前排去左觀塘食放題,揀左自己近期最愛品牌分店🤭估唔到呢間分店驚喜滿足🥰今日分享下俾大家🤭餐廳位於亞太中心5樓,搭lift上去非常方便👍一入到門口,大大個自助區,有甜品區、飲品區、小食區、前菜沙律區、水果同冷熱盤區,我哋避開人多嘅晚市時段,5點左右入座,環境相對舒適又寧靜💯呢度自助區食物種類好多,每類都分到清清楚楚,拎野食好方便👍自助區驚喜大發現🤩有D24蘇丹王榴槤蓉,好香好濃好creamy🤤🤤可以就咁食、又可以加落乳酪雪糕食,總之點食都得,好正😋我呢個榴槤控真係停唔到口😍行過少少仲發現有酸菜魚、小龍蝦等等嘅熟食,仲有炸物、湯同糖水等…真係樣樣都吸引😚我每樣拎左少少就返去座位坐低,自助落單☺️自助落單少不了必食嘅刺身,樣樣都好新鮮,三文魚夠肥美、帶子又鮮甜🤤仲有鮑魚,食返幾粒都抵返數🤩除咗刺身,仲有好多佢哋不定時自家創作日式料理壽司等,唔怕食到厭👍總之款式多到不能盡錄!一定要親身過嚟試下🙌📍極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓#日式放題 #放題 #任飲任食 #美食推介 #大瀛喜 #觀塘 #觀塘美食 #日本料理 #kwuntung #relax #yummy #cp值

總之款式多到不能盡錄!一定要親身過嚟試下🙌

📍極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓

#日式放題 #放題 #任飲任食 #美食推介 #大瀛喜 #觀塘 #觀塘美食 #日本料理 #kwuntung #relax #yummy #cp值高 #性價比高 #必食放題
2024-01-23
  • 比目魚西京燒
  • 刺身
  • D24榴槤蓉
2024-03-15 226 views
唔講咁多!Lunch放題就係乜都叫啲試吓!啱食就叫多幾次,食得晒先好嗌!今次食得最多嘅係極品金枕頭榴槤燒!正呀!原粒燒完熱辣辣,外層少少脆,入面香甜軟滑!真係好好味!仲有D24榴槤蓉,配奶香雪糕,奶香唔會遮左榴槤味,又有少少奶香,就係名付其實嘅榴槤雪糕,亦有好多人就咁食榴槤蓉!D24榴槤味好重,好香,喜歡榴槤嘅一定好鐘意!但記住要食左燒榴槤先好食D24榴槤蓉!唔係燒榴槤就無咁香甜!

2024-03-15
Lunch
  • 極品金枕頭榴槤燒
耐唔耐刺身癮又起,會好想瘋狂任食一番,人氣日式放題「極尚大瀛喜」放題限時兩個鐘,旺角同元朗分店都幫襯過,今次第一次嚟觀塘店,餐廳環境好大樓底高,獨立卡座寛敞坐得舒服,私隱度高,同朋友盡情食嘢傾偈都好放鬆。我哋用QR code落單,餐廳另設有熟食、冷盤、飲品、甜品自助區,任飲任食。⊙刺身安排入座後即刻點一round刺身先,刺身款式都好多,松葉蟹腳、磯煮凍鮑魚呢類型放題比較少有,三文魚、油金魚、吞拿魚、北寄貝、帶子、酒煮榮螺、八爪魚,赤貝、赤蝦、甜蝦,點完一陣就好快送到上枱,擺盤好靚,嗰種鋪滿刺身澎湃感一定要打卡先。個人最鍾意赤貝肉厚爽脆,油金魚厚切肥美,帶子、甜蝦全部鮮甜,以二百幾蚊一位嚟講,淨係呢盤刺身絕對已經超值,我仲點咗幾轉。⊙創意刺身有四款選擇全部都好味,放題嚟講提供嘅食材都幾矜貴。⦿松露柚子醋池魚王一入口散發松露香氣,池魚王勁鮮味,配柚子醋酸酸的更清新開胃。⦿魚籽柚子醋鰺魚刺身三文魚籽鹹鮮,鰺魚口感滑溜帶少許爽脆,配柚子醋更突出鮮甜風味。⊙壽司壽司款式都唔少,仲有空運鮮魚壽司、火焰壽司同迷你手卷,試唔晒全部。⦿藍鰭拖羅壽司厚切大片超肥美,入口即溶,飯又細嚿,呢個價錢食到藍鰭拖羅
刺身拼盤
刺身
松露柚子醋池魚王
⊙創意刺身
有四款選擇全部都好味,放題嚟講提供嘅食材都幾矜貴。

