2022-03-04 55 views
<Hong Kong🇭🇰• Soho East>“咬我唷!牛油果吞拿魚他他”𝓣𝓱𝓮 𝓛𝓪𝓼𝓽 𝓢𝓾𝓹𝓹𝓮𝓻咬一口他他多士唷!情人節要食大餐唷!無情人嘅都可能同朋友Chill chill😌一直知道西灣河海旁一帶有唔少嘅西餐廳,望住海景特別輕鬆寫意啲!鍾意食海鮮又鍾意食西餐嘅我,就揀咗去環境清幽嘅 Cull ’N Pistol ,出名食龍蝦同招牌海鮮菜,但我今次無食龍蝦,反而就食…🔹Crab & Heirloom tomato salad復古蕃茄蟹肉溫泉蛋沙律絕對唔係一絲絲嘅偽蟹肉絲😂見到蟹鉗形狀肉肉,幾鮮甜!脆皮嘅蕃茄份外多汁,仲有溫泉蛋同新鮮嘅沙律菜,Ho fresh fresh☺️🔹Tuna & Avocado Tatar 吞拿魚牛油果他他係滿滿嘅吞拿魚刺身與牛油果粒粒嘅他他😍刺身非常清甜,配埋牛油果真係冇得輸!仲有用牛油煎過嘅sourdough😍一齊食,好鬼開胃!早知一人一份🤣🔹Duck & Rice 慢煮鴨髀配煙鴨胸芫荽燴飯(2人份)以慢煮法烹調嘅鴨髀肉質特別嫩滑,唔會乾柴柴😝慢煮鴨脾俾煙鴨胸味道為淡,煙鴨胸會比較惹味!芫荽燴飯嘅芫荽味唔算突出,所以唔識芫荽嘅你都可
<Hong Kong🇭🇰• Soho East>
“咬我唷!牛油果吞拿魚他他”

𝓣𝓱𝓮 𝓛𝓪𝓼𝓽 𝓢𝓾𝓹𝓹𝓮𝓻
咬一口他他多士唷!

以慢煮法烹調嘅鴨髀肉質特別嫩滑,唔會乾柴柴😝慢煮鴨脾俾煙鴨胸味道為淡,煙鴨胸會比較惹味!芫荽燴飯嘅芫荽味唔算突出,所以唔識芫荽嘅你都可以試😂
反而我就冇咁鍾意燴飯有粟米青豆,如果無粟米青豆就更好😆一片鴨髀+一片煙鴨胸疊上燴飯,一啖放落口!味道啱啱好唷!

下次黎要食龍蝦海鮮大雜燴☺️順帶一提,揸車去都方便,泊喺餐廳出邊就可以☺️

2022-02-12 93 views
🧧今個新年難得出街食飯要食餐好嘅!去咗鯉景灣近海邊嘅餐廳貪佢可以望住海呼吸新鮮空氣,呢間餐廳係以海鮮為主打,有冷海鮮拼盤亦有多款唔同嘅西式煮法。🦪 🥣 呢排天氣比較凍,頭盤我哋叫晒兩款湯暖下身,分別係是日精選湯 - Oyster Cream Soup ($78) 同每日都供應嘅 New England Clam Chowder新英倫周打蜆湯 ($88),一上枱見到兩碗都咁大碗真係嘩咗一聲,鮮蠔湯口感綿滑香濃,蠔肉飽滿,非常滿足;新英倫周打蜆湯同平時飲開嘅有啲唔同,材料冇落薯仔煙肉,口感較輕盈,以蜆為主配料嘅做法可以更加品嚐到蜆嘅鮮味。🐙🦐🦀Cioppino Seafood Stew 意式燉海鮮$178見到呢個招牌菜有咁多款唔同嘅海鮮就叫嚟試吓,分別有蝦、藍青口、蜆、八爪魚、蟹肉同帶子,海鮮煮得剛好,肉質鮮嫩。辣蕃茄忌廉汁好開胃,伴碟嘅牛油烘包非常香搭配醬汁好完美。🇪🇸 Mojo Clams西班牙辣肉腸煮蜆$158鍾意食蜆嘅我哋梗係要試埋呢個西班牙辣肉腸煮蜆,醬汁厚身帶少少辣同蒜香非常惹味,薯條口感特別香脆,食唔停口。🦞 Warm Lobster Roll 龍蝦包 $208好耐冇食龍蝦包

