夏日炎炎特別想食酸辣野~🤡琴晚同朋友去左食旺角依間越男仔菜單好豐富🙈睇到眼花🫢樣樣都想試😂我地叫左3 course dinner $129牙車快沙律(柚子+手撕雞)沙律好開胃~有椰菜,紅蘿蔔,青瓜🥒好爽脆😋手撕雞加左啲黑胡椒~味道更加提升手撕雞檬紙卷份量都幾多~面頭鋪滿手撕雞,加埋撈檬汁一流😋招牌軟殼蟹配黃薑飯軟殼蟹炸得好香脆~黃薑飯粒粒分明~鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉 $88 湯底用雞湯熬製,再加左椰汁 •酸子•醋等配料,真係用心製作👍🏻另外可以自己再加青檸,辣椒🌶️蒜醬~令成個味道層次更豐富🤭滑雞件同埋脆香雞肉質都嫩滑~唔錯😌厚肉生蝦(紅蝦x3隻)炸蝦頭 跟餐價$86真係好厚肉😋好新鮮~炸蝦頭好香脆,仲有蝦膏,勁正😋龍眼冰都幾多龍眼肉😍
夏日炎炎特別想食酸辣野~🤡
琴晚同朋友去左食旺角依間越男仔

菜單好豐富🙈睇到眼花🫢樣樣都想試😂
我地叫左3 course dinner $129
牙車快沙律(柚子+手撕雞)

手撕雞檬紙卷
份量都幾多~面頭鋪滿手撕雞,加埋撈檬汁一流😋

招牌軟殼蟹配黃薑飯
軟殼蟹炸得好香脆~黃薑飯粒粒分明~
招牌軟殼蟹配黃薑飯

鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉

滑雞件同埋脆香雞肉質都嫩滑~唔錯😌

厚肉生蝦(紅蝦x3隻)炸蝦頭 跟餐價$86
真係好厚肉😋好新鮮~
炸蝦頭好香脆,仲有蝦膏,勁正😋
厚肉生蝦(紅蝦x3隻)炸蝦頭

龍眼冰
都幾多龍眼肉😍

厚肉生蝦(紅蝦x3隻)炸蝦頭
最近在旺角發現了一間CP值很高的越南餐廳🍜 餐廳佈置充滿越南風🇻🇳 牆上的裝飾還玩味十足~ 環境座位都很舒適🫶🏻 🐔招牌去骨海南雞配黃薑飯雞肉很嫩滑啖啖肉, 味道很香~ 配搭特製醬汁很好吃👍🏻 黃薑飯很特別, 每一口都是充滿椰香的味道♨️ 🥗牙車快沙律 + 手撕雞檬紙卷雞絲還有椰菜、紫椰菜、紅蘿蔔、青瓜、芽菜等材料, 口感很爽脆~ 上菜時附上泰式酸汁, 酸酸甜甜的很開胃!每次吃越南菜必點的檬紙卷✨檬紙卷煙煙韌韌, 不會太厚, 裡面滿滿的配料, 上面放了手撕雞~ 🦐蒜蓉牛油雙蝦扎肉撈金邊粉撈金邊粉很大的一碗🍜粗幼軟硬適中, 口感不錯~ 蝦大大隻, 輕輕的炸了還保留了鮮味🦐 扎肉帶點黑椒味, 很Q彈~ 🧀法式芝心蝦多士多士好酥脆~中間夾了滿滿的蝦肉和芝士🦐🧀 芝士很香濃!! 🌟龍眼花蜜茶🌟柚子咸檸蜜點了兩杯凍飲🧊很足料~好適合夏天!☀️

🐔招牌去骨海南雞配黃薑飯

🥗牙車快沙律 + 手撕雞檬紙卷

🦐蒜蓉牛油雙蝦扎肉撈金邊粉

🧀法式芝心蝦多士
多士好酥脆~中間夾了滿滿的蝦肉和芝士🦐🧀 芝士很香濃!!

