2018-10-27 143 views
琴晚食完韓燒之後,好想食甜嘢喎,行左兩個圈就入左甜入心坐低,明明飽到傻左都仲要走去食😂同朋友仲要一人一個椰皇子😂主要係比桃寶吸引住,張桃膠改名做桃寶都幾有趣,起碼吸引左我叫😂😂😂😂我叫個個係桃寶燕窩椰皇鮮奶,幾好食,不過我其實分唔到桃寶同燕窩😂口感好似都差不多,都唔會好甜又有啲奶香味加埋椰子肉,都算豐富嘅👌🏻但因為太飽同眼闊肚窄最後係食唔哂嘅🙈但係笑得好開心多謝桃寶😆😆😆

2018-10-24 111 views
今日系九龍灣食飯,之後想食甜品,朋友就揀左呢間甜品店,裝修都幾靚,如果唔多人,都係打卡嘅好地方😍😍😍😍焦糖布丁🍮椰皇子$39有涷食同埋熱食,我叫左涷食。布丁好滑好滑,帶有少少焦糖,唔算太甜,唔錯。椰汁好香滑,連埋椰肉一齊食。絕對系必叫呀😊足料芝麻糊 $20好香,唔會太稀👅焦糖芝士布丁🍮配網紋瓜 $42一黎到上枱,個甜品都幾花心思,好靚。我朋友話個網紋瓜好甜,好甜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

焦糖布丁🍮椰皇子$39

有涷食同埋熱食,我叫左涷食。
布丁好滑好滑,帶有少少焦糖,唔算太甜,唔錯。

椰汁好香滑,連埋椰肉一齊食。
絕對系必叫呀😊

足料芝麻糊 $20

好香,唔會太稀👅

焦糖芝士布丁🍮配網紋瓜 $42

2018-10-22
$39 (Dinner)
  • 焦糖布甸椰皇子
2018-10-23 39 views
食完晚餐, 唔飽 搵甜品食, 原本諗住食 傳統糖水 ,後尾見到 推介窩夫 ,有朱古力雪糕又有韓國網紋蜜瓜 ……就叫你 兩客試下, 好味道蜜瓜,好味道 窩夫做好, 好脆好脆……68元一客,Ok架!
2018-10-17 98 views
午飯後跟朋友來到這家甜點店吃些甜的!點了的兩款甜品都是店子推介的。特選蜜瓜比利時窩夫是期間限定的產品,味道也沒讓我們失望。賣相十分精緻,配上的蜜瓜雪糕很配,還有鮮甜的蜜瓜作結中式的蕃薯糖水較為失望,蕃薯的份量比想像中少,整體感覺上性價比不太高,但一讚的是薑水不太甜,沒有太多糖!另外,亦點了一款咸食,味道有十分強烈的芝士味,也鋪滿了蘑菇,唯一就是完全不見黑松露的味道!要投訃的是或許人手不足,等待的時間十分長,一碗蕃薯糖水也等了超過20分鐘,有點過份吧。
午飯後跟朋友來到這家甜點店吃些甜的!

點了的兩款甜品都是店子推介的。

黑松露吐司
蕃薯桂花王子
黑松露吐司
蕃薯桂花王子
2018-10-14 59 views
戀上椰子王: 好喜歡吃台灣丸子,特別是熱食,甜在心這個椰子王有數款台灣丸子,放在燉鮮奶上面不單 顏色豐富,口感煙煙靭靭,整體上不會太甜,推介美食。D24榴槤千層蛋糕: 推廣期內30蚊一件,加上十月份應該還是吃榴槤的時間,所以就試一試,食得榴槤就應該唔怕榴槤味雖,雖然發國榴槤味不會太濃,有些榴槤食品起初一兩啖是吃得出有榴槤味,但後來食到後段就沒什麼感覺,而這款榴槤千層糕每吃一啖還是吃得出有榴槤味,口感上算不錯。
戀上椰子王

