之前坐小巴去睇中醫 發現呢間小舖排哂長龍一直bookmark住今日黎食,估唔到6點幾已經full左 🫣好彩有訂位咋佢既價錢真係好貼地 最平只係$98起另外配套餐 只需加38-58 (包個湯,主食,飲品) 😍我同朋友一人叫左一份我叫左 鵝肝配厚切美國平鐵牛扒 ($198)加左最basic 既set $38另外一份厚切美國平鐵牛扒 ($158)加配酥皮湯,薯條,超大杯檸檬梳打(+$58)先上既餐湯,絕對唔係平時一大煲即刻匹出嚟嘅湯因為佢超熱 🫣 仲比佢熱親而個酥皮,真係好值得加!鬆脆,有牛油香味,整碎佢配埋個湯飲好好食呀 😍😍 算係我嘅童年回憶薯條 係波浪紋薯條,脆卜卜,好食 !主角登場! 所有嘅牛扒都用一個鐵板上,而生熟嘅控制喺你手上,你鍾意生啲又得熟啲又得 🤑 呢點幾好呀! 而上菜嘅時候候就教你 加啲鹽仲喺甜品上整一陣,再加你揀好嘅牛油煎香! 我哋分別揀咗黑松露牛油同蒜蓉牛油 ,兩樣都同個牛扒超級夾!個人更加喜愛黑松露牛油 😍 黑松露嘅香配埋真係不得了佢嘅牛扒亦都好高質! 肉味濃厚,肉又唔算韌,重點係!佢真係好厚切! 咁嘅價錢真係超值,又飽肚!唔怪得佢真係咁多人幫襯啦
之前坐小巴去睇中醫 發現呢間小舖排哂長龍
一直bookmark住

今日黎食,估唔到6點幾已經full左 🫣
好彩有訂位咋

佢既價錢真係好貼地 最平只係$98起
另外配套餐 只需加38-58 (包個湯,主食,飲品) 😍
我同朋友一人叫左一份

先上既餐湯,絕對唔係平時一大煲即刻匹出嚟嘅湯
因為佢超熱 🫣 仲比佢熱親

薯條 係波浪紋薯條,脆卜卜,好食 !

2024-05-03 263 views
DAY22 STEAK 是一家位於香港荃灣的西式烤肉扒房。門口長期多人排隊。人氣旺盛。口碑唔錯。//這裡的亮點1:石燒牛扒每人一個石燒:牛肉自己放上火山石上燒烤.根據個人喜好口味調整熟度。//這裡的亮點2:你可以選擇不同部位的牛肉,包括肋眼、牛柳. 西冷。牛仔骨。羊架等….//這裡的亮點3:四款牛油可以選擇。原味牛油.黑松露牛油.蒜蓉牛油.鵝肝牛油.//各種牛扒加配:原隻虎蝦.三文魚.鵝肝.//+$38•是日餐湯•雜菜沙律/薯條/意粉(3選1)•餐飲(冷熱同價)//+$48•是日餐湯離菜沙律/警條/意粉(3選1)•特大杯裝飲品(冷熱同價)//+$58•酥皮湯•雜菜沙律/薯條/意粉(3退1)•特大杯裝飲品(冷熱同價)
//這裡的亮點1:
石燒牛扒
//這裡的亮點2:
//這裡的亮點3:
四款牛油可以選擇。
原味牛油.黑松露牛油.蒜蓉牛油.鵝肝牛油.
//各種牛扒加配:原隻虎蝦.三文魚.鵝肝.
//+$38
•是日餐湯
•雜菜沙律/薯條/意粉(3選1)
•餐飲(冷熱同價)
//+$48
•是日餐湯
離菜沙律/警條/意粉(3選1)
•特大杯裝飲品(冷熱同價)
//+$58
•酥皮湯
•雜菜沙律/薯條/意粉(3退1)
•特大杯裝飲品(冷熱同價)
2024-04-30 216 views
好耐都無食過鐵板牛扒啦呢日過咗荃灣行街,見到呢間餐廳嘅牛扒可以選擇幾款牛油覺得好特別👀食肉獸嘅我就同朋友入咗去食啦😆厚切美國平鐵牛扒(12安士)牛扒大大塊又厚切,熱辣辣嘅鐵板可以自由煎到自己鍾意嘅生熟程度💖松露控嘅我揀咗松露牛油,同肉味香濃嘅牛扒味道都好夾🥩朋友嗰塊牛扒要咗蒜蓉牛油,令到一塊牛扒都可以有兩種唔同口味可以食到😇重口味嘅朋友叫咗一Set牛扒連鵝肝💖鵝油滿滿口感、更有層次!加$38 有是日餐湯,係一碗好足料嘅羅宋湯🥣另外揀咗酸酸甜甜嘅茄汁意粉🍝加$58 有脆卜卜嘅酥皮忌廉湯,另外要咗薯條🍟兩份套餐都揀咗青檸梳打,夠晒冰凍又解油膩😌
好耐都無食過鐵板牛扒啦