⦿松露柚子醋池魚王
魚籽柚子醋鰺魚刺身
⦿魚籽柚子醋鰺魚刺身
極尚三文魚腩 壽司、藍鰭拖羅壽司、雙色刺身花朵、油甘魚腩壽司
壽司

⦿藍鰭拖羅壽司
厚切大片超肥美,入口即溶,飯又細嚿,呢個價錢食到藍鰭拖羅勁高質,回本encore之選。
海膽手卷
⦿海膽手卷
手卷係迷你,唔會食一件就飽晒,鍾意食幾多先叫幾多唔浪費,海膽好新鮮,見到一瓣瓣,唔會一出場已經溶溶哋,奶滑甘甜,入口即溶,回本encore之選,最緊要飯係細細嚿,如果唔會飽嘅話,我會一路食落去。
油甘魚腩壽司
⦿油甘魚腩壽司
入口油脂豐富,配一點松露醬。

⦿火炙三文魚腩三文魚腩
豐富油脂經過火炙後更香口,入口充滿魚油香。
三文魚筋子壽司
⦿三文魚筋子壽司
筋子新鮮,滲出鹹香。
醬燒左囗魚邊壽司
⦿醬燒左囗魚邊壽司
醬汁香濃,充滿魚油香,必食之選。
鵝肝壽司
⦿鵝肝壽司
鵝肝掃上醬汁經過火焰,表面更焦香,口感綿滑,一啲都唔腥,配上蔥絲,飯糰沾上芝麻,口味層次豐富。
鹽燒牛舌
⊙串燒
⦿鹽燒牛舌
燒得熟度剛好,勝過出面好多串燒店,用鹽醃燒至焦香,爽彈有嚼勁,唧上檸檬汁更滋味,必食之選。
川燒珍寶鮮蠔燒
⊙燒物
⦿川燒珍寶鮮蠔燒
剛剛燒好出嚟好有水準,蒜蓉釀滿成隻蠔嚟燒,好香蒜蓉味,蠔肉新鮮飽滿juicy,好鮮味,唔會燒到乾晒縮水,出面食川燒蠔價錢都唔平,無限encore之選。
極品金枕頭榴槤燒
⦿極品金枕頭榴槤燒
金枕頭都係任食太爽,燒後表面焦香,口感更creamy香甜,濃郁香味更突出,啱晒榴槤控。
西京燒比目魚
⦿西京燒比目魚
西京醬漬醃魚肉,燒好後表面金黃,魚肉滑,魚油好香帶點淡淡的甘甜味。
涼拌藤椒魚皮
⧁一品料理
⦿涼拌藤椒魚皮
麻中帶清香嘅藤椒味,魚皮爽口惹味。
椰皇3.6牛乳燕窩燉蛋白
⦿椰皇3.6牛乳燕窩燉蛋白
用原隻椰皇燉,蛋白滑溜啖啖充滿奶香,仲有燕窩放面,感覺矜貴,食完都覺得美顏咗,啱晒女士們。
⊙自助區
有多款前菜、沙律、生果、熟凍蝦、青口、蜆、豉椒蒸鱔球、鹽水鴨⋯⋯
D24蘇丹王榴槤蓉
⦿ D24蘇丹王榴槤蓉
放題都有一整盤榴槤蓉任𢳂,當雪糕食,都幾瘋狂。