🌟龍眼花蜜茶
🌟柚子咸檸蜜
點了兩杯凍飲🧊很足料~好適合夏天!☀️
Type of Meal
Dinner
  • 招牌去骨海南雞配黃薑飯
  • 法式芝心蝦多士
2024-08-09 135 views
去附近做嘢,自己一個食咗個下午茶😂叫咗個海南雞飯,雞肉份量都幾多不過略嫌唔夠滑同埋係比薑黃飯✨有冇鍾意薑黃嘅朋友?💁🏻‍♀️另外叫咗個菠蘿梳打,係新鮮菠蘿👍🏻而且冇落糖,幾fresh✨✨另外,仲叫咗小食叫咗個鳳爪同埋姨姨好好人,送咗個春卷俾我食🤣🤣鳳爪同平時食開嘅泰式鳳爪唔同呢個係甜酸辣味都有,都幾特別另外個雞肉春卷包住好多米粉🤣完全可以食得飽人絕對係大件夾抵食嘅一間舖頭💁🏻‍♀️✨裝修啲slogan都幾搞笑🤣🤣
去附近做嘢,自己一個食咗個下午茶😂
叫咗個海南雞飯,雞肉份量都幾多
不過略嫌唔夠滑
同埋係比薑黃飯✨有冇鍾意薑黃嘅朋友?💁🏻‍♀️

另外叫咗個菠蘿梳打,係新鮮菠蘿👍🏻
而且冇落糖,幾fresh✨✨

另外,仲叫咗小食
叫咗個鳳爪
同埋姨姨好好人,送咗個春卷俾我食🤣🤣

鳳爪同平時食開嘅泰式鳳爪唔同
呢個係甜酸辣味都有,都幾特別
另外個雞肉春卷包住好多米粉🤣完全可以食得飽人

絕對係大件夾抵食嘅一間舖頭💁🏻‍♀️✨
裝修啲slogan都幾搞笑🤣🤣
2024-08-06 151 views
呢日出咗旺角買嘢比小朋友,買完之後我地經過廣華街時見到呢間👉🏻越男仔,個名夠晒搞笑😅見佢門口d食物相賣相好正🤤一於入去幫襯吓3 Course Dinner🐔招牌去骨海南雞配黃薑飯 $92跟雞湯海南雞好嫩滑,雞皮唔會太厚,最鐘意海南雞去晒骨,食落啖啖肉😋配搭埋特製醬汁更惹味黃薑飯食落帶椰子香,煮得粒粒分明👍🏻🥗牙車快沙律(柚子+手撕雞)🌯手撕雞檬紙卷沙律味道帶點微酸食落非常清爽開胃😍手撕雞帶點黑椒味,檬紙卷加埋撈檬汁食落非常清新,好有越南風味🍜生牛+雙蝦配椰汁酸湯檬粉 $118牛肉軟熟,大蝦幾爽口彈牙,椰汁酸湯好有驚喜😍椰汁味香濃,同酸湯好match,餐廳仲跟埋🧄蒜醬/🍋‍🟩青檸/🌶️辣椒比我地加落湯度,我地加咗蒜醬同辣椒後層次感提升😍🍋‍🟩青檸梳打 $26🍍菠蘿冰 $29好啱夏天飲,消暑解渴一流👍🏻

3 Course Dinner
🐔招牌去骨海南雞配黃薑飯 $92
跟雞湯

黃薑飯食落帶椰子香,煮得粒粒分明👍🏻

🥗牙車快沙律(柚子+手撕雞)
🌯手撕雞檬紙卷

🍜生牛+雙蝦配椰汁酸湯檬粉 $118

🍋‍🟩青檸梳打 $26
🍍菠蘿冰 $29

好啱夏天飲,消暑解渴一流👍🏻
2024-08-05 137 views
喺旺角街頭見到有間舖頭人山人海,都知一定有好嘢食,喺門口見到餐廳有接受過電視訪問,而且曾經獲獎,排隊都要入去啦。入到去見到好多好搞笑嘅裝飾,果然同佢“越男仔”嘅餐廳名一樣,唔係寫越”南”仔,睇得出餐廳好聰明同幽默地以同音字代替嘅創意,營造出歡樂,令人心情放鬆。☺️📌芝士軟殼蟹蒜蓉包🦀芝士控必叫嘅芝士軟殼蟹蒜蓉包,本身淨係芝士同蒜蓉包呢個組合就無敵la,今次仲加埋軟殼蟹同越南粉絲簡直係~無!得!彈!大大隻軟殼蟹仲熱辣辣脆卜卜,越南粉絲撈埋啲酸辣汁更加出色!📌蒜蓉牛油雙蝦扎肉撈金邊粉🦐🦐賣相已經好好睇,兩隻蝦頭炸得好靚,一片片扎肉同埋蝦身砌成龍蝦嘅形狀,果然好有心思。原來金邊粉配埋酸辣汁都係咁好食mix 埋其他配料,無論視覺味覺都係程享受📌三檸七🍋🍋🍋青檸+檸檬+咸檸檬放入七喜度,整出嚟嘅化學作用係甜甜酸酸咸咸地,但出奇地夾,令到味蕾一次過感受到豐富嘅層次📍越男仔旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖@devietson#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食 #香港越南餐廳 #香港越南菜 #香港越南美食 #香港越南粉 #香港越南粉旺角#旺角

