫個素嘅黎試下。向來幾乎唔食素嘅我地,都一致對呢個pizza比好高嘅分數🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♂️二重邪惡sweet crepe($78)哩間餐廳最出名就係食可麗餅,有分甜同鹹嘅兩種。個晚我地叫左個甜嘅可麗餅作為甜品😎如同佢個名一樣,哩個可麗餅係極邪惡😈可麗餅裡面搽滿Nutella醬,上面係一粒粒燒過嘅棉花糖,再淋少少朱古力醬🍫 係致肥嘅組合,但係又好味到你唔想停🥺 Nutella嘅榛子味好出,食果陣沾少少消化餅餅碎,令到口感更加豐富😋熱情果梳打($38)杯梳打反而略為失望,好明顯係啲水果味糖漿沖出黎🥲本來以為有啲熱情果籽咬下,睇黎係我一廂情願☺️🤗——————————
🍴美食資訊🍴

燒肉醬燒肋骨($168)

四重芝士波菜puff pizza($98)

二重邪惡sweet crepe($78)

熱情果梳打($38)

————————————————————
👑評分
味道:4/5
環境:3.5/5
價錢:3/5
份量:4/5
服務:4/5
會否推薦:會

加拿大過江龍餐廳,賣點除左有可麗餅,仲有佢地嘅酥皮pizza同雪糕!基本上叫嘅野食都好好味,腩王子大叫會再encore🤴🏽地方都寬躺,坐得幾舒服。

———————————————————
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5那天突如其來的ME time,當然要好好對自己的胃腩!😆 在商場閑逛時突然兩眼發光,竟發現有家法式可麗餅專門店,看看餐牌也很吸引,心動不如行動吧!☝🏻 店舖裝潢簡單,以紅白兩色作主系,除了餐牌上約十款的甜品可麗餅,其實餐廳還有賣多款鹹點可麗餅、沙律、小吃、比薩批和意粉,有機會定要再來嘗試其他食品呢!💋 雙紅吉士 ($88)明顯被外貌吸引,就點了這個滿滿士多啤梨和紅桑子的可麗餅 🍓,水果新鮮,雲呢拿吉士醬幼滑香濃,加上士多啤梨醬味道的確稍甜,但可中和水果的微酸,胃比較細小的我多吃了感覺可能有點膩,但整體來說味道很不錯~✨ 整體:打正旗號法式可麗餅專門店 ✨✅ 味道確有法式風味,食品有水準✅ 地理位置超方便❎ 落單店員大多是操英語的外藉人士,可能構成某些客人不便
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 雙紅吉士 ($88)

✨ 整體:打正旗號法式可麗餅專門店 ✨
✅ 味道確有法式風味,食品有水準
✅ 地理位置超方便
❎ 落單店員大多是操英語的外藉人士,可能構成某些客人不便
2022-03-27
$120 (Tea)
2022-03-14 831 views
期待已久嘅可麗餅店~焦糖肉桂 朝糖蘋果下面有啲吉士醬,餅入邊就有cream , 唔知係咪因為本身好期待,食嘅嗰一刻又好似覺得還好😂😂唔知係咪我食唔到太甜我覺得佢好甜,甜到好似牙痛嗰種,可能鹹食會好食少少 ,下次試下食佢咸嘅可麗餅先$88
期待已久嘅可麗餅店~

焦糖肉桂
,可能鹹食會好食少少 ,下次試下食佢咸嘅可麗餅先

2022-01-15 849 views
依次其實是我第二次吃可麗餅,本身不太好甜食,所以兩次都係食鹹的可麗餅。第一次是在另一間crepe 連鎖店,在商場K11吃早餐,那次嘅早晨可麗餅餡料有炒蛋、煙肉、芝士及牛油果。而今次是加州風情雞肉,餡料有雞肉、生菜、牛油果、粟米蕃茄及mozzarella。兩間店舖嘅蛋皮都做得差不多,有蛋香又帶點煙韌、餡料也足,但今次嘅加州風情雞肉就略嫌唔夠醬汁和唔夠辣。嘢飲叫咗Cappuccino, 雖然十分香滑,已經比StarX還好,但就唔夠我上次在K11時那杯咖啡的那種香濃令人留下十分深刻的印象,現在回想起來反回味那杯咖啡多過個可麗餅🤣。