⦿蟲草花膠雞湯
味道清甜濃郁,足料有花膠,食得多刺身凍嘢,都會想飲碗熱湯。
⦿飲品區
一排雪櫃放滿飲品,款式多過便利店,汽水、茶類、自家製冷泡茶,亦有啤酒類提供。自由斟咖啡、冷熱清酒、梅酒、if椰青水⋯⋯
⦿甜品
凍櫃放滿泡芙、布甸、豆腐花、乳酪⋯⋯名牌雪糕雪條款式都唔少,自助軟雪糕機俾你自己唧軟雪糕。

無漏單,上菜同執枱有效率,埋單$268/ 1位,呢個價錢呢種質素,性價比極高,食得好滿足,飽到扶牆走,想食最好預先book定位。
#極尚大瀛喜日本料理
地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓
2024-02-29
$295 (Dinner)
刺身拼盤
涼拌藤椒魚皮
椰皇3.6牛乳燕窩燉蛋白
D24蘇丹王榴槤蓉
2024-03-07 269 views
好耐冇去食日式放題喇!超級期待😍 今次去咗「極尚大瀛喜」👍🏻食物選擇非常豐富,無論係海鮮、壽司、刺身、炸物定係燒烤,絕對滿足到你嘅味蕾🍣🍱🍶 款款都好味😋而最正嘅,係佢仲有榴槤任食呀!而且係有質素嘅😍👍🏻 真係超級回本呀!如果你係榴槤愛好者,一定要去呀!自助區甜品、飲品選擇都好多,最正係有Haagen-Dazs 任食呀😍餐廳環境舒適,上菜速度非常快👍🏻 可以食更多野😆 今次真係好滿足呀!❤️

食物選擇非常豐富,無論係海鮮、壽司刺身、炸物定係燒烤,絕對滿足到你嘅味蕾🍣🍱🍶 款款都好味😋

自助區

2024-03-03 332 views
餐廳闊落 設有多個座位提供自助區及QR落單食物及飲品種類多到眼花撩亂🤤平日晚上8:00入座$308@1自助區有老火靚湯、沙律、海鮮冷盤等刺身、創作刺身都好新鮮三文魚、吞拿魚、帶子等等都好肥美😍所有壽司都好值得一試個人幾欣賞迷你手卷 可以試少少 唔使太飽仲有串燒、燒物、天婦羅、炸物、一品料理等等個人幾欣賞蟹粉豆苗、黑松露煎蝦球、乳鴿仲有足料嘅蟹粉蟹肉粥 竟然有蟹膏❗️最後仲有糖水 ~十分滿足元朗及旺角都有分店📍
餐廳闊落 設有多個座位
提供自助區及QR落單
食物及飲品種類多到眼花撩亂🤤
平日晚上8:00入座$308@1

