2022-05-25 50 views
🍴懷念台灣的街邊感覺係香港🇭🇰食完依餐正宗台灣午餐希望下次可以真正飛去台灣食番餐好既😍✨排骨肉燥乾伴麵酥炸排骨外脆內嫩而且大大塊,食完排骨都已經飽😂肉燥份量多,每一啖拌麵配上肉燥再配上台灣既手工麵🍜✨台灣五寶肉燥飯台灣既丸類,最岀色係花枝丸🍡台灣腸🥓台灣鹵水雞翼🐣雖然好簡單一個飯,但係都好懷念台灣街邊嘅味道🤲🏻✨丸子胡椒豚骨湯重點係,冇加味精,但好重胡椒味,鍾意食胡椒嘅朋友一定要飲🍲用台灣的3寶丸煲湯特別香濃䐁骨嘅味道🐷真材實料熬製,心機之作🫴🏻✨辣辣xo 醬蘿蔔乾辣辣地挺開胃的小食🥕XO醬炒得入味,夏天之選🤌就算獨食,都唔洗邊飲水邊伴小食🫕最後叫左✨百香果綠茶(+入珍珠同椰果)✨珍珠豆漿綠茶🍵甜度剛剛好,珍珠有口感,又煙靭🧋原來豆漿配綠茶都幾驚喜😍唔會喧賓奪主🫶🏻畫上句號。
🍴懷念台灣的街邊感覺
係香港🇭🇰食完依餐正宗台灣午餐
希望下次可以真正飛去台灣食番餐好既😍

✨排骨肉燥乾伴麵
酥炸排骨外脆內嫩
而且大大塊,食完排骨都已經飽😂
肉燥份量多,每一啖拌麵配上肉燥
再配上台灣既手工麵🍜

✨台灣五寶肉燥飯
台灣既丸類,最岀色係花枝丸🍡
台灣腸🥓台灣鹵水雞翼🐣
雖然好簡單一個飯,但係都好懷念台灣街邊嘅味道🤲🏻

✨丸子胡椒豚骨湯
重點係,冇加味精,但好重胡椒味,鍾意食胡椒嘅朋友一定要飲🍲
用台灣的3寶丸煲湯
特別香濃䐁骨嘅味道🐷
真材實料熬製,心機之作🫴🏻

✨辣辣xo 醬蘿蔔乾
辣辣地挺開胃的小食🥕
XO醬炒得入味,夏天之選🤌
就算獨食,都唔洗邊飲水邊伴小食🫕

最後叫左✨百香果綠茶(+入珍珠同椰果)
✨珍珠豆漿綠茶🍵
甜度剛剛好,珍珠有口感,又煙靭🧋
原來豆漿配綠茶都幾驚喜😍
唔會喧賓奪主🫶🏻
畫上句號。

2022-05-25 217 views
勁耐無去過觀塘,但其實明明港島去觀塘都好近。。難得有朋友約我行下觀塘,我就連仔都唔接放學,一於me time 下行到甘上下,大家都攰,去觀塘梗係搵返啲地道野食啦,記得觀塘有間好好食既台灣店,梗係要去食啦,就係哈豆個門口好易認,又好易搵,一去就見到,梗係記得安心出行啦,staff好好,好快就比到位我地坐跟餐有飲品,又有得加小食,確實唔錯先來一個排骨肉燥乾拌麵排骨鹽酥:够脆,來到既時候仲係熱辣辣,又勁香脆成有十塊甘多乾拌麵:鹵蛋唔會一夾就散,而且好入味,肉燥同菜圃撈一齊個味又岩岩好,肉燥好淋加上菜圃又好爽---------------------------‐------------------------------豐盛牛肉鮮蕃茄湯個蕃茄味勁濃,勁香仲勁多牛肉味,然之後個牛展整得好淋另加左個蝦卷,個蝦卷一啲都唔馬虎-------‐------------------------------叫多左個炸物,其實好扺食,有多款花卷,台灣腸 ,牛丸 ,炸丸,鹽酥雞 ,炸地瓜食下去每啖都係想念台灣既夜市,每款既炸物唔會因為放得耐而淋哂,就算放得耐都仲鬆脆珍珠奶茶:珍珠好有咬口,明顯呢啲珍珠應該係有