食肉獸嘅我就同朋友入咗去食啦😆

厚切美國平鐵牛扒(12安士)

松露控嘅我揀咗松露牛油,同肉味香濃嘅牛扒味道都好夾🥩

加$38 有是日餐湯,係一碗好足料嘅羅宋湯🥣

另外揀咗酸酸甜甜嘅茄汁意粉🍝

加$58 有脆卜卜嘅酥皮忌廉湯,另外要咗薯條🍟

兩份套餐都揀咗青檸梳打,夠晒冰凍又解油膩😌
#MC帶你去荃灣.石燒牛扒比起一般日式或韓式燒肉,石板燒(石燒牛扒)更有儀式感,成為唔少港人据扒新熱潮。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ DAY22 STEAK.餐廳以美式石燒牛扒為主打,提供多款扒類,例如美國西冷、肉眼、牛柳等,附上牛油(黑松露牛油、蒜蓉牛油或香草牛油)、迷迭香及玫瑰海鹽,可以按喜好自行調味,而且價錢合理,成為區內街坊、食客推薦嘅食店。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 厚切美國平鐵牛扒(12安士)配黑松露牛油|$158.色澤呈鮮紅嘅平鐵牛扒(牛板腱),肉質超厚切。可以自行控制生熟度,餐廳推薦三至五成就最好嘅!肉質紮實但口感軟腍,而且牛味比牛柳更加濃郁!吸收黑松露牛油油香,每啖一都好享受!十分推薦!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 美國牛柳(8安士)配香草牛油|$148.牛肉最柔嫩嘅部位就係牛柳!呈現大理石嘅雪花紋理,紋理細緻。上枱時已經切開一塊塊,貼心方便!加入迷迭香,撒上少少玫瑰海鹽,配埋香草牛油,無多餘嘅調味,絕對係牛扒嘅絕配!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 升級套餐|$58.追加$58就可以有埋酥皮湯、特大杯飲品,同埋沙律/薯條/意粉。.◼️ 酥皮湯(羅

#MC帶你去荃灣

✨ DAY22 STEAK

🥢 厚切美國平鐵牛扒(12安士)配黑松露牛油|$158

🥢 美國牛柳(8安士)配香草牛油|$148

🥢 升級套餐|$58
◼️ 酥皮湯(羅宋湯/忌廉湯)
◼️ 雜菜沙律/薯條/意粉(3選1)
◼️ 特大杯裝飲品
特別推薦特大杯飲品,真係好抵飲!酥皮湯更係誠意推薦!外層金黃色澤嘅酥皮,薄脆鬆化,內裡嘅忌廉湯香氣撲鼻,鮮味十足。
2024-04-22
$220 (Dinner)
2024-04-23 170 views
🔸️平鐵牛扒$158平鐵牛扒應該是餐廳的招牌菜,因為接近每枱都有叫石燒板上是已經有燒了兩邊的牛肉,中間就比較生。較厚身的平鐵牛扒相對要較耐時間先到3成熟,對新手比較友善🤣。建議大家燒幾秒後先放上碟,唔夠熟先再燒。 牛肉比較少脂肪,每一啖都都食到黑松露牛油的香氣。我燒到5成熟左右,加少少玫瑰海鹽。肉質軟腍,肉味幾濃,中間有清爽的筋位。🔸️鵝肝配美國安格斯牛柳 (8安士) $238可配 香草牛油/黑松露牛油/蒜蓉牛油 鵝肝外脆內軟,入口即溶。牛柳肉質鮮嫩,一咬,肉汁就緩緩流出來,齒頰留香。 🔸️加$58可配酥皮湯、沙律/薯條/意粉及特大飲品 意粉很大碗,番茄味很香,意粉清爽彈牙。 酥皮湯好耐無吃酥皮湯,牛肝菌味濃郁,酥皮很脆,浸在湯裏吃會變得軟綿綿。 雜果賓治由特大的杯子盛着,杯子裏是櫻桃紅,十分夢幻,味道清甜,消暑解渴。