自助區有老火靚湯、沙律、海鮮冷盤等
刺身、創作刺身都好新鮮
三文魚、吞拿魚、帶子等等都好肥美😍
所有壽司都好值得一試
個人幾欣賞迷你手卷 可以試少少 唔使太飽

仲有串燒、燒物、天婦羅、炸物、一品料理等等
個人幾欣賞蟹粉豆苗、黑松露煎蝦球、乳鴿
仲有足料嘅蟹粉蟹肉粥 竟然有蟹膏❗️
最後仲有糖水 ~十分滿足

元朗及旺角都有分店📍
2024-02-26 310 views
大瀛喜真係好多年無嚟啦由於每次戰鬥力到最後都係0所以今次一嚟我就先食返杯D24蘇丹王榴蓮蓉同烤榴蓮先烤榴蓮聽咗好耐 我今次就係衝住佢而嚟嘅😎金枕頭榴槤係用火槍燒過 上枱仲熱辣辣入口暖粒粒 熱嘅榴槤感覺都幾特別我朋友食咗接近10件自助吧冷盤海鮮有蝦、蜆、同青口 我試咗蝦 幾新鮮爽口一樣有熟食、湯、生果、沙律及小食、甜品、飲品等梅酒 清酒🍶 椰青水都有其他仲食咗:刺身 海膽手卷 燒生蠔 燒扇貝 燒牛舌 雞翼 脆肉瓜 羊鞍天婦羅 涼拌魚皮 蟹籽扒豆苗 仲有乳鴿今次戰鬥咗個半鐘 最後都係食唔落甜品同雪糕雖然我哋食得唔多 但勝在咩都可以食下唔洗自己買唔洗自己煮食完拍拍羅友就走得晚市17:30-19:30呢個時段都係每位$268+1炸!加一後$295/位 $300都唔洗 我覺得都係值嘅👍🏻
大瀛喜真係好多年無嚟啦
由於每次戰鬥力到最後都係0
所以今次一嚟我就先食返杯D24蘇丹王榴蓮蓉同烤榴蓮先
烤榴蓮聽咗好耐 我今次就係衝住佢而嚟嘅😎
金枕頭榴槤係用火槍燒過 上枱仲熱辣辣
入口暖粒粒 熱嘅榴槤感覺都幾特別
我朋友食咗接近10件

自助吧
冷盤海鮮有蝦、蜆、同青口 我試咗蝦 幾新鮮爽口
一樣有熟食、湯、生果、沙律及小食、甜品、飲品等
梅酒 清酒🍶 椰青水都有

其他仲食咗:
刺身 海膽手卷 燒生蠔 燒扇貝
燒牛舌 雞翼 脆肉瓜 羊鞍
天婦羅 涼拌魚皮 蟹籽扒豆苗 仲有乳鴿
今次戰鬥咗個半鐘 最後都係食唔落甜品同雪糕

雖然我哋食得唔多 但勝在咩都可以食下
唔洗自己買唔洗自己煮食完拍拍羅友就走得
晚市17:30-19:30呢個時段都係每位$268+1炸!
加一後$295/位 $300都唔洗 我覺得都係值嘅👍🏻
2024-02-26 219 views
觀塘極尚大瀛喜日本料理位置方便,餐廳乾整企埋,食物擺放係中間位置,種類分明,感覺唔錯。除罐裝飲品,有自助飲料,咖啡奶茶,仲有清酒、梅酒任飲。設有前菜小食、甜品生果專區,幾多元化。採用QR code自助落單, 我鍾意用QR code落單嘅放題,漏單情況比較少,而且全自助,比較方便。刺身- 種類幾多,有北海道帶子、三文魚、螺片、甜蝦、海蜇等,仲有放題較少見唧法式紅酒藍莓鵝肝。魚生整體食落幾新鮮,刺身偏向厚切,口感唔錯海膽蟹肉拿破崙批- 採用破崙批餅皮,中間餡料配上海膽同蟹肉,夠晒premium,食落有拿破崙嘅酥脆,加同海膽蟹肉嘅鮮味,少數放題食到吞拿魚沙律鮑魚撻- 大大隻鮑魚配上魚子放頂,賣相討好;中間放咗吞拿魚,採用咗紫菜做成撻皮,有心思彰紅魚薄切- 放題比較少單項刺身,彰紅魚刺身加上魚子菊花伴碟,加上秘製醬汁,不是一般放題質數鹽燒牛舌- 煙靭得來好爽口,用燃燒方法炮製,有居酒屋風味燒金枕頭榴槤王- 絕對要食!甚少放題中見到,金枕頭係貴價食材,仲用上燒烤方法炮製,夠晒心思,榴槤控不得了蟹黃蟹肉鮑魚粥- 蟹黃鮑魚味道頗濃,粥身較杰,讓海鮮味道仲喺口腔留得更長甜品有好多選擇除咗Häagen-

