2019-06-23 176 views
一直都好想黎試試呢度的甜品,老公永遠都話下次先,今日單拖工作完,終於決定自己一個黎試試😜晚飯時間7:30pm竟然不用等位,可能閃星期日的關係!餐廳地方好寬敞,感覺好舒服,入場時服務人員講解用餐時間90分鐘,最低消費要點一杯餐飲!用自己手機掃QR code點餐,係先進的!不過網上餐牌圖片不多,我反而要上open Rice睇相去點餐😅希望餐廳可改善呢一點,加多返食品的圖片會吸引好多架!落完單,服務人員會出返紙張單同我confirm order, 但原來最低消費要一杯飲品,係唔包食物的!所以我就算點左個價錢貴的甜品,都要再叫一杯飲品🙈剛好我隔離枱有位先生都誤會左,問點解唔係以價錢做最低消費🤷🏻‍♀️Anyway, 我點左京都宇治抹茶紅豆鬆餅,係我想食好耐的甜品!賣相一流👍🏼即時相機食先兼自拍一番順手po埋IG啦😆 味道就ok的!抹茶雪糕加紅豆係我至愛💕不過鬆餅就一般般,冇咩驚喜!點左呢杯金沙榛果可可,好味👍🏼總結:打卡賣相一流!好睇的食品點都會加分!

晚飯時間7:30pm竟然不用等位,可能閃星期日的關係!

點左呢杯金沙榛果可可,好味👍🏼

總結:打卡賣相一流!好睇的食品點都會加分!

Type of Meal
Dinner
2019-06-22 116 views
Dazzling Cafe銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖朋友生日又想係銅鑼灣想搵個地方食飯又食到甜品就去左皇室堡間dazzling cafe食飯同甜品士多啤梨味窩夫⭐️⭐️⭐️⭐️依然食返最常食既士多啤梨味3種漿可自由調配(士多啤梨醬、糖漿、鍊奶)個窩夫整到好香脆,而且好香蛋香味真係好好食加雪糕係超配合!可惜雪糕好易溶辣雞肉意大利粉⭐️⭐️意大利粉比較少,雞都幾大件啦整體不過佢有最低消費,係兩杯飲品,即你一定要叫野飲總結銅鑼灣區食Cafe 好地方阿,舒適超環境
Dazzling Cafe
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖

朋友生日又想係銅鑼灣想搵個地方食飯又食到甜品
就去左皇室堡間dazzling cafe食飯同甜品

士多啤梨味窩夫⭐️⭐️⭐️⭐️
依然食返最常食既士多啤梨味
3種漿可自由調配(士多啤梨醬、糖漿、鍊奶)
個窩夫整到好香脆,而且好香蛋香味
真係好好食加雪糕係超配合!可惜雪糕好易溶

辣雞肉意大利粉⭐️⭐️
意大利粉比較少,雞都幾大件啦

整體
不過佢有最低消費,係兩杯飲品,
即你一定要叫野飲

總結銅鑼灣區食Cafe 好地方阿,舒適超環境
2019-06-20 122 views
黎過一兩次,覺得啲熱食無乜特別又唔係好食,但朋友想黎就無辧法。我地嗌左小食同甜品。小食叫左松露薯條,幾好食,炸得啱啱好,黃金色嘅~外脆內軟,新鮮,松露味都夠,點埋佢比嘅酸忌廉好滿足~相信小食係整得好過主菜😂Waffle都好味,好足料,唔係空心嘅,而且都係外脆內軟黎到熱辣辣,餸埋雪糕,擺入口有凍有熱,口感幾正🤣個waffle唔會太甜,亦都香口,整得啱啱好唔會太生又唔會燶。呢度最低消費係一杯野飲,啲野飲都係一般,太甜。我嗌左杯雲尼拿咖啡拿鐵,唔記得小甜,結果真係甜到爆,咖啡味亦都唔太夠同濃,成杯野怪怪地。淨係鍾意佢通面啲凍奶泡😂 好綿好滑🤪