🔸️平鐵牛扒$158

🔸️鵝肝配美國安格斯牛柳 (8安士) $238
可配 香草牛油/黑松露牛油/蒜蓉牛油

🔸️加$58可配酥皮湯、沙律/

薯條/意粉及特大飲品

意粉
很大碗,番茄味很香,意粉清爽彈牙。

雜果賓治

2024-04-23 133 views
原來荃灣有間火山石燒肉~提供多款牛肉種類 另有羊架海鮮等必須説牛柳相當高質 性價比挺高會再到訪的 ⍢鵝肝配美國安格斯牛柳8oz $238先把少許黑松露牛油放在火山石上再把牛柳放上去燒 牛柳有一定厚度 絕對足料再加入迷迭草點綴 入口肉質鮮嫩 不覺得韌牛味及油脂香味相當濃郁 再帶有淡淡黑松露香氣 配上同樣口感細膩的鵝肝 必點~紐西蘭羊架 $178不吃牛的 還有羊架可以選擇!有3小塊羊架 這個我選擇了蒜蓉牛油去煎香每邊煎大概5分鐘便熟羊架整體羶味不重 再加入鹽去調味更加出色其中一個加了$38升級套餐包括蘑菇忌廉湯 蕃茄醬炒意粉及青檸梳打意粉有驚喜 很好吃~⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐DAY22 STEAK📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖
原來荃灣有間火山石燒肉~
提供多款牛肉種類 另有羊架海鮮等

再加入迷迭草點綴
入口肉質鮮嫩 不覺得韌
牛味及油脂香味相當濃郁
再帶有淡淡黑松露香氣
配上同樣口感細膩的鵝肝 必點~

紐西蘭羊架 $178
不吃牛的 還有羊架可以選擇!
有3小塊羊架 這個我選擇了蒜蓉牛油去煎香
每邊煎大概5分鐘便熟
羊架整體羶味不重 再加入鹽去調味更加出色

其中一個加了$38升級套餐
包括蘑菇忌廉湯 蕃茄醬炒意粉及青檸梳打
意粉有驚喜 很好吃~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

DAY22 STEAK
📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖
📍 荃灣大熱石燒牛扒店 平日都長期有人龍👭🧑‍🤝‍🧑 價錢亦相當親民 有優勢❤️~🌀 紐西蘭羊架 可因應自己口味而添加調味料 落少少黑椒 鹽已經好夠! 抹上黑松露牛油🧈 黑松露香氣遮蓋咗羊騷味之餘 更做到表面微焦內嫩嘅效果設有3️⃣款套餐 +$58可跟配沙律/薯條/意粉 特大杯裝飲品 連餐湯都升級做酥皮湯! 🔹薯條波浪型薯條 熱辣辣🙆🏻‍♀️🔹酥皮湯可以揀配忌廉湯或羅宋湯 酥皮呈圓拱形 有牛油香又帶點煙韌😌🔹青檸梳打超大杯 相當解膩🌀 美國安格斯牛柳 (8安士)安格斯牛扒 微微至2-3成熟後先上碟~ 餐廳建議煎至3-5成熟 輕輕鬆鬆食到牛肉原汁原味! 牛扒厚肉大塊 加上蒜香牛油 牛味更香濃! 🔹意粉係蕃茄醬意粉 都幾有誠意😻 🟩 記住唔好煎得太過火 店員好helpful 都可以搵店員幫手煎㗎!!
📍

🌀 紐西蘭羊架

🔹薯條波浪型薯條 熱辣辣🙆🏻‍♀️
🔹青檸梳打超大杯 相當解膩

🌀 美國安格斯牛柳 (8安士)
🔹意粉係蕃茄醬意粉 都幾有誠意😻

• 酥皮湯
2024-04-19 128 views
Day22 steak位於荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖由大窩口地鐵站行到悅來坊,過馬路由垃圾站前往或者荃灣站去千色匯2期前往Day22主打石燒扒可加$68 酥皮湯,主食同超大杯飲品可加$48 湯,主食同超大杯飲品可加$38 湯,主食,普通size飲品主食係薯條,意粉,沙律我叫左一份羊架$178加$30 意粉同雜果賓治羊架有三塊微粉紅色加牛油再煎香牛油可選蒜蓉,黑松露,原味煎左5分鐘兩面微焦由於有迷迭香,羶味大大減少灑上玫瑰鹽更加美味牛柳加三文魚$198三文魚超脆皮煎得好靚牛柳有4大塊每條都好厚煎香4面再切粒啖啖肉肉汁多加$48凱撒沙律醬多已經拌好花蜜大大杯蜜糖水餐廳比較多人要預早排隊
Day22 steak
位於荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖

由大窩口地鐵站行到悅來坊,過馬路由垃圾站前往
或者荃灣站去千色匯2期前往

Day22主打石燒扒
可加$68 酥皮湯,主食同超大杯飲品
可加$48 湯,主食同超大杯飲品
可加$38 湯,主食,普通size飲品

主食係薯條,意粉,沙律

我叫左一份羊架$178
加$30 意粉同雜果賓治
羊架有三塊
微粉紅色
加牛油再煎香
牛油可選蒜蓉,黑松露,原味
煎左5分鐘兩面微焦
由於有迷迭香,羶味大大減少
灑上玫瑰鹽更加美味

花蜜
大大杯蜜糖水

餐廳比較多人要預早排隊

2024-04-18
$198 (Dinner)
  • 炒意粉
晚餐都有套餐叫,我們每人加了$58 有酥皮湯、沙律、薯條、柚子蜜 和 超大杯青檸梳打🤣 很久沒喝過酥皮湯了,湯超熱,酥皮超脆!🍀🍽️ Foie Gras with US Angus Tenderloin Steak (鵝肝配美國安格斯牛柳) $238牛扒肉質較實~ 相比牛扒,感覺鵝肝更出色!很肥美的鵝肝啊😚 吃完飽飽呢~🍀🍽️ Angus Beef Ribs (安格斯牛仔骨) $98加了牛油挺香的🧈 牛扒煎的時間要掌握得很好😝 店員很好,有過來幫我們燒🔥 石燒真的很好玩,牛扒的汁會彈來彈去😂 建議大家不要著淺色衫!🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful

🍀
位於荃灣嘅🌟DAY22 STEAK🌟,主打石燒美國牛扒🔥!牛扒🥩有多個部位供應,有限定推介,亦有不同的組合🦐!而最特別嘅係佢有幾款特色口味嘅🧈牛油可供選擇!🥩厚切美國平鐵牛扒(12安士) $158牛肩位置嘅牛扒,肉質柔軟,肉味亦濃,帶爽口嘅筋位!🥩美國Prime牛肩胛牛扒(12安士)$188特別推介嘅部位,連埋厚筋,而且勁肥美,牛脂帶來大大嘅滿足感,煎起上嚟亦格外香郁!🍟套餐 $38/$48/$58套餐包是日餐湯,一款小食,同埋飲品!$38飲品係standard size,$48/$58係特大杯!而$58跟埋酥皮湯!

🥩厚切美國平鐵牛扒(12安士) $158

牛肩位置嘅牛扒,肉質柔軟,肉味亦濃,帶爽口嘅筋位!

🥩美國Prime牛肩胛牛扒(12安士)$188

🍟套餐 $38/$48/$58
套餐包是日餐湯,一款小食,同埋飲品!
聽荃灣朋友介紹,有間鐵板牛扒性價比幾高,趁星期五放工捉埋老細過嚟試下!!巴士一落車直情響餐廳門口,方便到爆炸!!🥰👍🏻好彩入得快,一坐低無耐門口已經有人排隊~二話不說就揀吓食乜扒~~選擇都幾多,唔同部位有厚有薄,豐儉由人仲,可以加錢配套餐同加大飲品,仲有三款小食可追加。有四款牛油畀你煎扒:原味、黑松露、蒜蓉同鵝肝~我哋兩個都揀咗蒜蓉牛油🥰🥰🥩平鐵牛扒($158):12oz大大件!好厚身~肉質都幾靚,上枱會配埋rosemary,唔想啲油彈得咁犀利,就唔好落咁多牛油~😅😅因為佢冇圍裙供應…平鐵牛扒肉味唔算太濃,但係脂肪冇咁多,仲有少少筋,鍾意有咬口嘅幾啱,煎到medium rare就剛剛好!🥩原隻虎蝦(2隻)配美國牛柳(8oz)($238):牛柳肉質淋就不嬲㗎啦~脂肪亦都唔多,肉味都ok~虎蝦算幾大隻,好新鮮彈牙~香煎完好好味!!🐚牛油煎帶子(+$58):追加嘅小食,有四粒,煎得好香口,但係肉質好鮮嫩,都幾好味!!兩個都跟咗加大飲品套餐(+$48),餐湯係羅宋湯,頭盤揀咗沙律同薯條~🍟薯條炸得好香脆🥗沙律就用凱撒沙律醬。追加小食仲可以揀炸洋蔥圈同蜜糖燒雞翼。店舖座位唔算好多,但係好彩抽氣都

