係K11 musea睇完戲黎到呢間充滿藝術🎨感既餐廳😊食物有主打藝術打印咖啡☕️主菜🤗意粉及甜品等等☺️餐廳擺放左川上隆😎草間彌生及KANS既作品可以一邊享用美食一邊欣賞☺️另外亦有佢地唔同既週邊買返屋企架😊💓香煎慢煮三文魚扒三文魚好厚身😬經慢煮後再煎至皮好香鬆脆可口😊肉質柔軟配上店舖自家製嘅乳酪汁感覺好開胃🤤招牌安格斯牛肉漢堡🍔整個漢堡上既太陽蛋非常吸晴📸麵包烘得好香脆而內裡塊安格斯牛肉厚身😍牛肉味極為香濃又夠JUICY🤩配搭生菜,番茄,同芝士🧀味道層次夠豐富🤤粟米片炸得夠香脆👍🏻意式火腿配水牛芝士薄餅🍕細細個開心share就啱哂😬係香脆嘅薄餅底上面加入左pama hams 及味道較淡既水牛芝士🧀火箭菜🤤味道好夾☺️抹茶latte拉花好靚💓抹茶味香濃與牛奶份量比例剛好👍熱飲之選☺️法國MONBANA朱古力🍫朱古力口感豐富濃郁☺️ 加份奶泡及冰粒溶解後甜度適中😬好好飲😊

另外亦有佢地唔同既週邊買返屋企架😊

熱飲之選☺️

法國MONBANA朱古力🍫
  • 香煎慢煮三文魚扒
2023-06-15 91 views
唔知有冇人同我一樣好鍾意去K11 musea,感覺呢個係一個好有設計感嘅商場😛今次就去入面嘅藝術cafe感受個種藝術氣息🎨呢到嘅菜式除咗擺盤有心思,味道都有驚喜🤣 香煎慢煮三文魚扒($198)魚皮煎到好脆,三文魚生熟啱啱好,入面嘅油脂香好正,而配菜嘅菠菜用蒜蓉炒過,加埋大量三文魚籽都幾香🤪橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子($208) 都唔錯,大大粒嘅帶子有5大件,而且件件都煎得啱啱好,幾嫩口,意粉都用蒜茸炒香過,整體嚟講都唔錯🤍嚟到當然要叫返杯最iconic嘅藝術打印咖啡 ($98)☕️今次揀咗梵高嘅星夜,base揀咗朱古力,個造型真係啱晒打卡🍫甜品嘅Tiramisu ($88)都唔錯,朱古力味較重,餘韻帶淡淡酒香,手指餅唔會太淋,overall都唔會太甜😆呢到環境都算舒服,以地段嚟講定價算合理,而且食物質素唔錯,擺盤真心幾靚,想打卡嘅朋友可以一試~另外舖頭入面仲有啲其他藝術品出售,有興趣都可以留意下🖼️

