2022-08-05 54 views
呢度最特別一定係有芫荽嘅西班牙海鮮飯💚面頭鋪滿晒大海嘅海鮮 有大蝦、青口、蜆 好足料✨而且仲有一隻流心煎太陽蛋 夠晒吸睛🍳個西班牙飯粒嘅煙韌 食落係淡淡嘅芫荽草青味 都唔錯喎😎
假期起身已經係食brunch既時間,見天氣幾好去左附近既鯉景灣覓食!哩間西餐廳睇到海景之餘又幾chill, 所以決定試試!一打開餐牌見到哩個小食分享拼盤好吸引,想試既小食都有齊哂,就決定要試了!份量係二人份,有脆炸海鮮丸子,辣肉腸炒蝦,香脆魷魚,炸魚柳墨西哥夾餅,辣椒薯條,忌廉菠菜雅枝竹沾醬同多士,超豐富!個魚柳夾餅好脆,有口感,個忌廉菠菜醬好rich有驚喜!意式燉海鮮,蝦,蜆同青口都好新鮮!個湯底好濃味,蟹肉同帶子都好鮮甜!另外加左個配菜沙律清清腸胃,作為配菜好大碟,有青蘋果,黑加侖子同蕃茄,健康之選!天氣好熱叫左杯新既特飲,薄荷提子梳打,有青檸,蜜糖柚子加蘋果汁!refreshing 又解渴,唔會太甜!夏日必備!

週未去左海濱睇日落🌄原來西灣河碼頭附近有條蘇豪東食街感覺有啲外國氛圍 大多都係西餐到訪的這間餐廳以藍白色地中海風格為主調 仲係pet friendly可以食完飯順便帶毛孩散步耶😚環境舒適寬敞 主打多款東西岸海鮮料理(!).◽ Crispy calamari $138炸魷魚🦑大大舊 外皮炸至金黃色嘅望落非常吸引 比平時吃到的更酥脆魷魚爽彈唔會好韌 好啱飲住酒傾計時食配以青檸蛋黃醬 更香口開胃.◽ chicken fajitas $178夾餅同餡料分開 可以自行配搭唔同既醬料!瘋狂咁落芝士粉desu🤭🤭🤭 口感幾豐富雞肉味道香濃 煮法有少少似港式小炒🤪可能因為有好多青椒黃椒😂雞肉嫩滑香口 配搭薄脆夾餅juicy有肉汁.◽sea & rice $288好特別 竟然有芫荽版既西班牙飯飯身口感濕潤 仲有太陽蛋可以撈黎食先有小小酸味 後勁再帶出淡淡芫荽味海鮮擺盤都美美的 有三款 蜆仲好有鮮味蝦略帶彈牙有咬口 青口都唔錯吃耶~
週未去左海濱睇日落🌄
原來西灣河碼頭附近有條蘇豪東食街
感覺有啲外國氛圍 大多都係西餐
到訪的這間餐廳以藍白色地中海風格為主調

仲係pet friendly可以食完飯順便帶毛孩散步耶😚
環境舒適寬敞 主打多款東西岸海鮮料理(!)