店舖座位唔算好多,但係好彩抽氣都唔錯,唔會太大油煙!而且服務員禮貌好好,招呼週到~檯面上放咗茄汁、tabasco、燒肉醬、岩鹽同埋黑椒粒畀你自己調味!呢間真係值得一試!!🥰🥰👍🏻

2024-04-12
$300 (Dinner)
2024-04-16 85 views
我地叫左一份鵝肝美國牛扒12安士,呢個份量岩晒食肉獸,仲跟餐加配左是日餐湯忌廉湯同薯條TIM,薯條係即叫即炸好長身同熱辣辣,另外我地叫左一杯青檸SODA個味道好FRESH同醒胃,唔會好酸又可以解到牛扒既油膩感我地叫左一份羊架配牛柳8安士,呢度好特別既係客人可以自己選擇鐘意既牛油口味有香草味,黑松露,香蒜等等,鵝肝石燒口感好軟淋而且都幾大片,職員仲教我地點樣燒比較好食,鋪平慢慢燒會比較入味,,再加入玫瑰海鹽帶出肉質既鮮味。

荃灣街坊力薦石燒牛|最平100蚊有找 同事以街坊身份宣示呢度嘅牛扒值得試下,咁又真係幾多人等緊枱喎~本身諗住㨂$100嗰隻食,但餐牌上面嘅選擇實在太豐富太吸引啦😚鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士)$238肉質嫩滑嘅牛柳配香草牛油,好香,不愧係牛腰脊間嘅肉?!呢個部位脂質比肉眼少三倍,所以自覺有quota食佢肥美嘅鵝肝~BTW 石燒上嘅牛肉一般比較生,但就好在自己決定食幾成熟(yep yep, 燒燶咗都無得賴貓lol)😚鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)$198朋友話鍾意口感實在嘅平鐵牛扒,雖然唔似西冷/牛柳/肉眼咁大路,較少人留意,但肉質柔軟,肉味亦濃,黑松露牛油香味撲鼻,近筋部位仲有兩種口感~啱哂佢~PS 朋友加咗$38轉套餐,有蘑菇湯、蕃茄意粉同酸甜清新嘅青檸梳打,話好滿足咁😂 望落都唔錯,不過我啱啱行街已經隊咗杯珍珠奶茶,就無試啦~========================📍DAY22 STEAK (荃灣)#荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖#荃灣美食#荃灣扒房#石燒牛#鵝肝#美國安格斯牛柳#平鐵牛扒同事話以街坊身份宣示呢度嘅牛扒值得試下,咁又真係幾多人等緊枱喎~本身諗住㨂

荃灣街坊力薦石燒牛|最平100蚊有找

😚鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士)$238

😚鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)$198

========================
📍DAY22 STEAK (荃灣)
#荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖

#荃灣美食#荃灣扒房
#石燒牛
#鵝肝#美國安格斯牛柳#平鐵牛扒同事話以街坊身份宣示呢度嘅牛扒值得試下,咁又真係幾多人等緊枱喎~本身諗住㨂$100嗰隻食,但餐牌上面嘅選擇實在太豐富太吸引啦

😚美國安格斯牛柳(8安士)$198
肉質嫩滑嘅牛柳配香草牛油,好香,不愧係牛腰脊間嘅肉?!呢個部倍脂質比肉眼少三倍,所以自覺有quota食佢肥美嘅鵝肝~BTW 石燒上嘅牛肉一般比較生,但就好在自己決定食幾成熟(yep yep, 燒燶咗都無得賴貓lol)