鹽燒牛舌- 煙靭得來好爽口,用燃燒方法炮製,有居酒屋風味

甜品有好多選擇除咗Häagen-Dazs雪糕,自家甜品,仲有雪糕機。今日有哈蜜瓜味,意外地香濃,大滿足。
2024-02-22 218 views
榴槤控唔好錯過,食日式放題有得任食極品金枕頭榴槤燒,榴槤燒得香噴噴,燒過後味道更濃郁香甜 ,入口甘香軟糯,自肋區仲有軟綿綿嘅D24蘇丹王榴槤蓉🤤口感食落好似雪糕咁滑除咗重點榴槤之外,川燒珍寶鮮蠔燒都係必叫😋蠔肉飽滿,食落啖啖肉,加上🌶️同蒜蓉好惹味食放題當然仲有唔少得叫一大盤嘅刺身,刺身新鮮冇雪味,另外仲叫咗金蒜蓉粉絲蒸扇貝、椰王3.6牛乳燕窩燉蛋白、法式香草燒羊架、一品蟹粉扒豆苗等等呢啲都係必叫😋
榴槤控唔好錯過,
自肋區仲有軟綿綿嘅D24蘇丹王榴槤蓉🤤口感食落好似雪糕咁滑

放題當然仲有唔少得叫一大盤嘅刺身刺身新鮮冇雪味,
另外仲叫咗金蒜蓉粉絲蒸扇貝、
椰王3.6牛乳燕窩燉蛋白、
法式香草燒羊架、一品蟹粉扒豆苗等等
呢啲都係必叫😋
2024-02-20 189 views
過年🧨成日食中餐,故想去食番餐日式放題,就約咗同事近近地在#觀塘之#亞太中心的#極尚大瀛喜 齊齊去開餐囉,我地6點多己到,但己經差唔多坐滿人了,故想食的朋友真係要book定位😉。餐廳環境闊落寬敞,安排坐在卡位上,坐得好舒適,用QR code點餐亦快捷方便,當點好餐後,隨即去了種類繁多的自助區,取熟食有日式炸物、豉汁蒸鱔、滑雞同鴨,酒精類有啤酒、冷熱清酒🍶及梅酒,雪櫃裝滿雪糕🍦、雪條,時令生果、沙律、青口同蜆。仲有湯類、咖啡飲品添啊☺️。埋位後食物都好快上場,刺身部份新鮮又美味,有冰墊底夠晒冰凍,就算放咗一陣先食都唔怕暖。鮮甜的蟹腳、甜蝦、三文魚、油甘魚、鮑魚、帶子同赤蝦,超美味的海膽壽司,花之戀、各式精緻壽司,壽司飯份量亦剛好。熟食仲有養顏花膠,燒物的牛舌、乳鴿、羊架等都燒得juicy 唔會乾,炸物有天婦羅🍤好香又脆口,燒菠蘿甜又多汁,蟹粥夠熱好美味,仲有羊腩煲、牛肉壽喜燒。個燉奶亦很嫩滑不過甜,食埋超級美味的燒榴槤、榴槤蓉同埋炸榴槤,三款叫晒就係完滿了。我地不停的飲同食,食物實在太多款式,食到勁飽飽很滿足啊!