◽ Crispy calamari $138

配以青檸蛋黃醬 更香口開胃
Crispy calamari

◽ chicken fajitas $178
chicken fajitas

夾餅同餡料分開 可以自行配搭唔同既醬料!
瘋狂咁落芝士粉desu🤭🤭🤭 口感幾豐富

飯身口感濕潤 仲有太陽蛋可以撈黎食
先有小小酸味 後勁再帶出淡淡芫荽味
sea & rice

海鮮擺盤都美美的 有三款 蜆仲好有鮮味
蝦略帶彈牙有咬口 青口都唔錯吃耶~
2022-07-20 57 views
今日放假去太古城接女朋友收工,順便去鯉景灣SOHO區chill 1 chill 。因為上OpenRice見到Cull’N Pistol 星期二係$9 Oyster Tuesday 🥳 所以book左去呢到食晚飯✌️入到鋪頭就好似去左外國咁,清一色外國staff又播輕快嘅音樂,勁chill啱晒黎happy hour😌驚喜嘅事情就係喺落單嘅時候發生,$9生蠔🦪竟然已經sold out 😭,傷心到難以形容。不過店員都有解釋因為係售完即止,佢都有提議我哋食其他生蠔🦪⋯⋯所以如果你哋同我一樣都鍾意食生蠔又想享受呢個優惠就最好早啲去啦🤪無得食$9生蠔,咁唯有叫2個main course 打杯Drink同Tiramisu 彌補下弱小嘅心靈🤭🔽1️⃣Lobster Roll $2082️⃣Grill Chicken Cream Spinach Truffle Mashed Potato $1983️⃣Tiramisu $884️⃣Vodka Punch $78總結:呢度嘅環境的確令人舒服又唔太多人,可以慢慢食慢慢chill,今晚嘅出品全部都發揮得唔錯有d驚喜🤩。尤其是係Tiramisu,好香嘅咖啡味,而d cream

1️⃣Lobster Roll $208
3️⃣Tiramisu $88
4️⃣Vodka Punch $78

總結:呢度嘅環境的確令人舒服又唔太多人,可以慢慢食慢慢chill,今晚嘅出品全部都發揮得唔錯有d驚喜🤩。尤其是係Tiramisu,好香嘅咖啡味,而d cream 好香好滑加埋蛋糕一齊食係perfect match👍;同埋今期有Somersby特飲Special,雖然我哋冇叫嚟飲,但我哋隔籬枱極度讚賞佢哋嗰2 杯Somersby特飲🤭仲叫咗2 round 添,佢哋呢個happy hour真happy🍻
Vodka  Punch
Warm Lobster  Roll
Grilled  Chicken  Cream  Spinach   Truffle    Mashed    Potato
Vodka  Punch
Warm Lobster  Roll
2022-07-11 49 views
《Cull ’N Pistol Hong Kong》望住海景嘆海鮮😝襯假期,嚟西灣河遊一遊,順便食個靚晚餐👫呢間餐廳位於海傍邊,除咗有室內仲有室外位置🦞龍蝦包 麵包搽上牛油烘到微脆,中間擺滿龍蝦肉配上檸檬蛋黄醬,咬落鮮甜啖啖🦞龍蝦肉,非常好食😋伴碟嘅粗薯條🍟炸到外脆內粉,正!而沙律🥗就加咗沙律醋,非常開胃解膩,整體好好味😋🐣脆炸雞翼 單骨雞翼,食起嚟方便好多😝要咗水牛城辣汁,食落辣辣地帶微酸,好香口😋🍝香辣蜆肉意粉 扁意粉軟硬適中,蜆肉好飽滿,鮮甜又冇沙😍嗰意粉食落辣辣地,充滿海鮮味🤤🍹ELDERFLOWER HIGHBALL 用咗接骨木花、威士忌、梳打水同埋青檸汁,飲落酒味唔重,幾清新😛總結💕整體食物幾高質,環境都非常唔錯,即使坐室內都望到海景㗎,感覺舒服😊睇餐牌發現原來平日有好多優惠㗎,感覺好抵食😍
《Cull ’N Pistol Hong Kong》

🦞龍蝦包

🐣脆炸雞

🍝香辣蜆肉意粉

🍹ELDERFLOWER HIGHBALL

• 龍蝦包
店舖距離地鐵站只係5分鐘距離,環境坐得好舒適,大家如果有需要可以帶埋家中既狗狗黎食飯😍😍同朋友係呢到邊食邊傾都真係chill 😍Pork Taco ($48)一人份量,入面加埋他他醬汁,再加雞肉😍好夾好好味Appetiser Platter $258脆炸海鮮丸子(2件)、辣肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅(2件)、墨西哥辣椒薯條、忌廉菠菜雅枝竹沾醬、多士😍呢個小食拼盤包羅萬有😍 抵食 Oyster Tuesday ($9@1)叫左一打生蠔,食落幾肥美仲會有兩個醬提供,包括蕃茄醬同他他醬。想食辣調下味,可以叫佢俾Tabasco (記得係逢星期二先有)Sea & Rice ($288)呢個飯好都睇頭😍有青口有蝦有蜆肉同一隻蛋😜色香味俱全Beef burger ($178)呢個漢堡包係我勁想食,主力想叫嘅款式,佢就係雙層芝士牛肉漢堡。當然佢嘅牛一定好出色啦,再加上有芝士濃郁嘅配搭,簡直冇得頂🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩 Cull 'N Pistol Hong Kong地址:西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩

Pork Taco ($48)
一人份量,入面加埋他他醬汁,再加雞肉😍好夾好好味

Appetiser Platter $258

Oyster Tuesday ($9@1)

Sea & Rice ($288)
呢個飯好都睇頭😍有青口有蝦有蜆肉同一隻蛋😜色香味俱全

Beef burger ($178)

🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩
Cull 'N Pistol Hong Kong
地址:西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號
🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩🧩
2022-07-05 55 views
Cull n Pistol 西灣河海旁🌱海景西餐廳之選環境當然舒適,望海,吹住海風等日落都幾舒服🌈 今次book左六點半食,望住個天變黑。一路食一路聽音樂一路望海,都真係chill 😆🤜🏻 簡呢間西餐廳主要係 : 我好想食海鮮! 生蠔 🦪 龍蝦🦞😆😆😆LOBSTER PEARL BARLEY RISOTTO$268烤龍蝦(半隻)洋薏米飯、巴馬豆芝士個飯好特別,好有口感,大大粒,粒粒分明🤪龍蝦🦞半隻過下口癮,烤得好香,而且肉汁豐富👏🏻小食分享拼盤(二人)$258脆炸海鮮丸子(2件)、辣肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅(2件)、墨西哥辣椒薯條、忌廉菠菜雅枝竹沾醬、多士✨$9 Oyster Tuesday 🌈🌈🌈叫左一打生蠔🦪 細size 但食落幾肥美除左有兩塊檸檬🍋外,仲會有兩個醬提供,包括蕃茄醬同他他醬。想食辣調下味,可以叫佢俾Tabasco ✨⚡️記得係逢星期二先有😆🌱Cull n PistolShop GA1-3, 55 Tai Hong Street, Site A, Soho East, Lei King Wan, Sai Wan Ho
Cull n Pistol 西灣河海旁🌱海景西餐廳之選

LOBSTER PEARL BARLEY RISOTTO
$268烤龍蝦(半隻)洋薏米飯、巴馬豆芝士

小食分享拼盤(二人)$258

$9 Oyster Tuesday 🌈🌈🌈
叫左一打生蠔🦪 細size 但食落幾肥美
除左有兩塊檸檬🍋外,仲會有兩個醬提供,包括蕃茄醬同他他醬。
想食辣調下味,可以叫佢俾Tabasco ✨
⚡️記得係逢星期二先有😆

🌱Cull n Pistol
2022-06-30 800 views
🤩慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158非常驚喜,牛尾肉煮得十分軟腍,令意大利飯味道更加濃郁,不喜南瓜也可以試,南瓜味道不出,應該只是令味道更鮮甜一點,口感非常綿密,份量都適中偏多😍🥰😋西班牙辣肉腸煮蜆 $158辣肉腸份量不多,主要都是滿滿的蜆,蜆肉size適中,但煮得十分鮮甜,調味都很出色,薯條夠香脆,cp值滿高🙆🏻‍♀️😍手撕豬肉墨西哥卷$48喜歡食Taco必試,豬肉調味十分濃郁,配上特色醬料和脆片,口感味道都很豐富😘😘😘炸魚柳墨西哥夾餅$48很特別,很少會看到這個配搭,炸魚都蠻厚肉,肉質鮮味,吃起來脆脆的都很特別😋😎香蕉蘋果橙金寶 $108慶祝生日可以叫店員寫字,肉桂味道香濃,餅碎偏硬但十分脆口,果肉比較甜,所以會有點膩,可以3-4人share就剛好❤😋😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat💰人均$312.5🌟推薦菜: 慢煮牛尾肉南瓜意大利飯手撕豬肉墨西哥卷炸魚柳墨西哥夾餅西班牙辣肉腸煮蜆香蕉蘋果橙金寶
🤩慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158