Oyster Cream Soup
New England Clam Chowder

Cioppino Seafood Stew 意式燉海鮮

🇪🇸 Mojo Clams西班牙辣肉腸煮蜆$158
Mojo Clams西班牙辣肉腸煮蜆

🦞 Warm Lobster Roll 龍蝦包 $208
好耐冇食龍蝦包啦!好彩呢度嘅龍蝦包都冇令我失望,龍蝦肉彈牙,烘過嘅包身外脆內軟,牛油香味十足再配埋恰到好處嘅醬汁,即使好飽都食曬😆
Warm Lobster Roll 龍蝦包

☕️🥂呢度嘅含酒精同不含酒精飲品嘅選擇都非常多,我哋叫嘅Popcorn Chocolate 爆谷朱古力($68 )同Mocktail - Basil Passion ($68 )都好有水準,Basil Passion 嘅組合好refreshing 唔會過甜,令我好有興趣下次嚟試下 d Cocktail 🍸
Basil Passion
Popcorn Chocolate

💡今餐非常滿足,呢間餐廳嘅食物同氣氛都好適合慶祝節日,見到佢平日仲會有唔同嘅優惠,如:星期二有$9生蠔🦪,絕對會再嚟Chill 下!
2022-02-08
$300 (Lunch)
Oyster Cream Soup
New England Clam Chowder
Cioppino Seafood Stew 意式燉海鮮
Mojo Clams西班牙辣肉腸煮蜆
Warm Lobster Roll 龍蝦包
Basil Passion
Popcorn Chocolate
2022-02-09 61 views
新年放假嘅最後一日🔅當然要食個靚靚西餐結束美好的假期。今次我哋去咗西灣河朋友屋企附近近海嘅一間餐廳🥰望住過海真係特別chill,店內裝修都幾靚。今次我哋叫咗海膽意粉🍝慢煮雞胸配黑松露薯蓉,手撕豬肉墨西哥卷🌮️牛油果吞拿魚配多士🥰同埋我最鍾意嘅爆谷朱古力忌廉海膽意粉既海膽雖然冇日式專門店咁正,但個意粉嘅配搭都幾有驚喜,用咗蟹肉同蟹膏撈意粉🥰成件事好畫龍點睛。墨西哥卷口感同層次都好豐富🥰呢個推薦一定要叫!🏠Cull ’N Pistol Hong Kong (西灣河)西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖

西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
2022-02-04 478 views
@cullnpistolhk 📍#西灣河美食 🦞🐠seafood by the sea 🐬 海鮮西餐廳係西灣河海旁邊 輕輕嘅海風🌊 藍天白雲🌻gd service, 合適家庭 朋友聚會🐱🐶 總有 #petfriendly 🐟🥗: 頭盤係 Tuna tartare 有吞拿魚刺身 🥑 牛油果 + 好好食嘅 sore dough 🍞同塊包包係極配,汁係酸酸地 好開胃 🍋 fresh~🍝: 海膽意粉 海膽 新鮮,清甜 ! 有兩片... 意粉醬汁 係海鮮🍅味 有大量cheese 🧀🧀🧀份量都多: 一人份量 🍟🐟: #fishnchips $188 推薦!!! 炸魚(兩大塊) 非常出色 外脆內軟 沙律醬 配搭都唔錯 💯 仲有大量薯條 🍟份量: 1.5 人,比較大份🍎🍨: 甜品 #applecrumble 比較少見嘅 #蘋果金寶 配雪糕 一凍一熱 🔥❄️ ☕️: 咖啡 cappuccino, 比較似酒店咖啡廳 都唔差 暖暖的係海邊 🌊overall: 4/5 食物 服務 環境 都好滿意 可以park 車🅿️係餐廳門外!Special promotions: 都幾抵食 tue $9 oyster 🦪
@cullnpistolhk 📍#西灣河美食
🦞🐠seafood by the sea 🐬 海鮮西餐廳

