2022-07-22 46 views
懷念大陸味道既一串串🍢懷念大陸的街頭風味🍡#平民價錢#荔枝角#大陸風味#米串咀$48(8串小食)海帶,牛栢葉,魷魚🦑魚腐,風琴串,豬皮,雞腎,章魚🐙丸另配藤椒汁清新既藤椒好適合🈴️夏天作開胃🍢串串選擇好多,花多眼亂😍特別介紹嘅係雞腎,煙靭得黎,又入味👏🏻$48 (香辣雞煲飯)雖然冇得選擇辣度,但原來都好辣不麻,好香辣椒🌶️味同辣油個辣汁用黎撈飯,真係贏哂🙌🏻雞件既份量都唔係少嫁🐣而且雞肉十分入味辣味慢慢由口中滲透入喉嚨👏🏻
懷念大陸味道既一串串🍢
懷念大陸的街頭風味🍡
#平民價錢#荔枝角#大陸風味#米串咀

$48(8串小食)
清新既藤椒好適合🈴️夏天作開胃🍢
串串選擇好多,花多眼亂😍
特別介紹嘅係雞腎,煙靭得黎,又入味👏🏻

$48 (香辣雞煲飯)
雖然冇得選擇辣度,但原來都好辣
不麻,好香辣椒🌶️味同辣油
個辣汁用黎撈飯,真係贏哂🙌🏻

雞件既份量都唔係少嫁🐣
而且雞肉十分入味
辣味慢慢由口中滲透入喉嚨👏🏻

2022-07-11 138 views
渣開車經過附近,見到有間串串店,好少可見到呢啲舖頭,所以就諗都唔使諗幫襯下佢!入到去睇到Menu,價錢都唔貴,單串的話,大約$5-10,套餐仲扺,$48/8串,圍起大約$6/串。講明分量唔多架!呢個價錢唔好expect咁多,可以過下口癮。不過可能係新開業嘅關係,款式未算好多,同店員傾過計,佢哋都話嚟緊想增加唔同嘅菜式,大家可以期待下!味道方面,都唔錯㗎!有麻辣同埋藤椒選擇,個人最鍾意藤椒味,好香口。不過就係未夠辣😢但可以叫店員比幾包辣椒粉。呢個辣椒粉真係好正,係成個串串嘅靈魂,所以建議一定要加辣!之後後開,可以再去幫襯下,店員都好nice,會同我傾下計,交流下食野心得😂😂

2022-07-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2022-07-08 134 views
經過見到新開,即刻同鐘意食辣既同事一齊去試。我地叫左串串套餐同酸菜魚飯,第一感覺包裝幾新穎。但一打開見到分量好小🥺買個陣仲以為$48有八串都幾多,點知原來牛柏葉一串得兩舊,魚蛋仲要開半得一粒半。。。。每樣都得幾粒咁,加左$10既土豆粉,食完都冇乜飽既感覺。另外食物都唔夠熱,酸菜魚魚肉分量都係好小,得六七片,而且味道都好普通,佢附送左兩包調味粉,感覺好即食,好似大陸杯麵既味咁,同區絕對有更好選擇🥲
經過見到新開,即刻同鐘意食辣既同事一齊去試。
2022-07-08
TakeAway
$58 (Lunch)
Celebration
Birthday
公司附近經過見到呢間新開既麻辣野即刻試下先!可以預先用 QR code 網上落單,放飯時間去到餐廳唔洗排咁耐隊,幾方便!鋪頭姐姐忙到爆都依然好有禮貌,服務加分!去返食物質素,可惜地有d伏 #金湯酸菜魚飯 (轉土豆粉)#酸菜魚同土豆粉分開左2個罐頭式包裝。酸菜魚湯底偏化學的酸味而冇辣味,有4-5塊好薄既魚片,口感比較梅。土豆粉完全冇味又冇湯非常乾,口感似烏冬。全個set 要靠自己撈埋包辣椒油先覺得好味d d。$55黎講份量好少,味道都麻麻,唔會想再食):#海帶結#一串有3舊,非常非常之鹹,但冇浸過麻辣湯汁,會覺得係唔合格的串串 ):本身食串串就係期待夠辣夠野味,但結果食物令人好失望,服務再好都難以挽救,希望會改善下啦!
公司附近經過見到呢間新開既麻辣野即刻試下先!

去返食物質素,可惜地有d伏

#金湯酸菜魚飯 (轉土豆粉)#
$55黎講份量好少,味道都麻麻,唔會想再食):

#海帶結#

2022-06-23
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
2022-07-04 96 views
見到好多人排隊即刻試點知一時即刻中伏😵份量超級少 食完好似冇食過咁杏鮑菇 睇得出廚師嘅刀工好犀利🤨竟然可以將杏鮑菇切到紙咁薄🤯海帶串仲犀利 超級無敵鹹牛丸仲犀利一串得一粒半 仲要怪怪嘅味😵‍💫😵‍💫其實咁難食真係好誇張食完包保唔會返轉頭 😟已經最禮貌方式去表達!
見到好多人排隊即刻試

海帶串仲犀利 超級無敵鹹

牛丸仲犀利一串得一粒半 仲要怪怪嘅味😵‍💫😵‍💫

其實咁難食真係好誇張
食完包保唔會返轉頭 😟

已經最禮貌方式去表達!