加州風情雞肉
加州風情雞肉
2022-01-14
$159 (Tea)
2021-12-13 594 views
見呢間餐廳嘅甜品好似比較多同熱門,冇諗過其他主食都咁出色咁好味。而且侍應都好友善好helpful。💚Crab & Abocado Stack 口感特別,牛油果好creamy同蟹肉好夾。Crepe好多餡🖤Oreo Joy唔會太甜,好好飲。
Crab & Abocado Stack

💚Crab & Abocado Stack
口感特別,牛油果好creamy同蟹肉好夾。

Crepe好多餡
Oreo  Joy

🖤Oreo Joy
唔會太甜,好好飲。
2021-10-31
$150 (Dinner)
Crab & Abocado Stack
Oreo  Joy
2021-12-01 428 views
黑松露意大利飯勁勁勁勁多菇,每一啖飯都食到幾片黑松露味都香既,不過d飯唔夠軟綿紅酒牛配薯條炆到勁冧好好食望落好少咁但食完係覺得啱啱好榛子朱古力濃厚榛子味好飯一啖一脂肪咁😂
黑松露意大利飯
勁勁勁勁多菇,每一啖飯都食到幾片
黑松露味都香既,不過d飯唔夠軟綿

紅酒牛配薯條
炆到勁冧好好食
望落好少咁但食完係覺得啱啱好

榛子朱古力
濃厚榛子味好飯
一啖一脂肪咁😂

2021-11-17 285 views
一直以為淨係喺灣仔先有冇諗過當日喺新世紀都見到佢都有分店而且仲要唔使等位添 仲唔即刻入去食不過地方就比較細Caramel Garden 焦蘋肉桂 $88其實staff 都有問我地洗唔洗後上不過甜品先係我嘅主菜 所以照食左先新鮮整出嚟真係無得輸個皮好煙韌 加上吉士醬撈埋真係好好食青萍果微酸,中和埋真係啱啱好絕對可以encoreInto The Wild 黑松露雜菌意大利飯 $108味道都唔錯,而且份量唔算少但未有特別驚喜 BBQ Pulled Pork 美式手撕豬肉 $108呢個就真係有驚喜薄餅係酥皮底已經夠特別好酥脆 又唔會太油 而且出面真係少有配料只係比芝士遮晒 入面一啲都唔少野然後仲有一個雪糕櫃都好吸引不過就m到,下次再戰!
一直以為淨係喺灣仔先有

其實staff 都有問我地洗唔洗後上
不過甜品先係我嘅主菜 所以照食左先
新鮮整出嚟真係無得輸
個皮好煙韌 加上吉士醬撈埋真係好好食
青萍果微酸,中和埋真係啱啱好
絕對可以encore

Into The Wild 黑松露雜菌意大利飯 $108
味道都唔錯,而且份量唔算少
但未有特別驚喜

BBQ Pulled Pork 美式手撕豬肉 $108
呢個就真係有驚喜
薄餅係酥皮底已經夠特別
好酥脆 又唔會太油 而且出面真係少有
配料只係比芝士遮晒 入面一啲都唔少野

然後仲有一個雪糕櫃都好吸引
不過就m到,下次再戰!
2021-09-17 308 views
早午餐後,逛了一會2點左右,剛好下午茶時間,經過呢間甜品店,已被門口的gelato深深吸引著,再翻menu, 見到有法式可麗餅,口味配搭多選擇又獨特,立即入座嘆個“甜蜜下午茶”先Caramel Garden焦蘋肉桂一向對肉桂情有獨鍾,見到有哩款可麗餅,已經唔洗諗其他一刀切下去,已經覺得皮薄餡靚,再一啖咬落去已經覺得幸福到升左上天除咗焦糖蘋果灑滿係可麗餅上便之外,內涵同樣都係咁豐富,裡面亦都有好多焦糖蘋果粒,同時亦有啲脆脆果仁,加上有焦糖醬的點綴,口感同時酸酸甜甜,又有可麗餅的軟綿綿,蘋果粒的爽口,果仁的香脆,肉桂味的飄香,口感及味道是如此豐富!而且,更有吉士醬做配搭,吉士酱甜度適中,一點都不覺膩,超級好味我覺得我一個人就算吃兩份都不會太heavyGelato ,分別要了開心果及伯爵茶味。開心果超濃郁,而且好绵滑,直頭覺得自己將一堆開心果仁放入口食一樣,味道無太大差異伯爵茶味略嫌不夠濃,奶味比伯爵茶味重,有點失望
早午餐後,逛了一會2點左右,剛好下午茶時間
,口味配搭多選擇又獨特,立即入座嘆個“甜蜜下午茶”先