係西灣河海旁邊 輕輕嘅海風🌊 藍天白雲🌻

🐟🥗: 頭盤係 Tuna tartare
同塊包包係極配,汁係酸酸地 好開胃 🍋 fresh~

🍝: 海膽意粉
海膽 新鮮,清甜 ! 有兩片...
意粉醬汁 係海鮮🍅味 有大量cheese 🧀🧀🧀
份量都多: 一人份量

🍟🐟: #fishnchips $188
推薦!!! 炸魚(兩大塊) 非常出色 外脆內軟
沙律醬 配搭都唔錯 💯 仲有大量薯條 🍟
份量: 1.5 人,比較大份

配雪糕 一凍一熱 🔥❄️

☕️: 咖啡
cappuccino, 比較似酒店咖啡廳
都唔差 暖暖的係海邊 🌊

overall: 4/5

$300 (Lunch)
2022-01-27 44 views
難得過嚟西灣河梗係去蘇豪東chill下~成日聽朋友講呢度食野好舒服,今日放假過嚟試吓先🥰-Appetizer Platter $258我覺得呢個分享拼盤一定要嗌,可以一次過試晒唔同嘅小食🤗我幾鍾意佢個炸魚柳墨西哥夾餅,配埋呢個環境食好正🥰其他野質素都唔錯!-Mojo Clams $158西班牙辣肉腸煮出黎既汁好惹味👍🏻忍唔住就咁飲左幾啖😋啲蜆都好新鮮!同埋佢啲薯條都好好食,又炸得香脆,絕對不是某間快餐店薯條能比較的🤗-Oxtail Risotto $158佢呢個慢煮牛尾肉南瓜意大利飯又多芝士粉食落幾香,加埋Tabasco應該仲更加正!-Mozzarella Risotto $158佢呢個有水牛芝士,夾埋啲飯食好香🥰佢用紅酒煮都唔錯又幾夾!啲飯又煮得岩岩好~
Appetizer Platter $258
Mojo Clams $158
Oxtail Risotto $158
Mozzarella Risotto $158
2022-01-26 37 views
♥ 第一次離西灣河蘇豪東區食飯海邊幾條街佈滿食肆今次就揀左離食海鮮~餐廳環境以藍白為主調 舒適優雅採半開放式 充滿渡假風~❥ Appetizer Platter 小食分享拼盤• 脆炸海鮮丸子• 辣肉腸炒蝦• 香脆魷魚• 炸魚柳墨西哥夾餅• 墨西哥辣椒薯條• 忌廉菠菜雅枝竹沾醬• 多士全部海鮮小食都好惹味開胃炸魚柳墨西哥夾餅口感多層次 味道出色忌廉菠菜雅枝竹沾醬 好清新獨特點多士食到唔停得口~❥ Clam Bake 龍蝦海鮮大雜燴• 龍蝦、蜆、青口、蝦、魷魚• 辣肉腸、粟米、薯仔材料非常豐富海鮮🦞新鮮 龍蝦大大隻龍蝦味湯底味道濃郁 好好飲~❥ Lychee & Jasmine Mojito超清新帶適中甜酸味嘅cocktail混合了荔枝汁、蘋果汁、茉莉茶、薄荷葉底層仲啖啖肉~❥ Popcorn Choco牛奶味濃+焦糖糖漿+爆谷+忌廉足料朱古力熱飲門面menu