手撕豬肉墨西哥卷
炸魚柳墨西哥夾餅
墨西哥卷
2022-06-25 48 views
星期五一早book定枱,約埋三五知己一齊去鯉景灣海旁chill 一chill,呢度環境的確非常舒心,而且食物質素都好好添呀!復古蕃茄溫泉蛋沙律蕃茄超級juicy!沙律菜新鮮,最出色係沙律菜撈得均勻,每一啖都有蟹肉,非常出色同有驚喜!水牛芝士配巴馬火腿、酸麵包多士一向芝士、火箭菜、巴馬火腿都係絕配,所以味道絕對有保證!今次仲有埋酸麵包多士,大大提升左口感同層次,我哋四個都話好食😋!慢烤雞胸、忌廉菠菜、黑松露薯蓉慢烤的雞胸軟嫩多汁,毫無半點乾柴,配以creamy 的忌廉菠菜,簡直一絕!另外薯蓉亦十分出色,每一啖都有黑松露芳香撲鼻,整體絕對高質!Tiramisu提拉米蘇有香噴噴的咖啡味,蛋糕質感厚實,係我鍾意嘅質感!

復古蕃茄溫泉蛋沙律

水牛芝士配巴馬火腿、酸麵包多士

慢烤雞胸、忌廉菠菜、黑松露薯蓉

Tiramisu
提拉米蘇有香噴噴的咖啡味,蛋糕質感厚實,係我鍾意嘅質感!
  • 復古蕃茄溫泉蛋沙律
  • 水牛芝士配巴馬火腿、酸麵包多士
2022-06-11 83 views
女女生日 近近地係蘇豪東都有好多高質海鮮西餐廳媽咪我當然搵間自己想食嘅黎慶祝啦~ 🌊係西灣河海傍 可以望到海邊都幾chill!呢間 Cull ’N Pistol Hong Kong主打海鮮~🦐🦑🌊 Mussels🐚 ‘’White wine Garlic Cream Sauce細份嘅一磅青口鍋🥘 分量都好足!選擇咗蒜香白酒忌廉汁 提升鮮味 配埋法包🥖 吸埋湯汁👍🏻🦞 𝗪𝗮𝗿𝗺 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗥𝗼𝗹𝗹 🥪龍蝦包超足料嘅龍蝦包!龍蝦好鮮甜 又啖啖肉 好有的份量!真係超值啊!配上檸檬蛋黃醬🍋 麵包表面微脆🍞還有牛油香伴碟嘅薯條🍟 炸得超鬆脆 好好味,我都要同個女搶食啊!🦐Tiger Prawn Paella2隻大大隻虎蝦 好幸福啊 & 上惹味嘅西班牙辣肉腸粒同香噴噴嘅飯!🇲🇽 Smoked Pollo Chicken Taco & Baja Cali Fish Taco西岸 墨西哥夾餅🌮Taco都好吸引 嗌咗煙雞肉&香脆魚柳兩款口味!夾餅香口 裡面充滿大大啖肉+仲有洋蔥🧅牛油果醬🍅蕃茄莎莎同墨西哥辣椒醬!層次豐富😚✨宜家仲經常有唔同優惠嫁!🍸$30/杯 cocktail~ 食海鮮一流!🦪生
女女生日 近近地係蘇豪東都有好多高質海鮮西餐廳

🦞 𝗪𝗮𝗿𝗺 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗥𝗼𝗹𝗹 🥪龍蝦包
伴碟嘅薯條🍟 炸得超鬆脆 好好味,我都要同個女搶食啊!

🦐Tiger Prawn Paella

西岸 墨西哥夾餅🌮
Taco都好吸引 嗌咗煙雞肉&香脆魚柳兩款口味!

✨宜家仲經常有唔同優惠嫁!
🍸$30/杯 cocktail~ 食海鮮一流!

🦪生蠔🦪$9/隻 !!
真係抵到唔食都唔得啊!試咗半打 雖然唔係好大隻🤩不過好鮮甜 本身叫咗半打 !之後再要多轉 仲送多2隻俾我地添啊!

