Restaurant: Cupping Room
Terms & Details:
以前 Cupping Room 喺灣仔仲有分店嘅時候都成日幫襯,一直都係佢哋意粉嘅忠實 fans,中環開咗新分店一直都未到訪,今日終於有機會嚟試下間新店。搬咗新舖嘅 Cupping Room 大過以前,仲位於大廈嘅一樓,坐窗邊除咗可以揀落地玻璃傍之外,仲可以揀對住街景,少咗以前果種䌓忙但多咗一份 chill 嘅 vibe。食物方面,呢度除咗有我最鍾意嘅意粉外,仲有全日早餐、北歐式三文治都係佢哋嘅主打,仲有法式西多熱香餅做甜品。另外當然唔少得嘅係佢哋嘅咖啡。除咗 espresso bar 嘅傳統 black 同 white coffee,仲有滴濾咖啡同一啲特色飲品,例如椰香抹茶鮮奶咖啡,好吸引呀。我哋叫咗:Espresso Tonic $55- 滿滿嘅 espresso tonic,用咗 fruity 嘅豆去做嘅 espresso tonic 最啱就係夏天嘅時候飲,微酸嘅咖啡加上微甜嘅 tonic,幾清新墨汁蒜香意粉$148- 仲有超爽口味嘅大蝦,而且墨汁蒜蓉非常出色,配墨魚麵食,有少少辣非常惹味,絕對有驚喜!香蕉配榛果醬$118- 有香脆嘅焦糖餅面,鬆脆嘅蛋糕,再配上榛子醬,唔會太甜,

我哋叫咗:

Espresso Tonic $55

墨汁蒜香意粉$148

香蕉配榛果醬$118
- 有香脆嘅焦糖餅面,鬆脆嘅蛋糕,再配上榛子醬,唔會太甜,食落一啲都唔漏口,份量啱啱好,系一個超正嘅飯後甜品嘅推介!💕

埋單嘅時候,店員仲溫馨提示同我講由即日起成為會員買夠$500就可當現金點數用 (所有分店都適用)
2024-11-11
$300 (Lunch)
  • 墨汁蒜香意粉
  • 香蕉配榛果醬
  • Espresso Tonic
🏆ᴡᴏʀʟᴅ ʙᴀʀɪꜱᴛᴀ ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟᴛʏ |ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ ᴀᴜꜱꜱɪᴇ ʙʀᴜɴᴄʜ | ꜱɪɴᴄᴇ 2011鍾意飲啡嘅朋友一定識呢間,呢間店曾獲得6次香港咖啡師大賽冠軍🏆,中環店搬到擺花街附近,裝修令人感到舒適,木系休閒風再以綠色植物點綴,識揀一定揀窗邊座位,望吓街景又可以忙裏偷閑一下!🄸🄲🄾🄽🅂 🄲🄾🄵🄵🄴🄴🍇𝗣𝗮𝗰𝗮𝗺𝗮𝗿𝗮 𝗡𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 (𝗣𝗮𝗰𝗮𝗺𝗮𝗿𝗮)(𝗡𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹)(𝗩𝗮𝗹𝗹𝗲 𝗱𝗲𝗹 𝗖𝗮𝘂𝗰𝗮, 𝗖𝗼𝗹𝗼𝗺𝗯𝗶𝗮}(𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁){𝗿𝗲𝗱 𝗴𝗿𝗮𝗽𝗲) {𝗰𝗮𝗰𝗮𝗼 𝗻𝗶𝗯}咖啡師俾成包豆俾我聞吓🍇乾香,真係香到暈!果香風味濃郁,超級熟透紅提子,好濃郁嘅日曬豆,亦都有少少紅酒感,味道就係重酸、中甜,尾段有少少苦,可以增加餘韻,苦度唔高,唔飲咖啡嘅人都可以接受!ʙᴏᴅʏ入口順滑,咖啡濃度高少少,亦厚身少少,整體嚟講都啱我口味,連我屋企人都話幾好飲!(〃∀〃)🥛☕️ᴡʜɪᴛᴇ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ 🤍🤎𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞🤎𝗔𝘁𝘁𝗮𝗯𝗼𝘆(𝗖𝗼𝗹𝗼𝗺𝗯𝗶𝗮) (𝗘𝘁𝗵𝗶𝗼𝗽𝗶𝗮) (𝗘𝘁𝗵𝗶𝗼𝗽𝗶𝗮)𝗧𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 :𝗖𝗵
🏆ᴡᴏʀʟᴅ ʙᴀʀɪꜱᴛᴀ ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟᴛʏ |

🄸🄲🄾🄽🅂 🄲🄾🄵🄵🄴🄴
咖啡師俾成包豆俾我聞吓🍇乾香,真係香到暈!