D24榴槤千層蛋糕

2018-10-14
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
戀上椰子王
  • 榴槤飄香椰皇子
  • 朱古力窩夫
📍九龍灣📍夢幻甜品屋🦄少女心爆發💓靚靚鞦韆打卡位🎀人氣韓國蜜瓜IGable甜品🍈雖然甜入心有幾間分店🤔但係最有夢幻feel一定係九龍灣嘅分店,舖頭外形成間小屋咁🏠💓一入到去門口仲有個鞦韆卡位😝真係心心眼😍咁啱個陣去無咩人,但之後就就full house啦🙈遲啲去都俾人坐咗😫🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓之前openrice睇相見到佢哋啲甜品都幾精緻,尤其係新出嘅✨蜜瓜系列✨嘅甜品😍就叫咗幾個嚟試下🍧首先叫咗個焦糖香蕉同蜜瓜窩夫❤️窩夫食落去真係外脆內軟🤤識食一定要蘸埋佢哋個加拿大楓糖漿😍蜜瓜仲係用韓國嘅網紋瓜🇰🇷超清甜又大大舊🤤一上枱就覺得擺盤做得好用心😆仲有蜜瓜布甸同蜜瓜吐司粒粒山😝絕對啱曬蜜瓜控🍈🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓不過除咗啲新派甜品,仲有啲傳統甜品都好好味😍叫咗個龍顔大怒🐲好有宮庭feel嘅名🤣其實係龍眼配椰汁西米再加雲尼拿雪糕🍦同丸丸不忙👧🏻即刻令我諗起小丸子🙈原來係芒果芋圓小丸子💓仲有鎮店之寶✨焦糖布甸椰皇子👑✨最近天氣乾燥,秋風起,椰皇夠哂清熱解毒同滋潤😎😎
🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓🎀💓
蜜瓜布甸
蜜瓜吐司粒粒山
焦糖布甸椰皇子
2018-09-09 131 views
好多人都知淘大有幾間甜品店,今次就比佢門口嘅鞦韆吸引左,可能時間比較早,好快就已經有位,店裏面有免費嘅果茶飲,食完甜品可以飲返杯~今次就嗌左2個甜品,一個叫重口味,另一個叫出浴椰皇重口味其實係有芒果,咖啡味嘅椰果,雲呢拿味嘅雪米糍同埋椰汁西米做底。食落去一d都唔重口味😂芒果好甜,而且d椰果都有好濃嘅咖啡味,感覺上好似唔match,但食落去係好夾!另一個係出浴椰皇,其實同連埋椰子上嘅一樣,只係無左個殼會平$6🤭🤭呢款甜品可以揀熱食定凍食嘅,而今次就揀左熱食,一拎到嚟係見到個甜品有少少熱煙,好吸引🤤出浴椰皇就分左3層嘅,最上個層會有好香雞蛋味嘅焦糖布丁🍮,下一層就係用椰皇水整成嘅啫喱,最底個層就係椰肉,另外仲會有椰汁淋係面🤤🤤🤤如果鍾意食布丁同椰皇嘅朋友就啱晒啦,一次過滿足晒你2個願望😎溫馨提示:出示返學生證係會有9折架🤭
果茶

今次就嗌左2個甜品,一個叫重口味,另一個叫出浴椰皇

重口味

出浴椰皇

溫馨提示:出示返學生證係會有9折架🤭
2018-09-08
$30 (Dinner)
果茶
重口味
出浴椰皇
2018-08-03 142 views
同男友食完飯,因為一個飯兩份食,所以仲有肚食甜品🤭🤭我地睇哂個menu,令人最飽肚嘅就係吐司喇。我地最後揀左芒果吐司喇,等左十五分鐘,終於有得食喇份量都幾大,賣相亦都好吸引,雪糕味道剛好,不會太甜,窩夫不會太乾或太粉,質感都可以,如果上到枱底還是熱嘅就好🤭。作為芒果控嘅我覺得,如果芒果肉多番少少會更加好我因為見到下面最底嘅窩夫鬆鬆地,就拎佢岀黎食左先,點知係會整個倒下的,將會食嘅朋友就唔好學喇😬