• 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子
  • 藝術打印咖啡
  • 香煎慢煮三文魚扒
呢間以藝術打印咖啡出名既cafe我一直bookmark左好耐啦,今次終於同媽子去左呢間食晚餐! 呢度環境幾靚,充滿藝術氣息,而且仲擺放左唔同藝術家既作品可購買! .而為左杯靚靚打印飲品,去之前已經揀定同媽子既靚靚合照🤣 去到坐低第一時間就點呢杯打印朱古力先!! 然後將相片wtsapp sd俾cafe就會幫你印。打印飲料既基底可選咖啡或朱古力,留意一定會係凍飲,以免熱力會令圖案融左,不過拎住來打卡真係一流!! 打印飲品,可以係俾自己揀既相,又或者cafe本身都有圖案可以俾你揀來打印。因應媽子唔飲得太多咖啡,我地揀左朱古力,估唔到味道幾香! 圖案既奶泡好滑,味道比想像中有驚喜💕.玩完主角既打印朱古力後,我地本身都叫左:🦞波士頓龍蝦意粉 Lobster Linguine賣相好吸晴!! 大大隻龍蝦在面,龍蝦肉超爽,意粉以蕃茄醬烹煮,好入味! 份量都幾多! .🥗夢幻早餐 Breakfast Fantasy藝術品段的All day breakfast,色彩繽紛,裡面有黑松露炒蛋、Parma Ham、香腸、煙三文魚、煙肉、烤菠蘿、大啡菇、脆麵包、雜果及蔬菜沙律,味道好清新好好食!! .🍰意式提拉米蘇
玩完主角既打印朱古力後,我地本身都叫左:
🦞波士頓龍蝦意粉 Lobster Linguine
🥗夢幻早餐 Breakfast Fantasy
🍰意式提拉米蘇 Tiramisu
店員話呢個係佢地既Signature甜品,當然要試試!! 賣相好得意,Tiramisu上有片橙乾,好香。最鍾意佢地既手指餅浸左咖啡酒,超濃郁既香味,整體好creamy好好味! 難怪是招牌!
2023-06-08
$320 (Dinner)
2023-06-15 59 views
位於 K11 Musea 的CURATOR Art & Café 除了提供餐飲之外,亦擺放了不少世界各地的藝術品作販售,客人可以邊享受美食,邊沉醉在這濃厚的藝術氛圍之中~ 🔸 虎蝦意粉意粉賣相很美,放了鮮艷的食用花作點綴🌼 番茄意粉酸香醒胃,虎蝦肉質不錯,入口緊實彈牙。🔹安格斯高級肉眼牛扒配烤薯10oz的牛扒份量十足,肉味香濃🐮 點了五成熟,切開看到粉嫩的顏色。配菜非常豐富,有焗原隻蒜頭、沙律、烤薯角和紫薯🔸丸久小山園 抹茶拿鐵飲品點了 Green Tea Latte🍵 有小小的心形拉花,味道醇厚回甘,甜度剛好😋

虎蝦意粉

虎蝦意粉
安格斯高級肉眼牛扒配烤薯
抹茶拿鐵
2023-06-07 98 views
呢間餐廳地理位置優越,位於尖沙咀旺區,餐廳座位寬闊,員工也十分之友善、有禮,以這個價錢不但可以品嚐美食,又可以打卡拍照,極之值得!我亦會推介親朋好友一同來光顧的!
  • 斯人若彩虹,遇見方知有
終於~終於有時間去K11潮聖Photo Printing Coffee啦!呢間餐廳結合藝術及飲食,全店放滿草間彌生、村上隆、KAWS等展品,多款特色卡通掛畫,好Colorful,朝氣勃勃嘅感覺。晚餐時間有Set揀,包餐湯、主菜、同埋一杯嘢飲。作為職業港女,一定要+$48試呢杯signature嘅藝術打印咖啡,打卡一流👸🏻。印製方法簡單,手機揀自己心水嘅圖片,然後WhatsApp俾餐廳,比佢哋打印出嚟,可以自選咖啡/朱古力底😍,飲品微凍,先可以令到圖案唔會化開,圖案會打印喺厚滑嘅忌廉泡上,忌廉奶泡綿密,好重甜奶香味。嘢飲一上,真係心心眼,超超超靚,完全唔捨得飲,我叫咗佢哋打印我心愛嘅貓咪兒時照片,相片出嚟質素非常好,仲有少少Vintage。安格斯高級肉眼牛扒10oz配烤薯 ($238)肉眼扒大件,算厚身,兩面煎至焦香,且有格紋,肉質比較有咬口,但味濃,仲有烤蒜、沙律等side dish。🦞波士頓龍蝦意粉 ($228)意粉口感恰到好處,蕃茄醬份量頗多 ,酸酸地好開胃,半隻波士頓龍蝦好長身,肉質爽口新鮮,兼彈口。整碟菜式賣相超吸睛!呢度上菜速度快,餐廳坐得舒服。

晚餐時間有Set揀,包餐湯、主菜、同埋一杯嘢飲。

安格斯高級肉眼牛扒10oz配烤薯 ($238)

🦞波士頓龍蝦意粉 ($228)