🥛☕️ᴡʜɪᴛᴇ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ 🤍🤎𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞

🤎𝗔𝘁𝘁𝗮𝗯𝗼𝘆
𝗧𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 :𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲🍫·𝗰𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀·𝗯𝗹𝗮𝗰𝗸𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆

一杯穩定正常發揮嘅奶啡🥛☕️

🍞ꜰʀᴇɴᴄʜ ᴛᴏᴀꜱᴛ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ $128
法式西多熱香餅

呢個ꜰʀᴇɴᴄʜ ᴛᴏᴀꜱᴛ超級厚,即叫即整,外層🔥焗過,好似中式西多士咁脆,內層混合咗好多蛋漿,入口質地軟綿綿,多士面頭仲鋪咗少少糖粉&埋士多啤梨醬,雜莓🍓酸酸地令到成個多士無咁膩,食完呢個超飽肚,最衰雪糕🍦冇貨,加埋一定做到冰火效果,會更加好食!

☕️飲咖啡嘅穩陣之選,中伏機會極低,原來做會員增值$500送勁多嘢(門市同網店都可以),大家可以去@cuppingroom.hk 望吓!

📸旁邊有一條壁畫街,望住遊客打卡都幾有趣!

☕️Cupping Room (中環)
📍中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓
  • Coffee
2024-09-20 590 views
Cupping Room 分店越來越多,我去過普慶坊,去過東涌,今次去荷裡活道呢間我覺得好正喎,😍 cafe嚟講佢算幾大,佢個街景吧枱位真係好加分🥰🥰 好彩今日有機會坐到,少少陽光嘅襯托下,特別舒服😌 Cupping Room出品嘅咖啡同食物一向高質,如果鍾意飲咖啡嘅又未試過,一定要試下🥰🌟Mocha咖啡同朱古力味都清晰飲到,而且唔算甜,黑朱古力嘅苦澀味令到杯咖啡特別好飲🥰🌟House Black有時簡單就係最好,冇任何奶同糖水襯托嘅咖啡係最襯呢度咁舒適嘅環境😌🌟Egg benedict with smoked salmon賣相100分😍😍 你睇下嗰兩隻蛋脹卜卜,真係食慾大增😎 菠菜新鮮,三文魚份量多,有少少西柚點綴下 ,呢個配搭唔錯👍🌟Signature double smash burger (Hanger Steak) with Fries呢個好有驚喜🤩 hanger steak嘅漢堡扒好好食,又夠juicy😍 最正係佢個醬,微微辣好惹味,襯返佢粗身薯條,真係食到停唔到口! 必點😎個街景真係好舒服㗎😌 呢排天氣開始慢慢轉涼,加埋陽光嘅溫暖,嘆杯咖啡諗下嘢,生活就係咁簡單😎 呢度用