我地嗌左小食同甜品
小食叫左松露薯條,幾好食,炸得啱啱好,黃金色嘅~
外脆內軟,新鮮,松露味都夠,點埋佢比嘅酸忌廉好滿足~
相信小食係整得好過主菜😂

Waffle都好味,好足料,唔係空心嘅,而且都係外脆內軟

黎到熱辣辣,餸埋雪糕,擺入口有凍有熱,口感幾正🤣

呢度最低消費係一杯野飲,啲野飲都係一般,太甜。
淨係鍾意佢通面啲凍奶泡😂 好綿好滑🤪
2019-06-20 120 views
Dazzling Cafe呢個台灣品牌黎左香港已經有一段時間,聽講係一間好有少女風ge餐廳,但都未真正試過,所以今日就同朋友去咗銅鑼灣分店食個晚飯,餐廳侍應都係穿著女僕服式,不錯不錯,先加1分。話晒台灣品牌,更係要試下傳統台灣菜,所以我們主菜先叫了一碗麻油雞麵線。麻油雞湯外表雖然平平無奇,但嗅落帶有微微酒香,喝落非常清甜,有微微麻油香,不膩口。雞腿肉質吃起來相當有彈性,嫩滑。麵線十分幼細,煙煙韌韌。聽講Dazzling Café KE甜品都好受一眾甜品控的歡迎,所以我同朋友之後就叫左個toffee Banana Brioche. Brioche外表金黃,嗅落帶有濃濃香蕉香味,食落外脆內軟,好重香蕉味,好適合鐘意食蕉ge朋友們。飲品方面,叫左新推出的Dazzling Café 特調,特調賣相相當吸引,打卡一流,飲落微酸,略帶有士多啤梨味,口感特別,好值得推介比大家。

2019-06-19
2019-06-18 66 views
🔎Dazzling Cafe一間充滿少女公主風的Cafe草莓🍓繽紛冰淇淋鬆餅$❾❺甜品真的是👧🏻另一個胃😂😂😂士多啤梨味雪糕再配上三款醬蜜糖•煉奶•士多啤梨醬岩哂同👧🏻一樣有選擇困難症的你們🙋🏻‍♀️窩夫中間有一層煙煙韌韌的麻糬😋😋外脆內軟草莓雪糕也是值得一讚👍🏻非常香甜草莓口味🍓🍓好適合跟閨蜜👭影相打卡的好地方😆😆
🔎Dazzling Cafe

草莓雪糕也是值得一讚👍🏻非常香甜草莓口味🍓🍓
好適合跟閨蜜👭影相打卡的好地方😆😆
  • 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
2019-06-17 54 views
裝修完黎 中意以前個環境多d 裝修以粉紅少女風為主 感覺上空間細左 店出面既檯好矮 食野會好唔舒服 所以就算店內梳化滿座 我地都坐中間普通椅位算黎到呢度必食明太子意粉😋每啖都有明太子 算幾足料 味道唔錯 水牛城雞翼辣度適中 開胃小食 而且係單骨既 方便進食野飲如果唔係必需一人一杯都唔會想飲 真係好普通 唔飲都得😂朋友叫左杯珍珠奶茶 珍珠好甜呀 我杯latte都係奶多 咖啡味唔重 最後梗係要食返個招牌甜品 我地簡左士多啤梨waffle 加$15有麻薯 waffle暖暖地上檯 口感不錯 只係球士多啤梨雪糕有點似藥水味 扣分

