2023-06-06 732 views
樂富終於再有一間拉麵舖,頭先試咗。可能新開張,感覺職員仲未好熟流程。樓面見餐廳有位就放人入去,完全無顧及廚房出餐能力,等食嘅客遠多過食緊麵嘅客。偏偏餐廳採取先付款後送餐模式運作,又令客人無法取消訂單只能繼續呆等,我碗麵22分落單,嚟到係46分,前後等咗24分鐘。舖位本身係半開放式,面積不大。隔離就係樓梯同扶手電梯,都係人流多嘅地方。偏偏舖頭不停播住日本歌,結果嘈上加嘈,唔播歌反而更好。講返食物本身,叉燒好食,溏心蛋入味,呢兩樣嘢係令我加分的。但由於點餐紙或者圖片顯示到生芽菜1倍至4倍嘅份量。我點咗4倍,結果要攞多隻碗夾開生芽菜先勉強夾到麵,而且食咗一半我就已經開始飽,下次應該會只叫1倍。我個人較喜歡食幼麵,因為掛湯能力比粗麵強,但佢哋用嘅係粗麵,好在麵質唔差。我諗再遲三兩個月等職員run熟啲間舖,再試其他。
樂富終於再有一間拉麵舖,頭先試咗。

我諗再遲三兩個月等職員run熟啲間舖,再試其他。
2023-06-06
$73 (Lunch)
2023-06-05 807 views
樂富商場開了一間新食肆,日本拉麵店😊。11:30己開始排長龍,見十多人左右,於是乎試吓等。店舖寫住11:30正式開始,但等到11:40才開始放人,仲係好慢,坐位空著呢😅,好多食客抱怨。但員工欠缺策略性。入到去,要自行到前台購買食物,再去搵位,cashier好慢,出菜好慢,仲之好唔掂。終於有得食🍜😊湯底不會太鹹😊麵質非常有嚼口,有彈性,好味🙃叉燒太肥,不是我喜歡的🥵最要讚係芽菜可點一份,二份,三份,最多四份,完全不用加$🙃。整體碗拉麵好味,但服務仍然有待改善和提升。
樂富商場開了一間新食肆,日本拉麵店😊。
終於有得食🍜😊
湯底不會太鹹😊
麵質非常有嚼口,有彈性,好味🙃
叉燒太肥,不是我喜歡的🥵
整體碗拉麵好味,但服務仍然有待改善和提升。

2023-06-04
2023-06-03 838 views
每次回家經過都見到好多人排隊。今日週末約上家人(2大人3小朋友)一起去試一下,沒有傳統拉麵嘎味道,湯底好鹹,味道很一般。消費$200幾,試食後不如普通餐廳拉麵。總結不願意再光顧多一次。order左2個餐、一個特大for 3個小朋友食。另一個根據order紙填寫要辣🌶️,意外驚喜係完全與小朋友order嘎set A無分別。需要自行先付款。關東煮🍢與飲品都是自助。飲品基本$6算OK,關東煮🍢$9一件。
每次回家經過都見到好多人排隊。

2023-06-03
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
Dining Offer
Voucher
2023-06-02 691 views
開張第二日嚟朝聖,等左10分鐘左右已經可以入內,今日挑戰特盛(450g),真係好好大碗,除非你真係好擦得、食得曬先好叫。講番味道:湯底:分三種,我選左特濃,侍應再提醒我本身咸底,特濃會好咸!於是我改番正常;芽菜:選普通份量(實際都唔少),但真心太「草青味」,我放棄左冇食;叉燒:略嫌偏瘦,肉身較鞋,要改善;麵底:掛湯爽口,唔錯。食後感:雖然鄰近屋企,但應該唔會有下一次了🥹#樂富廣場#岡山二郎系拉麵店
開張第二日嚟朝聖,
等左10分鐘左右已經可以入內,
今日挑戰特盛(450g),
真係好好大碗,
除非你真係好擦得、食得曬先好叫。

講番味道:

叉燒:略嫌偏瘦,肉身較鞋,要改善;

麵底:掛湯爽口,唔錯。

食後感:
雖然鄰近屋企,但應該唔會有下一次了🥹

#樂富廣場
#岡山二郎系拉麵店
2023-06-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)