🌟Mocha

🌟House Black

個街景真係好舒服㗎😌 呢排天氣開始慢慢轉涼,加埋陽光嘅溫暖,嘆杯咖啡諗下嘢,生活就係咁簡單😎 呢度用餐感覺好舒服,一定會再嚟,真心推介🫶🏻

2024-09-13
$150 (Breakfast)
  • 班尼迪克蛋配煙燻三文魚
𓄵 𓄵 𓄵Cupping Room中環新店選址荷李活道與擺花街交界,一扇弧形的玻璃窗可以看到繁華的中環市景。上週末和友人到訪吃一個悠閒brunch,非常chill。𓂁 全日早餐 $148必點推薦!雙蛋雙腸雙煙肉,還有沙律菜、牛油果、車厘茄、大啡菇、薯餅和多士,份量之大的確是全日充滿能量的來源!𓂁 墨汁蒜香意粉 $148一上菜已經蒜香撲鼻,意粉香辣惹味,再配上幾隻大蝦,好吃。𓂁 雜莓法式西多熱香餅 $128這裏的法式西多熱香餅是其中一道招牌甜品,口感介乎疏乎厘與布甸之間。外表焦香,內裏蛋香。再配上鮮甜雜莓,非常滿足。𓂁 Hojicha latte $55𓂁 Latte $55Cupping room的咖啡一向都維持高水準。焙茶latte都非常香濃,茶粉帶點微甜,順口不澀,滿意。好喜歡新店這扇弧形大窗,望着中環最美的Urban Landscape嘆好啡,份外寫意♥𓄵 𓄵 𓄵

𓄵 𓄵 𓄵

𓂁 全日早餐 $148

𓂁 墨汁蒜香意粉 $148
一上菜已經蒜香撲鼻,意粉香辣惹味,再配上幾隻大蝦,好吃。

𓂁 雜莓法式西多熱香餅 $128

𓂁 Hojicha latte $55
𓂁 Latte $55

𓄵 𓄵 𓄵

2024-08-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 全日早餐
𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐮𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠 𝐑𝐨𝐨𝐦 新開左係 𝙷𝚘𝚕𝚕𝚢𝚠𝚘𝚘𝚍 𝚁𝚘𝚊𝚍 .ᐟ.ᐟ ◍ 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $128𝙼𝚒𝚡 𝙱𝚎𝚛𝚛𝚒𝚎𝚜 + 𝙸𝚌𝚎 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖$18⁺₊ 由於即叫即製關係 大約要等20分鐘特別要放佢喺首圖 Toast既氣孔吸滿蛋液 外層煎至香脆但仍保留到內層鬆軟 滿滿雜莓 加上一球雲呢拿雪糕 層次更加豐富 非常有記憶點◍ 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐏𝐮𝐥𝐥 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 $128手撕豬肉煙燻味道濃郁 扁意粉煮得剛好 份量頗大◍ 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 $148𝙱𝚞𝚗 用上牛油烘烤 漢堡扒肉味突出 粗薯條夠哂熱辣辣 仲好鐘意佢個醬汁 酸酸地特別開胃◍ 𝐒𝐦𝐨𝐫𝐫𝐞𝐛𝐫𝐨𝐝 $128 可自選兩款Toppings𝙴𝚐𝚐 𝙾𝚗 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 揀左 𝙿𝚘𝚊𝚌𝚑𝚎𝚍 𝙴𝚐𝚐𝚜 流心既蛋黃配上𝚂𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑 清淡之選而𝚂𝚌𝚊𝚕𝚕𝚘𝚙 𝚊𝚗𝚍 𝙰𝚟𝚘帶住檸檬香氣 大粒魚子好有咬口 整體調味唔會過濃◍ 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤$45 偏𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢 容易入口◍ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $55 +𝐒𝐡𝐨𝐭 $5抹茶加上牛奶呢個組合好常見 唔知大家有冇飲過加左 𝙴
◍ 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $128

可自選兩款Toppings

◍ 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤$45
偏𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢 容易入口

◍ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $55 +𝐒𝐡𝐨𝐭 $5
抹茶加上牛奶呢個組合好常見 唔知大家有冇飲過加左 𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘版本呢?我自己就覺得好夾

٩(◕‿◕。)۶ 食物依舊優質 亦好適合打卡
  • 𝚏𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝚝𝚘𝚊𝚜𝚝 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎𝚜
2024-12-02 50 views
難得平日放假約左好朋友到中環逛街,順便去埋Cupping Room新店食個lunch。招牌甜薯條即叫即炸非常新鮮,再配埋蛋黃醬和蜜糖芥末醬。完美配搭,食到停唔到口。北歐式三文治呢個三文治可以揀兩款Topping,我揀咗海鮮類,香煎帶子配牛油果及紅蝦。紅蝦新鮮彈牙,撈埋面頭嘅櫻花蝦,口感十足。牛油果組合永遠都係最正,大大粒帶子,煎香咗好香口,仲有魚子粒,性價比極高。招牌忌廉雞肉意粉呢個意粉係我每次嚟到Cupping Room都必叫單品。濃厚嘅忌廉汁,配埋雞肉煮嘅意粉,非常滿足。雜莓法式西多熱香餅French Toast有幾個口味,我哋揀咗- 雜莓,果然係不錯選擇,士多啤梨藍莓紅莓配埋呢個熱香餅食,必叫嘅甜品。