跟餐有飲品,又有得加小食,確實唔錯

先來一個排骨肉燥乾拌麵
排骨鹽酥:够脆,來到既時候仲係熱辣辣,又勁香脆
成有十塊甘多

豐盛牛肉鮮蕃茄湯

個蕃茄味勁濃,勁香仲勁多牛肉味,然之後個牛展整得好淋

另加左個蝦卷,個蝦卷一啲都唔馬虎

叫多左個炸物,其實好扺食,有多款

花卷,台灣腸 ,牛丸 ,炸丸,鹽酥雞 ,炸地瓜

珍珠奶茶:珍珠好有咬口,明顯呢啲珍珠應該係有煮過嘅 ,如果唔係一咬落去就會散。但呢一隻係咬落去有咬口唔會散嘅。
而且仲有好香濃嘅茶味,而又有奶既滑

茉莉綠茶:有好香嘅茶味,而綠茶都帶有清新感覺, 一啲都唔太過分甜,感覺唔肥膩,恰好解返食咗咁多嘅炸物

最後,埋單嘅價錢先係最抵 。
平時食台灣嘢,如果係叫咁多嘢都未必係呢一個價

加上睇得出店舖係真係想帶出台灣嘅風味

• 鹹酥雞肉燥乾拌麵
  • 豐盛牛肉鮮蕃茄湯麵
  • 炸物拼盤
  • 香酥腐皮蝦仁卷
2022-05-22 971 views
觀塘一帶嘅工廠大廈出咗名有好多隱世小店😎 今次揀咗嚟呢間 喺網上都有好多好平嘅樓上台灣餐廳 食個lunch😚今日係平日 大約12:45 左右 餐廳都係得我一檯 餐廳位置唔大 有投影機將台灣歌曲MV喺牆播放😮 點餐方法係自己寫落點餐紙 然後出去收銀處先俾錢 店員再送餐過嚟 落完單大概一點幾就開始有其他客人坐低啦🤭逢甲鹹酥雞肉燥飯肉燥飯嘅肉粒幾大 配埋醃青瓜同菜脯 鹹酥雞外皮唔算好脆 味道又唔算好鹹 雞肉又冇乜肉汁 好普通嘅鹹酥雞😩 不過整體味道好有家庭式嘅感覺台灣牛肉湯麵牛肉用上牛展同牛筋嘅部份 都食得出牛肉嘅味道 麵條不粗不幼 都算彈牙 湯底有微微嘅辣 幾惹味👍🏻 值得一讚嘅係湯底唔算好鹹加配小食 蝦仁卷蝦肉餡唔算出眾 平平無奇 覺得下次唔需要特別加配😂凍豆漿紅茶加珍珠幾特別嘅飲品 加咗珍珠感覺好似用豆漿代替奶咁 味道變得有少少似珍珠奶茶 唔算好甜 珍珠質感都唔錯🧋凍豆漿綠茶 走甜豆漿味道唔太突出 主要係飲到綠茶嘅味 但係係好淡嘅綠茶 可能係走甜嘅關係變得比較冇味🙈成餐感覺 係工廠大廈入面嘅家庭式台灣料理 以咁嘅定位來講 價錢有少少偏貴 性價比唔係特別高😮
逢甲鹹酥雞肉燥飯
凍豆漿紅茶加珍珠
凍豆漿綠茶 走甜
Lunch
2022-05-19 133 views
🌃 餐廳設置於觀塘工廈内, 午餐客人以打工仔為主, 餐廳風格以台灣夜市小食設計, 牆上貼有不少夜市為題嘅牆紙, 感覺身處喺台灣夜市😍, 售賣台灣地道夜市小食。-.🍛 椒鹽排骨肉燥飯💲 62👉 椒鹽排骨跟肉燥飯時分開上, 排骨大大塊, 係以鹽酥方式炸製, 將肉汁鎖住, 內裏很juicy , 外皮金黃脆口。👉 肉燥飯嘅肉燥份量好多, 另外配搭酸菜, 鹵水蛋 、青瓜、生菜等, 調味十足。.🍝 牛肉鮮蕃茄湯麵💲 66👉 湯底以鮮番茄製成, 味道鮮甜 濃郁,有別於坊間嘅味精湯底。👉 牛肉大塊, 同埋幾入味, 麵底咬落幾有質感。.🍤 炸物拼盤💲 58👉 拼盤有台灣香腸、鹽酥雞、丸子、蝦卷、番薯條。👉 驚喜位在番薯條灑上梅子粉, 將脆口甘甜嘅番薯條提升至另一層次。🍹 凍豆漿紅茶、凍豆漿綠茶💲 隨餐附送👉 簡單嚟講就係奶茶同埋奶綠, 分別在於餐廳用豆漿取代坊間嘅奶精, 相對比較健康, 除咗豆漿味, 仲飲到淡淡嘅茶香。.🤠 通粉 foodie 食評總結 :👉 餐廳以地道台灣小食為主題, 無論環境食物, 以及價錢都好地道, 將平民價嘅台灣小食完完整整帶入香港, 小編覺得性價比高, 可以再試。.🕍 哈豆