鮮甜的蟹腳、甜蝦、三文魚、油甘魚、鮑魚、帶子同赤蝦,超美味的海膽壽司,花之戀、各式精緻壽司壽司飯份量亦剛好。

我地不停的飲同食,食物實在太多款式,食到勁飽飽很滿足啊!
2024-02-19
2024-02-11 220 views
最愛吃放題,得知大瀛喜做緊榴槤主題,馬上約朋友一起去豪吃一餐。我地今次選左平日晚上前往,一踏進餐廳,就立刻被陣陣榴槤香氣所包圍,服務員安排了我地坐在卡位,足夠我們瘋狂放滿食物。任食8:30時段每位$288 + 1, 已經包含了所有的食物、酒類飲品,還有無限量供應的Häagen-Dazs雪糕,真是太超值了。小食區的選擇非常豐富,有各式各樣的冷盤、甜品、雪糕、炸餃子、炸雞粒、鱔魚腩、小龍蝦、生果,最重要的是還有D24榴槤蓉!這款榴槤蓉是必吃的主角之一,榴槤味道在口中散開加上綿密的口感,層次豐富,香味撲鼻,真是令人陶醉。刺身和壽司的選擇也非常多,而且每一樣都十分新鮮。甜蝦又大又鮮美,帶子是原粒切的,北寄貝、油甘魚、三文魚、八爪魚、榮螺等等,種類繁多,讓人樂不思蜀。更讓我驚喜的是,還有我最愛的海膽手卷!海膽味道濃郁,口感嫩滑甘甜,每一口都是一種美妙的享受。小食和熱食也不少,鵝肝、西京燒、鹽燒牛舌、蒲燒鰻魚、芝士年糕、芝麻雞翼、芝士黃金醬燒海虎蝦、蟹粉豆苗、鮮鮑燴海參、魚籽柚子醋鰺魚刺身、黑松露溏心蛋、海膽蟹粉蟹肉粥,每一道菜都充滿了豐富的口感和風味。另外天婦羅我們點了南瓜、一口甜蕃薯和蝦,每一

刺身壽司的選擇也非常多,而且每一樣都十分新鮮。甜蝦又大又鮮美,帶子是原粒切的,北寄貝、油甘魚、三文魚、八爪魚、榮螺等等,種類繁多,讓人樂不思蜀。更讓我驚喜的是,還有我最愛的海膽手卷!海膽味道濃郁,口感嫩滑甘甜,每一口都是一種美妙的享受。

另外天婦羅我們點了南瓜、一口甜蕃薯和蝦,每一樣都炸得香脆可口,吃起來讓人垂涎欲滴。

甜點我們選了椰皇牛乳燕窩燉蛋白和燒金枕頭榴槤。燉蛋白的口感滑嫩,非常有椰香味,燕窩也不少,一絲一絲甜在心頭,燒榴槤十分特別,燒過後味道更濃,甚至有牛奶的香味,已且味道更甜美。
這裡的飲品選擇超級多,除了平時的罐裝飲品和各種酒類,還有自家製的冷泡茶類。我們拿了果酒和白桃烏龍茶,喝著飲品,一邊聊天,感覺非常愜意。
我們一直點了幾輪菜品,都沒有漏單,非常值得一贊。
最後,實在太飽了,我們放棄了雪糕,下次再來一定要食左雪糕先。
2024-02-07 372 views
晚市放題時段,308蚊位 💰晚市時段收費308蚊位💰有多達100款食物選擇☺️必食極品金枕頭榴蓮燒😃主打日式包括剌身、壽司、串燒🍤自助區方面有榴槤蓉任攞,蝦、螺肉、海蜇、中華沙律、酸菜魚、多款口味Haagen Dazs雪糕🍦飲品方面有各種汽水,自家製冷泡茶同啤酒等等🍻個人推介食物🙋🏻‍♂️松露柚子醋池魚王🐠將池魚王和松露,柚子醋,醬油味道鮮甜,池魚王肉質鮮嫩,即散發出濃郁松露,松露的口感香濃,柚子醋增加了鮮甜,醬油和味醂的味道鹹甜適中,松露柚子醋池魚清新的刺身😀椰皇3.6牛乳燕窩燉蛋白🥚燕窩甜品口感滑嫩,牛乳蛋白椰汁組合非常夾,椰皇燕窩燉蛋白口感非常綿密滑順。燕窩含有豐富的胶原蛋白,對皮膚身體有益😍極品金枕頭榴蓮燒🔥將金枕頭榴蓮表面燒烤,創造出極品金枕頭榴蓮燒,使得每一口都能品嚐到榴蓮的濃郁味道和奶油狀的質地🥰自助區榴槤蓉 🔥聞到濃郁香氣甜味,榴槤果肉質地非常柔軟,細膩綿密,加埋雪糕食極滋味😋😋藍鰭拖羅壽司🍣新鮮的藍鰭拖羅薄片,鮮美口感和豐富的風味帶到壽司中。藍鰭拖羅豐富脂肪質地,帶來了柔軟口感,深色肉質則散發出濃郁魚味。滿足的味覺體驗。北海道海膽拖羅壽司🍣海膽拖羅肉質鮮嫩,油脂適中,入口
晚市放題時段,308蚊位 💰