📌芝士軟殼蟹蒜蓉包🦀

#香港越南美食
#香港越南粉
#香港越南粉旺角
#旺角

椰子酸湯 配海南雞脾、金邊粉🥥($89)椰子酸湯 椰子味重 有少少似冬陰功 但係無咁重香料同埋蕃茄味 幾香甜又酸酸哋好開胃👍🏻🤓海南雞脾 雞肉好嫩 好香雞油味 可惜有少少被湯底蓋過了🐔番茄湯 配豬排、豬頸肉、生牛肉河粉🍅 ($唔記得🥹)番茄湯底好多番茄粒同埋洋蔥 脆脆哋 好重茄膏味 甜酸適中 無咩油膩感 好清甜 食完唔會覺得口乾 反而無咩肉味底🥫 豬排好大舊 味道就正正常常 唔鞋 但唔係好淋 好明顯食到炸粉👀豬頸肉非常好吃 好淋 同埋好香豬肉味 面頭仲好似有少少燒香過 有焦香味生牛肉 都有牛味 食落去唔係極cheap/過肥既牛 不錯!👍🏻味道:🥥🥥🥥.5/5 📍越男仔 (旺角)地址:旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖
椰子酸湯 配海南雞脾、金邊粉🥥($89)
海南雞脾 雞肉好嫩 好香雞油味 可惜有少少被湯底蓋過了🐔

番茄湯 配豬排、豬頸肉、生牛肉河粉🍅 ($唔記得🥹)

味道:🥥🥥🥥.5/5

📍越男仔 (旺角)
地址:旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖
2024-07-26 176 views
今日放假同牙爸係屋企附近食lunch,牙爸想食湯粉麵,咁我就揀咗越男仔食下特色越南粉先😋🩵主食:滑雞椰汁酸湯檬粉$82湯底椰汁香濃帶有酸味,食落去好開胃,又吾會好油,滑雞都好入味,份量仲要好多好飽肚😙🩵主食:蒜蓉牛油海南雞髀撈金邊粉$98大大件海南雞髀好嫩滑,配上特製撈檬醬汁酸酸甜甜,同金邊粉撈埋食落就冇咁乾身,越式金邊粉食落口感煙韌,食得好滋味😁🩵飲品:菠蘿梳打$33我就叫咗菠蘿梳打,飲落好有梳打氣,入面仲有啲菠蘿肉,飲完食埋菠蘿肉就啱晒啦💕🩵飲品:凍椰香滴滴啡$33爸爸就叫咗等色滴滴啡,店員教我地滴完就可以倒落冰杯度,椰香配上咖啡出奇地好飲,牙爸都大讚👍🏻👍🏻

🩵主食:滑雞椰汁酸湯檬粉$82

🩵主食:蒜蓉牛油海南雞髀撈金邊粉$98

🩵飲品:菠蘿梳打$33

🩵飲品:凍椰香滴滴啡$33
夜晚8點半左右2個人黎食嘢,得3,4枱客唔洗等位即刻入得,睇左一陣叫左一個鴛鴦雞飯,一個雙拼蝦扎肉撈檬,一個蝦多士,個呀姐係咁推人叫小食,叫餐飲,同佢講唔洗 食唔曬都係咁推你叫多樣…認真反感張枱太細黎到根本就放唔曬!跟住發現佢出錯淨海南雞飯俾我,同佢講佢就第一時間話係咪我叫錯…咩我講得唔清楚,同佢講我講得好清楚,個呀姐就即刻黑面,真係食個飯都要受氣,勁冇禮貌搶左碟飯走(我同佢講嘢果時唔小心噴左啲口水落雞到,唔知係咪收左入去攞俾第二台客),之後攞返出變成幾舊好柴既雞同埋幾舊炸雞皮,食落啲雞冇乜味個飯又凍既,真係貼錢買難受個蝦多士仲要勁油
張枱太細黎到根本就放唔曬!
個蝦多士仲要勁油