🍛 椒鹽排骨肉燥飯
💲 62

🍝 牛肉鮮蕃茄湯麵
💲 66
👉 牛肉大塊, 同埋幾入味, 麵底咬落幾有質感。

🍤 炸物拼盤
💲 58
👉 拼盤有台灣香腸、鹽酥雞、丸子、蝦卷、番薯條。

🍹 凍豆漿紅茶、凍豆漿綠茶
💲 隨餐附送

🤠 通粉 foodie 食評總結 :
🕍 哈豆 @drbeans2012
觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2022-05-16
Dinner
今日係靚女朋友首次做人妻同佢食晚市堂食再加仲有幾日就到佢生日所以順便幫佢搞一個驚喜派對揀咗觀塘呢一間工廈食台灣菜的餐廳佢哋嘅服務係自助式首先就係枱旁攞張紙寫低食物嘅號碼然後就去到收銀處度付款然後等候侍應送餐餐牌選擇非常多無論係飯、麵、小食、嘢飲,應有盡有餐廳環境光猛, 裝修簡潔帶點文青風而且有個大電視播住最近流行歌座位非常之寬敞就算我擺咗花同蛋糕係枱都仲有好多位可以食嘢炸物拼盤(香腸,鹽酥雞,蝦卷,丸子,甘梅薯角)香腸非常的juicy鹽酥雞香脆,雞味濃郁蝦卷外脆內軟, 蝦肉彈牙梅甘梅薯角 , 外皮炸到金黃色 ,非常香脆好食, 酸酸甜甜好開胃丸子鮮蕃茄湯麵蕃茄湯味道濃沃 河粉爽口貢丸 花之丸大粒又彈牙台灣五寶拼盤肉燥飯 滷肉份量夠多 , 滷肉夠香, 可以撈曬成碗飯再配搭青瓜, 中和番個油膩感滷肉融入飯粒滋味無窮 而且配搭雞翼同埋鹵水蛋雞翼夠大隻 ,非常入味鹵水蛋夠滑夠入味口感豐富 而且唔會太鹹Dr bean latte個杯好靚好優雅 咖啡入口香滑順口茉莉花茶底溝鮮奶咖啡,非常出色整體 價錢經濟實惠 ,食物高質,環境舒服,老闆殷勤招呼 ,店員非常有禮貌下次會帶埋老公嚟食其他菜式哈豆觀塘成業
所以順便幫佢搞一個驚喜派對
揀咗觀塘呢一間工廈食台灣菜的餐廳
佢哋嘅服務係自助式
首先就係枱旁攞張紙寫低食物嘅號碼
然後就去到收銀處度付款
然後等候侍應送餐
餐牌選擇非常多
無論係飯、麵、小食、嘢飲,應有盡有
餐廳環境光猛, 裝修簡潔
帶點文青風
而且有個大電視播住最近流行歌
座位非常之寬敞
就算我擺咗花同蛋糕係枱
都仲有好多位可以食嘢

炸物拼盤
(香腸,鹽酥雞,蝦卷,丸子,甘梅薯角)
香腸非常的juicy
鹽酥雞香脆,雞味濃郁
蝦卷外脆內軟, 蝦肉彈牙

丸子鮮蕃茄湯麵
蕃茄湯味道濃沃
河粉爽口
貢丸 花之丸大粒又彈牙

台灣五寶拼盤肉燥飯
滷肉份量夠多 , 滷肉夠香, 可以撈曬成碗飯
再配搭青瓜, 中和番個油膩感
滷肉融入飯粒滋味無窮
而且配搭雞翼同埋鹵水蛋
雞翼夠大隻 ,非常入味
鹵水蛋夠滑夠入味
口感豐富 而且唔會太鹹