招牌甜薯條

北歐式三文治

招牌忌廉雞肉意粉

雜莓法式西多熱香餅
2024-11-30 55 views
今次在平日時間帶朋友二訪cupping room❤️以為會較少人可以慢慢打卡怎料都是坐得滿滿的😮‍💨但幸好又剛好有一個窗邊打卡位🫶🏻真的隨意點都是好吃的 大家放心🤣即日起成為會員買夠$500可作現金點數所有分店都適用🥪北歐三文治(可選兩款)1️⃣自家煙薰三文魚三文治上滿滿新鮮煙薰三文魚、三文魚籽和洋蔥🧅味道酸酸甜甜很開胃2️⃣香煎帶子配牛油果牛油果🥑迷必點‼️鋪滿了整層牛油果、帶子和三文魚籽,帶子很鮮甜彈牙,跟牛油果口感相襯🍝墨汁蒜香意粉夠香辣 很多煎香的蒜頭🧄配襯令意粉更香 而意粉亦十分彈牙有口感🍰Lemon cheese cake表層是lemon cheese cake, 還有柚子,中層有麻糬 ,下層有Black tea 味海綿蛋糕,每層都很有口感,最喜歡表層的lemon cheese cake,酸酸甜甜的。🍰開心果 tiramisu表層的開心果增加了口感,tiramisu味道濃☕️香濃咖啡🍵Matcha Latte
今次在平日時間帶朋友二訪cupping room❤️
以為會較少人可以慢慢打卡
怎料都是坐得滿滿的😮‍💨
但幸好又剛好有一個窗邊打卡位🫶🏻
真的隨意點都是好吃的 大家放心🤣
即日起成為會員買夠$500可作現金點數
所有分店都適用

🥪北歐三文治(可選兩款)
1️⃣自家煙薰三文魚

2️⃣香煎帶子配牛油果

🍝墨汁蒜香意粉

🍰Lemon cheese cake

🍰開心果 tiramisu
表層的開心果增加了口感,tiramisu味道濃

☕️香濃咖啡

🍵Matcha Latte

2024-11-26 98 views
ˑ ᘏ ֗ Squid Ink With Prawn墨汁意大利粉帶點微辣 蒜味亦十分突出加上鮮蝦口感更佳 非常惹味ˑ ᘏ ֗ SMORREBROD 可選2款 Toppings Fig & Hazelnut香甜無花果配上Ricotta 再加點楓糖漿清新又輕盈Red Shrimp紅蝦爽脆彈牙而且沾滿醬汁 味道好好食 ˑ ᘏ ֗ Full Brekky全日早餐 有蛋 牛油果 腸仔 大啡菇等種類十分豐富 ˑ ᘏ ֗ Mixed Berries FRENCH PANCAKE 每次都要點呢款pancake 入口綿密配合濃濃蛋香 外脆內軟令人難以忘懷咖啡點左Dirty 及Iced Black⸝ * 由即日起成為會員 買$500 可作現金點數所有分店都適用架!
ˑ ᘏ ֗ Squid Ink With Prawn

每次都要點呢款pancake 入口綿密
配合濃濃蛋香 外脆內軟令人難以忘懷

咖啡點左Dirty 及Iced Black

⸝ * 由即日起成為會員 買$500 可作現金點數
所有分店都適用架!
2024-11-26 23 views
📍 Cupping Room (中環)食個靚早餐當日心情都特別好💖中環呢間Cafe環境開揚舒適仲有早晨既光線透入感覺更寫意☀️食物擺盤靚💐份量又多👍🏻即叫即做熱辣辣上枱😋✨Egg Benedict with Smoked Salmon $128水波蛋煮得恰好流心🥚加上荷蘭醬調味😋配軟熟帶點煙靭嘅酸種麵包同煙三文魚😁口感豐富👍🏻✨Full Breakky $148份量好足🤩又新鮮,牛油果🥑熟度剛好軟滑😋蘑菇好juicy✨Chai Latte with Oat Milk $48係印度既latte☕️以紅茶葉為主🌿加入香料同藥草調味,特別又好飲✨Matcha Latte $48抹茶味香😋📍 Cupping Room (中環)中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓
📍 Cupping Room (中環)