2024-07-23
Type of Meal
Dinner
2024-07-18 149 views
這間越男仔很多地方也有,旺角店也是長期爆滿,菜式融合香港人的口味,別具特色!😚😋𝓜𝓪𝓲𝓷|四鳥椰子🥥湯檬粉(雞皮、雞絲、雞肉、雞扒)一次過可以試到四款不同做法的雞,其中雞絲最入味,雞絲火炙的味道很令到整個雞絲味道更加提升!椰子酸湯檬粉,椰子味香濃,另外酸酸湯也很合拍。|蒜蓉牛油雙蝦扎肉撈金邊粉蒜蓉牛油🧈蝦味道很香濃,牛油味突出!牛油蝦和扎肉也火炙過,味道更加香,再灑上炸蒜,整碗金邊粉味道更加香濃!𝓓𝓻𝓲𝓷𝓴|香茅青寧梳打香茅味道不算太特出,但相當清新,配上濃味的主食合適不過。|柚子鹹檸蜜柚子甜蜜中和鹹檸的鹹味

𝓜𝓪𝓲𝓷
|四鳥椰子🥥湯檬粉(雞皮、雞絲、雞肉、雞扒)
椰子酸湯檬粉,椰子味香濃,另外酸酸湯也很合拍。

|蒜蓉牛油雙蝦扎肉撈金邊粉
蒜蓉牛油🧈蝦味道很香濃,牛油味突出!

𝓓𝓻𝓲𝓷𝓴
|香茅青寧梳打
香茅味道不算太特出,但相當清新,配上濃味的主食合適不過。

|柚子鹹檸蜜
柚子甜蜜中和鹹檸的鹹味
越南粉一直給我的印象從來都係刻板嘅牛肉湯檬火車頭🐮雞絲湯河😂~但呢一間位於旺角嘅越南菜「越男仔」研發左好多自創口味~估唔到越南湯粉都可以有好多新派配搭呢🍜-🍜生牛+雙蝦配揶汁酸湯檬粉 / $118(奶香棷味超重的~很惹味!)-🍜牛豬Pho-生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒配紅蕃茄湯檬粉 / $109 — 包括了以下兩款自選小食:(超級濃嘅蕃茄湯底!蕃茄迷一定會喜歡這碗~)-🥗牙車快沙律(柚子+手撕雞) & 🐟椒鹽脆蛋魚柳(椒鹽魚柳超級好食呢~)-🍍鮮菠蘿梳打冰 / $33 — 跟餐價加配(菠蘿粒加梳打水,完全沒有外加人工甜味很健康)-🍤越式蝦餅 / $59 — 跟餐價加配(超級香口~必點的小食蝦餅!)💵最後埋單$351~人均約$176Menu食物款式實在有很多選擇!另外仲可以自由搭配喜歡的湯粉選項,但Menu上選擇太多會令人看到有點眼花凌亂⋯整體味道是很不錯的👍🏻

-🍜生牛+雙蝦配揶汁酸湯檬粉 / $118
(奶香棷味超重的~很惹味!)
生牛+雙蝦配揶汁酸湯檬粉

(超級濃嘅蕃茄湯底!蕃茄迷一定會喜歡這碗~)
牛豬Pho-生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒配紅蕃茄湯檬粉

-🥗牙車快沙律(柚子+手撕雞) & 🐟椒鹽脆蛋魚柳
(椒鹽魚柳超級好食呢~)