Dr bean latte
個杯好靚好優雅
咖啡入口香滑順口
茉莉花茶底溝鮮奶咖啡,非常出色
下次會帶埋老公嚟食其他菜式

哈豆
觀塘站b1出口,步行約5分鐘

2022-05-16
Dinner
Dining Offer
Tasting Event
疫情放寬之後,可以出街食飯係最開心爽皮的事,嘴饞的我其實一直記掛住觀塘哈豆餐廳的台灣菜, 性價比又高又好味,所以今晚收工就過來食完飯啦。來到成業工業大廈的哈豆,樓上鋪來講,算係易穩兼方便。餐廳風格尤為年輕,牆上還有富有台灣特色的塗鴉,成為漂亮的打卡位。我同朋友二話不說,點左兩碗麵share, 一碗係推薦的豐盛牛肉鮮番茄湯麵,另一碗係山賊燒雞翅沙茶乾撈麵,兩碗都大大碗份量十足,套餐的話加少少錢還能轉特色飲品,我們就點了珍珠鮮奶茶同胚芽豆漿。另外這裡小吃也特別多款式,我很想念這裡的XO醬辣蘿蔔乾,用來配麵一流的,再點了一份肉燥時菜,份量都不少,肉燥足料,而且食多點菜感覺健康點。餐廳都比較多年輕人來進餐同打卡,而哈豆另外還有一間分店,聽聞有隻好可愛的貓貓,期待下次去埋另一間試下。
2022-05-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
George放假繼續捐窿 尋找美食見到 #哈豆 係openrice熱門榜上🔥佢係觀塘有總店同分店而且我剛好經過就去試下鹹酥雞肉燥乾拌麵 $62乾拌麵 係🇹🇼台灣麵一種同 肉燥 辣菜脯粒 撈勻食鹹酥雞 熱辣辣 新鮮炸 香脆可口😋台灣五寶肉燥飯 $66五寶指 滷水雞翼 台灣腸 貢丸 滷蛋 滷水炸豆腐 煎左既台灣腸 我覺得最好食😋想起去係🇹🇼台灣夜市第一次食綠茶加仙草 (跟餐送 仙草額外加$4)好香茶味 叫左半糖 唔係好甜加埋我最鍾意既仙草 一流😋豆漿紅茶 (跟餐送)平時台式飲品用 奶 配茶不過佢地用 豆漿 代替叫左半糖 加埋甘香既紅茶 口感好特別✨哈豆 (觀塘)觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室#觀塘美食 #tg31eat觀塘
George放假繼續捐窿 尋找美食

五寶指 滷水雞翼 台灣腸 貢丸 滷蛋 滷水炸豆腐
煎左既台灣腸 我覺得最好食😋
想起去係🇹🇼台灣夜市第一次食
台灣五寶肉燥飯

綠茶加仙草 (跟餐送 仙草額外加$4)
好香茶味
叫左半糖 唔係好甜
加埋我最鍾意既仙草 一流😋

豆漿紅茶 (跟餐送)
平時台式飲品用 奶 配茶
不過佢地用 豆漿 代替
叫左半糖
加埋甘香既紅茶 口感好特別

✨哈豆 (觀塘)

#觀塘美食 #tg31eat觀塘
  • 綠茶加仙草
2022-05-15 56 views
《觀塘人氣台灣菜》米樂好鐘意台灣🇹🇼好懷念台灣美食#哈豆 係觀塘好出名 有兩間分店仲上左openrice 熱門榜米樂都去試一試 回憶下台灣嘅味道☺️🍛台灣五寶肉燥飯 $66有滷水雞翼 滷蛋 台灣腸 貢丸 炸豆腐 樣樣都有啲 好滿足最愛台灣腸 永遠唔會令人失望😋🍜鹹酥雞肉燥乾拌麵 $62鹹酥雞肉新鮮炸鹹度適中 又香又脆🤤乾拌麵 辣菜脯粒 同 肉燥 撈勻一齊食味道剛剛好🍵綠茶加仙草 (跟餐送 仙草另外加$4)茶味濃得黎好香選左半糖 感覺冇平時出面飲咁甜茶味更特出 加埋仙草一流🧋豆漿紅茶 (跟餐送)用豆漿代替牛奶 選左半糖 感覺無咁漏😇加上紅茶嘅甘香 幾特別下次可以加珍珠 應該會仲正🤤哈豆 (觀塘)觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室..#mailokeat #mailokeat觀塘
《觀塘人氣台灣菜》