黎到呢度必食明太子意粉😋每啖都有明太子 算幾足料 味道唔錯

水牛城雞翼辣度適中 開胃小食 而且係單骨既 方便進食

2019-06-08 228 views
行街行得攰,又到左下午茶時間,就黎左呢間公主風既台式cafe~好可惜今次都係坐唔到有兔兔椅既位,不過可以勁快有位坐就算數啦~就愛草莓蜜糖吐司同名一樣,就係鍾意食草莓先會叫佢!我地今次冇店員既幫忙下,自己切個吐司盒,結果係整到勁handicap。因為佢同茶木唔同,中間唔會切好一粒粒,真係成舊吐司慢慢比你切。所以我地好快破壞佢既美麗外表。雪糕好快溶,所以要好快手撈埋佢一齊食,配埋士多啤梨醬同蜜糖,成個口感就係甜甜的~Pop Pop呢個完全係呃LIKE神器!一送上到,忍唔住嘩左一聲。雖然佢外表係激靚,但要去飲既時候,就比較麻煩了。佢有爆谷,沾上朱古力醬既曲奇,成個package就係甜到爆既飲品。不過,好在朋友係重甜味既人,佢完全fall in love左呢杯飲品~野莓荔枝冰沙夏天就應該飲番D酸酸甜甜又清爽既飲品。不過成個味道都比野莓支配晒,飲唔出荔枝味。但整體黎講,佢係我杯茶~CP 值上唔算抵,但整體環境同食物外形都幫佢加番分,間唔中食一次半次都可以接受~

2019-05-19
$113 (Tea)
2019-06-04 199 views
同朋友出銅鑼灣想搵間cafe坐下,就搵到呢間過江龍,大約下午茶時段到餐廳,客人數目吾算爆多所以都吾需要等位,安排左坐系卡位,所以都坐得好舒服。-同友人分別點左個果茶同熱朱古力,餐廳要求每人都要點一杯飲料,所以得地一杯系跟個青醬意大利麵,另一杯就單點。另外,再加錢叫左個珍珠奶茶髮餅加麻糬,麻糬好QQ,髮餅亦好有蛋味同口感不錯,再配上奶茶味雪糕,味道配合得好夾,上台時髮餅系岩岩整好所以個熱度仲系到😋-下午茶時段所以埋單大約一百幾元🤡
下午茶時段所以埋單大約一百幾元🤡
2019-03-20
$130 (Tea)
2019-05-19 388 views
今日約朋友食飯本諗試新野 點知一間要等 一間要坐室外真係辛苦朋友要行黎行去😣😣最後都係食番港女cafe😎.🍝明太子意大利麵 ($98)睇落細細兜 但食落都幾飽明太子好多 咸咸地 又唔會太腥個汁好多 所以意粉食到最後仲有汁剩 唔會太乾.🍟松露薯條 ($58)我地每次約會都一定會有松露薯條🥰薯條炸得幾脆 表面加左啲松露碎 但個味唔得太出不過個醬真係好好食 松露沙律醬完全係幫個薯條加分😋.🐔柚子蜜雞翅 ($75)雞翅好貼心地係單骨既岩晒我呢啲港女 唔想lur骨柚子味唔會太濃 有淡淡既柚子香同柚子既微酸.🍕墨西哥風起司薄餅 ($75)呢個係我至愛😍個薄餅好薄好脆好香中間夾住芝士 正芝士係半溶狀態 一脆一軟 好有層次😋😋仲要有吞拿魚他他同墨西哥他他醬 夾埋食一樣咁正.🍛夏威夷熔岩漢堡排飯 ($128)好伏🤢睇個樣好似好正咁粒蛋又流心好吸引食落真係唔知點形容 好似藥材味苦苦地 又澀澀地 又怪怪地總之就唔好食 唔好試.🌰金莎棒果可可☕️Dazzling 特濃朱古力依加同twinings合作 推出左好多茶味飲品好似呢杯朱古力就有伯爵茶味 都幾特別👍🏼.📍dazzling cafe地址:銅鑼灣告士打道31
今日約朋友食飯
本諗試新野 點知一間要等 一間要坐室外
真係辛苦朋友要行黎行去😣😣
最後都係食番港女cafe😎
🍝明太子意大利麵 ($98)
睇落細細兜 但食落都幾飽
明太子好多 咸咸地 又唔會太腥
個汁好多 所以意粉食到最後仲有汁剩 唔會太乾
🍟松露薯條 ($58)
我地每次約會都一定會有松露薯條🥰
薯條炸得幾脆 表面加左啲松露碎 但個味唔得太出
不過個醬真係好好食 松露沙律醬
完全係幫個薯條加分😋
🐔柚子蜜雞翅 ($75)
雞翅好貼心地係單骨既
岩晒我呢啲港女 唔想lur骨
柚子味唔會太濃 有淡淡既柚子香同柚子既微酸
🍕墨西哥風起司薄餅 ($75)
呢個係我至愛😍
個薄餅好薄好脆好香
中間夾住芝士 正
芝士係半溶狀態 一脆一軟 好有層次😋😋
仲要有吞拿魚他他同墨西哥他他醬 夾埋食一樣咁正
🍛夏威夷熔岩漢堡排飯 ($128)
好伏🤢睇個樣好似好正咁
📍dazzling cafe
地址:銅鑼灣告士打道311皇室堡3樓313-314號鋪