😚鵝肝配厚切平鐵牛扒(8安士)$198+$38
朋友話鍾意口感實在嘅平鐵牛扒,唔似西冷/牛柳/肉眼咁大路,較少人留意,但肉質柔軟,肉味亦濃,黑松露牛油香味撲鼻,近筋部位仲有兩種口感~啱哂佢~

PS 朋友加咗$38,有蘑菇湯、蕃茄意粉同酸酸甜甜嘅青檸梳打,話好滿足咁😂 望落都唔錯,不過我啱啱行街已經隊咗杯珍珠奶茶,就無試啦~

========================

#荃灣美食#荃灣扒房
#石燒牛
#鵝肝#美國安格斯牛柳#平鐵牛扒
2024-04-12
$250 (Dinner)
  • 平鐵牛扒
2024-04-13 67 views
去完隔離楊屋道買野要醫肚,望下附近有咩好西食,見到有牛扒鐵板燒即去試下~加左$48 & $58 Set~個人覺得超值~因為有湯、前菜同大大杯野飲~🔹餐湯🔹 有羅宋湯、忌廉湯揀~我地揀左忌廉湯~好creamy,好香同夠熱~酥皮焗得好靚~🔹沙律/薯條🔹揀左各一~菜好新鮮翠綠~超多Caesar 沙律醬~波浪薯條好大條~外脆內軟~🔹美國牛柳(8安士)🔹一上枱超開心呀!鐵板熱辣辣~見到啲火喺下面好治癒~我地搞住打卡,店員哥哥超好,溫馨提示我地,仲幫我地燒~牛扒好厚,但肉質係出奇嘅淋~揀左黑松露牛油~加上rosemary,完全提升哂啲層次~🔹鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)🔹鵝肝好滑~油香都夠~呢塊牛扒個牛味再出啲~呢個價錢真係好值~🔹餐飲🔹又係另一個亮點~都唔係超大杯咁簡單,而係XXL嗰種~仲有雜果賓治、青檸梳打揀,唔會勁多冰,飲到落底都有味~大滿足!
[荃灣 - 牛魔王必選]

去完隔離楊屋道買野要醫肚,
望下附近有咩好西食,
見到有牛扒鐵板燒即去試下~

加左$48 & $58 Set~
個人覺得超值~
因為有湯、前菜同大大杯野飲~

🔹餐湯🔹
有羅宋湯、忌廉湯揀~
我地揀左忌廉湯~
好creamy,好香同夠熱~
酥皮焗得好靚~

🔹沙律/薯條🔹
揀左各一~
菜好新鮮翠綠~
超多Caesar 沙律醬~
波浪薯條好大條~
外脆內軟~

🔹美國牛柳(8安士)🔹
一上枱超開心呀!
鐵板熱辣辣~
見到啲火喺下面好治癒~
我地搞住打卡,
店員哥哥超好,
溫馨提示我地,
仲幫我地燒~
牛扒好厚,
但肉質係出奇嘅淋~
揀左黑松露牛油~
加上rosemary,
完全提升哂啲層次~

🔹鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)🔹
鵝肝好滑~
油香都夠~
呢塊牛扒個牛味再出啲~
呢個價錢真係好值~

🔹餐飲🔹
又係另一個亮點~
都唔係超大杯咁簡單,
而係XXL嗰種~
仲有雜果賓治、青檸梳打揀,
唔會勁多冰,飲到落底都有味~
大滿足!

2024-04-12 33 views
首先 地方唔算難搵嘅 喺荃新天地再行過去幾分鐘7點幾去 要排一陣隊 揀好食咩 跟住就可以揀要唔要套餐 勁鍾意飲酥皮湯,所以加咗酥皮湯個牛扒出咗 靚仔會教你點燒 加咗牛油去燒 超香 個鵝肝都好食 好大件 記得又係要 夠熟就好夾落去個碟度啦 我就鍾意燒到咁上下 就全部夾晒落去碟 一路食一路燒
首先 地方唔算難搵嘅 喺荃新天地再行過去幾分鐘
7點幾去 要排一陣隊
揀好食咩 跟住就可以揀要唔要套餐
勁鍾意飲酥皮湯,所以加咗酥皮湯
個牛扒出咗 靚仔會教你點燒 加咗牛油去燒
超香 個鵝肝都好食 好大件
記得又係要 夠熟就好夾落去個碟度啦
我就鍾意燒到咁上下 就全部夾晒落去碟 一路食一路燒
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)