鹹度適中 又香又脆🤤
乾拌麵 辣菜脯粒 同 肉燥 撈勻一齊食
味道剛剛好
鹹酥雞肉燥乾拌麵

🍵綠茶加仙草 (跟餐送 仙草另外加$4)
茶味濃得黎好香
選左半糖 感覺冇平時出面飲咁甜
茶味更特出 加埋仙草一流

🧋豆漿紅茶 (跟餐送)
用豆漿代替牛奶
選左半糖 感覺無咁漏😇
加上紅茶嘅甘香 幾特別
下次可以加珍珠 應該會仲正🤤

哈豆 (觀塘)
#mailokeat #mailokeat觀塘
2022-05-15 25 views
不嬲都好鍾意食台灣嘅牛肉麵,今日經過觀塘就揀咗哈豆食分別叫咗茄湯同清湯,兩樣都係同樣價錢$62,跟埋杯野飲就$66,牛肉好淋好有牛味,而且肉唔會太薄同太細塊,咬落去有口感!茄湯都好濃,而且食得出有茄肉,唔係純粹用茄膏煲成嘅湯!野飲都好有特色,平時飲開奶茶,估唔到茶同豆漿都好夾,種感覺好新鮮,淨係加4蚊跟餐就有大大杯,好抵飲!個晚唔係好多人食,同店主吹咗陣水,佢好好人咁請咗我似一杯未推出嘅咖啡!杯咖啡好香榛子味同埋好濃咖啡香,好好飲!而且唔係太苦,怕苦平時唔飲咖啡嘅都可以試下
不嬲都好鍾意食台灣嘅牛肉麵,今日經過觀塘就揀咗哈豆食

2022-05-12 120 views
🧆台灣鹵水拼盤一次過可以試晒5款台式小食 豬腳同牛肉都好入味 豆腐都炸得啱啱好 加上價錢唔貴 性價比超高🤤🍖椒鹽排骨芝麻醬乾拌麵肉燥同芝麻醬撈勻令到成個面更加香 可惜個椒鹽排骨唔夠酥脆 稍微失色🥘豐盛台灣牛肉湯麵入面有齊牛展 牛筋丸 貢丸 花枝丸 蛋同生菜 都幾豐盛 牛展夠淋 湯底係台式紅燒牛肉麵既味道 不過麵既質感就同台灣麵有d唔同 整體黎講都可以一試😉附餐會有豆漿紅茶/豆漿綠茶選擇🥛 仲試左佢地既咖啡~靚靚拉花啱晒打卡☕️
🧆台灣鹵水拼盤

豐盛台灣牛肉湯麵
台灣鹵水拼盤
豐盛台灣牛肉湯麵
2022-05-11 47 views
成運工業大廈真係有好多好嘢食今次上咗2樓 一出lift左手邊就見到台式食物 選擇多 想食嘅嘢都好多 單單睇Menu已經覺得吸引 特別係飲品自助攞紙仔寫單號碼落單♥︎炸物拼盤 $58最鍾意的炸物拼盤 上枱好快清晒番薯條好甜 外脆內軟 沾上了梅子粉吃 鹽酥雞有幾粒 丸腸每一款各有一條♥︎丸子番茄湯麵 $62 set新鮮蕃茄湯底 有質感嘅麵 飽滿 彈牙 的丸子♥︎黑糖香芋珍珠鮮 +$22 set drink 見到張相已經好吸引 甜度適中嘅黑糖味 你係咪軟綿綿嘅香芋 仲有奶 係外賣杯 飲唔晒可以攞走慢慢飲都得♥︎麻辣丸子三兄第 $18大大粒好飽滿 彈牙 食完三粒都好滿足
成運工業大廈真係有好多好嘢食