✨Full Breakky $148
份量好足🤩又新鮮,牛油果🥑熟度剛好軟滑😋蘑菇好juicy

✨Chai Latte with Oat Milk $48

✨Matcha Latte $48
抹茶味香😋

📍 Cupping Room (中環)
中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓
2024-11-26 85 views
呢間新cafe喺1樓、如果揀落地玻璃呢張枱食嘢,你就可以一邊嘆啡一邊望住對面嘉咸街、欣賞絡繹不絕嘅遊人使出看家本領務求打到靚卡與此同時繁忙嘅中環街道上擠滿貨車和忙於上落貨的工人們,畫面相映成趣遇上當日餐廳樓下有迷哥迷妹撐遮圍住入口睇拍戲,成個感覺幾有趣▪︎Spaghetti carbonara with chunky bites of guanciale煙肉粒卡邦尼意大利麵- 意粉口感唔錯,印象深刻係煙肉很香脆味道濃鮮,整份意粉份量唔多唔少,一個人食絕對無問題▪︎French toast pancake with mixed berries雜莓法式西多熱香餅- 因為即點即做製作需時,上桌見到都幾開心。熱香餅煎得外脆內嫩帶玉桂香氣,中間有種egg custard嘅口感蛋味十足,伴碟嘅雜莓都新鮮而且甜、唔錯唔錯▪︎Coconut matcha latte 椰香抹茶鮮奶咖啡-攪勻嚟飲唔會太甜,椰香味較抹茶味明顯,佢啡味很順滑成杯味道都幾夾

煙肉粒卡邦尼意大利麵

雜莓法式西多熱香餅

▪︎Coconut matcha latte
椰香抹茶鮮奶咖啡

2024-11-24 31 views
已經數唔清飲咗Cupping Room既咖啡幾多年啦🥹一定係我心目中一間好鍾意嘅咖啡店,無論飲品定係食物都做得咁出色又穩定!絕對係同朋友放假嘅最佳選擇🙌🏻🩷咖啡一直都係比較濃厚嘅nutty口味,無論Latte or Mocha,都一樣咁香濃!食物我最鍾意食佢哋嘅Egg Benedict,每次加埋個橙同柚子肉,我就覺得好Fresh✨🥗仲有仲有,千祈唔可以錯過佢哋嘅意粉!🍝今次呢個墨汁大蝦意粉,個人認為比好多意粉店都好食!🥹唔單止個意粉醬汁好濃稠,而且啲大蝦都煎到好香🦐絕對唔係一間淨係打卡嘅咖啡店!唔講唔知,原來由即日起成為會員,買夠$500可作現金點數,所有分店都適用!即係仲抵左😍快啲去飲杯啡啦☕️☕️☕️

2024-11-22 123 views
二訪中環𝔠𝔲𝔭𝔭𝔦𝔫𝔤 𝔯𝔬𝔬𝔪☕️ 一定要讚😚員工態度非常好。氣氛好𝔠𝔥𝔦𝔩𝔩, 一個人靜下,或者同朋友傾下計都好舒服。 呢度透光率十足,影出嚟啲相超有𝔣𝔢𝔢𝔩, 真係隨手都影到靚相😚 意大利青醬扁意粉 青醬唔會好膩,反而蒜同松子仁嘅味好香,每條麵都好入味,係惹味嘅選擇。 𝔄𝔩𝔩 𝔡𝔞𝔶 𝔟𝔯𝔢𝔞𝔨𝔣𝔞𝔰𝔱 要有嘅野樣樣都齊,超級豐富,最開心有薯餅同牛油果,感覺超滿足。 抹茶鮮奶🍃 焙茶鮮奶 🍂 茶味香濃又唔會太苦,恰到好處。 巴斯克芝士蛋糕 內層軟心非常𝔠𝔯𝔢𝔞𝔪𝔶😍焦香十足超好食。 藍莓芝士蛋糕 芝士好幼滑,加埋鬆脆餅底同新鮮藍莓,口感𝔟𝔞𝔩𝔞𝔫𝔠𝔢又唔膩。
二訪中環𝔠𝔲𝔭𝔭𝔦𝔫𝔤 𝔯𝔬𝔬𝔪☕️