呢度上菜速度快,餐廳坐得舒服。
  • 藝術打印咖啡
  • 波士頓龍蝦意粉
2023-05-26 123 views
Art to Life 🎨呢間餐廳喺K11 都好出名,因為有好特別嘅打印咖啡,可以send幅相俾店員,跟著咖啡上就會有🖼️你嘅樣子了!😍 呢個藝術打印,我選擇咗朱古力,係一杯凍嘅朱古力,味道不甜不漏,剛剛好🍫另外叫咗一個lunch set 🥙前菜係蘑菇湯,蘑菇湯比較杰,有濃郁嘅味道,幾靚🍄主菜係香煎帶子南瓜菠菜燴意大利飯🎃每一粒意大利飯都放滿左南瓜蓉,仲有菠菜嘅清香。帶子煎得脆脆的,內裡軟林林,新鮮幾好味☺️兩個人叫多咗一個小食Stuffed Wing with Glutinous Rice and CheeseMornay,無骨雞翼裏面釀住咗豐富嘅糯米,出面就有幾種🧀芝士配搭🍗之後仲叫咗個🎂意式提拉米蘇,蛋糕以手指餅做餅底,上面有豐富嘅忌廉,咖啡味香☕️
Art to Life 🎨

另外叫咗一個lunch set 🥙
前菜係蘑菇湯,蘑菇湯比較杰,有濃郁嘅味道,幾靚🍄

因為見有可印相片上咖啡上既特色,所以黎試一試。食物都算可以。但店裡有位女職員態度惡劣。我說想要一杯可印相既飲品。佢戴住口罩,講一大輪不清晰既說話。我禮貌地話:吾好意思,我聽吾清楚。佢雖然戴住口罩,但都見佢反白眼+不耐煩重覆一次,佢重覆一次後,再說有指定相片,要send 去尼個電話號碼,佢好快講一次個電話號碼。只講一次,好似考你會吾會問番佢,或如你襟吾切再問就又反多你一次白眼?我未order前,大慨已知要send 張相去餐廳指定既whatsapp電話。客人聽吾清楚佢講野,需要用尼個態度嗎?尼間餐廳其中一個特色是打印相片在飲品上,餐廳職員要協助客人是應該的,覺得不耐煩就不應該在這種餐廳工作。其他男職員都幾有禮貌,唯獨這位女職員態度有問題。這種服務態度,就算餐廳幾有特色,都吾需要再幫襯。
2023-05-25
$250 (Dinner)
2023-05-24 2172 views
Curator Art & Cafe 西餐廳,餐廳裝修得好有格調,除咗有各款高質美食,仲有展銷品可以購買。餐廳主打藝術打印朱古力非常之特別,可以自己選擇任何圖案相片打印落杯朱古力面上面,今次我哋選擇咗梵高嘅圖案,朱古力好似藝術品一樣,估唔到味道仲要好好,入口朱古力味香濃,加上面嗰層奶味好幼滑,又香又好味。香煎帶子南瓜菠菜燴意大利飯 178元,前菜雜莓沙律配乳酪醬汁 ,沙律菜非常新鮮,配上藍莓草莓士多啤梨,又清新又開胃。帶子好大粒,每一粒都好厚,入口味道鮮甜口感彈牙爽口,肉質細嫩。意大利飯煮到啱啱好,口感煙煙靭靭食落好有咬口,香濃嘅南瓜味配上菠菜鮮味整體嘅味道好有層次,每一粒飯都掛上南瓜汁味道香濃。三文魚忌廉長通粉 168元,入口口感creamy,又唔會覺得油膩,味道有點清新嘅感覺,三文魚肉份量好多,入口魚肉香滑軟嫩,加上有少少魚油脂肪令到三文魚味道特別鮮甜,長通粉口感軟滑,配上忌廉汁嘅香味,加上三文魚整體嘅味道非常配搭。
2023-05-23 110 views
藝術主題餐廳,展覽與購物一站式藝術之旅Cafe既裝修設計感十足,店内擺放了草間彌生、村上隆及KAWS等藝術品,充滿著藝術氣息。而且店內光線充足,所以影相打卡絕對唔怕失手,亦有一餐飯的時間慢慢考慮,將睇岩的展品帶回家!!一直聽聞它家的打印coffee 好出名,引入左coffee printing machine 的curator,但今日來試一試佢的lunch set🍴雜莓沙律乳酷醬汁沙律菜上有清新開胃的雜莓,作為前菜開頭倍增食慾!🍴Creamy Salmon Pasta (Set)這間的長通粉做得比較淡口,完全食到三文魚及蟹子的味道,很欣賞它家的擺盤🍴Pumpkin & Spinach Risotto With Seared Scallops (Set)帶子的尺寸和份量都好有誠意,外表煎至金黄,夠厚身,内裏非常鮮嫩!南瓜飯飯粒飽滿,吃落清淡健康又有營。
藝術主題餐廳,展覽與購物一站式藝術之旅

