2024-01-26 103 views
第一次 晚飯係去吃點心,個朋友提議去呢間 果然冇介紹錯, 地方好舒適寬敞叫咗 乳鴿,d肉好夠味塊皮脆卜卜蝦餃皇和鳳爪,蝦餃真係好大粒同埋裏面好多蝦肉, 蝦肉唔係諗係好 彈牙,塊皮又好煙韌。我最鍾意食的鳳爪又大隻厚肉又夠濃味,正!百花蝦煎釀蘿蔔糕,同普通煎蘿蔔真係有D唔同,佢釀咗蝦膠仲有係食到一粒粒蘿蔔,又煎得好香好脆,個口感真係好唔同 好好味燒賣皇,大粒到呢, 我朋友話豬肉同蝦個比例好好,講到好似食家😁,其實我都覺得係好好食見到隔離枱 個流沙包個造型咁得意,我哋都忍唔住叫咗, 鹹鹹地幾好食天氣凍凍地 好似食啲飯好啲 所以叫咗飽魚蒸飯, 鮑魚個size都算大隻厚肉,咬落好煙韌,但係唔會話咬唔開,啲飯係有荷葉墊底一齊蒸,所以啲飯有荷葉味好香好滿足的晚餐😋

叫咗 乳鴿,d肉好夠味塊皮脆卜卜

好滿足的晚餐😋
2024-01-24
Type of Meal
Dinner
  • 鮑魚蒸飯
  • 百花蝦煎釀蘿蔔糕
呢幾日凍左很多 於是跟男朋友決定去食新鮮即整中菜點心🍲 位於尖沙咀嘅呢間舖頭亦都吸引咗唔少外籍遊客嚟食😳今日我地嚟到尖沙咀呢間幾出名既盛意點心小館粥麵 鍾意中菜既朋友真是不能錯過 呢到很多不同款式既中菜 包括點心,粥麵 仲可以飲到茶呢👍 一次過滿足左我地🤭我地叫左流心鵪春蛋燒賣☺️☺️一見到佢已被佢吸引 🤩佢超特別 個鵪春蛋在燒賣入面 然後蝦膠在上面 😏 食落口口感豐富 且很彈牙👍 真係值得一試😆然後我哋食左豆苗餃 💚 男友十分欣賞 因為佢真係做到皮薄餡多既效果 仲要有原隻蝦係入面 十分驚喜呀😎個皮還要晶瑩剔透呢😊百花釀魚肚也很正 共有四舊 彈牙蝦膠在魚肚上面😝 熱㷫㷫咁食 真係好正 勁暖身☺️蝦米腸也是大推 😝個擺盤好靚 打卡一流!超級多份量😍 真係有細細粒蝦米係到 配埋甜醬同埋麻醬真係冇得挑剔我特別鐘意霸王小籠包 個皮好薄 而且入邊爆曬汁 💦juicy啲豬肉好新鮮 😏冬天嚟食真係大推 水準超高🥹由於我地太餓 我地仲叫左2個主食呢 分別係牛肚河餐 同埋 牛筋麵餐 🍜河粉滑溜 牛肚好淋同埋新鮮 而 牛筋爽口🤪十勝紅豆奶凍 作為甜品 🍮真係很幸福☺️ 個奶凍好滑 紅豆🫘味很出 紅豆都好大粒 咬啲

