2007-11-23
星期三晚上堂前, 來了這裡晚餐. 當然係食米線, 再加碟小吃已經好足夠.豆花米線$25: 6分, 因為是晚有點唔舒服, 都係唔要辣了, 就算店方提供的只係小辣, 一樣要求走辣. 結果味道係有點怪怪的, 好像被酸菜搶了風頭, 食落口係比較酸酸的, 至於豆花, 基本上都係作用不大, 玩票性質為主. 我那碗的豆花其實不少, 差不多有一半的碗面, 但出來都係無乜味道, 無豆味, 又唔多滑, 仲帶點鹹, 總之就係比酸菜味蓋過了. 加上豆花委實未能跟米線起到化學作用, 似乎這碗米線的效果只係一般.又或者加辣後的味道會完全不同?!上湯米線配腩肉$18: 7分, 其實同豆花米線大同小異, 味道差不多, 沒大分別, 腩肉係瘦帶肥, 不俗, 不過無乜特別.鹵水大四喜$28: 6分, 大四喜即係有四樣鹵水食物, 包括鹵水雞蛋, 鹵水豬耳, 鹵水雞翼同鹵水牛展. 整體來講四樣鹵水的食物都係沒有太濃的鹵水味道, 不太入味, 是不夠時間? 看來鹵水也不是這裡的強項.食物水準一般, 豆花米線叫做試過就算. 無乜再來的興趣了.
又或者加辣後的味道會完全不同?!
食物水準一般, 豆花米線叫做試過就算. 無乜再來的興趣了.