🍴雜莓沙律乳酷醬汁
沙律菜上有清新開胃的雜莓,作為前菜開頭倍增食慾!

🍴Creamy Salmon Pasta (Set)

呢間𝐂𝐚𝐟𝐞好有藝術感牆身掛上極具特色嘅壁畫🖼️櫥窗裡亦有好多藝術家嘅作品餐廳最出名就係打印咖啡☕️有多款圖案俾客人選擇亦可自己預先準備圖案比Staff真係好啱打卡影相📸️🔸虎蝦意粉 $188呢碟意粉擺盤好精緻,虎蝦好大隻,咬落肉質好實正,口感彈牙,味道亦好鮮甜。意粉係用茄醬做汁,食落好清新,意粉硬度啱啱好。🔸橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $208每條意粉都掛哂汁,墨魚汁咸度適中,同意粉真係絕配。帶子好大粒,兩面都煎到好焦香,食落滑溜彈牙。🔸意式提拉米蘇 $98呢個係餐廳嘅招牌甜品,咖啡味同酒味嘅平衡做到啱啱好,軟綿綿口感好好食。🔸洋甘菊柚子茶 $58飲落好甘香,茶味香濃,仲飲到淡淡嘅柚子味,好岩消除油膩。
呢間𝐂𝐚𝐟𝐞好有藝術感

🔸虎蝦意粉 $188

🔸橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $208

🔸意式提拉米蘇 $98

🔸洋甘菊柚子茶 $58
飲落好甘香,茶味香濃,仲飲到淡淡嘅柚子味,好岩消除油膩。
2023-05-22
Type of Meal
Dinner
  • Tiramisu
今日去咗尖沙咀K11 musea 食西餐,餐廳名叫CURATOR Art & Café,餐廳地點鄰近地鐵站,餐牌菜式選擇多。餐廳入面擺滿特色藝術物品,部份用作展覽,部份用作購物,非常有特色的藝術主題餐廳。-火炙尼斯吞拿魚沙律沙律顏色非常漂亮,紅紅綠綠黃黃,沙律菜夠新鮮,吞拿魚經過火炙之後,增添左一份香口的味道,吞拿魚味夠濃郁,半生熟狀態,色香味俱全的沙律。-橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子帶子好大粒,餐廳一點都不吝嗇,足足有五粒,帶子係刺身級數,輕輕煎左兩面,增加香氣,簡單調味已經夠出色。墨魚汁意粉時間處理得啱啱好,味道濃郁,口感夠彈牙。-安格斯肉眼扒(10 oz)配烤薯牛扒要咗三成熟,時間掌握得啱啱好,粉嫩粉嫩,牛扒味道夠濃郁,好咁夠軟熟,廚師沒有浪費這塊級數出色的牛扒。-藝術打印咖啡/朱古力套餐只需加$48就可以升級飲品為藝術打印朱古力,我把心愛的毛孩打印到朱古力上,唔好睇小呢杯飲品,朱古力夠濃郁,絕對係上乘之作,集藝術及味道的出色飲品。-評分 : 8.5/10
火炙尼斯吞拿魚沙律
橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子
安格斯肉眼扒(10 oz)配烤薯
藝術打印咖啡/朱古力
評分 : 8.5/10
2023-05-20 99 views
今日趁住放假約咗朋友去尖沙咀行街睇戲,喺k11 musea睇完戲諗住喺附近搵啲嘢食,朋友帶咗佢去一間好特別,好有格調嘅西餐廳。Curator Art & Cafe , 餐廳裝修得好有格調,天花板燈光會轉變顏色,坐位空間感好足夠,光猛整潔感覺真係好舒適。橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子,第一次食墨汁意粉,估唔到普通意粉更加香口,加上意粉煮到啱啱好,煙煙韌韌口感彈牙,鮮帶子有五粒每一粒都好厚身, 煎香咗嘅帶子入口鮮甜,口感嫩滑,配上墨魚汁意粉將兩個鮮味帶出,味道好有層次, 最鍾意佢就係加咗啲蒜片,多一份蒜香味道。幾種味道佢夾埋一齊真係配搭得啱啱好,真係做到色香味俱全。香煎慢煮三文魚扒,三文魚扒外皮煎到好香脆,入口有少少鹹香口感脆卜卜,三文魚肉肉質嫩滑入口仲要好juicy,加上有少少魚油脂肪,味道特別香口惹味,食落去一啲都唔會油膩,越食越開胃,配上旁邊嘅蒜香忌廉汁,令到三文魚嘅鮮味更加突出。旁邊嘅三文魚子增添口感同鮮味。
2023-05-19 77 views
係K11musea,位置十分方便,星期一至四仼何消費都可以免費泊車3個鐘☺️本身諗住食個quick dinner🥘 但又俾靚靚門面吸引咗😍餐廳內有好多擺設及藝術品,食完一個美味豐富嘅晚餐🥣仲可以睇下有心水嘅藝術品🖼️一齊帶番屋企😝👍🏻波士頓龍蝦🦞意粉🍝首先,賣相十分岀色,擺盤十分細緻加咗少量豆苗和花做裝飾🎍龍蝦肉十分彈牙,又大隻,絕對唔係hea你揭開蝦頭亦有好多蝦膏🦞十分美味😋蝦鉗已經拆肉招牌安格斯牛肉漢堡🍔十分多嘅饀料,堆砌至十分高,要分開幾層食牛肉食材十分高質,濃厚的牛肉味道👅咬落仲爆汁中間少少嫩粉😋十分好食加入煙肉🥓生菜🥬蕃茄🍅蛋🥚等配料牆身打卡都好靚