十勝紅豆奶凍 作為甜品 🍮真係很幸福☺️ 個奶凍好滑 紅豆🫘味很出 紅豆都好大粒 咬啲紅豆落去有即溶既效果 唔會太漏 😙

總括嚟講 全部點嘅嘢食都好高水準 而且尖沙咀嚟講價錢又唔係好貴 一定會推薦唔同朋友 😚
呢日同事想飲下茶食下點心,搵到呢間食評唔錯就嚟試吓。我哋openrice book咗1300,1250嚟到,問我哋幾位,我哋話bk左枱,佢都完全唔理,淨係問幾多位跟住帶我哋去坐,再講多兩次佢先問我哋bk咗姓乜。唔知大家著唔著緊openrice訂座積分啦,尤其而家通常訂夠三次又有着數,同埋都唔想餐廳之後以為我哋缺席。menu點心款式就一定冇酒樓咁多,但係基本要食嘅點心都有,蝦餃燒賣腸粉春卷鹹水角炒粉麵飯都會有,茶位$5位,Menu有得剔普洱鐵觀音香片嗰啲,全部寫住$5一位,以為咁嘅意思即係可以每人揀唔同嘅茶,但係點知又有個侍應過嚟問我哋要咩茶,我哋問佢佢又話只可以揀一個茶,咁唔知點解Menu又要印住啲茶款比人剔?4個人點咗7個點心,1個炒米1個炒河。叉燒腸粉3條,唔算香同滑,不過入面都幾多叉燒唔算好熱流沙包傳說中嘅嘔奶黃包,都流心嘅,但個皮都幾厚有啲硬蝦餃最正常,隻蝦算大粒,皮唔算厚炒米粉幾乎係凍,但係擺喺度凍晒就咁炒番熱,或者叮番熱,唔係話雪櫃攞出嚟嗰種凍冰冰,但係蝦、火腿、蛋都係唔熱的,米粉都唔係好熱,得面頭一撮少少熱,下面完全唔熱,同埋料都係好少,米粉份量也不多春卷起碼係熱辣辣,都

4個人點咗7個點心,1個炒米1個炒河。

叉燒腸粉
3條,唔算香同滑,不過入面都幾多叉燒
唔算好熱
叉燒腸粉

流沙包
傳說中嘅嘔奶黃包,都流心嘅,但個皮都幾厚有啲硬
流沙包

蝦餃
最正常,隻蝦算大粒,皮唔算厚
招牌蝦餃皇

炒米粉
招牌炒米粉

春卷
起碼係熱辣辣,都幾脆
鮮蝦長春卷

個蘿蔔糕算係比較好食,仲超熱
同埋面頭釀左一層蝦,有啲口感幾彈牙,面頭都好脆
百花蝦煎釀蘿蔔糕

紅米腸
紅米皮,係冇特別味道的,個皮唔係脆的
入面有層類似網炸春卷皮,入面包住一啲白蘿蔔絲
個腸粉其實都唔熱,好彩個皮都算脆,啲蘿蔔絲好濃味
紅米脆皮蘿蔔絲腸

燒賣
正常,算幾好食
沙巴鮮蝦燒賣皇

滑蛋蝦仁炒河
個滑蛋比想像中多好多,成個芡咁,想像中滑蛋會係比較乾身,而家咁樣就可以掩蓋咗佢多油嘅問題
首先啲河粉都炒得ok,不過個滑蛋係完全冇味,成個河粉都好似冇調味淡茂茂咁,蝦仁都係凍,成碟炒河其實冇咩料,淨係得七隻蝦仁
滑蛋蝦仁炒河

同事之後問侍應攞辣椒醬,唔知點解個侍應喺隔籬枱拎咗成堆醬料兜俾我哋,但係入面根本冇辣椒醬,得3樽,有豉油、鹽、辣椒油,根本唔係我哋想要嘅嘢,然後去問第二個阿姐,個阿姐就好唔耐煩咁話,咪話咗攞俾你囉等一等啦,但係其實根本冇人講過係會攞辣椒醬俾我哋,我哋見到隔籬枱都係要問阿姐攞辣椒醬,阿姐先會入廚房攞,但係只會比好少,隔籬枱都問佢拎咗三次

