2022-05-30
呢間韓國菜嘅位置比較偏僻少少🤏老闆同老闆娘都係韓國人,店面細細但係好有韓國家庭式餐廳嘅感覺🥰🥰❣️韓式牛肉鍋(2人份)香港嘅韓國餐廳好多時都會供應部隊鍋,但其他樣式嘅韓式火鍋就比較少見🫣而呢度除咗部隊鍋,仲有牛肉鍋同海鮮鍋😍呢次叫嘅牛肉鍋喺2人份,但個份量夠晒我地3個人食,火鍋用料除左有大量牛肉之外,仲有豆腐、各種蔬菜、年糕等😋牛肉肉質正常,而湯底冇乜味精,而且吸晒蔬菜嘅精華,食落勁健康👍👍❣️無骨蜂蜜檸檬炸雞炸雞係無骨㗎😍炸雞食落好鬆脆,入面夠晒嫩同多汁,蜂蜜檸檬係不敗之選,酸酸地甜甜地好開胃😋😋😋📌老闆同老闆娘都好好人好可愛🤣🤣用韓文同老闆講多謝,被佢讚叻女🫣🫣本來叫左個紫菜包飯冇嚟到,老闆娘話自己老冇記性🤣🤣🤣最後仲送左3罐汽水比我地🤣🤣雖然漏左單但完全冇不滿嘅感覺,反而覺得好溫馨🥰🥰
❣️韓式牛肉鍋(2人份)
❣️無骨蜂蜜檸檬炸雞