晚市時段收費308蚊位💰
有多達100款食物選擇☺️
必食極品金枕頭榴蓮燒😃
主打日式包括剌身、壽司、串燒🍤
飲品方面有各種汽水,自家製冷泡茶同啤酒等等🍻

個人推介食物🙋🏻‍♂️

松露柚子醋池魚王🐠

椰皇3.6牛乳燕窩燉蛋白🥚

極品金枕頭榴蓮燒🔥

自助區榴槤蓉 🔥

藍鰭拖羅壽司🍣

北海道海膽拖羅壽司🍣
海膽拖羅肉質鮮嫩,油脂適中,入口即溶的口感😋

阿根廷赤蝦🦐
蝦身配上蝦頭膏,鮮甜嘅肉質味發揮得更加好😍

西京燒比目魚🐠
非常美味燒魚,肉質鮮嫩,西京燒蒲燒的鮮甜相互襯托,西京燒的顏色金黃😋

金蒜蓉粉絲蒸扇貝🦪
超大隻嘅扇貝,扇貝都好厚肉吸晒蒜蓉嘅香味,燒扇貝火喉啱啱🥰

皇牌燒乳鴿王🕊
非常優質乳鴿,肉質鮮嫩,皮脆肉嫩,入口即散發出濃郁的香氣,品嚐到乳鴿原汁原味😋

芝麻雞翼🐓
芝麻雞翼外皮炸得酥脆,內部肉質會保持多汁嫩滑,外脆內軟嘅口感😃
2024-02-06 188 views
呢晚早收工,同friend 食5:00晚市放題,288再加一真係幾抵刺身壽司有好多選擇,拖羅同油甘魚係我地至愛,好新鮮甘甜,連同枱既日本朋友都話好滿意另一個亮點係燒榴槤,好大粒好正,鐘意食榴連既friend 食左5大粒!岀面自助bar 枱仲有榴連蓉任拎,都係好好味!食到6:30就last order, 好準時,7:00就一定要你準時走

🚇觀塘呢間極尚大瀛喜🏯十分之大,地方闊落食物款式又多又🤩抵食,而且仲有榴槤蓉同埋🔥烤榴槤任食添!💪自助區有好多唔同嘅前菜、🥗沙律、熟食同埋湯品🥣,我尤其鍾意豉椒蒸鱔球、香滑嘅🐟酸菜魚同埋味道濃郁嘅D24蘇丹王😍榴槤蓉!🧃飲品方面除咗一般嘅放題🥤飲品之外,仲有清酒🍶、梅酒同埋多款罐裝🍺啤酒。刺身同埋壽司🍣當然係食日式放題嘅重點👍,除咗有磯煮凍鮑魚、🦀松葉蟹腳、吞拿魚刺身🔪等嘅矜貴食材,仲有松露柚子醋🐟池魚王、紋甲墨魚拼白蝦🦐雙色刺身花朵同埋魚籽柚子🐟醋鰺魚刺身等嘅創意刺身款式。個人十分推薦🥰藍鰭拖羅壽司🍣,肥美甘香好啱我😋口味。另外🇫🇷法式紅酒藍莓🪿鵝肝同埋黑松露溏心蛋🥚都係必食嘅前菜!川燒🌶️珍寶鮮蠔燒十分之肥美飽滿🦪又惹味,極品金枕頭榴蓮🔥燒更加係榴槤愛好者😍絕對唔可以放過嘅單品!金蒜蓉粉絲蒸♨️扇貝保持到水準,一品🦀蟹粉扒豆苗同埋蒜蓉🧈牛油蘆筍炒雜菌🍄我係第一次食,十分之有🤩驚喜。甜品有用原個🥥椰皇製作嘅3.6牛乳🥛燕窩燉蛋白,味道香甜好🥰滋補,另外有 Häagen-Dazs 🍨任食亦令我十分之🤤滿意。

