2023-07-27
適逢下午茶時間同客人見完面喺西營盤經過見到有間懷舊冰室仲要好似主打十字牌牛奶咁就入咗去食下午茶~ 下午茶Menu 都幾多選擇 有6個系列 仲有牆上掛住嘅皇牌餐、香口嘢咁…仲要好多都幾邪惡吓🤭不過依排要養生嘅我就叫咗佢哋嘅熱賣湯麵系列嘅濃蕃茄湯雞扒煎蛋意粉而嘢飲就用咗半價 升級 飲 養生熱飲系列嘅杏霜桃膠鮮奶🥰🥰 杯杏霜桃膠鮮奶係令我意外嘅,因為真係好足料而且唔會太甜有鮮奶味亦有杏霜果陣味岩岩好❤️❤️❤️❤️有水準 好好飲 碗意粉嘅份量都唔細,太陽旦煎到唔會太熟而雞扒都算大塊幾厚身 湯底有唔少雜菜同鮮蕃茄蓉幾夠味 而意粉亦唔會太淋 我湯都飲咗唔少😋😋 係相對感覺健康啲嘅選擇,整體幾唔錯。 我見依間冰室仲有2間分店 如果有機會遇到我都會再想幫襯試埋佢其他邪惡嘅嘢食🤭😋😋