2022-08-28 47 views
❖新潮樓❖ 📍九龍灣 今晚去九展show順便食飯✌🏻嚟到先知呢道咁多餐廳!咁岩見到間新開既潮州菜餐館就試下😍 呢都環境同座位好闊落。如果想同朋友聚會可以考慮呢度😆⋙薑蔥霸王雞|呢一味上菜好香啊!!葱油味配上滑雞件!多人啲叫成隻仲正啊🤤⋙韭菜花炒咸肉|出面都算少見😱韭菜花炒完都仲係好香脆!配上咸肉既咸香味送飯一流❤️⋙鹹菜豬肚湯|超多料既湯!湯好夠味,豬肚亦軟身易入口!大量咸菜真係食反夠本!⋙反沙芋頭|呢個直頭係必點菜式!真係做得好出色!外層香脆內裡鬆軟🤤芋頭炸得岩岩好,食落口好粉好好食!
❖新潮樓❖ 📍九龍灣

2022-08-27 94 views
홍콩 중국요리 식당❤️中文在下面👇🏻퇴근하다가 가까운 식당을 갔다왔다. 가성비가 높고 자리를 편하게 앉을수있다. 하지만 요리는 걍 일반 수준이다. 식당위치를 불편하니까 저녁시간에도 사람은 별로 없다.今晚收左工去左附近九展食飯順便睇show🤣對上一次嚟已經係11年前😂😂😂嚟到先知呢道咁多餐廳!今次揀左一間潮州菜餐館💝 座位非常闊落,岩哂一大班朋友傾計聚會!香煎蠔仔酪😍非常特別既蠔餅!食落覺得似天婦羅蠔餅,感覺新穎蠔仔肉碎粥‼️個人係蠔精😂😂😂呢個蠔仔粥非常足料,完美地滿足左我想食蠔既心🤣🤣🤣份量超大!性價比王者!啫啫蝦乾蝦醬通菜煲🥰用煲上既菜一定好食🤤仲要係啫啫,送飯一流!滷水拼盤👍🏻👍🏻👍🏻呢個拼盤有鵝片,墨魚同豆腐!鵝肉片好香啊🤤墨魚脆身爽口👍🏻總括而言收費非常相宜,而且環境舒適,大班人去食飯!
홍콩 중국요리 식당❤️中文在下面👇🏻

식당위치를 불편하니까 저녁시간에도 사람은 별로 없다.

香煎蠔仔酪😍
非常特別既蠔餅!食落覺得似天婦羅蠔餅,感覺新穎

蠔仔肉碎粥‼️

啫啫蝦乾蝦醬通菜煲🥰
用煲上既菜一定好食🤤仲要係啫啫,送飯一流!

滷水拼盤👍🏻👍🏻👍🏻
呢個拼盤有鵝片,墨魚同豆腐!鵝肉片好香啊🤤墨魚脆身爽口👍🏻

總括而言收費非常相宜,而且環境舒適,大班人去食飯!

2022-08-26 91 views
去開九展做野,試下呢間新開既潮州中菜, 而家既九展食野方面真係旺返好多, 早幾年真係無野食選擇平日夜晚如果唔係有concert ,唔會好多人, 易搵位, 侍應都非常殷勤咁招待落單用QR code, 其實都幾好, 唔駛舉手都舉到手攰食物選擇基本上潮州菜應有既都有, 連有啲比較少見既都有, 食下大路野又食下少見啲既滷水鵝片每片都係算係幾厚切, 份量唔少, 肉夠淋, 墊底既花生都好入味蔥燒魚鰾滑雞煲作為魚鰾控, 見到魚鰾真係兩眼發光, 諗都唔駛諗就叫呢個魚鰾雞煲, 份量同味道都好滿意,夠鑊氣, 連啲大蔥都好好味,一掃光薑汁方魚炒介蘭排列整齊既介蘭上有煎到脆口既方魚,菜又夠薑味,讚!

落單用QR code, 其實都幾好, 唔駛舉手都舉到手攰

滷水鵝片

蔥燒魚鰾滑雞煲

薑汁方魚炒介蘭

排列整齊既介蘭上有煎到脆口既方魚,菜又夠薑味,讚!
  • 蔥燒魚鰾滑雞煲