♥ 第一次離西灣河蘇豪東區食飯
海邊幾條街佈滿食肆
今次就揀左離食海鮮~
餐廳環境以藍白為主調 舒適優雅
採半開放式 充滿渡假風~

❥ Appetizer Platter 小食分享拼盤
• 多士
全部海鮮小食都好惹味開胃
炸魚柳墨西哥夾餅口感多層次 味道出色
忌廉菠菜雅枝竹沾醬 好清新獨特
點多士食到唔停得口~

❥ Clam Bake 龍蝦海鮮大雜燴
• 龍蝦、蜆、青口、蝦、魷魚
• 辣肉腸、粟米、薯仔

材料非常豐富
海鮮🦞新鮮 龍蝦大大隻
龍蝦味湯底味道濃郁 好好飲~

❥ Lychee & Jasmine Mojito
超清新帶適中甜酸味嘅cocktail
混合了荔枝汁、蘋果汁、茉莉茶、薄荷葉
底層仲啖啖肉~

menu

• Appetizer  Platter
  • Clam  Bake
2022-01-17 45 views
疫情突然嚴峻,禁晚上堂食外,我們外出用膳也要找空氣流通的餐廳,盡量避免受感染。Cull 半開放式坐位讓人放心,而且逢星期二有特別價新鮮生蠔,最適合約朋友一起分享。Oyster Tuesday $9/each生蠔不算肥美,但絕對新鮮及超值,配白酒或Cocktail,享受一個休閒的下午茶。小食分享拼盤(二人份)分量足夠2-3人吃的小食,脆炸海鮮丸子、臘肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅、墨西哥辣薯條、忌廉菠菜雅枝竹沾醬、多士。拼盤全都即叫即做,最喜歡的是炸魚柳墨西哥夾餅,辣辣的墨西哥醬汁配上魚柳和夾band,份外惹味。吃著小食,喝杯Cocktail,傾生意都較順利。西班牙辣肉腸煮蜆鮮蜆用上蘋果酒及香草煮,味道除了鮮甜外,蘋果酒更能增添風味,而香草更能為蜆肉闢腥增香。墨西哥辣椒薯條,薯條炸特別香脆,灑上墨西哥辣椒蒜鹽粉,超誘人,一條接一條的吃。

Oyster Tuesday $9/each

小食分享拼盤(二人份)

西班牙辣肉腸煮蜆

• 生蠔
  • 小食分享拼盤
蘇豪東好多chill爆餐廳,尤其係週末、節日,氛圍簡直冇得頂🥳雖然火雞卷稱不上係嫩滑,但每一塊絕對係啖啖肉,大飽食肉獸口福😋 伴碟豐富,有薯蓉、栗子麵包餡、炒雜菜,醬汁仲有肉汁、紅莓醬,酸酸甜甜嘅紅莓醬,將火雞卷味道推上更高層次✨相比之下,雞胸就可以以嫩滑二字形容,整個菜式非常creamy,包括伴碟嘅黑松露薯蓉、以菠菜為主嘅濃郁忌廉汁,芝士味香濃,甚至比忌廉味更突出,啱晒一眾芝士控🤤薯蓉份量大得令人驚訝🙀 黑松露薯蓉竟然以另一個器皿分開盛上,加入左黑松露烹調,黑松露味濃郁,綿滑薯蓉香而不膩,令人不禁一口接一口,估唔到多多都清得晒👏🏻另一道相當creamy嘅菜式,牛尾肉以絲狀加入烹調,入口即化,意大利飯有咬口,甚至可以用意大利文嘅al dente (即係有咬口)去形容,絕對有正宗意大利飯嘅口感牛柳五成熟剛剛好,切開呈粉紅色,有咬口,唔會過韌,以輕微嘅鹽調味,鮮味中帶點鹹香🔅整體嚟講週末、節日同三五知己嚟呢度小酌一番,係一個唔錯嘅選擇☺️