#happychillii銅鑼灣
2019-05-05 553 views
Dazzling 典型台灣過江龍,去到台灣都會一試。喺尖沙咀試業果陣排長龍都食過一次,今次同好姊妹shopping完就去果到dinner。餐廳最特別係有兔仔耳🐰嘅櫈,但就唔係張張有,今次我地都冇坐到。店員會同你講國語,但我地就照講廣東話。哈哈~柚子蜜糖翅 $75 好重柚子味,有韓國柚子蜜果隻feel,雞翼分開一半,都幾入味。和風BBQ豬扒三明治 $105 BBQ豬扒好厚身,配上沙律醬,烘底多士,一定要趁熱食呀。佛羅倫斯花枝乾貝麵 $98 大大粒嘅帶子,加上西蘭花,蕃茄,鮮菇,意粉炒得好乾身,唔錯。再加上2杯飲品,冷熱各有喜愛,好想食窩夫,但真係太飽了,等下次吧。冰薄荷巧克力 $45 經典Dazzling可可 $45

冰薄荷巧克力 $45
經典Dazzling可可 $45
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 佛羅倫斯花枝干貝麵
2019-05-02 338 views
之前係FB見到佢賣廣告有新產品,以為佢係#梳乎厘班戟 但到場先發現係#蜜糖吐司 🙂 要留意返個下午茶set 兩點至六點先供應,貼心的侍應哥哥會等你影好相先幫你倒d cream落去不過真係好想問:d珍珠咁貴咩🥺比多兩粒得唔得?#天仁茗茶 913 d珍珠都多過你💁🏻‍♀️-伯爵珍珠流心蜜糖吐司 3⭐️套餐連兩杯野飲 $168-💬 Dazzling Cafe (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
伯爵珍珠流心蜜糖吐司

伯爵珍珠流心蜜糖吐司 3⭐️
套餐連兩杯野飲 $168
💬 Dazzling Cafe (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
2019-04-27
$80 (Tea)
2019-04-30 318 views
同朋友下雨天嚟到呢間餐廳食晚餐明太子意大利麵 - 味道控制得很好,意大利麵軟硬度適中,仲有好多明太子忌廉醬, 十分可口。佛羅倫斯花枝干貝麵 - 好大個帶子同埋花枝,意大利粉炒得好入味,麵條嘅軟硬度度適中。軟殻蟹凱撒沙律 - 沙律菜好新鮮,軟殻蟹很大件, 份量很足。京都宇治抹茶紅豆鬆餅加mochi - 係鬆餅入面有糯米糍好有口感, 配上淡淡的綠茶味雪糕,必要之選。之後仲叫咗法式焦糖茶,非常濃烈的焦糖味道,解茶之選。
同朋友下雨天嚟到呢間餐廳食晚餐