最後是四個人食7個點心2個炒粉,算ok飽,四個男人嘅話應該唔夠食

最後埋單諗住碌卡,見佢有卡機,佢話冇得碌,問佢要幾多錢先碌得,佢就唔太耐煩話唔係幾錢問題係我哋呢度冇得碌,個同事問佢如果多人食幾千蚊咪好麻煩(因為佢有4人餐已經係千幾蚊),佢都唔係幾好耐性唔想答我哋😅不過明白嘅,有啲餐廳都係堅持只收現金
2024-01-24
$150 (Lunch)
冇諗過原來尖沙咀近尖東呢邊有間咁掋食既點心店!因為兩個人想食點心,其實而家都好少去茶樓食。除咗點心之外,佢哋仲有好多種類既食物,有粉面,小炒等等。...我哋兩個人叫咗兩隻蟹粉小籠包,真係好重蟹粉味,值得一試!...另外叫咗一碗雲吞麵同埋豬膶麵,大力推薦豬膶河粉!真係超級好食,河粉好滑,湯底好味,豬膶有超多件,食落去爽口彈牙!而且加$15仲有得要碟蠔油菜心!雲吞麵方面正常,有四大粒雲吞,麵底唔算好重鹼水味,好食過出邊唔少面檔。...王子乳鴿都值得一叫,嚟到佢唔係原隻上,一隻分開咗四件,兩個人share啱啱好,燒得好香!...另外,平時好少有燉湯飲,就叫咗花膠響螺湯,非常之足料,有湯料,而且價錢真係唔貴!...飲品方面,凍檸茶因為跟餐所以只需要加$8,飲落去正宗過出邊唔少茶餐廳。鍾意飲熱茶嘅朋友可以試吓玫瑰鳥龍,飲落去好香,多選擇過傳統酒樓。
...
我哋兩個人叫咗兩隻蟹粉小籠包,真係好重蟹粉味,值得一試!
2024-01-19 109 views
上網睇見到呢間係米芝蓮級數嘅餐廳於是入黎試吓香片水滾茶靚,飲到啖啖甘香味,茶膽味甚濃!秘制妙齡皇子鴿表面帶點椒鹽粒,乳鴿皮燒得好香脆乳鴿肉都好入味,食落去淡淡肉好滿足!花膠瑤柱灌湯餃灌湯餃皮薄餡靚,篤爛個皮再撈埋個湯一齊飲,再放少少紅醋,味道更鮮!百花蝦煎釀蘿蔔糕師傅煎得金黃香脆,蝦膠新鮮彈牙,蘿蔔糕內亦食到粒粒蘿蔔絲,絕對係真材實料!沙巴鮮蝦燒賣皇鮮蝦新鮮彈牙,表面配上粒粒蟹籽,帶點漲爆口感,味道更佳~脆皮蘿蔔絲紅米腸腸粉外軟,蘿蔔絲內脆,表面再放上海苔,層次感非常滿足!藥膳雞腳藥膳味甚濃,而雞腳亦都浸得好入味,口感都好易咬,肉質唔會太硬太實皮蛋瘦肉粥配油條皮蛋份量充足,白粥口感好綿滑,前面食得太漏,可以中和一下飽膩感!楊枝甘露每一啖都真材實料,食到新鮮芒果粒+柚子粒,為呢餐飯畫上完美句號!
上網睇見到呢間係米芝蓮級數嘅餐廳
於是入黎試吓

香片
水滾茶靚,飲到啖啖甘香味,茶膽味甚濃!

秘制妙齡皇子鴿
表面帶點椒鹽粒,乳鴿皮燒得好香脆
乳鴿肉都好入味,食落去淡淡肉好滿足!

花膠瑤柱灌湯餃

百花蝦煎釀蘿蔔糕

沙巴鮮蝦燒賣皇
鮮蝦新鮮彈牙,表面配上粒粒蟹籽,帶點漲爆口感,味道更佳~

脆皮蘿蔔絲紅米腸
腸粉外軟,蘿蔔絲內脆,表面再放上海苔,層次感非常滿足!