火雞肉卷、蜜糖火腿扒

慢烤雞胸

慢煮牛尾肉南瓜意大利飯

燒美國牛柳

🔅整體嚟講
週末、節日同三五知己嚟呢度小酌一番,係一個唔錯嘅選擇☺️

2021-12-08
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$474 (Dinner)
火雞肉卷、蜜糖火腿扒
慢烤雞胸
慢煮牛尾肉南瓜意大利飯
燒美國牛柳
2021-12-16 65 views
小食分享拼盤 $258款式有好多,每樣食少少有驚喜😊海鮮炸丸裏面忌廉汁香濃,好食😋炒蝦有啲辣,爽脆😂麵包最好食,烤得脆👍🏻👍🏻👍🏻烤全隻龍蝦 $428肉質爽口,有鮮味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋

小食分享拼盤 $258
款式有好多,每樣食少少有驚喜😊
海鮮炸丸裏面忌廉汁香濃,好食😋
炒蝦有啲辣,爽脆😂
麵包最好食,烤得脆👍🏻👍🏻👍🏻

烤全隻龍蝦 $428
肉質爽口,有鮮味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋

2021-12-12 83 views
Happy Saturday 出去chile 下,老友想食海鮮類,故訂左西灣河#Cull ’N Pistol 。餐廳係半開放式的,內裏環境燈光微暗,又可望出去見到美鏡,我哋比較早去,故人流不多,予人寧靜感,慢慢嘆下海鮮, 飲下酒確不錯啊😌。 🦞龍蝦海鮮大雜燴,老友都係專程過嚟食呢個菜,海鮮材料都好豐盛,除了主角龍蝦外,還有八爪魚、冇沙大蜆、藍青口迷你帶子粒同大蝦🍤。我係湯怪, 故第一時間飲番啖湯先,就係龍蝦湯嘅味,帶有海鮮鮮甜,差不多比我地飲晒👯‍♂️。吞那魚他他配牛油果🥑,配上芝麻、酸豆同芥末蛋黃醬,酸酸美味的很開胃,咸香的汁配合多士一併食,就很夾了。香脆魚柳墨西哥夾餅🌮,炸魚脆口,配合很多紫椰菜,醬汁的番茄沙沙同墨西哥辣椒醬,辣辣地好惹味! 食飽後去海旁散下步,欣賞下海景,愉快周未😙。

食飽後去海旁散下步,欣賞下海景,愉快周未😙。
2021-12-11
Dinner
呢度環境好似去左外國海邊渡假既餐廳咁😌好舒服~Apple gin mile $88蘋果松子酒特飲、檸檬、薑汁、百里香、蘋果酒🍎🍏好清爽,有好多層次,唔會甜,岩哂我😁Passion apple $68熱情果特飲、桃、士多啤梨🍓呢個不含酒精,酸酸甜甜既沙冰,好fresh🥰Mojo clams $158西班牙辣肉腸煮蜆、蘋果酒、墨西哥薯條隻隻蜆都好鮮味飽滿,佢個汁真係不得了!超好食!佢個薯條炸得好薄脆😌送酒一流!~Seafood croquette $108佢個外層炸得好香脆!加埋沙律中和左炸既油膩感,裡面既馬鈴薯好Creamy👍🏻👍🏻Sea Urchin spag $188海膽意粉、忌廉牛油、巴馬臣芝士見到海膽就胃口大開,即刻撈勻佢先,我覺得佢好似有啲蟹肉咁,同埋有類似薄荷葉既野,都唔錯😊Lobster roll $208成個包塞滿龍蝦肉🦞包皮烘得脆脆的,龍蝦同龍蝦汁濕濕地又唔會太乾🥰再加芥辣醬好正好滿足🤤
呢度環境好似去左外國海邊渡假既餐廳咁😌好舒服~