📍 Cull ’N Pistol Hong Kong
西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
☎️ 2513 0199
2022-06-08
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
2022-06-09 90 views
假期來鯉景灣海旁餐廳, 每間餐廳座無虛席, 而這一刻這間有位我們便入座選餐食飯😅 食物味道比我們想像中好😋西班牙辣肉腸煮蜆配墨西哥辣椒薯條$158每隻蜆都脹卜卜, 鮮甜肥美. 另有西班牙辣肉腸鹹鹹地. 炸薯條 我又食不出有辣味🤔蒜香蜜糖雞翼$128一隻雞翼剪開變單骨雞翼, 有蒜香味, 蜜糖汁掛住雞翼, 這都是一個好小食選擇意式燉海鮮$178當服務員送上枱時覺得份量有點細, 不過味道非常有驚喜. 辣蕃茄忌廉汁, 湯底有新鮮蕃茄, 小小辣, 鮮甜味道, 我真的連湯底也飲埋😁 湯內有蝦, 藍青口, 蜆, 八爪魚, 蟹肉, 帶子, 不過海鮮size比較細慢煮鴨腿燒鴨胸芫茜燴飯$268鴨腿好味, 嫩口. 鴨胸也好味. 芫茜味不重, 整體這個飯不錯烤龍蝦洋薏米飯$268飯底充滿龍蝦汁味道, 有少少巴馬臣芝士溶在飯內, 洋薏米粒粒分明, 有咬口. 這個飯又不錯😬蘋果金寶配雲呢拿雪糕$108這個甜品與主菜相比, 性價比較為遜色, 它真的是一個普通甜品

西班牙辣肉腸煮蜆配墨西哥辣椒薯條$158

蒜香蜜糖雞翼$128

意式燉海鮮$178

慢煮鴨腿燒鴨胸芫茜燴飯$268

烤龍蝦洋薏米飯$268

蘋果金寶配雲呢拿雪糕$108

2022-04-17
$320 (Lunch)
2022-06-09 63 views
Weekday竟然有假放⁉️幸得老闆寵幸🫂,對於一個返寫字樓工嘅人weekday有假放簡直係恩賜🤸‍♀️💃,可以享受下平日放假的慢活感🤷,唔駛怕週末同人迫,立即約朋友去鯉景灣食個午飯chill下先🥳。💎 蒜香白酒忌廉汁青口鍋 2lb $288兩磅藍青口配上一籃麵包,青口用忌廉汁煮過後粒粒都掛汁,香口creamy,配上麵包點忌廉汁吃非常飽肚。💎 炸魚薯條 $198炸魚肉質實而厚,金黃香脆,伴以薯條同沙律菜,吃完不油膩。💎 凱撒沙律 $118羅馬生菜伴煙肉,小鯷魚,巴馬臣芝士。生菜鮮甜,小鯷魚香口,配上大量芝士口感一流。💎 滋味童餐 $108煙肉忌廉意粉配奶昔,份量精細,啱哂小朋友。人均消費💰 : $ 178總結✍ : 環境舒適,食物滋味,適合家庭聚餐。
Weekday竟然有假放⁉️

💎 蒜香白酒忌廉汁青口鍋 2lb $288

💎 炸魚薯條 $198
炸魚肉質實而厚,金黃香脆,伴以薯條同沙律菜,吃完不油膩。

💎 凱撒沙律 $118

💎 滋味童餐 $108
煙肉忌廉意粉配奶昔,份量精細,啱哂小朋友。

人均消費💰 : $ 178
總結✍ : 環境舒適,食物滋味,適合家庭聚餐。
2022-06-08
$178 (Lunch)
2022-06-06 52 views
今日去咗鯉景灣蘇豪區食飯,有太多類似酒吧嘅餐廳選擇,最後我哋揀咗位於響蘇豪區街尾嘅酸餐廳🤩,都係向海嘅🥰坐得舒服每張枱相距好遠,而且開大個門同窗,空氣非常流通,而且有空氣清新機,食得多好安心😌🍴 beef burger🍴牛肉有得選擇幾成熟,內有洋蔥,生菜,蕃茄等,薯條外層亦好脆,好香,而且有大量嘅沙律菜,感覺冇咁熱氣😆牛肉煎到啱啱好👍🏻好食🍴 fish and chips🍴超多嘅薯條,再配上沙律菜,要讚一讚佢嘅沙律菜,冇咩草青味,有唔同種類嘅菜Mix up埋一齊😍魚方面比較淡,建議配上沙律醬😏🍴Clams with white wine🍴我哋今次叫咗蜆肉,蜆佢係採用白貝,厚肉,好鮮味,而且有足夠嘅汁,旁邊亦有麵包俾你點🥳又當咗佢係湯咁飲🤣鯉景灣SOHO區實在太多餐廳嘅選擇😆呢間貌似係主打海鮮,龍蝦,下次可以試吓🤩