藥膳雞腳

皮蛋瘦肉粥配油條

楊枝甘露
2024-01-17
Type of Meal
Dinner
2024-01-18 25 views
平時真係冇時間去酒樓嘆茶, 好想食點心既時候就會搵D點心小館, 哩間係尖沙咀既環境唔錯D野又好食, 今次已經第二次幫襯啦。有我最愛既人参烏龍茶, 飲落去個陣甘甘地既味係喉嚨位好舒服。主食叫左鳳爪排骨飯同埋皮蛋瘦肉粥, 蒸飯時間幾好飯粒唔會過濕, 料都好足! 皮蛋瘦肉粥都好夠味, 食食下不到有瑤柱絲同埋火腿, 唔怪得咁夠味。 招牌蝦餃大粒飽滿鮮蝦爽口。霸王小籠包做到有湯汁肉汁。豬仔流沙包好得意, 估唔到係哩D小店都有造型點心, 流沙餡都好好味。茶芥只係每位HK$5. 全日免收加一, 絕對係平民美食, 真心抵!

招牌蝦餃大粒飽滿鮮蝦爽口。

霸王小籠包做到有湯汁肉汁。

2024-01-14 30 views
除左坐得舒服,其他野都好差,小龍包無晒汁,味道又超普通,春卷無醬跟,問店員話就咁食,粥超咸,好似好重味精咁服務員態度差,一入到尼又無講點落單放筷子果個位勁污糟又落漏單
除左坐得舒服,其他野都好差,

小龍包無晒汁,味道又超普通,

春卷無醬跟,問店員話就咁食,

粥超咸,好似好重味精咁

服務員態度差,

一入到尼又無講點落單

放筷子果個位勁污糟

又落漏單

2024-01-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2024-01-09 47 views
由米芝連點心師傅開嘅點心舖,喺尖沙咀好方便,而且價錢唔貴,夜晚食仲免加一。蘿蔔酥好脆,好香,蘿蔔絲好滿,而且唔油。虎皮辣椒釀咗蝦滑,好香嘅椒味,仲會食到少少辣椒籽,好惹味。蝦餃有4粒,皮薄,蝦餡又好香。燒賣好香嘅冬菇味,係我兒時好鐘意食嘅味道。一開珍珠雞就出煙,入面好多汁,又大件。花膠灌湯餃,有花膠之外,仲有瑤柱,個湯好香瑤柱味,粒餃好大舊,餡料好足。咸肉粽舊肥豬肉好香,粽都有豬油味,唔洗點豉油都好香。排骨即叫即蒸,用咗南瓜墊底,南瓜索晒啲汁,蒸得好淋,排骨好香豆豉味。