Apple gin mile $88
蘋果松子酒特飲、檸檬、薑汁、百里香、蘋果酒🍎🍏
好清爽,有好多層次,唔會甜,岩哂我😁

Passion apple $68
熱情果特飲、桃、士多啤梨🍓
呢個不含酒精,酸酸甜甜既沙冰,好fresh🥰

Mojo clams $158
西班牙辣肉腸煮蜆、蘋果酒、墨西哥薯條

Seafood croquette $108

Sea Urchin spag $188
海膽意粉、忌廉牛油、巴馬臣芝士

Lobster roll $208
2021-12-08 707 views
🎅🏿聖誕節大家咁開心,比姊妹搵就緊令我開心🤪唔小心就唱咗句自己二創歌詞添😂不過聖誕節梗係想食番啲有返啲聖誕氣氛嘅大餐。尋日搵到間嘢都有做啲應節食物都好唔錯㗎。介紹返俾大家!※環境點評※間餐廳就由西灣河地鐵站出發,行10分鐘左右,環境好清幽,店舖入邊枱與枱之間位置都幾闊落,本身店舖裝飾唔算太有特色,但係勝在聖誕裝飾好夠幫佢哋加返分。※服務點評※店員招呼尚算周到,經理更加係我地諗唔到叫咩嘅情況下幫我哋安排咗一餐我都幾滿意嘅菜單。所以整體來講都幾滿意㗎😙※ 食物點評※🫔Turkey ballotine (honey glazed ham steak 🥩 mashed potato 🥔sauteed greens 🥬 )聖誕節點可以唔食火雞肉啊,但係喺我印象中火雞肉通常都係諧霎霎,通常都係為咗愛先食佢,但係佢呢度火雞肉比我想像中口感好好多,配上佢甜甜地嘅醬成件事都幾特別!跟住佢post嘅薯蓉都好出色,滑身得來味道都好好,都推薦大家可以嚟呢度試吓㗎🥘Clam bake serve 2 (half lobster 🦞 clams, mussels, shrimp 🦐 baby squid 🦑 ch

※環境點評※

※服務點評※

※ 食物點評※

🥘Clam bake serve 2 (half lobster 🦞 clams, mussels, shrimp 🦐 baby squid 🦑 chorizo, corn 🌽 potato 🥔)
由半隻龍蝦,一啲海鮮整成嘅一個大雜燴,佢嘅湯我覺得算係唔錯,但係因為成盤嘢加埋要$400,個人認為整餐飯之中算係有啲失色,可以更佳!

🍔East coast burger (soft shell crab 🦀 tomato 🍅 lettuce 🥬)
軟殼蟹夠晒脆口多汁,配上洋蔥,蕃茄,再加埋佢哋秘製嘅醬汁,成件事天衣無縫,係簡單中帶出不平凡嘅一道菜。

※總結※
餐廳環境清幽,價錢都唔錯,環境唔錯,服務唔錯,食物唔錯,所以偶爾一嚐都唔錯,大家有機會就去試吓啦!
🍔East coast burger
🥘Clam bake serve 2
🫔Turkey ballotine
2021-12-08
🍔East coast burger
🥘Clam bake serve 2
🫔Turkey ballotine
2021-12-08 40 views
📍Cull' N Pistol一直將鯉景灣宣傳為“Soho East”,仲係一個悠閒街區,海濱長廊係散步或慢跑的理想場所,該地區有不少頗具特色既餐廳也吸引了很多區外食客前往品嚐不同既各國美食。今日重遊西灣河,一黎係漫步西灣河公園欣賞海景,二黎係嘗試下Soho East既美食。在太康街海旁路段食肆林立選擇重多。我地選了間以實惠既價格供應海鮮的餐廳- Cull 'N Pistol。➖➖Cull 'N Pistol係一間酒吧餐廳,門口開闊。室內同室外都佈置了餐檯。冬日黃昏坐在室外餐桌旁欣賞海景,曬著暖洋洋既太陽,喝著涼涼既啤酒,人生愜意莫過如此。餐桌同餐具佈置很符合海鮮的主題,有龍蝦或章魚既深藍色圖畫,而餐墊則顯示了世界地圖上不同牡蠣既來源。餐牌以海鮮為主,其它菜式都十分豐富。➖➖📌 蒜香白酒忌廉煮蜆 $158蜆係啱啱煮好連鍋一齊端上內台,只見鍋內熱氣騰騰,蜆的鮮味混合著清酒同其它佐料既香氣四溢撲鼻,肥美蜆肉混合惹味大蒜,白酒同忌廉既香令d蜆食落十分鮮嫩惹味。➖➖📌 Calm Bake $399海鮮大雜燴賣相相當吸引,龍蝦、蜆、青口、海蝦、魷魚樣樣齊全,配料份量十足。香港人平時食海鮮都係分開
📍Cull' N Pistol