♥︎麻辣丸子三兄第 $18
大大粒好飽滿 彈牙
食完三粒都好滿足

2022-05-11 39 views
又係下午茶時間,呢間哈豆一個人都無😖就等我幫襯下食個late lunch🥲入到去個大電視不停播mirror同collar嘅mv😂😂🔸豐盛牛肉鮮蕃茄湯麵+葉月豆漿紅茶(無糖)(💰$78)蕃茄湯底係幾好味嘅,個湯麵都好多料: 三大塊牛肉幾入味。花枝丸味道ok,都有花枝粒。不過貢丸就普通啲。仲有幾條生菜同半隻蛋。可惜個麵底太淋,唔應該煲咁耐。豆漿紅茶無糖,係哈豆嘅signature,感覺幾健康,豆漿仲可以降膽固醇!哈哈!🤣不過有”豐盛”呢兩個字令價錢貴咗一截🥲其他食物價錢係平啲嘅。評分: 8/10

🔸豐盛牛肉鮮蕃茄湯麵+葉月豆漿紅茶(無糖)(💰$78)

評分: 8/10
2022-05-10 34 views
去台灣最鍾意就係掃街,宜家未有得去旅行,就食下台式嘢。今日我就嚟咗觀塘呢間台式小店 Doctor Beans哈豆。哈豆係一間台式餐廳,位於觀塘嘅工業大廈,裝修簡潔帶點文青風,牆上仲有一幅等待完成嘅壁畫。餐廳裡嘅食客除咗附近上班人士仲有唔少年青人。我今日點咗 牛肉鮮蕃茄湯麵+$18 青蛙撞奶。番茄湯底微酸帶小辣,牛肉大塊又入味,入口好腍,麵嘅粗幼度適中,份量剛剛好。餐飲方面,我點了一杯青蛙撞奶,暖暖的珍珠,保持著軟Q口感,黑糖的甜度剛好,加上鮮奶嘅順滑,非常好渴。小食方面,點了 路邊攤小香腸+蜜糖椒鹽雞翅。小香腸就是台灣吃得到那種的烤香腸。蜜糖椒鹽雞翅,上碟時看到焦焦黑黑的真是有點倒胃口,但吃下去完全冇燒焦嘅味道!雞皮都沾滿了蜜糖的甜味,雞肉是滑滑的,帶點椒鹽,非常惹味,一口一口停唔到😋真的很讚!估唔到,喺工廈都有咁高質嘅台式餐廳。

我今日點咗 牛肉鮮蕃茄湯麵+$18 青蛙撞奶。

估唔到,喺工廈都有咁高質嘅台式餐廳。
2022-05-10 33 views
今日同朋友嚟到觀塘工廠區嘅「哈豆」,喺OpenRice見到佢哋有好多好評☺️☺️因為難得同朋友聚會傾偈,所以我哋就嗌咗好多嘢食同埋嘢飲首先想強烈推薦下嘅係「小香腸肉燥乾拌麵」,小香腸嘅肉味好香濃,而且好有咬口,咬落去肉汁就即刻泌晒出嚟,正到不得了!而且每一條麵條都掛住肉燥🤤🤤🤤,惹味十足,食得出係心機之作!!再者朋友一而再再二三提醒我一定要推介豆漿紅茶,佢話真係好好飲,冇諗過豆漿香滑既豆味會同紅茶咁夾,一試難忘✅✅✅而炸物拼盤亦都包含左5款唔同既小食,大多數小食拼盤都有一兩樣伏野,但今次竟然冇阿😭😭😭全部都好好食😭😭😭😭特別係d鹽酥雞,炸得岩岩好,外脆內軟👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻又係一咬落去有滿滿既肉汁✅✅✅✅總括黎講,不得不說無諗過工廠區會有咁高質既台灣餐廳,講多無謂,圖片說明一切♥️♥️⬇️⬇️
因為難得同朋友聚會傾偈,所以我哋就嗌咗好多嘢食同埋嘢飲

2022-05-06 45 views
#哈豆|觀塘雞翼沙茶乾拌麵 $56雞翼係滷水底 幾入味個麵撈埋個醬食幾惹味 但有少少酸味 個人唔係好食得慣台灣五寶肉燥飯 $64配料有台灣腸 貢丸 花枝丸 豆腐 雞翼台灣腸最好食 燒得外脆內軟 油香四溢 讚👍🏻肉燥幾惹味 但白飯太濕喇
#哈豆|觀塘

雞翼沙茶乾拌麵 $56