2024-09-03
💜Egg Benedict with Smoked Salmon🍴💰$128Meow小編一直都係egg benedict嘅愛好者(*☻-☻*) 首先一份好合格嘅egg benedict係需要有流心poached eggs🥚🐣而依間係做到流心效果🤤另外,三文魚份量唔單止新鮮,俾得亦都比想像中多🙂↕️驚喜位係最底部分有菠菜加配埋(^з^)-☆依個配埋真係冇得輸🥹🥹🫶幸福指數:😻😻😻😻/5💜Mixed Berries French Toast Pancake🍴 💰$128依份french toast 比想像中更加打卡able😻😻🩷首先一上枱已經望到佢係一份好繽紛色彩嘅toast,toast 上面有一大個vanilla 雪糕球+strawberry醬,旁邊仲有大量🍓🫐做襯托,令到吸引指數大大提升🙂↕️最後再佈上糖霜令到個overall 打卡再upup(#^.^#) 成個french toast 有頗香蛋味,可以做到外脆內軟的效果,食到中間位幾軟熟,加埋雪糕令到成個toast昇華到另一個層次,冰火交融嘅感覺真係好正( ̀⌄ ́)🩷幸福指數:😻😻😻😻/5💜Jasmine Green Rice Milk
幸福指數:😻😻😻😻/5
💜Jasmine Green Rice Milk Latte🍵 💰$58
依杯飲品比想像中有驚喜!!😳一開始佢係程現左三層🤎🤍💚漸層效果,飲落去有幾濃郁嘅米奶香味,再有淡淡的茉莉茶🍵同咖啡☕️香味,如果想分別試到依幾種味道 可以飲左先作搞泮👅
幸福指數:😻😻😻😻😻/5
💜New Orleans Style (Iced)☕️ 💰$48
飲落去係中規中矩嘅iced latte 味道🫡