-🍍鮮菠蘿梳打冰 / $33 — 跟餐價加配
(菠蘿粒加梳打水,完全沒有外加人工甜味很健康)
鮮菠蘿梳打冰

-🍤越式蝦餅 / $59 — 跟餐價加配
(超級香口~必點的小食蝦餅!)
越式蝦餅

💵最後埋單$351~人均約$176

2024-07-13
生牛+雙蝦配揶汁酸湯檬粉
牛豬Pho-生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒配紅蕃茄湯檬粉
越式蝦餅
2024-07-12 123 views
❣️生牛+雙蝦配椰汁酸湯檬粉招牌椰汁酸湯色澤帶金黃色,口感濃郁酸甜帶有濃厚的椰香,恰到好處~嫩滑的牛肉和鮮蝦,牛肉切得薄片易於品嚐,而蝦肉肉質鮮美配上湯汁,味道好獨特👍❣️皇牌拼盤(春卷、黑糖鳳爪、蒜蓉牛油雞翼)拼盤份量好充足,春卷外脆內軟,入面有木耳絲、紅蘿蔔絲、粉絲等配料,十分推薦~黑糖鳳爪帶有微辣,店家已去骨,可以放心食用,下面鋪滿大大份沙律,感覺好健康🤩沙律菜好新鮮,配埋酸甜醬汁更加開胃!牛油雞翼炸得脆口,食落好Juicy,美味可口⋯⋯❣️越式蝦餅外皮炸得酥脆可口,選用新鮮蝦肉,彈牙又嫩滑😋每一啖都充滿蝦肉嘅味道,沾上酸酸甜甜嘅醬汁,真係好正
❣️生牛+雙蝦配椰汁酸湯檬粉

❣️皇牌拼盤(春卷、黑糖鳳爪、蒜蓉牛油雞翼)

❣️越式蝦餅
2024-07-11
$160 (Dinner)
  • 生牛生蝦椰汁酸湯檬
  • 皇牌拼盤
2024-07-10 83 views
✨三文魚蓉|海膽蝦餅|扎肉撈金邊粉 $138三文魚蓉和海膽蝦餅兩種食材巧妙結合,形成深層口感。扎肉撈金邊粉則加入了鮮嫩的扎肉和Q彈的金邊粉,口味濃郁而不膩。🍚海南雞飯 $92這家海南雞飯做得頗有特色,雞肉煮得恰到好處,又滑又嫩。薑黃飯Q彈可口。整個套餐分量十足,性價比很高。🍹凍柚子咸檸$29這款飲品以柚子汁為主打,加入適量的鹽和檸檬汁調製,酸甜適中,清新解渴,非常適合夏日品嘗。🍹香茅青檸梳打$29這款飲品以清新的香茅和青檸為主要口味,搭配梳打水的口感,清新爽口,回甜適中。

✨三文魚蓉|海膽蝦餅|扎肉撈金邊粉 $138

🍚海南雞飯 $92

🍹凍柚子咸檸$29

🍹香茅青檸梳打$29

2024-07-06
$159 (Lunch)
2024-07-05 89 views
跟讀緊中學的朋友來旺角行街,當然要揀一些平靚正的餐廳,聽說這間越男仔有不少分店,是一間性價比很高的越南餐廳,果然很抵食。連平日的晚上也滿座👍👍👍❇️蒜蓉牛油海南雞髀撈金邊粉正宗越式金邊粉,口感煙靭,充滿香濃的米味,加上酸的汁, 很開胃 。海南雞髀很嫩滑,也很大件。😋😋😋❇️招牌軟殼蟹配黃薑飯軟殼蟹已經去了殼才去炸,可以食到啖啖蟹肉又可以免去拆蟹的麻煩👍👍❇️牙車快沙律(柚子+手撕雞),椒鹽脆蛋魚柳牙車快沙律是很地道的越南沙律,配上手撕雞,椰菜絲,洋蔥和牙菜。魚柳也炸得很脆。❇️炸春卷春卷炸得很脆,比平時的春卷更加大件,里面也有很充足的材料。❇️青瓜青檸梳打很清新的味道❇️乳酪三色冰乳酪酸酸的很開胃#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食 #香港越南餐廳 #香港越南菜 #香港越南美食 #香港越南粉 #香港越南粉旺角