Caramel Garden

Caramel Garden焦蘋肉桂

一向對肉桂情有獨鍾,見到有哩款可麗餅,已經唔洗諗其他

我覺得我一個人就算吃兩份都不會太heavy

Gelato(伯爵茶/上,開心果/下)

伯爵茶味略嫌不夠濃,奶味比伯爵茶味重,有點失望

2021-09-14
Tea
Caramel Garden
Gelato(伯爵茶/上,開心果/下)
2021-09-13 2099 views
今日同朋友行開,一直都以為呢間餐廳淨係食甜品,點知原來有主菜而且好䬮都幾吸引,所以決定一試。<雞翼併盤 Wings Platter,$118>雞翼併盤分別有蜜糖味同香辣味各3隻。個人比較喜歡香辣味,因為做得好惹味,好想食多幾隻,強烈建議有得淨係點香辣味。蜜糖味其實都幾好食,只不過香辣味太出色。無論香辣味定蜜糖味,個雞翼都整得好唔錯,炸到外面脆,入面好汁嫩滑,好好食。<四重芝士菠菜 Quattro Formaggi,$98>見到呢個pizza係酥皮好吸引,我哋揀左四重芝士菠菜。四重芝士分別係Cheddar Chesse, Buffalo Cheese, Mozzarella Cheese同Parmesan Cheese,再加左菠菜同波特菇。呢個都係好好食,酥皮pizza好鬆脆,而個芝士都唔會太膩太滯。<二重邪惡 S’mores,$78>嚟呢到又點少得個crepe呢?我哋揀左好邪惡嘅棉花糖加Nutella榛子醬,呢個有啲滯,不過我都係略嫌唔夠多榛子醬。<曲奇雲呢拿 Oreo Joy,$58>好滑嘅奶昔,oreo味唔算太重但係幾

雞翼併盤 Wings Platter
<雞翼併盤 Wings Platter,$118>
四重芝士菠菜 Quattro Formaggi
<四重芝士菠菜 Quattro Formaggi,$98>
二重邪惡 S'mores
<二重邪惡 S’mores,$78>
曲奇雲呢拿 Oreo Joy
<曲奇雲呢拿 Oreo Joy,$58>
好滑嘅奶昔,oreo味唔算太重但係幾好飲。
<荔枝蜜桃梳打 Lychee & Peach Soda Cup,$38>

整體而言,我都推介呢間餐廳。性價比都算高,而且啲野食都幾好食。
2021-08-11
$200 (Dinner)
雞翼併盤 Wings Platter
四重芝士菠菜 Quattro Formaggi
二重邪惡 S'mores
曲奇雲呢拿 Oreo Joy
呢間法式可麗餅專門勝在地點方便,食物質素亦唔錯,今次我已經係第二次嚟食😉.叫咗一個鹹一個甜嘅可麗餅,兩款都唔錯😝加州風情雞肉鹹可麗餅入面除咗雞肉,仲有芝士🧀、牛油果🥑同埋粟米🌽,食落味道豐富,幾好食😋最估唔到入面係有牛油果,而且牛油果份量都唔少。本身Menu話呢款可麗餅係辣嘅,但食落又唔係好覺辣~.香橙芝味甜可麗餅食落好開胃,而且味道比想像中夾。可麗餅上有好多去皮橙肉,餅入面係滿滿嘅cream cheese😳食落又幾夾!.我上次嚟都有叫焗混芝士薯條😋今次又有叫🧀🍟薯條好大份,芝士同肉醬嘅份量都好多,所以令人食落好滿足。不過薯條同肉醬下面嘅薯條會腍哂,放兩邊嘅薯條就會脆身啲~.朋友叫咗杯士多啤梨奶昔(Pink Lady)我借嚟飲咗啖😝飲落奶味好重,唔會有好假嘅士多啤梨藥水味,所以都幾好飲,但感覺係幾邪惡😏同埋一杯要58蚊都有啲貴🤣.有機會會再嚟食,我要每次嚟都叫唔同嘅crêpe試🤩