蝦🦐雙色刺身花朵同埋魚籽柚子🐟醋鰺魚刺身等嘅創意刺身款式。

個人十分推薦🥰藍鰭拖羅壽司🍣,肥美甘香好啱我😋口味。

2024-02-01 291 views
同朋友去到觀塘附近食一間出名既燒榴槤日本放題店!除咗有好多唔同嘅水果、特色美食之外!仲混合咗西餐同中餐嘅美食!相信鍾意食唔同款式唔同種類嘅餐廳範圍好大座位,亦都好闊落,裝修走華麗路線、四周圍環境都栩栩如生!然後呢度除咗有熱食之外,亦都有好豐富嘅甜品!完全展現色、香、味俱全!開頭整碗熱辣辣嘅甜品椰奶紅棗潤喉、再食過軟滑花膠扒蔬菜🥬、香燒牛舌、蒜蓉焗生蠔、汁燒鰻魚、鵝肝壽司、中間再食個水果串燒菠蘿、當然唔少得燒蔬菜類翠玉瓜,亦都非常好食!食到中間再叫燒銀鱈魚、銀鱈魚出面食本身已經好回本仲可以任食!真係好爽!之後朋友再叫咗個燒羊架、蟹籽手卷!當然唔少得燒牛柳粒!令我最驚喜係最後嘅一部份!首先有一個黑松露汁蝦肉蘑菇、呢個一定必食好好食!蝦肉滲透晒黑松露汁超惹味!另外蘋果法國鵝肝芝士亦都非常好食!除咗開胃野味,我仲當佢一個甜品甘食!入口即溶味道超香!最後當然唔少得海膽蟹黃粥、食落去暖身之餘、粥感幼滑,仲好足料!再返叫咗牛舌!真係好好食!蟹粉時蔬亦都超正!除此之外,出面都會有冷盤小食,包括新鮮凍蝦同埋凍青口!仲有好多款嘅甜品!一定要食燒榴槤!除咗多肉鮮甜之外、仲係限量賣晒就冇㗎啦!櫻花蝦多士都一定

令我最驚喜係最後嘅一部份!

一定要食燒榴槤!除咗多肉鮮甜之外、仲係限量賣晒就冇㗎啦!櫻花蝦多士都一定要食!現場仲有椰青水同埋清酒都係任飲超抵超回本!全場所有飲品都係任飲!鍾意拆餐飽嘅,你一定唔可以錯過!

觀塘觀塘道觀塘亞太中心5樓
極尚大瀛喜日本放題
2024-01-30 209 views
想食呢個放題超超級耐了,見到有燒榴槤同埋海膽壽司流晒口水!觀塘呢間位置幾方便!亞太中心就喺地鐵站附近,佢放題嘅位都幾闊落,唔似其他咁超級迫,可以慢慢嘆。食物嘅款式有超級多刺身有三文魚,吞拿魚,甜蝦,原粒帶子,北寄貝等等都有,都好新鮮,連海膽壽司都有得任叫又唔腥!真係抵食!特登為咗燒榴槤而來,真係非常之香甜燒過之後更加提升咗香味!熟食既款式都有唔少!天婦羅,串燒,炸物,樣樣都有,王牌燒乳鴿皇嫩滑香口,極品金湯燴花膠夠郁身又腍!金蒜蓉粉絲蒸扇貝同燒生蠔都任叫任食,好抵食!汽水,咖啡等都係任飲!🍱極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)📌觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓
想食呢個放題超超級耐了,見到有燒榴槤同埋海膽壽司流晒口水!

特登為咗燒榴槤而來,真係非常之香甜燒過之後更加提升咗香味!

汽水,咖啡等都係任飲!

🍱極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)
📌觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