之後仲叫咗法式焦糖茶,非常濃烈的焦糖味道,解茶之選。

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸呢間過江龍都黎左香港好多年啦~今次都係第一次食。一直偏見以為呢d打卡地方得個樣,點知原來食物質素很高😍,而且環境舒適,座位闊落,適合傾計😽,反而燈光設計令到影相唔靚😭😭😂~兩個人叫左兩個菜兩杯野飲1. 明太子意粉🍝睇OpenRice 其他食評都話呢個唔錯,於是就試下~又真係好好食!意粉份量男仔黎講有d少,女仔黎講就岩岩好啦👍🏻意粉唔會太淋,彈牙~最重要醬汁好香濃!好重明太子味!😍😍🤤比其他餐廳既明太子意料足料好多!讚😍😍😽2. 珍珠奶茶鬆餅加麻薯賣相好靚!而且好味喔😍😍😍不過太大份😭無得叫半set,兩個女仔share太飽啦~雪糕同忌廉茶味好濃!中和膩感~加左$15麻薯,好有嚼勁,而且份量多👍🏻👍🏻抵加!窩夫底都ok好食~3. 金沙可可因為每人都要叫一杯野飲,所以叫左兩杯。個人黎講唔太好可可,呢個係幾特別,真係有金莎味~哈哈,不過普普通通,但係都唔係死甜果種~4. 杏仁奶茶呢杯飲品都有的驚喜,首先係用茶壺裝著,可以保暖,而且grand d❤️,仲有3-4小杯既份量!抵飲杏仁味好香,成杯野既層次提升左,不過如果可以加多小小心意,可能係加奶泡/奶蓋係面頭,會再正
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

3. 金沙可可
金沙可可

4. 杏仁奶茶
杏仁奶茶

呢杯飲品都有的驚喜,首先係用茶壺裝著,可以保暖,而且grand d❤️,仲有3-4小杯既份量!抵飲杏仁味好香,成杯野既層次提升左,不過如果可以加多小小心意,可能係加奶泡/奶蓋係面頭,會再正的!😋
明太子意粉
珍珠奶茶鬆餅
金沙可可
杏仁奶茶
  • 綿綿珍珠奶茶鬆餅
  • 明太子義大利麵
2019-04-27 112 views
晚上來過數次,想不到第一次lunch到訪dazzling發現他們的set lunch都幾抵食。 猶豫緊揀明太子定烏魚子意粉,最後選了其他地方比較難吃到的烏魚子。事實證明自己的選擇沒有錯,意分十分香口,濃而不咸,脆口的烏魚子拌著蒜香,口感很特別,下次會再試。

2019-04-21 111 views
喺銅鑼灣閒逛嘅星期六下午, 見到Dazzling Cafe竟然唔洗排隊, 仲有窗邊開揚位置, 所以入左去lunch💁🏻‍♀️-✌🏻個人叫左1️⃣個小食1️⃣個飯2️⃣杯野飲~~-💁🏻‍♀️水牛城辣雞翅依個Buffalo Wings 全部都係單骨雞翅, 沾上適量醬汁, 個汁唔算辣, 加埋少少blue cheese 醬一齊食幾開胃👍🏻-💁🏻‍♀️滷肉飯第一次食依度嘅滷肉飯, 比想像中好😍 溏心蛋夠溏心亦好滑~~ 而滷肉夠味之餘唔會得個咸字, 重點係有適量嘅肥豬肉皮, 「膠膠」地, 同其他瘦豬肉粒一齊食, 正‼️ 個滷肉飯仲有跟小食同湯🙃 小食係涼拌木耳, 好味😋 而個湯就普普通通唔特別impressive.-💁🏻‍♀️仕女伯爵果香冰茶 & Hazelnut Latte自己鐘意飲Earl Grey 所以試一試Dazzling × Twinings 聯乘期間限定嘅冰茶🍹 味道的確係ok 嘅, 個底有甜甜地嘅蘆葦粒, 不過個Earl Grey茶底都幾淡, 得少少咁多Earl Grey 味, 個茶底如果濃d會好味d🤔男朋友表示Hazelnut Latte 超Hazelnut, 唔錯👍🏻
✌🏻個人叫左1️⃣個小食1️⃣個飯2️⃣杯野飲~~
💁🏻‍♀️水牛城辣雞翅
💁🏻‍♀️滷肉飯