2025-03-12
約咗朋友食晚飯慶祝生日,當晚侍應服務好好,我地叫左意大利生蝦做頭盤,另外要咗個pasta同魚,最後有個檸檬甜品,味道都不錯。不過當晚食食吓,我同朋友都覺得腸胃異常頂住咁,最後埋完單就直衝咗去廁所嘔,然後當晚返到屋企再嘔咗三次同埋發燒,朋友就肚痾。第二日聯絡咗餐廳關於呢個情況,餐廳話需要五個工作天去檢驗食物嘅衛生問題,最後用咗兩個星期先俾到答覆,就係話佢哋自己驗咗自己嘅食物冇問題,最後佢地話唔存在衛生問題。其實最令我失望係餐廳知道有客人食完飯唔舒服之後,有冇採取適當嘅措施進行消毒,或者點樣處理可能有問題嘅嗰批貨。而呢啲嘅措施,餐廳兩星期都冇回覆過我。餐廳仲要喺檢驗食物嘅結果都未出之前,諗住送個welcome drink俾我地close case🙄所以對呢間餐廳非常失望,亦都唔會再嚟。