🍴 beef burger🍴

🍴 fish and chips🍴

🍴Clams with white wine🍴

放假又同老公黎到西灣河蘇豪東海邊食個Brunch。上次黎食過 The Blind Pig - 整體感覺麻麻地,野食都一般,海邊哩條算食環境既街當中,佢位置都唔算好。反而Cull ‘N Pistol 藍色為主既門面,感覺好Chill 好開揚舒適,野食仲要好不錯!餐廳主打食海鮮🦞,當日我同老公分別嗌左各自既心頭好,Lobster Roll 同 Fish n Chips。我本身好鐘意食Lobster Roll,不過市面上好多餐廳serve既Lobster Roll入面既lobster都係凍既,好無feel。而且好多時都係拆肉一堆,同哩度相比之下,睇相都見係成隻鉗型既肉大大舊係面,下層再塞滿散肉,咬落啖啖料,好滿足好正!薯條偏炸同乾,不過都幾好食,有少少似薯圈既微Q口感。遠望見到既就係Fish n Chips。都係我老公好鐘意食既菜式,幾乎去邊度menu有都會嗌的。佢平時會skip走魚既炸皮,但今次竟然食晒。佢話唔油,好食!一試哩度既Mocktail,圖中既係Green Collins—有Green Apple,Lime Juice,同Home made Lemongrass syrup。好清
放假又同老公黎到西灣河蘇豪東海邊食個Brunch。
Lobster  Roll

薯條偏炸同乾,不過都幾好食,有少少似薯圈既微Q口感。

Green  Collins

一試哩度既Mocktail,圖中既係Green Collins—有Green Apple,Lime Juice,同Home made Lemongrass syrup。好清涼消暑!推薦唔想飲酒既可以一試~

Iced Cappuccino

反而老公杯Iced Cappuccino 佢就話普通,無咩咖啡味。唔加syrup會好飲少少🤏🏻

兩人brunch 一共唔洗$600,都ok~
會再黎過~

最後補番門面相一張~
Lobster  Roll
Green  Collins
蘇豪東的高質海鮮西餐廳,靠近可愛狗狗的散步熱點西灣河海傍。由於靠近鯉景灣等民居,也是不少街坊假日的聚腳點,人氣甚高。除了有室內座位外,還有Outdoor Seats可以遠望著連綿的海景和樓景,在悠閒的氛圍中享受大餐,份外寫意。龍蝦包 Warm Lobster Roll $208超過$200的Lobster Roll,本來覺得有點貴,但吃完之後覺得超值!這是我印象中吃過最足料的龍蝦包之一,配上檸檬蛋黃醬,每一口盡是鮮甜的啖啖肉,好有第一主角的份量。麵包已烘底,表面微脆,還有牛油香,連伴碟的薯條和沙律也很高質,滿足程度可以媲比在英國London必去的Burger & Lobster。無論是份量和味道上都近乎完美,大推!烤龍蝦洋薏米飯 Lobster Pearl Barley Risotto $268半隻龍蝦鋪滿飯面,龍蝦控表示心心眼!雖然不算是爆肉程度,但味道鮮甜彈牙,也不錯。米飯以薏米代替,甚有驚喜,薏米水就飲得多,未試過一口氣吃那麼多薏米,大大粒有咬口。伴隨著濃郁惹味、帶一點點微辣微酸的番茄汁和Parmesan Cheese,醒胃又滿足!慢煮鴨腿煙鴨胸芫茜燴飯 Duck & Rice

龍蝦包 Warm Lobster Roll $208

慢煮鴨腿煙鴨胸芫茜燴飯 Duck & Rice $268
芫茜黨黨員看到芫茜二字特別敏感。第一次吃芫茜燴飯,混合了煎蛋、粟米、青豆和肉腸粒等豐富配料,芫茜香氣和味道對於重口味的我不算太濃郁,但也很足夠,因為還有鋪滿鍋面、煙燻味強勁的煙鴨胸和大大隻慢煮鴨腿,沒想到兩者味道是如何合拍!鴨腿肉質嫩滑,一手拿著大口大口吃,非常奢侈。