終於喺依條街到除咗無辣不歡之外,見到新開嘅麻辣嘢,即刻諗住試啦!但係一行到入鋪頭周圍都係簡體字,嗰啲口號老土到不得了 都算。點知啲嘢食。。即刻買我都已經即刻食,全部都係微溫,麻辣嘢梗係熱辣辣先好食。全部嗰啲串串好似煮完放咗唔知幾耐咁,其實佢哋自己有冇食過㗎?個味道唔差但係唔熱真係搞到好難食。而且份量好少,$48/8 串 但係每串都係得兩三粒 我食都唔算飽,唔好講啲男人喇!但係入邊嗰啲姐姐仔係幾好人又幾好禮貌!希望食物質素會改善。
但係一行到入鋪頭周圍都係簡體字,
嗰啲口號老土到不得了 都算。
個味道唔差但係唔熱真係搞到好難食。

而且份量好少,$48/8 串 但係每串都係得兩三粒
我食都唔算飽,唔好講啲男人喇!

但係入邊嗰啲姐姐仔係幾好人又幾好禮貌!
希望食物質素會改善。
2022-06-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$48 (Tea)
2022-06-22 148 views
今日工作行開荔枝角!有間新開張既鋪頭!主要食辣野!夏天岩曬…當然要黎買番兩個飯食啦!我充揀左巴東牛肉飯同金沙酸菜魚!做主菜…再加左兩支墨魚丸,西蘭花同牛丸…佢地有兩種辣選擇…紅油麻辣味和藤椒味!紅油味味道較強,愛吃辣的人士必吃!而藤椒味比較香,想試辣但怕太辣這個味道就岩曬啦!而我好鐘意佢地解罐頭包裝,好特別,又乾淨!巴東牛肉飯一打開就聞到好香的牛肉辣味,仲有好多配料!口感豐富,辣度適中一碗飯未必夠😂!金沙酸菜魚酸菜魚是叫的餸,魚好吃湯更好喝,口感和味道都很豐富, 酸甜回甘又帶有麻辣香氣,令人想一吃再吃!食完辣嘢當然要飲夜解渴啦!爆檸四季春用清香嘅檸檬製成,酸甜適中,夏天解渴一流!杞子荔枝蜜,味道甘甜,帶點荔枝香,杞子對眼睛好,所以這款飲品滋潤又明目!兩款都啱晒夏天,清熱清涼,好滋潤!店鋪乾淨,衛生!收錢方面會使用電子收費,記得不要帶銀子😄!記得記得!

而我好鐘意佢地解罐頭包裝,好特別,又乾淨!

巴東牛肉飯

金沙酸菜魚

2022-06-22 129 views
買左串串套餐 $48 有8串 款式都好少選擇。有紅油同另一款味道選擇。店員推薦哩款,我都唔記得咗係咩口味。佢推薦就試吓啦,加配土豆粉加十蚊 點知個粉一包打開真係嚇親。係白烚的。粉量仲要非常少,好似平時食既烏冬既大約半碗份量。乾淨淨既。佢只係跟左一包辣椒油 一包辣椒醬俾你自己加 自己撈混就食 完全係無誠意到嚇親 。。撈完之後就係一碗白烚土豆粉撈辣椒油既味道。D串串少得可憐 每串得2粒 !不知所謂!好似食剩咁 。一路食真係一路嬲 不知所謂
不知所謂
2022-06-21 88 views
荔枝角返工經過見到新開得四樣餸 叫咗個酸菜魚配土豆粉未食過土豆粉 仲以為係薯粉食落又好煙靭啲魚好食 無話一夾就散曬 而且夠辣加8蚊有兩串 牛柏葉同娃娃菜有驚喜ps可能係啱新開 有啲亂
荔枝角返工經過見到新開
加8蚊有兩串 牛柏葉同娃娃菜有驚喜

ps可能係啱新開 有啲亂

• 酸菜魚
2022-06-20 98 views
荔枝角返工, 見到這間新店開張試下. 本身鍾意食辣🌶️, 辣度適合香港人口味😋, 唔會太辣. 鍾意嘅可以自己加辣D. 飯盒設計到罐頭咁樣, 幾得意, 而且保溫唔錯, 買完外賣拎返公司都仲熱🔥, 唔使用微波爐. 今次買咗水煮魚同土豆絲, 味道唔錯, 可以列入我既lunch飯堂之列!👍
水煮魚, 土豆絲
水煮魚, 土豆絲
2022-06-16 118 views
罐頭野當外賣,一拎上手以為係新gimmic,酸菜魚一D都唔新鮮,一撕開個鐵罐成個罐開左口,杏鮑菇薄到紙咁都係一次試,唯一讚既係藤椒有辣勁。全店都係大陸杯裝飾殘體字,新開張試下,無下次。
2022-06-14