波士頓龍蝦🦞意粉🍝
首先,賣相十分岀色,擺盤十分細緻
加咗少量豆苗和花做裝飾🎍

龍蝦肉十分彈牙,又大隻,絕對唔係hea你

揭開蝦頭亦有好多蝦膏🦞十分美味😋
蝦鉗已經拆肉

招牌安格斯牛肉漢堡🍔
十分多嘅饀料,堆砌至十分高,要分開幾層食
牛肉食材十分高質,濃厚的牛肉味道👅
咬落仲爆汁

中間少少嫩粉😋十分好食
加入煙肉🥓生菜🥬蕃茄🍅蛋🥚等配料
牆身打卡都好靚
2023-05-17 72 views
一向都十分喜愛K11 Musea這個商場,喜歡他以藝術包裝,裝修意念嶄新,是非常適合行逛的商場之一。Curator可解作藝術策展人,這餐廳是融合了藝術和美食於一身的概念。餐廳小小的,卻放了很多Pop Out新興藝術品,其中一些甚至是可以出售。整個餐廳的氛圍新潮和時尚,定位比較年輕。看看餐牌,喜歡簡潔的介紹,每一道菜都有圖片讓你大概了解食物的內容。我也很喜歡餐廳店員的殷勤招待,例如會主動提供籃子給我們放隨身物品。食物方面,我們今次試了安格斯牛肉漢堡,水準是非常高,安格斯牛煎得剛好,外脆內軟,而且麵包是高級的牛油麵包,也煎得香香的。另外是吞拿魚沙律,吞拿魚魚柳用辣粉醃過後拿去煎香,配合沙律非常合拍,清新得來又有辣味點綴。還有我覺得性價比很高的是全日早餐,配有煙三文魚和大啡菇, 喜歡他用芒果醬配合沙律和新鮮水果,很適合喜歡一次過吃不同類型食物的人。最後當然要吃甜品,疏乎厘班cake厚度十足,口感是比較實在的,配合雲呢拿雪糕和焦糖醬,實而不華。這裡的定價適中、配合俐落裝修、精緻食物、亮麗打卡點,我覺得這裏很適合女生光顧!