🌟餐廳:Dark Leaf Cafe & Lounge📍地址:旺角彌敦道726號8樓💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至四及日15:00 - 02:00/星期五至六15:00 - 03:00📱電話:90160223旺角區有唔少隱世樓上酒吧餐廳,今晚就試咗間極具情調又坐得舒適嘅餐廳,位於彌敦道726號,交通夠方便———————————————————🔹人氣醬爆魷魚魷魚口感新鮮,表面燒到微焦,醬汁亦調較得好出色,濃而不膩,用嚟配mocktail飲一流———————————————————🔹水牛城雞翼雞翼炸得好脆口,炸粉薄薄一層,淋上水牛城醬汁變得別有一番風味,整體味道酸辣開胃,好惹味———————————————————🔹慢煮豬胺扒配薯菜豬胺扒以慢煮既方法鎖住肉汁,唔會有臊味,食落都唔柴口,經煎過既豬胺扒香口多汁,啖啖肉夠晒Juicy———————————————————🔹 Lavender Earl Grey 呢杯係用左伯爵茶同薰衣草調配而成,入口淡淡嘅茶香,好清新———————————————————🔹 Yuzu Oolong烏龍茶加左柚子汁調配,入口帶點微酸,飲落好fresh
🌟餐廳:Dark Leaf Cafe & Lounge
📍地址:旺角彌敦道726號8樓
💰價位:$101-200
📱電話:90160223

🔹人氣醬爆魷魚

🔹水牛城雞翼

🔹慢煮豬胺扒配薯菜

🔹 Lavender Earl Grey
呢杯係用左伯爵茶同薰衣草調配而成,入口淡淡嘅茶香,好清新

🔹 Yuzu Oolong
烏龍茶加左柚子汁調配,入口帶點微酸,飲落好fresh

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-11-06
2023-11-05 53 views
詮釋英倫美食風味🇬🇧羊排佐以精緻調味,經煎烤後,肉質呈現出誘人的美味與豐富風味,🐑嫩滑口感令人陶醉。炸薯條外酥內軟,🍟與羊排的美妙搭配,形成口感上的完美對比。沙律的搭配,🥗為菜餚注入清新的口感與營養價值,使整道菜更加均衡而豐富。黑鱈魚配香草意面,🐟盡顯海洋之味。以黑鱈魚為主料,肉質鮮嫩、脂肪含量豐富,與香草調味的意面交融,🍝賦予菜餚無盡風味。美國水牛城雞翅,經過獨特醃制與烹調,辛辣而鮮美。品嘗雞翅,🐤都可以感受美國獨特的餐飲文化。

2023-11-04 60 views
一出𨋢是一個昏暗的走廊,金黃色暗啞玻璃面,頗有氣氛,招牌旁邊有個隱藏門,㩒鐘推門入去,要好大力。甫入現場燈光昏暗頗有情調,可惜我們坐在汪阿姐登台位,射燈全程照住。旁邊是小酒櫃,放滿各國美酒。一入嚟就聞到濃烈的油煙味,可能有助提升食慾所以即刻快脆睇下有咩食先。首先點了佐酒小食:人氣醬爆魷魚,鮮嫩的魷魚為主角配以醬汁,保持著嫩滑的質感,與醬汁完美結合。墨西哥粟米脆片,以經典的墨西哥粟米脆片為基礎,脆香可口。搭配醬汁,更加提升風味。佐酒小食西班牙白豬頸肉,以優質的西班牙白豬肉為主角,肉質鮮嫩多汁,搭配上特製的調味料,味道更加豐富。香煎澳洲羊架配薯條,以嫩滑的澳洲羊架為主角,經過香煎處理後,表面呈現出金黃色的外皮,肉質鮮嫩多汁。搭配上脆口的薯條。作為主食算是比較迷你的份量。Strawberry Kiwi和Fruit Smoothie,這兩款飲品都是非常清爽的選擇。一個熱飲,一個凍飲分別滿足不同人的欲望。

旁邊是小酒櫃,放滿各國美酒。

2023-11-02 188 views
我哋Order左牛扒薯菜、大蝦意粉及魚扒意粉意粉份量好少,一碟$178 大蝦意粉及一碟魚扒意粉$188,各用枝regular size叉卷3次就完左;味道普通。$298牛扒薯菜,牛扒好韌,好多血水,但冇汁;薯條好少…服務普通,要叫先比杯水飲下….有加一服務費我哋唔係大食量嘅人,食物份量細,味道一般,但收費不便宜,性價比低,唔抵食。食完飯後,要食麥當勞填肚先得。希望餐廳改善一下基本服務、食物水準及份量。
我哋Order左牛扒薯菜、大蝦意粉及魚扒意粉