意大利青醬扁意粉

𝔄𝔩𝔩 𝔡𝔞𝔶 𝔟𝔯𝔢𝔞𝔨𝔣𝔞𝔰𝔱

抹茶鮮奶🍃 焙茶鮮奶 🍂
茶味香濃又唔會太苦,恰到好處。

巴斯克芝士蛋糕 內層軟心非常𝔠𝔯𝔢𝔞𝔪𝔶😍焦香十足超好食。

藍莓芝士蛋糕
2024-11-20 79 views
行行吓喺望上樓上見到有間窗口幾大嘅Cafe,想飲杯嘢食少少嘢,點知環境同埋嘢食都非常好食物方面,我叫咗一個北歐三文治!!任選兩款了,我揀咗自家煙燻三文魚,香煎帶子配牛油果!!睇個名已經流晒口水啦!再揀咗煙肉粒卡邦尼意大利麵!睇張圖嗰陣就知佢好食啦!好評好評飲品方面,我哋叫咗兩杯!一杯Matcha latte一杯Chai latte好靚既拉花 味道一樣咁好飲環境方面,仲要有落地玻璃位望住街景享受美食估唔到咁啱揀到一間優質Cafe
食物方面,我叫咗一個北歐三文治!!
再揀咗煙肉粒卡邦尼意大利麵!
睇張圖嗰陣就知佢好食啦!
好評好評

飲品方面,我哋叫咗兩杯!
一杯Matcha latte
一杯Chai latte
好靚既拉花 味道一樣咁好飲

環境方面,仲要有落地玻璃位望住街景享受美食
估唔到咁啱揀到一間優質Cafe

2024-11-20 76 views
前排約咗閨蜜食下午茶,因為會喺附近睇戲,所以就揀咗附近嘅Cafe☕️ 依間Cafe比我想像中多人!因為當日係平日下午時間,竟然都差唔多全場爆滿!仲要都幾受外國人歡迎,有好多唔同國家嘅人,完全想像唔到-全日早餐🍳份量十足,令人感受到滿滿的幸福。每一樣配料都煮到恰到好處,特別係大啡菇🍄‍🟫食落口好Juicy-招牌忌廉雞肉意粉🍝濃郁既忌廉醬汁包著每一根意粉,口感滑順!而且佢落咗大量芝士~口感好豐富!不過依碟意粉,相對地比較重口味少少~不過之後有甜品可以中和下-金沙鹹蛋黃薯條🍟每一口都帶有鹹蛋黃,鹹蛋黃份量啱啱好!好適合同朋友分享同埋一路傾偈一路食~會不知不覺食晒成兜-開心果巴斯克蛋糕🎂 開心果提斯米拉兩款嘅蛋糕賣相都好吸引!而且係近期最Hit嘅開心果💚 2個帶有濃郁的開心果香氣,甜而不膩,如果開心果再重啲就完美😋-桃味冷泡茶🍵 熱茉莉茶兩杯茶都清新怡人,唔會太甜啱啱好!

-全日早餐🍳

-招牌忌廉雞肉意粉🍝

-金沙鹹蛋黃薯條🍟

-開心果巴斯克蛋糕🎂 開心果提斯米拉

-桃味冷泡茶🍵 熱茉莉茶
兩杯茶都清新怡人,唔會太甜啱啱好!

2024-10-07 167 views
Cupping room 係我連鎖咖啡店既首選,佢仲係得一間喺上環嘅時候,已經覺得佢啲嘢好好食。好少咖啡店除咗可以打卡之外嘢食可以令人覺得回頭嘅。 ☕️ 今日又係等人嘅時間中環呢間樓上咖啡店可以有窗冇出街道上面好多遊客,買咗兩杯咖啡45分鐘,真係好舒服本身好想幾多個甜品,但係其實已經五點。好快又要再食晚餐,所以冇得食。不過都成日嚟cupping room最鍾意食佢嘅cheese cake 🍰 通常熱飲都會揀black coffee,凍飲就梗係飲湯力 coffee 啦