蘿蔔酥好脆,好香,蘿蔔絲好滿,而且唔油。

虎皮辣椒釀咗蝦滑,好香嘅椒味,仲會食到少少辣椒籽,好惹味。

蝦餃有4粒,皮薄,蝦餡又好香。

燒賣好香嘅冬菇味,係我兒時好鐘意食嘅味道。

一開珍珠雞就出煙,入面好多汁,又大件。

咸肉粽舊肥豬肉好香,粽都有豬油味,唔洗點豉油都好香。

2024-01-01 32 views
今次我要介紹一間港式點心舖,呢間舖頭有米芝蓮🌟。我食咗佢哋嘅海蝦蒜蓉蒸龍仔飯、咖喱魷魚同菜苗餃。🦐🍚🦑🥬首先,講下海蝦蒜蓉蒸龍仔飯。龍仔飯熱氣騰騰嘅時候送上嚟,令人垂涎欲滴。米飯蒸得恰到好處,每粒飯都散散個個,入口即化。海蝦嘅鮮甜同蒜蓉嘅香氣完美融合,令人回味無窮。🦐🍚😋咖喱魷魚亦都好出色。魷魚爽脆有咬勁,咖喱醬汁濃郁香辣,入口令人嘴唇留香。魷魚同咖喱嘅組合簡直是天造地設,絕對係一道令人難以忘懷嘅點心。🦑🍛🌶️菜苗餃係我嘅另一個推薦。餃子皮薄軟滑,內裏包滿新鮮嘅菜苗,咬落去清脆可口。配上自家製嘅醬汁,更加增添味道。呢個菜苗餃絕對係一個輕盈又美味嘅選擇。🥬🥟😍總括而言,呢間港式點心舖真係唔使多講,有米芝蓮嘅認證就足以證明佢哋嘅水準。海蝦蒜蓉蒸龍仔飯、咖喱魷魚同菜苗餃都係絕對值得一試嘅美食。如果你鍾意正宗港式點心同米芝蓮水準嘅味道,呢間舖頭係你嘅首選!🌟🦐🍚🦑🥬🥟
今次我要介紹一間港式點心舖,呢間舖頭有米芝蓮🌟。

我食咗佢哋嘅海蝦蒜蓉蒸龍仔飯、咖喱魷魚同菜苗餃。🦐🍚🦑🥬

2023-12-20 50 views
本身入嚟喺唸住是但食碗粥嘅,但係見到佢哋又有點心紙,感覺幾得意。呢度有點心,有粉面,有粥又有蒸飯燉湯,用點心紙嘅形式去落單。霸王小籠包($33): 一共有四隻,感覺好精緻,但係入邊嘅肉汁不一,如果可以再畫一啲就好啦。味道方面亦都唔差。紅米脆皮蘿蔔絲腸($38): 本身以為係白色嘅腸粉入邊溝咗少少蘿蔔絲同埋紅米,點知上菜嘅時候完全唔一樣,係紅色嘅腸粉,大小口感有啲似炸兩,幾特別嘅。鹹水角($26): 一碟三粒,味道不過不失。新鮮炸嘅夠哂脆。剁椒香蒜鮮魷籠仔飯($78): 呢個比我感覺好新鮮,好似冇食過呢一類嘅飯,除咗喺酒樓有時糯米飯會用籠仔上之外。調味做得好好,鮮魷份量都好多,有8-9隻,而且都係新鮮爽口嘅。香蒜配上飯底真係可以食幾十碗,同埋真係夠熱,好味。野菌餃($30): 有三粒,自己好鍾意,因為咬落去皮好薄之外,而且菇味好濃郁,鍾意食菇類嘅朋友一定要試。蠔油菜心($26): 正常發揮。十勝紅豆奶凍($25): 純粹唔想再搵甜品嘅地方,所以就叫咗啦。岀奇地幾好食好滑! 總結:自己都幾鍾意佢呢個諗法,有唔同嘅香港特色野食,仲用埋點心紙黎畫,幾特別嘅體驗。價錢都大眾化。

蠔油菜心($26): 正常發揮。

2023-12-19 31 views
實力保證米芝連星級點心今日跟好耐既朋友聚餐會面 見到呢間餐廳由米芝連星級師傅主理 於是揀左係呢到食點心😆🔥所有點心都新鮮熱辣出爐 完全係即叫即做 🎉完全唔會令我失望 以下係點左既點心1. 招牌蝦餃皇 (4粒)- 皮薄餡多❤️- 啲蝦好爽口新鮮👍- 粒粒都好大😏2. 原個古法馬拉榚 - 個馬拉榚好鬆軟😛 - 味道剛好 唔會太甜🤭3. 叉燒腸粉- 共有3條 🤭 - 叉燒非常多 同埋唔會太肥 !4. 蟹粉小籠包🦀- 非常多汁😆個皮薄 但又唔會易穿 很高技巧- 食落口真係食到蟹粉!真材實料🥳- 味道已夠 所以唔沾醬也很可以5. 沙巴鮮蝦燒賣皇- 一定要新鮮熱騰騰咁食- 彈牙爽口 同埋冬菇鮮蝦味幾香幾重 大推介6. 豆苗餃- 粒粒好大隻- 包住很足既豆苗菜 十分嫩芽🌱健康- 皮薄而軟- 沒有草青味7. 雲吞麵- 共有4粒雲吞同埋菜 好足料 - 雲吞個皮好薄 包住大大粒新蝦- 麵的份量也幾多😏8. 蠔油菜心- 啲菜新鮮油綠色🤭 健康之選- 餐廳好細心咁剪開左一半呢到好好坐 我地都可以係到愉快地談天說地 且食物質素一定有保證 會再同家人來食❤️👍
實力保證米芝連星級點心