$298牛扒薯菜,牛扒好韌,好多血水,但冇汁;薯條好少…

服務普通,要叫先比杯水飲下….
有加一服務費

希望餐廳改善一下基本服務、食物水準及份量。
收工嚟到旺角既樓上酒吧餐廳DarkLeaf既地方寬敞 樓底好高裝修風格有格調 完全係一個好舒適嘅環境( ˙꒳​˙ )其實本身想叫杯酒 但係聽日又要返早 所以今次就試吓食物嘅質素先啦˖ ࣪⊹❀人氣醬爆魷魚果然是人氣菜式 超香魷魚香˖ ࣪⊹醬汁超級惹味!!!!❀ 澳洲150日穀飼黑安格斯肉眼牛扒配薯菜牛扒配咗香濃嘅黑椒醬汁牛扒大概八成熟 牛脂味好香有咬口 再配埋沙律菜同薯條~~❀大蝦配蒜香意粉香濃蒜蓉味 配上啖啖肉大蝦份量剛剛好
收工嚟到旺角既樓上酒吧餐廳
DarkLeaf既地方寬敞 樓底好高
裝修風格有格調 完全係一個好舒適嘅環境( ˙꒳​˙ )

❀人氣醬爆魷魚
果然是人氣菜式 超香魷魚香˖ ࣪⊹
醬汁超級惹味!!!!

❀ 澳洲150日穀飼黑安格斯肉眼牛扒配薯菜
牛扒配咗香濃嘅黑椒醬汁
牛扒大概八成熟 牛脂味好香有咬口 再配埋沙律菜同薯條~~

❀大蝦配蒜香意粉
香濃蒜蓉味 配上啖啖肉大蝦
份量剛剛好

嚟過呢幢大廈嘅不同餐廳食嘢,呢日係呢度附近,偶然想發揮一下冒險精神🤣,咁就入咗嚟呢幢大廈,選擇咗最好意頭嘅8樓,喺度開餐🤣叫咗 $178「慢煮豬胺扒配薯菜Pork Loin Rack」同埋 $48 Sparkling Water 💦🤣「慢煮豬胺扒配薯菜Pork Loin Rack」:呢個慢煮豬扒🐷🥩肉質偏瘦唔肥,口感幾柔嫩,應該係慢煮之後再煎香,滋味幾豐富😋;仲有少少沙律菜🥗同埋炸薯條🍟🤩Sparkling Water 係 我鍾意嘅 San Pellegrino,凍冰冰、簡單、清新、相當 refreshing 🤩

$249 (Dinner)
2023-10-21 210 views
我同兩位朋友光顧此餐廳,   於結帳時發現收了"Cake Fee"一共HK$75(下稱"此款項"),職員表示計算了三個人頭的切餅費。 但事實上, 我地沒在該店購買"Cake", 亦從來沒要求餐廳提供切餅服務。 當收到附件帳單,向職員提出疑問時,得到的回覆是"每一間餐廳都有這個做法"這一個絕對性的答案。但餐牌所提供的實體餐牌上,及餐廳任何位置,根本沒有標示"Cake Fee"之細節,與一般餐廳做法大相逕庭。 由此可見,基於此筆交易是消費者毫不知情下進行,此款項已構成濫收費用之嫌。***此上情況已上報消委會, 要求退番$604消費額入面嘅$75 cake fee, 並且開左file處理***

牛排, 大蝦意粉
2023-08-10
$200 (Dinner)
2023-10-21 32 views
伯爵燻茶雞尾酒好易入口☺️帶有花香同微甘嘅口感😋仲有淡淡的伯爵茶香味👍🏻澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜牛扒冇特別問我哋要幾多成熟🤭但都濺到啱啱好😊保持左入邊嘅肉汁😋仲配有鹹香嘅幼薯條銀鱈魚配香草意粉銀鱈魚配香草意粉好清新👍🏻煎香咗嘅銀鱈魚唔會好油膩😊配合青醬意粉風味一流______________________________食物🍽:⭐️⭐️⭐️⭐️環境📸:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務💁🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️______________________________
伯爵燻茶雞尾酒
好易入口☺️帶有花香同微甘嘅口感😋仲有淡淡的伯爵茶香味👍🏻