芒果吐司粒粒山
2018-07-14 97 views
飯後甜品呢個環節成日都會發生,口口聲聲話肥要減肥,但一見到甜品,女仔真係好難抗拒,仲要唔肥果隻都唔食添。淘大商場既甜品舖越開越多,今次俾呢間細細既舖內有個鞦韆吸引咗入嚟試試。我都係第一次食心太軟係用杯裝嚟食,食既時候真係好唔開心,唔係因為個心太軟唔好食,而係每一次食心太軟時,最開心既就係一落义果一刻,見到d朱古力漿流出嚟果一吓係最開心,最滿足既,所以下次都係揀反唔係杯裝。細時最愛既香蕉船賣相吸引但……相對這個香蕉船較為遜色一點

細時最愛既香蕉船賣相吸引
但……相對
這個香蕉船較為遜色一點

2018-06-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2018-06-06 115 views
公司老闆請食tea, 今次食甜入心見到menu 上有椰皇燉奶,班同事個個都話嗌,最少50幾個都有好驚喜佢居然真係有咁多個椰皇之餘,送到黎居然仲係熱既,Office凍冰冰,有暖野到肚,真係寧舍感動___________________🔹椰皇燉鮮奶湯丸 $48原個椰皇拎去燉鮮奶,燉奶好滑溜,奶味非常濃郁,另外再附上好香既椰奶.有啲好似係清心丸既物體,無咩味但好好咬仲有大大粒芝麻湯丸,餡料好足,唔會爆甜,湯丸皮做得幾煙靭.椰皇肉超易起,刮刮下就食晒,都幾多肉.外賣黎講,質素算保持到,不過之前去堂食感覺上好似再滿啲多料啲😗
公司老闆請食tea, 今次食甜入心

___________________
🔹椰皇燉鮮奶湯丸 $48

有啲好似係清心丸既物體,無咩味但好好咬

仲有大大粒芝麻湯丸,餡料好足,唔會爆甜,湯丸皮做得幾煙靭

椰皇肉超易起,刮刮下就食晒,都幾多肉
2018-06-06
Delivery
Tea
2018-05-26 71 views
夜晚行過見到有個著左粒既大心同千秋,店內又用左粉色裝修,就咁就比個靚環境吸引左入去食甜品了!椰皇西米湯圓燉奶 (下)椰皇好香,湯圓好大粒好多錎,燉奶又香又滑涼粉蛋布甸燉椰皇 (上)個布甸係心形的,心心眼左!店方對長者同傷殘人士又比左優惠,like! 抵佢咁多人幫襯既!

椰皇西米湯圓燉奶 (下)

椰皇好香,湯圓好大粒好多錎,燉奶又香又滑

涼粉蛋布甸燉椰皇 (上)

個布甸係心形的,心心眼左!

店方對長者同傷殘人士又比左優惠,like!
抵佢咁多人幫襯既!
$45 (Last Night Supper)
2018-05-16 62 views
見裝修幾靚 就嚟試食 一同四人 好好彩可以坐到千秋位 隔離仲有果茶 成個環境好靚很不錯入到去睇睇餐牌 款式都唔錯 仲會有唔同期限嘅甜品而我揀嘅係公主出巡 價錢唔貴而又多野食 裡面有個咖啡果凍 好香好好食 依個真心一讚 冇諗過有咁重嘅咖啡味 而雪糕下面有牛奶布丁 裡面有啲個樣好似西米但係口感似爆珠嘅粒粒 為布丁增添咗口感 加埋啲果凍食 一流而朋友嗌咗個心太軟 揀嘅係新款 味道冇試唔清楚 但個人建議食舊款比較好 因為新款難食到心太軟蛋糕嘅口感 似朱古力醬加蛋糕 賣相都冇舊款個流心感 而且蛋糕比較痴個碗仔 估計係因為冇搽牛油 變相感覺差啲不過整體唔錯 絕對會再食!
公主出巡