1. 招牌蝦餃皇 (4粒)
- 皮薄餡多❤️
- 啲蝦好爽口新鮮👍
- 粒粒都好大😏

2. 原個古法馬拉榚
- 個馬拉榚好鬆軟😛
- 味道剛好 唔會太甜🤭

3. 叉燒腸粉
- 共有3條 🤭
- 叉燒非常多 同埋唔會太肥 !

4. 蟹粉小籠包🦀

8. 蠔油菜心
- 啲菜新鮮油綠色🤭 健康之選
- 餐廳好細心咁剪開左一半

2023-12-10 42 views
最近想試一些清淡的食品,特意來到這家「盛意小館點心」,享用點心晚餐。這裡環境寬闊舒適,乾淨企理,店員們都非常有禮貌。我總共點了鮮茄魚湯鮮竹卷,紅米脆皮蘿蔔絲腸粉,鯇魚片粥,野菌餃。每人$8 的玫瑰白桃茶,都很清香。最好味係呢度d粥,粥底很好,真的很棉,可以魚片份量不太足夠,多一倍就剛剛好另外,最需要改善的,是腸粉。雖然是寫著「本店推介」,但是腸粉的皮,口感一般,入面d 餡料也非常之少,建議試下其他腸粉,可能更佳。關於野菌餃,d野菌很香
這裡環境寬闊舒適,乾淨企理,店員們都非常有禮貌。

鯇魚片粥

另外,最需要改善的,是腸粉。
紅米脆皮蘿蔔絲腸

關於野菌餃,d野菌很香
野菌餃
2023-12-10
$100 (Dinner)
鯇魚片粥
野菌餃
  • 鮮鯇魚片粥
2023-12-07 53 views
今日黎尖東試下呢間點心店叫左以下點心:✨花膠瑤柱灌湯餃原盅灌湯餃, 湯底金黃, 賣相吸引😀湯餃大大隻, 足料飽滿, 有鮮蝦, 豬肉加埋塊花膠✨豉蒜蒸排骨排骨蒸得非常入味, 肉質肥瘦適中✨沙巴鮮蝦燒賣皇燒賣面頭放上原隻鮮蝦🦐, 大大粒, 外表吸引食落口感鮮嫩多汁✨蠔油唐生菜🥬唐生菜烚得剛好冇咩油 健康👍🏻✨皇子鴿鴿子唔太大隻, 不過火喉十足, 外皮燒得脆香內部則肉質鮮嫩, 配埋椒鹽十分惹味😆✨楊枝甘露🥭除了芒果, 柚粒新鮮香甜外花奶同果汁糖水配搭得好好, 甜度適中✨擂沙湯丸湯丸外皮非常煙韌弹牙入口滲出味道香濃既黑芝麻, 搭配出色👍🏻總結: 性價比較高既一家點心室, 去尖東行街既朋友行到攰時不妨入黎品啖茶, 食個包☺️
今日黎尖東試下呢間點心店
叫左以下點心:

✨花膠瑤柱灌湯餃
原盅灌湯餃, 湯底金黃, 賣相吸引😀
湯餃大大隻, 足料飽滿, 有鮮蝦, 豬肉
加埋塊花膠

✨豉蒜蒸排骨
排骨蒸得非常入味, 肉質肥瘦適中

✨沙巴鮮蝦燒賣皇
燒賣面頭放上原隻鮮蝦🦐, 大大粒, 外表吸引
食落口感鮮嫩多汁

✨蠔油唐生菜🥬
唐生菜烚得剛好
冇咩油 健康👍🏻

✨皇子鴿
鴿子唔太大隻, 不過火喉十足, 外皮燒得脆香
內部則肉質鮮嫩, 配埋椒鹽十分惹味😆

✨楊枝甘露🥭
除了芒果, 柚粒新鮮香甜外
花奶同果汁糖水配搭得好好, 甜度適中

✨擂沙湯丸
湯丸外皮非常煙韌弹牙
入口滲出味道香濃既黑芝麻, 搭配出色👍🏻

總結: 性價比較高既一家點心室, 去尖東行街既朋友
行到攰時不妨入黎品啖茶, 食個包☺️
2023-12-05 47 views
尖沙咀行街經過哩間裝修光猛又幾靚嘅餐廳,咁就入去試一試,入面環境都唔錯,7點未夠都坐得幾滿。而且座位都好闊落!以為淨係食點心,原來都好多選擇,有粥有麵仲有其他中式小炒同埋甜品,連羊腩煲都有!賣相都好吸引姬松茸花膠響螺湯 - 好足料,湯好飲仲有好多湯渣雙併牛腩牛肚河 - 睇個湯d色水就知好夠味,牛肚正常發揮,牛腩爽得黎夠林,哩個非常驚喜,推介!花膠瑤柱灌湯餃 - 好耐冇食過灌湯餃喇! 呢隻灌湯餃好大隻,湯有舊花膠,湯都好夠味紅米脆皮蘿蔔絲腸 - 個樣幾特別,中間有d脆皮,個底有蘿蔔絲,食落都幾香口!招牌蝦餃 - 蝦夠爽,皮夠薄流心鵪鶉蛋燒賣 - 鵪鶉蛋放係燒賣入面,同平時唔同,上面仲有大舊蝦肉,賣相同味道都好楊枝甘露 - 隻碗就夠晒靚,味道都ok,份量可以多d就更好喇! 係點心鋪可以食埋糖水,夠晒滿足呀!

姬松茸花膠響螺湯 - 好足料,湯好飲仲有好多湯渣
招牌蝦餃 - 蝦夠爽,皮夠薄
  • 紅米脆皮蘿蔔絲腸
  • 雙併牛腩牛肚河
2023-12-03 42 views
🥢 鳳爪新鮮排骨飯 💰$46飯底用咗泰國金鳳米,係香啲,但唔夠水,飯蒸得有啲硬,排骨同鳳爪份量都多,蒸得都好入味,特別一提,個飯加左紅辣椒青辣椒🌶️有啲微辣,會食辣既我覺得唔錯🥢 藥膳雞腳 💰$36藥膳既味好弱,穩唔上係藥膳,所以隻雞腳完全唔入味,而且雞腳唔係長時間浸落藥膳,唔夠淋,依個點心❌不推介🥢 魚籽流心鵪鶉蛋燒賣 💰$38表面上以為無左粒鵪鶉蛋,原來放咗入面,個賣相同其他點心店唔同,值得一讚👍🏻魚籽係無味,鵪鶉蛋蒸完仲夠滑,由於鵪鶉蛋放喺中間,變相蝦滑比例少左🥢 皮蛋瘦肉粥 💰$38皮蛋少瘦肉少,粥唔棉,因為有啲唔舒服先要叫粥,❌不推介

🥢 鳳爪新鮮排骨飯 💰$46

🥢 藥膳雞腳 💰$36

🥢 魚籽流心鵪鶉蛋燒賣 💰$38

🥢 皮蛋瘦肉粥 💰$38
皮蛋少瘦肉少,粥唔棉,因為有啲唔舒服先要叫粥,❌不推介