叫咗一個鹹一個甜嘅可麗餅,兩款都唔錯😝

最估唔到入面係有牛油果,而且牛油果份量都唔少。

本身Menu話呢款可麗餅係辣嘅,但食落又唔係好覺辣~
香橙芝味甜可麗餅食落好開胃,而且味道比想像中夾。

我上次嚟都有叫焗混芝士薯條😋今次又有叫🧀🍟

薯條好大份,芝士同肉醬嘅份量都好多,所以令人食落好滿足。

不過薯條同肉醬下面嘅薯條會腍哂,放兩邊嘅薯條就會脆身啲~
朋友叫咗杯士多啤梨奶昔(Pink Lady)

有機會會再嚟食,我要每次嚟都叫唔同嘅crêpe試🤩
2021-09-07 249 views
Salmon Deluxe Crepe既然個舖頭主打crepe梗係要嗌番一個嚟試吓啦甜嘅好常見 所以嗌咗一個鹹嘅試吓入面有smoked salmon,avocado,lettuce 佢個crepe邊烤到有少少脆而啲餡都幾足料Aroncini Ball將risotto搓成一個波咁再包麵包糠去炸再配埋個黑松露醬 勁惹味個口感都好豐富 個皮好脆 而入邊啲飯硬硬地好彈牙Chocolate Forest Ice Cream朱古力雪糕嘅朱古力味好濃郁 唔會係死甜好假嘅朱古力味除咗有朱古力雪糕之外仲有啲迷你brownie係側邊 脆脆地 口感比較實 配埋雪糕同埋cream食 口感好豐富仲好邪惡!!

Salmon Deluxe Crepe

個口感都好豐富 個皮好脆 而入邊啲飯硬硬地好彈牙

Chocolate Forest Ice Cream
朱古力雪糕嘅朱古力味好濃郁 唔會係死甜好假嘅朱古力味
2021-09-06 172 views
同朋友小聚,揀左呢間法式薄餅店,咸甜款式都有,仲有邪惡感爆登嘅 朱古力榛子奶昔,超級好飲。裝潢簡約,以紅白色為主,乾淨夠寛廣,卡位梳化亦坐得好舒服。我地點左個主食,2杯特飲,仲有甜品法式薄餅。Scallop Treat $138上菜已經傳來香味,襯住熱辣辣拌勻芝士碎同意大利飯,個飯香軟帶點咬口,醬汁creamy有濃郁奶香同芝士味。三粒大帶子,已微煎香,口感嫩滑微彈,非常好食,原來個飯仲有好多配料,有大量菇菌,以及鮮元貝粒,非常豐富。呢兩杯奶昔真係好誘人,令人難以忍口。Pink Lady $58賣相好靚,有大量士多啤梨粒係cream上,果味香濃,奶昔細滑順喉,有濃郁士多啤梨味同奶味,兩者味道平均,甜品剛好。The Naughty $58朱古力味香濃,緊接著榛子醬嘅果仁味,甜度較高,但拌勻cream,可中和甜度,而且令口感更滑,有大量榛子,增加咬口。Double Red $88雙莓顏色好鮮艷,令人心情開朗。鮮果整齊排得好靚,有士多啤梨同紅桑子,酸甜開胃,清爽果香。法式薄餅做得很好,夠薄身,而且柔軟有彈性,入口軟綿很好咬,配埋滑溜輕盈的吉士醬,中和果酸味,而且食完唔膩。

裝潢簡約,以紅白色為主,乾淨夠寛廣,卡位梳化亦坐得好舒服。

我地點左個主食,2杯特飲,仲有甜品法式薄餅。
Scallop Treat

Scallop Treat $138

呢兩杯奶昔真係好誘人,令人難以忍口。
Pink Lady

Pink Lady $58