❇️蒜蓉牛油海南雞髀撈金邊粉

❇️招牌軟殼蟹配黃薑飯

❇️牙車快沙律(柚子+手撕雞),椒鹽脆蛋魚柳

❇️炸春卷
春卷炸得很脆,比平時的春卷更加大件,里面也有很充足的材料。

❇️青瓜青檸梳打
很清新的味道

❇️乳酪三色冰
乳酪酸酸的很開胃

2024-06-28 88 views
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 越男仔係廣華街發現左間正宗既越南餐廳,路過有位,即刻入去試下先😉越式蝦餅 $59蝦餅炸到脆卜卜,咬落去煙煙韌韌,而且都算彈牙,香口無味 ❤️冰鎮蜜糖凍蕃茄 $39 我最愛既items 之一!!蕃茄上邊淋上柚子蜜糖,食落口冰冰涼涼,酸酸甜甜,非常開胃!!超級好食 😍😍😍越式生牛肉牛骨湯河粉 $66牛骨湯底勁重牛味,配合埋生牛肉,食到停唔到口 🤤🤤 鎮店四鳥配椰汁酸湯檬粉 $88椰汁酸湯係呢間餐廳嘅招牌湯底,所以係必點既item!! 椰汁味非常濃,融合埋酸個酸味,非常夾!! 四鳥係指脆雞皮,手撕雞,滑雞件,香脆雞,用同一酸湯食唔同種類嘅雞,口感都唔一樣,幾新鮮😉😉 推介item之一!!水果茶 $23香濃既茶飲加埋新鮮菠蘿,橙同蘋果,幾fresh 👍🏻菠蘿梳打 $33 係用新鮮菠蘿切粒,而唔係用罐頭菠蘿,所以會酸酸甜甜好,加埋梳打水中和番,好飲📍旺角廣華街2-20號翠苑大樓二期地下5號鋪☎️ 24889191 #旺角 #荃灣 #沙田 #九龍灣德福 #越男仔 #公平試食 #良心小店💛#留港消費 #支持小店 #試食邀請 #越男仔快線 #越男仔料理 #公平試食計劃 #6
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 越男仔
係廣華街發現左間正宗既越南餐廳,路過有位,即刻入去試下先😉

越式蝦餅 $59

冰鎮蜜糖凍蕃茄 $39

越式生牛肉牛骨湯河粉 $66
牛骨湯底勁重牛味,配合埋生牛肉,食到停唔到口 🤤🤤

鎮店四鳥配椰汁酸湯檬粉 $88

水果茶 $23
香濃既茶飲加埋新鮮菠蘿,橙同蘋果,幾fresh 👍🏻

菠蘿梳打 $33

📍旺角廣華街2-20號翠苑大樓二期地下5號鋪
☎️ 24889191

#旺角 #荃灣 #沙田 #九龍灣德福 #越男仔 #公平試食 #良心小店💛#留港消費 #支持小店 #試食邀請 #越男仔快線 #越男仔料理 #公平試食計劃 #6月份試食邀請 #歡迎餐廳小店合作
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOOIEPR

2024-06-20 58 views
《越男仔》雖然冇越南仔,但仍有我嘅至愛。我很鐘意食越南菜。今日嚟嗌左以下嘢食:✨️鎮店四鳥 配椰汁酸湯檬粉四鳥是指:脆雞皮手撕雞滑雞件香脆雞椰汁酸湯是招牌湯底。呢個湯底用雞骨熬製,再加入椰汁、酸子和醋等。有落椰汁,所以一望落去碗粉是白雪雪的。而酸度就和檸檬差不多。檬粉大大碗,滑雞件、香脆雞各兩大件,份量都幾足。✨️招牌去骨海南雞飯 配黃薑飯這是個套餐並附有兩款小食 ~ 牙車快沙律 和 手撕雞檬紙卷手撕雞比起係香港食開果 d 比較乾身和野味,香港果d一般有油浸,而呢款就冇。✨招牌軟殼蟹 配黃薑飯都係 set 配嘅小食和海南雞飯是一樣的。軟殼蟹非常脆,但較為硬身小小。黃薑飯十分香噴噴, 我齋食呢个飯冇餸都得。#越男仔️

✨️鎮店四鳥 配椰汁酸湯檬粉

四鳥是指:

脆雞皮
手撕雞
滑雞件
香脆雞

檬粉大大碗,滑雞件、香脆雞各兩大件,份量都幾足。

✨️招牌去骨海南雞飯 配黃薑飯

這是個套餐並附有兩款小食 ~ 牙車快沙律 和 手撕雞檬紙卷

✨招牌軟殼蟹 配黃薑飯

黃薑飯十分香噴噴, 我齋食呢个飯冇餸都得。

#越男仔