銀鱈魚配香草意粉

食物🍽:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境📸:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務💁🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-10-20
$250 (Dinner)
旺角彌敦道726呢橦大廈有好多間餐廳,今晚揀左呢間又係餐廳又係酒吧的西餐廳。餐廳裝修得幾華麗,空間感幾大,私隱度高。今日黎食個 early dinner, 叫左兩個main course,一壺花茶,靜靜地嘆左個美味晚餐 😋🥩澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯條$188叫左 medium rare,煎得好香,肉味好濃。🍝銀雪魚香草意粉銀雪魚好 juicy,魚油豐富。意粉好 creamy,好惹味。🍵荔枝花茶細細壺外型好靚,夠晒兩個人飲。清清地有荔枝香氣,又有陳皮香味,好醒胃。🌟總括黎講,餐廳位置方便,係地鐵站隔離,又可以食野,又有得飲野,happy hour 晚飯 傾計直落都得😍👍🏻

🥩澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯條$188
叫左 medium rare,煎得好香,肉味好濃。

🍝銀雪魚香草意粉

🍵荔枝花茶

2023-10-18
Type of Meal
Dinner
2023-09-26 100 views
今晚放工同飯友到樓上旺角酒吧”Dark Leaf Cafe &Lounge”傾下計,飲下酒…坐得都舒服…人少少聚下都係一個唔錯之選,最喜歡飲Cocktail,呢度嘅Cocktail杯同行食都好吸引,令我想叫一杯呀!今晚餐單…Caesar salad $98Chicken Wings $78Fried Chicken Softbones $79Chilled Australian Grass-Fed PR Ribeye(Salad w Fries) $188Long Island ice tea $108Lycheetini $98餐廳:Dark Leaf Cafe & Lounge地址:旺角彌敦道726號8樓

今晚餐單…
Lycheetini $98
餐廳:Dark Leaf Cafe & Lounge
地址:旺角彌敦道726號8樓
2023-09-15 90 views
如果有時經開旺角又想搵間酒吧飲杯野,可以試下呢間位於旺角樓上鋪既Dark Leaf Cafe & Lounge,除左飲野外肚餓既話仲可以叫d野食下,小食同main 同大大份。Caesar salad $98 健康之選,沙律菜餐前開胃雞翼 $785隻雞翼 , 脆皮香口,傾下偈,飲酒慢慢食 唔錯炸雞球 $79呢個炸得幾香口,食下食下,就食哂全部煎牛排 $188西冷5成熟,有牛味 ,$188價錢合理Long Island $108都幾大杯.酒都落得幾多,一杯可以飲醉,女士小心dLycheetini $98呢杯朋友點既,就有d細杯啦,大杯d會開心d#旺角酒吧 #hkbar #foodie #hkfoodie #hkfoodie #香港美食

Caesar salad $98
健康之選,沙律菜餐前開胃

雞翼 $78
5隻雞翼 , 脆皮香口,傾下偈,飲酒慢慢食 唔錯

炸雞球 $79
呢個炸得幾香口,食下食下,就食哂全部

煎牛排 $188
西冷5成熟,有牛味 ,$188價錢合理

Long Island $108
都幾大杯.酒都落得幾多,一杯可以飲醉,女士小心d

Lycheetini $98
呢杯朋友點既,就有d細杯啦,大杯d會開心d

2023-09-12 109 views
同朋友係旺角行完街就搵地方食飯,之前都係彌敦道726號呢幢大廈食過飯,知道成幢都係餐廳咁滯,所以過嚟睇吓,最終選擇左「Dark leaf cafe & lounge」,因為室內設計格調好好,又坐得舒服,都好啱女仔傾偈。不過,如果男仕黎就唔可以淨係點主菜,要點下小食,今次我哋兩個女仔份量就剛剛好。澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜 $188啲人成日話,最靚嘅牛係唔需要配醬汁,今晚我遇到啦!只有鹽同黑椒,食到牛既最原始味道,都唔錯。慢煮豬胺扒配薯菜 $178我以為只有牛冇醬汁,原來豬都冇,都係得鹽同黑椒,食落肉質比較實,不過就唔乾,鎖到肉汁。因為煎過,食落都幾香口。Mango Shiso $78酸酸甜甜香濃芒果味,好特別的杯,真係可以當飲管咁飲,幾特別😉Raspberry $98比起芒果果杯更酸,好重薄荷味和草青味,感覺好fresh😌

澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜 $188

慢煮豬胺扒配薯菜

慢煮豬胺扒配薯菜 $178

Mango Shiso

Mango Shiso $78

Raspberry

Raspberry $98
比起芒果果杯更酸,好重薄荷味和草青味,感覺好fresh😌

2023-09-10
Type of Meal
Dinner
慢煮豬胺扒配薯菜
Mango Shiso
Raspberry
2023-09-11 65 views
今日星期日都要返公司整野,做完野一定要chill一chill,去左交通非常方便既~Dark Leaf Cafe & Lounge~。一上到去發現呢度私穩度超高,酒吧以灰色為主,夠哂型格,坐得舒服。澳洲特級草飼肉眼配薯菜,牛扒煎得剛好,香口多汁。薯條🍟係幼身,特別脆口,點上黑松露醬,真係食唔停口架。水牛城雞翼,呢個整得香噴噴既雞翼,超啱餸酒。飲杯Hoegaarden chur 下先。酒吧唔一定得酒飲,仲有好養生既枸杞茶👍

澳洲特級草飼肉眼配薯菜,牛扒煎得剛好,香口多汁。

薯條🍟係幼身,特別脆口,點上黑松露醬,真係食唔停口架。

水牛城雞翼,呢個整得香噴噴既雞翼,超啱餸酒。

2023-09-10 24 views
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》Happy weekend 🥂星期六晚同幾個朋友去咗旺角食飯🤭呢個年紀仲可以咁chill真係要好好珍惜過多幾年大家有小朋友就好困身🫣呢間係旺角嘅樓上cafe & lounge環境好有格調位置闊落配合埋暗暗地嘅燈光好啱girls talk👭食物係小食為主 都有意粉牛扒主食嘅水準就普通反而佐酒小食值得推介不過價錢就略貴美國Prime 牛扒 •水耕沙律菜 $168比目魚香草意粉 $178原味雞翼 $78墨西哥玉米脆片 $108 👍好脆 份量都幾多mix咗粟米、三色椒同洋蔥好啱餸酒🤭如果再多啲cheese就perfect黑松露薯條 $78 👍薯條粗幼適中 炸得脆脆個黑松露蛋黃醬好香醬爆魷魚 $78 👍份量比較少 但味道唔錯魷魚鬚好爽口 醬汁充滿鹹香好惹味香莓茉莉 Cocktail $98 👍酸酸甜甜嘅berry配上帶有茉莉花香嘅綠茶再mix埋gin上面有層偏柑橘味重嘅泡泡 質感creamy 整體幾清香 酒味唔重適合女士💞荔枝煎茶 Cocktail $98 👍果味香甜嘅荔枝味係日本煎茶mix咗Vodka酒味頗重 但甜甜哋好易入口柚子菊花 Cock
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》

比目魚香草意粉 $178
原味雞翼 $78

墨西哥玉米脆片 $108 👍
好脆 份量都幾多
mix咗粟米、三色椒同洋蔥
好啱餸酒🤭

乾菊花mix tequila
再配搽柚子好清新
略嫌太多冰🫣

Lavender Earl Grey $78
有朋友揸咗車唔飲得酒叫咗杯singature mocktail
賣相好特別

📍 Dark Leaf Cafe & Lounge
地址: 旺角彌敦道726號8樓
電話: 90160223
2023-09-03 38 views
打完風去咗旺角嘅樓上酒吧餐廳食晚飯。嘢食嘅味道都唔錯。地方靜靜地,同朋友傾吓偈都唔錯。✨原味雞翼$78雞翼大隻同多肉。醃得好入味,比較特別嘅係酒味比較重。✨澳洲特級華飼肉眼牛扒配薯菜$188我哋叫咗五成熟嘅牛扒,煎出嚟好對辦。雖然冇配任何醬汁,但係牛扒肉味香濃又多汁。仲有配埋薯條同埋沙律菜。薯條係幼身嘅,新鮮炸起脆卜卜。✨炸魚薯條$118一份有兩條魚柳,配他他醬。炸魚外脆內軟,好香魚油嘅味道。薯條有配埋茄汁。

✨原味雞翼$78
雞翼大隻同多肉。醃得好入味,比較特別嘅係酒味比較重。

✨澳洲特級華飼肉眼牛扒配薯菜$188

✨炸魚薯條$118