📌 蒜香白酒忌廉煮蜆 $158

📌 Calm Bake $399
海鮮大雜燴賣相相當吸引,龍蝦、蜆、青口、海蝦、魷魚樣樣齊全,配料份量十足。香港人平時食海鮮都係分開來蒸,咁多樣海鮮夾埋一齊煮成大雜燴係別具一格,食落頗有新意鮮味十足。隨菜附送麵包配著鍋內既海鮮湯一齊食,味道簡直一流。

📌 慢煮牛尾南瓜意大利飯 $158
慢煮牛尾南瓜意大利飯食落相當creamy, 經過慢煮既牛尾肉香味濃鬱,入口即化。 Risotto飯粒軟稔中帶點煙韌,絕對有純正意大利飯既質感。

➖➖
Address:西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
➖➖
人均消費:$300 (Subject to 10% service charge)
好食指數:4/5
抵食指數:3.5/5
環境指數:4/5
服務指數:4/5
回頭指數:4/5
2021-12-07 40 views
坐係海傍食海鮮,呢間絕對令我諗起美國漁人碼頭附近食野既感覺。點左Lobster Pearl Barley Risotto,薏米飯新鮮特別,粒粒分明有口感,配上parmesan cheese 好creamy,龍蝦既鉗彈牙新鮮,蝦身都厚肉,仲有好多蝦膏。Duck & Rice (serves 2),慢煮鴨腿,一切即開好嫩滑,鴨胸煙燻味香濃,芫荽飯混左青豆同粟米粒,唔算好濃芫荽味但食落香香咸咸感覺不錯。Crispy Calamari ,酥脆魷魚圈,有辣粉同辣油係脆皮既面,有D太辣,點左蛋黃醬會好味D中和返辣既刺激。魷魚片鮮美彈牙。Baja Cali Fish,墨西哥wrap 咁,魚柳好正都大舊,反而夾餅個皮比較細塊,有各類既醬汁配菜混雜,幾fresh 又香口。呢度算係pet-friendly同埋半開放式餐廳,有幾枱都帶左狗狗黎。

龍蝦既鉗彈牙新鮮,蝦身都厚肉,仲有好多蝦膏。

今晚小妹特登去左西灣河買野, 搵左好耐, 好彩最後買到! 買完就去左附近嘅蘇豪區食飯! 蘇豪區因為近海邊, 環境好舒服, 好岩飲下野傾下計, 享受下時光!🌟Bombay Sapphire Gin每次當小妹諗唔到飲咩果陣都會整番杯Gin Tonic飲下先~簡單易入口又可以refresh一下🌟Sangria Twist (Red)入口果味香甜, 清新開胃 🌟Mussels 青口點左Arrabbiata sauce香辣番茄汁, 肉質爽嫩, 隻隻都有肉同開哂口, 蕃茄汁香辣帶微酸, 十分惹味🌟Lobster Pearl Barley Risotto龍蝦肉質爽彈, Risotto用左意米嚟煮, 口感煙煙韌韌有嚼勁!🌟Apple Crumble 岩岩焗起熱辣辣, 蘋果味道香甜唔酸, 上層鋪滿脆脆, 食落甜而不膩, 配搭雪糕, 冷熱交織嘅口感令人回味

🌟Bombay Sapphire Gin

🌟Sangria Twist (Red)
入口果味香甜, 清新開胃

🌟Mussels

🌟Lobster Pearl Barley Risotto