不過整體唔錯 絕對會再食!
2018-05-16
2018-05-13 69 views
桃寶燕窩椰王一黎即刻食底的啫喱,啫喱用上椰青水做底,清香不溜,入口即溶,配上濃稠的椰漿,一啖就可以感受到到濃中帶清香的椰味。面的燕窩,以咁的價錢,燕窩唔算少,入口順滑有彈性。桃膠又稱平價燕窩,可滋陰養顏,食落煙靭有彈性。黑松露吐司🍞上面有香菇、青椒、蕃茄,食落好脆口呀,內軟,而有滿滿的芝士同蕃茄,好似食緊pizza 咁,但咁司當然脆口好多。上面的配料都唔少架,重有濃香的黑松露味添。估唔到呢度除左椰皇出色,連多士都咁好味。呢個下午茶真係超級大滿足啦!
桃寶燕窩椰王
黑松露吐司🍞
呢個下午茶真係超級大滿足啦!
2018-04-27 562 views
呢日返晏,一身起就想食甜野,為左陣間有多啲動力做野,返工之先就約左幾個朋友係附近食個甜品,飲啖糖水先去開工!呢度有幾間糖水舖,見到呢間既裝修都幾別緻,咁就好隨心咁入左去....除左糖水之外,呢到有啲咸食,我地反正都未食lunch,所以就叫左4件松露撻試下有驚喜啵,個撻皮夠薄夠脆,個松露味好香我地仲貪得意叫左個新出既椰皇肉燥飯黎試個肉燥飯都幾香,食落仲會有淡淡既椰香滲出,都幾特別而附送既糖心蛋真心正,流心又入味!!!食左咸食打左個底之後就睇下有咩甜品,中西式既都有,選擇都幾多,我地首先要左芒果吐司粒粒山share賣相一流味道都幾好厚切既多士粒烘得夠脆,芒果夠甜,連埋香甜既吉士醬同雪糕食,唔錯唔錯跟住我地就自己各自揀左碗糖水食朋友揀既都係凍既糖水,一個叫『龍顏大怒』,另一個係新系列既『重口味』,佢地都話幾滿意自己所揀既糖水,話食落好有層次,啲味道又夾,食完透心涼而我返而揀左個熱既燉品:桃寶燕窩椰皇鮮奶我都好滿意我所揀既呢款糖水呀,好重椰香之餘又足料,裏面既燉奶好香溜,感覺滋潤又養顏------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5

有驚喜啵,個撻皮夠薄夠脆,個松露味好香

我地仲貪得意叫左個新出既椰皇肉燥飯黎試

個肉燥飯都幾香,食落仲會有淡淡既椰香滲出,都幾特別

而附送既糖心蛋真心正,流心又入味!!!

賣相一流
味道都幾好

跟住我地就自己各自揀左碗糖水

而我返而揀左個熱既燉品:桃寶燕窩椰皇鮮奶

食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
Lunch
2018-04-25 72 views
九龍灣都算好多好野食,係mega box睇完夜晚9點戲場次,出到地鐵站都凌晨12點幾,想係附近諗住間甜品,如果搵唔到就可能去旺角,點知好好彩,呢間開到凌晨1點, last order好似12點半,所以時間岩岩好。兩個椰皇都好熱,不過有d過熱,所以個鋪頭我地last order完都冇咩時間食,又費事阻人收工😗,所以食得都趕😭。而且其有一份(可能個款冇咁暢銷)裡面d椰皇肉好「老」😫😫😫同埋可能整體太滋補,組合配答上黎我覺得口感一般般

而且其有一份(可能個款冇咁暢銷)裡面d椰皇肉好「老」😫😫😫

同埋可能整體太滋補,組合配答上黎我覺得口感一般般

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Last Night Supper